Alanja cilvēkiem ar ierobežotām pārvietošanās spējām, vecāka gadagājuma cilvēkiem, invalīdiem un vienkārši slinkiem

30 Jūlija 2019 Ceļošanas laiks: no 14 Jūlija 2019 ieslēgts 28 Jūlija 2019
Reputācija: +6016.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Daudzi cilvē ki, kurus es uzskaitī ju stā sta nosaukumā , vai nu atsakā s vispā r ceļ ot uz ā rzemē m (jo ī paš i uz Turciju), vai arī paņ em biļ eti uz viesnī cu ar diezgan lielu teritoriju, kur ir nosacī jumi invalī ds. Un viņ i atrodas š ajā teritorijā -rezervā cijā visu atvaļ inā juma laiku.

Bet velti! Turcijā neesmu bijis 12-14 gadus. Gadu gaitā valsts ir krasi mainī jusies. Piemē ram, Alanja ir pā rvē rtusies par iespaidī gu, skaistu un ļ oti korektu Vidusjū ras pilsē tu, daudzē jā dā ziņ ā apejot lī dzī gas pilsē tas Grieķ ijā , Spā nijā , Portugā lē un pat Itā lijā . Par š ī m izmaiņ ā m uzrakstī š u atseviš ķ u ierakstu, un tagad turpinā š u tē mu par pieejamo vidi.

Ja dzī vojat paš ā Alanjā , nekautrē jieties atstā t savu viesnī cu un doties pastaigā . Uz visā m ietvē m piekrastes zonā ir ē rtas, maigas uzbrauktuves ratiņ krē slu lietotā jiem. Un tas attiecas uz daudziem promenā des kilometriem.


Ja esat ratiņ krē sla lietotā js un atbraucā t uz Turciju kopā ar radiem, tad ir jē ga ī rē t š ā du trī sriteņ u, trī svietī gu, elektrisku braucē ju kā jā m. Viņ i to dā vina visiem, kas prot vadī t velosipē du.

Fotoattē lā mana sieva nes manu draugu. Viņ š nav invalī ds, tač u viņ am ir ierobež otas pā rvietoš anā s iespē jas, jo viņ š ir noguris no pā rē jiem.

Varat braukt pa koplietoš anas ceļ iem un gā jē ju zonā m. Maksimā lais ā trums ir 27 km/h.

Ja jū taties slikti, bet tomē r staigā jat, tad jū s iepriecinā s soliņ u pā rpilnī ba, kur varat atpū sties.

Š ā di:

Un š ā di:

Un dizainers:

Un pat š ī s:

Ja jums ir apnicis staigā t pa promenā di vai ir pā rā k daudz saules, varat staigā t pa ļ oti patī kamu gā jē ju ielu.

Arī š eit ir daudz daž ā du veidu veikalu.

Tajos gados, kad es š eit neesmu bijis, Alā nijas cietoksnis ir mainī jies viscienī gā kajā veidā . Pirms 15 gadiem š ī s atrakcijas apmeklē jums invalī dam nebija runas. Nu, ja tikai š ā di:

Pē c tam mē s ar draugu no lā pstas un divā m jostā m sagriezta roktura izveidojā m š ā das š ū poles, un viņ i vilka apkā rt cietoksnim mū su mugurkaula draugu, kurš sē dē ja uz š ī š ķ ē rsstieņ a un mū s apskā va ar rokā m. Š aubī gi, teikš u, prieks: +35 un seni akmeņ aini celiņ i, pa kuriem bija grū ti iet ne tikai ratiņ krē slā , bet ar veselā m kā jā m.

Un tagad š ā di:

Tagad virs akmeņ ainajā m takā m ir ē rtas rampas. Pat aizmugurgaismojums.

Š eit ir ē rti staigā t, un ratiņ krē slu lietotā ji var pā rvietoties pat bez palī dzī bas. Pacē lumu atš ķ irī bas un slī pumi ir diezgan mazi.

Ja nepiecieš ams, ir uzstā dī ti atvē rti lifti.

Un jū s, tā pat kā visi pā rē jie, bez problē mā m izbaudī siet krā š ņ us skatus.

Nu, klase, vai ne?

Ja jū s esat vairā k nekā divi, tad izdevī gā k ir nokļ ū t cietoksnī ar taksometru. Ja mazā k, tad pa funikulieri. No augš ē jā s stacijas lī dz ieejai cietoksnī kursē bezmaksas autobuss.

Nav funikuliera fotoattē la. Ir fotoattē ls no funikuliera:

Vakarā pa pilsē tu var braukt ar š ā du tū ristu vilcienu (tas ir diezgan lē ti):

Š eit ir informā cija tiem, kam ir slinkums.

Pieņ emsim, ka jū su ģ imene nolē ma doties izbraucienā ar velosipē du.


(10 TL stundā par š ā du dā mu velosipē du)

Jū s arī neiebilstat, bet kaut kā du iemeslu dē ļ jū s nevē laties vai nevarat pedā li. Š eit ir lieliska iespē ja! Neliels elektriskais skrejritenis. Š is ir vienkā rš ā kais un lē tā kais:

30 TL stundā .

Š eit ir dā rgā ka:

50 TL stundā .

Un jū s pavadā t savu ģ imeni bez jebkā dā m pū lē m. Varat arī braukt pa gā jē ju zonā m.

Ja esat vā jredzī gs, gandrī z visā s ietvē s ir celiņ i, kas jums palī dzē s.

Luksofori ir aprī koti ar č ī kstē tā jiem, tač u jums joprojā m ir jā š ķ ē rso ceļ š ar ā rē ju palī dzī bu. Autobraukš anas kultū ra pie turkiem diemž ē l ir akmens laikmeta lī menī . Teiksim, 2 nedē ļ u laikā mani pie pā rejas izlaida tikai trī s reizes. Policijas motocikls, mikroautobuss ar Somijas numuriem un Skoda ar Maskavas numuriem.

Tā pē c nebaidieties no nekā un dodieties uz Alaniju un, kad ieradī sieties, bē giet no viesnī cu rajonu dzē ruma garlaicī bas. Atklā jiet brī niš ķ ī gu pilsē tu.

50 TL.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (12) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums