UZMANĪGI TŪRISMA OPERATORS!!! Tiem, kas ceļo pirmo reizi!!!

09 Oktobris 2017 Ceļošanas laiks: no 01 Aprilis 2017 ieslēgts 15 Oktobris 2017
Reputācija: +37
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Cienī jamie tū risti!

Iebraucot valstī , ir svarī gi zinā t uzturē š anā s noteikumus Turcijā , lai netiktu maldinā ti no negodī giem tū roperatoru pā rstā vjiem.

SVARĪ GI SAPRAST:

1. Viesnī cas gidam nav tiesī bu uzlikt par pienā kumu apmeklē t informatī vo sanā ksmi pirmajā uzturē š anā s dienā . Š ī tikš anā s nav obligā ta. Atzī mes uzlikš ana uz kuponiem, sava lidojuma reģ istrē š ana, bez kā jū s it kā turpmā k nevarē sit lidot - tas viss ir dezinformā cija. Gidi aicina uz tikš anos, lai cita starpā piedā vā tu ekskursijas, kas parasti ir 2-5 reizes dā rgā kas nekā vietē jā tū risma aģ entū rā . Cenu kā pums ir saistī ts ar to, ka tū roperators nav tieš s pakalpojumu sniedzē js un viņ am cenā ir jā iekļ auj starpniecī bas izmaksas.


2. Ja jū s neapmeklē jā t š o tikš anos, jū s ne ar ko neriskē jat. Gids viesnī cā ir Jū su gids un palī gs, kura uzdevums ir informē t Jū s par visiem Jums radoš ajiem jautā jumiem visas brī vdienas, nodroš inā t izbraukš anu no valsts atbilstoš i biļ etē m, palī dzē t problē mu gadī jumā . Ja nā kas saskarties ar nedraudzī gu attieksmi pret jums, š antā ž u, ignorē š anu – jums ir tiesī bas iesniegt sū dzī bu par š o jautā jumu.

3. Daž i tū roperatoru pā rstā vji nenovē rtē savu reputā ciju un cenš as nopelnī t naudu, pā rdodot ekskursijas, neatkarī gi no pircē ju vajadzī bā m. Gadā s, ka iebiedē , stā sta "š ausmu stā stus", kas neatbilst realitā tei. Piemē ram, ka ekskursiju pirkš ana no vietē jā m tū risma aģ entū rā m ir neuzticama un bī stama. Gadā s, ka, atsakoties no viņ iem iegā dā ties ekskursijas, viņ i kļ ū st nedraudzī gi un nolaidī gi pret jums, pā rstā j sveicinā ties utt. Š ā du manipulā ciju mē rķ is ir pā rliecinā t jū s iegā dā ties no viņ iem tā das paš as ekskursijas kā visi pā rē jie, bet dā rgā kas. Ja nā kas saskarties ar nedraudzī gu attieksmi pret jums, š antā ž u, ignorē š anu, jums ir tiesī bas iesniegt sū dzī bu par š o jautā jumu.

4. APDROŠ INĀ JUMS tiek apmaksā ts pat pirms ieraš anā s valstī kopā ar biļ etē m un ir spē kā visā valstī neatkarī gi no tā , kur un kā dā s ekskursijā s atpū š aties. Tā pē c jū s esat apdroš inā ts jebkurā gadī jumā neatkarī gi no tā , kur jū s pē rkat ekskursijas: pie tū roperatora vai vietē jā tū risma aģ entū rā . Pē rkot ekstrē mus ekskursiju veidus, apdroš inā š anu biļ etes cenā automā tiski iekļ auj organizē tā jfirma.

Vē los vē lreiz uzsvē rt: tas ir malds, ka "uz ielas nav apdroš inā š anas un neviens ne par ko neatbild. " Ir tikai viena apdroš inā š anas polise, tā jums tiek izsniegta pirms izbraukš anas un ir derī ga visa ceļ ojuma laikā . Atseviš ķ i Turcijā neviens jū s neapdroš ina, un visas atlī dzī bas notiek tikai saskaņ ā ar apdroš inā š anas polisi, ko jums izsniedza ceļ ojumu rī kotā js.


5. VOUČ ERI nav dokuments. Tā s ir tikai informā cijas lapas, kuras paš i tū roperatori izdrukā un biedē , ka, staigā jot bez š ī papī ra, var tikt arestē ts. Tas arī ir malds, pirmkā rt, tū ristus neaptur un dokumentus neprasa, otrkā rt, ja rodas kā di pā rpratumi (acī mredzami pā rkā pumi), dokuments ir tikai pase ar legā las robež as š ķ ē rsoš anas zī mogu. Š ī s komē dijas mē rķ is ir pā rliecinā t tū ristus par ā rkā rtē ju nepiecieš amī bu apmeklē t informatī vo sanā ksmi, lai tū ristiem nebū tu laika paskatī ties apkā rt un redzē t, kā atš ķ iras tū roperatora un vietē jo aģ entū ru ekskursiju cenas, un tajā paš ā laikā , paš ā sanā ksmē atbaidiet viņ us no vietē jā m aģ entū rā m un pā rdodiet ekskursijas par pā rmē rī gā m cenā m.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (16) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums