Ko darīt, ja esat apmaldījies Turcijā. Neparasta pieredze.

18 Septembris 2017 Ceļošanas laiks: no 01 Jūnijs 2016 ieslēgts 15 Jūnijs 2016
Reputācija: +6016.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pirms daž iem gadiem mē s ar lielu grupu devā mies uz Turciju. Uz viesnī cu, kas atradā s mazā ciematiņ ā netā lu no Alanjas. Mums lī dzi brauca sievas brā lis – dū š ī gs, kluss kravas vedē js. Viņ š pirmo reizi bija ā rzemē s. Braucieni ar kravu uz postpadomju Vidusā ziju netiek skaitī ti.

Turcijā viss bija lieliski, lī dz mē s iesaistī jā mies reklā mā "Romantisks vakars uz kluba jahtas". Uz kuģ a skanē s mū zika, un pieredzē jis vī nzinis piedā vā s cienī gus dzē rienus un vieglas uzkodas. Naktī jū s redzē siet Alanjas vilinoš o gaismu, mē ness ceļ u, kruī za kuģ u gaismas un bla bla bla.

800 metrus no ostas aizpeldē ja pā rplū stoš a sile ar bī stami zemā m sienā m un izmeta enkuru. Kliedza ā rprā tī gu, bezjē dzī gu mū ziku, pie kuras nebija iespē jams dejot. Par š ī s kakofonijas kvalitā ti liecina š ā ds fakts – ik pē c pusstundas tika ieslē gta kā da nacionā la turku dziesma, un cilvē ki centā s pē c tā s dejot.


Nebija nekā du dzē rienu. Viņ i uzlē ja zvē rī gu sā rmu, uz kura fona pat nejaukais olinclus konjaks izskatī jā s pē c vopa. No uzkodā m tika pasniegts nepietiekami izpū sts popkorns.

Tas nebija manas dzī ves labā kais vakars.

Autobusā , kas veda cilvē kus uz viesnī cā m, gide, lai pā rtrauktu neapmierinā to tū ristu drū mo draudī go klusumu, visiem piedā vā ja savu gida mikrofonu, lai dziedā tu dziesmas. Neviens nekustē jā s. Spriedze salonā pieauga. Un tad manas sievas brā lis piecē lā s un teica, ka viņ š tū lī t dziedā s.

Un viņ š nodziedā ja pirmo pantu "Trokš ņ ainā s niedres". Tad viņ š apmulsis pasmaidī ja un teica, ka tā lā k nezina. Tajā brī dī autobuss apstā jā s pie saraksta pirmā s viesnī cas un no tā s izlidoja divas jaunas meitenes. Brā lis viņ us pieskatī ja, teica, ka š eit izkā ps un pazuda naktī .

Tā lā ko notikumu izklā stu es rekonstruē ju no viņ a neskaidrajā m atmiņ ā m, policistu liecī bā m un tū risma operatora darbinieku stā stiem.

Viņ š piedā vā ja meitenē m ē st un dzert kuģ a netī rā s viltī bas labā restorā nā . Viņ i vienojā s. Pirms viņ š paspē ja paē st un padzert, viņ š ieraudzī ja vē l divas meitenes. Daudz smukā kas par tā m, ko viņ š ē da. Atstā dams uz galda lielu rē ķ inu un steigā atvadī jies, viņ š panā ca jaunā s meitenes un aicinā ja iziet kaut kur iedzert. Mē s gā jā m. Mē s dzē rā m. Tad mē s kaut kur devā mies ar taksi. Bet, acī mredzot, viņ š dabū ja tik petroleju, ka meitenes uz savas viesnī cas sliekš ņ a no viņ a atvadī jā s un devā s prom.

Un tad viņ am atklā jā s, ka viņ š neatceras ne tikai savas viesnī cas nosaukumu, bet arī apdzī votā s vietas nosaukumu, kurā atrodas š ī viesnī ca. Rokassprā dzes, jā saka, mums bija. Bet tā s bija dī vainas netipiskas rokassprā dzes bez viesnī cas nosaukuma, bet ar kaut kā du metā la elektronisko mikroshē mu.

Ko darī t? Nu iedomā jies. Tu atrodies nekurienes vidū , tu esi piedzē ries, tu nezini nevienu valodu un pat nezini, kur tu dzī vo, un pulkstenis ir trī s naktī .


Jū s varat krist izmisumā . Bet tas nav par viņ u. Viņ š redzē ja, ka no vienas no viesnī cā m gatavojas izbraukt autobuss ar tū ristiem, kuriem atvaļ inā jums jau bija beidzies. Mans brā lis (sauksim viņ u par Vasju) iekā pa š ajā autobusā un, pā rliecinā jies, ka dodas uz lidostu, apsē dā s priekš ē jā sē deklī . Neviens neuzdroš inā jā s viņ am atbildē t. Nu kā ? Vasja ir tik milzī ga, ka ar vienu roku paceļ automaš ī nas akumulatoru. Pā rņ emot viņ u. Vecie Eiropas pensionā ri, braucot uz lidostu, saņ ē ma dzirkstoš u sava neglī tā atvaļ inā juma pabeigš anu. Vasja viņ us apskā va, dziedā ja un, š ķ iet, nedaudz dejoja ejā .

Kā pē c viņ š devā s uz lidostu? Bet kā pē c. Viņ š atcerē jā s, ka, ierodoties, redzē jis baru plauktu ar meitenē m, kuras runā ja krieviski un zinā ja, kur viņ š dzī vo. Un bija cerī ba no š ī m meitenē m uzzinā t tavu adresi un beidzot iet gulē t.

4:00 no rī ta nebija nevienas meitenes. Vernijam bija viena lete un viena meitene, kas gaidī ja lidmaš ī nu no Francijas. Vasja sā ka viņ u mocī t ar lū gumu atrast viņ a datus. Viņ š sita sev ar milzī gu dū ri pa krū tī m un paskaidroja - "Es esmu Vasja. No Maskavas. Maskava, fershteeš ? Nu paskaties savus papī rus. Nu, varbū t jū s tur mani atradī sit? "

Garā ka viņ a tieš ā runa — "Un tad viņ i man salauza spuras un aizvilka uz vietē jo pē rtiķ u mā ju. "

Lidostas policija pret viņ u izturē jā s cilvē cī gi. Viņ i nepā rspē ja. Viņ i iedeva ū deni un, galvenais, atrada krieviski runā još u lidostas darbinieku, kuram Vasja pastā stī ja par savu nelaimi. Nu ko? Galu galā viņ š uzvedā s gandrī z normā li un nekā dus likumus nepā rkā pa. Daudzi, teiksim, britu tū risti ierodas Turcijā daudz dzī vī gā kā stā voklī .

Plkst. 5 no rī ta lidosta atdzī vojā s, un policija kamerā ieveda divus tū risma firmu darbiniekus, kuriem pē c viņ a nopratinā š anas stundas laikā izdevā s atrast viņ a datus.

Policija, vē loties pā rliecinā ties, nolē ma piezvanī t uz viesnī cu un noskaidrot, vai viņ š tieš ā m tur dzī vo. Bet pirms tam viņ i jautā ja Vasijai, ar ko viņ š lidoja uz valsti. Un Vasja, vientuļ š , neprecē ts duncis, teica, ka ir kopā ar sievu. Ar Veru. (Un Vera ir viņ a mā sa un mana sieva. Un viņ a nemainī ja savu uzvā rdu pē c kā zā m. Tas ir, viņ iem ir vienā di uzvā rdi. )

Policija piezvanī ja uz viesnī cu un jautā ja, vai Vera K. . . tieš ā m dzī vo kopā ar savu vī ru Vasju K..... Miegainā administratore teica, ka Vera K. . . dzī vo pie viņ iem, bet ne ar Vasju K. . . , un ar Koļ u E....


Policija nodeva š o informā ciju Vasjai. Viņ š , ne visai prā tī gs, saķ ē ra galvu rokā s un š ņ ukstē ja apmē ram tā - "Kamē r es te sē ž u cietumā , manu sievu jau pavedinā ja kaut kā ds nelietis Koļ a E. . . "

Ī sā k sakot, viņ š tika ievests policijas automaš ī nā ar mirgojoš ā m gaismā m un sirē nā m. Es tikko smē ķ ē ju pie ieejas viesnī cā un to visu redzē ju.

Protams, š ī pieredze ir neskaidra. Bet kā da izdoma! Un viss ir labi, ja labi beidzas.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (32) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums