Normāla viesnīca, bet gaļu ņem līdzi :)

Rakstīts: 17 jūnijs 2011
Ceļošanas laiks: 5 — 15 jūnijs 2011
Kam autore iesaka viesnīcu?: Atpūtai ar draugiem, jauniešiem
Viesnīcas vērtējums:
4.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 8.0
apkalpošana: 6.0
Tīrība: 8.0
Uzturs: 5.0
Infrastruktūra: 8.0
Viesnī cā atpū tā mies no 06.05. 11 lī dz 15.06. 11. Ģ imenes sastā vs ir es, mana sieva un divi bē rni: meitenes 6 gadus vecas un gandrī z 2 gadus vecas.
Viesnī cā ieradā mies ap 14:00. No lidostas braucā m kā das 2.5 stundas ar vienu pieturu uz 15 minū tē m, bet tas ir normā li - tā bija tā da kā mini-ekskursija ar stā stiem par apkā rtni aiz loga, gidi centā s, turklā t viņ u bija daudz - pa ceļ am viņ i pastā vī gi paņ ē ma kā du no viesnī cas ceļ vež iem.
Reģ istratū rā viņ i uzreiz izlē ma par numuru, palū dza pagaidī t, kamē r tī rī š ana beigsies (15-30 minū tes). Pusdienas jau bija beiguš ā s un mums piedā vā ja bā rā iedzert tē ju un gaidī t pē cpusdienas uzkodu lī dz 16:00. Tas bija zinā mā mē rā satraucoš i, jo VISI gidi vienbalsī gi norā dī ja, ka mazi bē rni ir jā pabaro pē c ieraš anā s NEATKARĪ GI no vakariņ u laika. Vē lā k bailes apstiprinā jā s - ar ē dienu tieš ā m ir specifisks un jā paspē j paķ ert kā du garš ī gu cienastu, bet par to vē lā k.

Ļ oti baidī jos par izmitinā š anu - č etru cilvē ku ģ imene, un biļ ete DBL + СLD (un pē craksts malā + INF). Es velti baidī jos - man iedeva istabu A blokā (tieš i virs reģ istratū ras), divas istabas pa 10 metriem, starp tā m ir vannas istaba un koridors-ieejas halle. Istabā pirmajā istabā ir divvietī ga lidlauka gulta, divvietī gs skapis, tualetes galdiņ š , naktsgaldiņ š zem telefona un kondicionieris. Plastikā ta logs (atveras) un izeja uz pirmo balkonu. Otrajā istabā ir divas vienvietī gā s gultas, starp tā m ir naktsskapī tis, pretī letei, kurā paslē pts neliels ledusskapis un uz tā.15 collu televizors (divi Krievijas kanā li - ORT un Vesti 24). Logs plastmasas (neveras), izeja uz otru balkonu (nav veļ as auklas un saspraudes - ņ em lī dzi). Kas mani iepriecinā ja - BEZ jautā jumiem uzreiz atnesa saliekamo gultiņ u bē rnam un matraci. Bē rnam ļ oti patika gulta, viņ š uzreiz zinā ja, ka tā ir viņ a. Vispā r ar izvietoš anu jautā jumu vispā r nebija, palika pat viena papildu gulta. No komentā riem - durvis starp istabā m un tualeti ir senlaicī ga saplā kš ņ a un krā sotas ar brū nu grī das krā su. Tie sabojā visu skatu no parastā remonta, iespē jams, ka viņ i palika istabā , jo Turcijā dā rgais dabī gais koks, kā retums. Bet izskatā s pē c š ķ ū nī š a kaut kur vecā dač ā , slē dzenes vienkā rš as, bez aizbī dņ iem. Vē l viens sī kums - peļ ķ e pie duš as. Iemesls ir vienkā rš s - stikls starpsienā attā linā jā s no sienas un izveidojā s sprauga. Mazgā joties un š ļ akstoties uz š ī s spraugas, iztek peļ ķ e (istabene to cī tī gi slauka katru dienu), ja duš u novirza uz pretē jo sienu, tad peļ ķ e netek. Vairā k jautā jumu uz numuru vispā r nebija. Nolē mā m numuru nemainī t, jo. viss vairā k nekā piemē rots un gaidī ts sliktā kais. Viņ i ļ oti ā tri pieraduš i pie "jambiem" un jau otrajā dienā tiem nepievē rsa uzmanī bu. Santehnika jauna un ļ oti tī ra, tualetes skapī tis jau spī d balts. Telpu uzkopj tā , ka liekas, ka ar mē li laizī ta. Istabenes runā tikai angliski, tā pē c jū s atstā jat pieprasī jumus (ja tā di ir) reģ istratū rā , un tie tiek nodoti viņ iem. Pietiek, ja istabene vienreiz ziņ o par pieprasī jumu uz numuru un viņ a to nodod citā m istabenē m (tā s ir apmē ram 6, pē c daž ā m dienā m mainā s). Š ā ds lū gums bija neaiztikt bē rna gultu (atnesa bē rnam pazī stamu mazu spilventiņ u un bē rnu palagus, varē ja arī nenest). Kopumā ar istabu un tā s apkalpoš anu problē mu nebija vispā r. Dzeramnaudu pā ris reizes atstā ja, tas neko neietekmē ja.
Karstais ū dens ir pieejams tikai duš ā . Tas nā k no tvertnes uz jumta, kuru silda saule (gandrī z visā s apkā rtē jā s viesnī cā s ir lī dzī ga sistē ma). Vai tagad ir skaidrs, kā pē c vakarā ā tri beidzas karstais ū dens? Saules nav un nav ko sildī t - tā pē c tek auksts ū dens. Starp citu, noderī gs padoms tiem, kas ā tri apdegas saulē – glā bieties ar karstu ū deni (duš ā vai vannā ). Sā pes ir brutā las, bet tikai vienu reizi, bet tad nesā p nemaz (vietē jie ieteica). Ū deni no krā na nav ieteicams dzert, tam ir skā bena garš a, tā pē c nevar teikt, ka “no krā na lej katlā ” - to uzreiz sajutī si. Auksts ū dens bā rā letē s - visu diennakti bez maksas. Ir veikals ar ū deni pudelē s.
Elektrī ba istabā tiek ieslē gta ar magnē tisko atslē gu uz istabas atslē gu piekariņ a, ledusskapis vienmē r ir ieslē gts. Kondicionieris strā dā pē c grafika, velk aukstu gaisu (minimā lā temperatū ra 16 grā di).
Gandrī z vienmē r reģ istratū rā ir kā ds, kurš runā krieviski. Reģ istrē joties viņ i iedod lapiņ u, kas izsmeļ oš i atbild uz visiem jautā jumiem (skat. foto). Uz visiem pieprasī jumiem tiek atbildē ts zibens ā trumā un gandrī z vienmē r tiek atrisinā ts pozitī vi. Istaba jā atbrī vo pirms 12:00, ja lidmaš ī na ir vē lā vakarā , tad istabu var pagarinā t lī dz 16-30 (vē lā k istabenes aiziet) par 10 dolā riem pieauguš ajam. Viņ i piedā vā izņ emt seifu, bet tas ir lieki - č emodā ns ar piekaramo atslē gu pilnī bā aizstā j seifu.

Kopumā ar apkalpoš anu (personā lu) viss ir lieliski (izņ emot pavā rus), viesmī ļ i skaidri zina savu biznesu, glā zes un tukš os traukus iztī ra ļ oti ā tri, istabenes visu iztī ra uz pilnu klapi (pat lietussargu statī vus mazgā pie baseina), trauki ir tī ri, glā zes ir stikla. Uzreiz gribu teikt – neatstā jiet redzamā vietā lietas, kuras kalpones var uztvert kā dā vanu dzeramnaudu (smarž as, lū pu krā sa, nauda). Ielieciet visu kastē , jo to ir daudz. Dā vanā paņ emtas preces atgrieš ana ir iespē jama, tač u apgrū tinoš a. Numuri tiek uzkopti katru dienu un aptuveni vienā un tajā paš ā laikā . Ja teritorijā kaut ko pazaudē - sazinieties ar meistariem, NEKAS netiek zaudē ts - pat mazas matadatas. Viņ i visu savā c un ievieto ī paš ā kastē . Ž eņ a nakts vidū atrada sprā dzi-Juroš ku no kurpē m uz 3 minū tē m, galvenais paskaidrot kā "tā " izskatā s.
Reģ istratū rā ir pieejams bezmaksas WiFi (54 megabiti1 megabiti). Reģ istratū rā atslē ga ir uzrakstī ta uz papī ra. Daž reiz tas uz ī su brī di pā rtrauc. Visi krievi (dī vaini, bet tikai krievi, es nekad neesmu redzē jis ne poļ us, ne kazahus) sē ž ar portatī vajiem datoriem un sazinā s caur Skype. Parasti tas notiek pat ar video. Ja zvanā t uz Krieviju no telefona, labā k ir iegā dā ties vietē jo tā lruņ a karti un zvanī t no taksofoniem (tos ir viegli atrast).
Ē diens. Uzreiz saku – aizmirsti vā rdu "gaļ a". Tas, ko viņ i sauc par š o vā rdu, ir sojas pupiņ as uz pusē m ar maizi un ietonē tas raksturī gā krā sā . GAĻ AS NAV. Pat pelmeņ os š ī putra ir tikai zirņ a lielumā . Daž as dienas vē lā k es parasti pā rtraucu lietot š os gardumus pelmeņ u vai “gaļ as” ar dā rzeņ iem veidā . Un vispā r vā rds “ņ emt” tur ir nevietā - uz š ķ ī vja liek tieš i tik daudz “gaļ as”, cik pavā rs uzskata par nepiecieš amu. Tas ir turks, kurš , š ķ iet, mā cī jies padomju sabiedriskā s ē dinā š anas tehnikumā - viņ am ir atbilstoš as ​ ​ manieres: “Es te atbildu, š ī ir mana virtuve, ja nepatī k, ej prom no š ejienes. ” Tas viss ir izteikts viņ a fizionomijā . Tas bija nepatī kami, ļ oti nepatī kami, tā pē c ī paš i nesteidzos pē c viņ a priekiem, mē ģ inā ju sagrā bt karstus kartupeļ us (raundus) vai makaronus, jo tie bija VIENMĒ R. Rinda pie viņ a ir milzī ga. Precī zā k, ne viņ am, bet karstajam. Tā ds interesants aprobež ots "VISS IEKĻ AUTS".
Tagad par to, kas ir. Precī zā k par to, ko drī kst un vajag ē st.

Brokastī s - vispopulā rā kais ir jogurts (viņ u valodā kefī rs) ar ievā rī jumu. Un sviestmaizes ar sojas desu un sieru (labi, ja nav vietē jais sā ļ š , bet klasisks). Nu pat tē jas kafija ar bulciņ ā m un kū kā m bez ierobež ojumiem. Š o kefī ru lej lielā š ķ ī vī un ir kauss, lej sev cik vajag, ej pie š ķ ī vjiem ar ievā rī jumu un pilda virsū ar ko vien garš o (aprikoze, nenosakā ma veida vī ģ e, ā bols, ķ irš u veids un ir arī medus). Kefī ra ir daudz, vienmē r ir un var nesteidzī gi. Daž reiz viņ i gatavo plā nas pankū kas. Tā s izdalā s pa daļ ā m – viena pankū ka vienā š ķ ī vī . Tu nā c ar trim š ķ ī vjiem - pavā rs sarauc pieri, bet uzlej. Beigā s viņ š notī rī ja č ipu un “apž ē lojā s” (lai nesasmē rē tu š ķ ī vjus), pē c personī ga lū guma sā ka liet divas pankū kas uz š ķ ī vja. Ī paš i uz brokastu beigā m, kad cilvē ku plū sma izsī ka un sā ka veidoties pankū ku krā jums. Ir vats ar pienu un graudaugiem kā sausie riņ ķ i ​ ​ un auzu pā rslas, ja bē rns ē d, tad tas arī ir normā li. Reizē m mē rcē ir olas un kū pinā tas sasmalcinā tas desiņ as - viss ļ oti ā tri un ar blī kš ķ i aiziet.
Vakariņ as. Zupa vienmē r ir pieejama. Viens ir nedaudz pikants (ar tomā tu pastu), otrs ir “diē tisks”. Parasti kaut kas no rī vē tiem kā postiem vai zirņ iem un vē l kaut kas tā ds zaļ š . Manuprā t - ē dams, bet negarš ī gs. Maziem bē rniem tas tā . Infante pā rsprā ga uz abiem vaigiem. Reiz bija vistas nū deles ar kartupeļ iem un vistu. Smejies ar blī kš ķ i. Viņ i to vairs nedarī ja. Otro izdala pa daļ ā m. Gabali atkarī bā no pavā ra ieskatiem. Turklā t meitenes lē ja lielā kus un garš ī gā kus gabalus. Garnē jumu (rī sus, makaronus, kartupeļ us) var bē rt cik grib, BET tikai pē c stā vē š anas rindā uz karsto (viss izsniedz vienuviet). Jau rakstī ju par “gaļ u”, pā ris reizes bija asakaina zivs un mazi vistas gabaliņ i. Viss ir ļ oti labi apcepts un pagatavots (izskatā s kā zem spiediena autoklā vā ). No garš ī gā - ā tri noslaucī ja tomā tu gurķ u salā tus, baklaž ā nu cukini, salā tus ar desu (ja nepabeidzā t no rī ta), kompotu no vietē jiem ā boliem (kā mū su konservē tā s konservē tā s aprikozes savā sulā ), saldumus .
Vakariņ as. Sapulcina vislielā ko cilvē ku skaitu. Augļ i vakariņ ā m. Katru dienu jauni (arbū zi, apelsī ni, zemenes, aprikozes). Pirmajā pusstundā tos izslauka (arbū zus un apelsī nus sagriež tā lā k). Gara rinda pē c karstā - "gaļ as" mē rces VAI zivs VAI vistas VAI kaut kas no dā rzeņ iem, kas pildī ti ar kaut ko no dā rzeņ iem (visbiež ā k) un piedevu - kartupeļ i (daž kā rt savā s formā s folijā ), makaroni ar keč upu, rī si. Tomā tu gurķ u salā ti iziet ā tri, atstā jot tikai gredzenos sagrieztus tomā tus un gurķ us (tie vienmē r ir vairumā ). Kū kas visas ir viena veida - mī klas vai augļ u gredzeni un putukrē jums pa virsu. Modeļ i ir vienkā rš i atš ķ irī gi. Uz daž ā m kū kā m - augļ i (ā boli, apelsī ni, retā k zemenes). Garš ī gi vietē jie "š erbeti" - daž ā du krā su ž elejveida masa. Tie ir rozetē s vai lielā s bļ odā s.
Par uzturu secinā jums tā ds - "sī pols, gurķ is vē derā nav ī rnieks. " Tā pē c solī ds trijotne. Jū s neaizbrauksit izsalcis, un jū s arī nepaliksit izsalcis. Principā makš ķ erē š anas ekskursijas bija par maz (tā saucas “jē rs uz iesma” vai “kuilis uz iesma”). Es domā ju, ka viņ i jau saprata bū tī bu - GAĻ AS nepietiek. Kad braucu atpakaļ , lidmaš ī nā ar blī kš ķ i apē du porciju gaļ as. Jā , un mā jā s otro dienu ē du desu. Krievu cilvē kam bez dabī giem gaļ as produktiem vispā r ir grū ti.

Tā lā k. . . Par bā ru. . . Es nedzē ru, bet pē c tur pastā vī go apmeklē tā ju stā sta, piedzerties neļ aus. Bā rmenis apstā jas un vienkā rš i beidz liet. Alus sit stiprā k nekā vī ns. Alus ar rū gtenu pē cgarš u, lī dzī gs č ehu. Es redzē ju tikai vienu poli piedzē ries, kā viņ am izdevā s piedzerties - vē sture klusē .
Atpū tnieku sastā vs ir krievi, kazahi, daž i poļ i, ļ oti maz vā ciski runā još o. Kazahus turp ved arodbiedrī ba (ar taloniem). Pē c baumā m, viņ i maksā ar barteru - degvī nu. Kazahi un poļ i nā k un iet grupā s. Krievi - nelielā s porcijā s pa vairā kiem cilvē kiem. Poļ i sazinā s tikai savā starpā , uz visiem jautā jumiem “es nesaprotu” un malā . Kazahi ir atvē rti un vē las kontaktē ties.
Bezmaksas sauļ oš anā s krē sli un matrač i pludmalē un pie baseina, ņ emiet lī dzi savus dvieļ us. Aizliegts ņ emt no istabas. Pludmalē ir bū diņ a ar ū deni un sulā m (labā k nekā "aicinā t", bet nepā rprotami nedabiski). Sauļ oš anā s gultas parasti pietiek visiem, vienī gā "sastrē gumstunda" ap 10-30. Kad "rī ta" cilvē ki vē l nav aizgā juš i, un "dienas" cilvē ki jau sā k tuvoties. Paskaidroš u - ir tā di, kuriem nepatī k karstums un nā k uz pludmali agri, kad ir vē ss, un ir tā di, kas pē c diskotē kā m guļ un nā k uz pludmali tuvā k vakariņ ā m. Tieš i š eit reiz izveidojā s sastrē gums, kad beidzā s matrač i. Nā kamajā dienā tika palielinā ts matrač u skaits. Volejbols tiek rī kots pludmalē , kad ir komanda. Mač os piedalā s arī pludmales sargs, draudī gs glā bē js (patiesī bā labsirdī gs cilvē ks). Bumba ir normā la.
Glā bē js visumā visu ļ oti uzmanī gi vē ro, lai neviens nenoslī ktu, un, ja ir kā di jautā jumi, pienā k un mē ģ ina paskaidrot, ka "nav vē rts tur kā pt. " Ja viļ ņ i ir spē cī gi, viņ i pludmalē izliek sarkanu karogu (“peldē ties aizliegts”). Spē cī gi viļ ņ i parā dā s no nekurienes un arī pazū d. Ja tā lu jū rā bija vē tra, tad 4 dienas neviens nepeldē s - nogā ž ar vilni. Ieieš ana ū denī nav ī paš i laba - mierī gā laikā dibens aizaug ar aļ ģ ē m un kļ ū st slidens, savukā rt vē trā - lieli viļ ņ i gā ž no kā jā m. Ar spē cī giem viļ ņ iem visi sē ž krastā un peldas peļ ķ ē s uz krā sns. Ū dens ir ļ oti sā ļ š (salī dzinot ar Melno jū ru). Pludmale - smiltis no maziem oļ iem (1-3 mm diametrā ). Sauļ oš anā s krē sli atrodas pietiekami tā lu no ū dens, aizliegts tuvinā t.

Jū rā ir maz dzī vnieku. Netā lu no krasta sastopamas 5-6 zivju sugas, kuras parasti peld baros. Ja stā vat ar seju pret viesnī cu, tad uz pludmales kreisā s robež as ir rapanas gliemež vā ki (tieš i uz akmeņ iem dziļ umā lī dz kaklam). Ļ oti reti var sastapt dzeloņ raju (ļ oti bī stamu) un astoņ kā ji (vienreiz personī gi redzē ju, pā ris uzpeldē ja - mazs, kopā.30 cm, uzreiz aizbē ga jū rā ). Runā , ka ir bruņ urupuč i un jū ras zvaigznes, bet neviens tos nav redzē jis, pat jahtu ekskursijā s.
Lai nokļ ū tu pludmalē , jums jā š ķ ē rso ceļ š . Precī zā k 2 ceļ i ar vienvirziena satiksmi. Automaš ī nu vidē jais blī vums ir 2-3 uz km ceļ a, plū smas ā trums ir aptuveni 90 km / h, no tā lienes viņ i sā k mirgot ar tā lajā m gaismā m. Autovadī tā jam vienmē r ir taisnī ba attiecī bā uz gā jē ju. Maš ī nu ir maz - benzī ns maksā.100 rubļ us, dī zelis un gā ze ir nedaudz lē tā ki. Netā lu no pludmales sā ka bū vē t pazemes pā reju - ar ekskavatoru izraka bedri netā lu no ceļ a no blakus esoš ā s pludmales puses un lē nā m bakstī ja apkā rt (nav dzirdē ts un neredzē ts, nemaz netraucē ).
Animā cija. Protams, ir… Nominā li… Pieauguš ajiem. Reizē m pat rā da izrā des, turklā t diezgan interesantas. Un tā tad bū tī bā tā da paš a veida konkursi pieauguš ajiem stilā "nodod kartī ti ar lū pā m citam un nenomet". Katru dienu no 21-10 lī dz 21-40 notiek bē rnu "animā cija" - vairā kas dejas un raksturī gā "Bē rni, bē rni, vilciens...vilciens...choo choo choo...". Katru dienu kā projekts. Animatori ir jauni turki un viņ u palī gi no Kazahstā nas, kas pastā vī gi plū st no viesnī cas uz viesnī cu (š ā da veida bezmaksas ceļ ojumi). Turklā t asistenti ļ oti biež i vispā r nesaprot, kas notiek, un galvenajam ir jā baksta, lai viņ i ieslē gtu pareizo mū ziku.
Ar bē rniem OBLIGĀ TI jā rū pē jas divā m jaunā m turku sievietē m, kuras NErunā krieviski (tikai turku valodā ) un parasti strā dā pirmo reizi. Interesanti, kas viņ iem vispā r savus bē rnus uzticē s? Lielā kais, ko viņ i var darī t, ir ieslē gt "Toms un Dž erijs" turku valodā . Un ir stulbi smaidī t, atbildot uz jautā jumiem. Vispā r NAV ANIMĀ CIJAS š ī vā rda parastajā nozī mē . Ī paš i bē rniem. Ir "nodarbī bas ar tū ristiem no 21-00 lī dz 23-00". Tā pē c mē s paš i nodarbojamies ar bē rniem. ("Progresī vajiem" - Katja pamet).

Netā lu no viesnī cas atrodas veikali - drē bes, rū pniecī bas preces, augļ i (uz paplā tē m), divas reizes (otrdien un sestdien no 10-00 lī dz 19-00) ir milzī gs tirgus. Blakus moš eja un banā nu birzis. Ir apelsī nu koki (apelsī ni jau ir nogatavojuš ies). Cenas augļ iem un dā rzeņ iem ir ļ oti zemas (zemenes 2 USD par 1 kg, melone aptuveni 0.5–1 USD par kg, zaļ ā tē ja 1 USD par ķ ekaru). Gaļ a ir dā rga - vismaz 15 USD par kilogramu.
Jā , un vē l viena lieta - vietē jā s blondī nes nelaiž garā m. Viņ i cenš as izrā dī t uzmanī bas pazī mes, pacienā t ar konfektē m, banā niem utt. Tā tad meitenes - steidzami pā rkrā sojiet. Kā dā krā sā - izlemiet paš i : ).
Kopumā viesnī ca atbilst par to samaksā tajai naudai. Ja pat ar gaļ u kaut nedaudz labā k, vispā r bū tu brī niš ķ ī gi.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu