Nedomājiet, ir vērts redzēt!

08 Oktobris 2010 Ceļošanas laiks: no 23 Septembris 2010 ieslēgts 03 Oktobris 2010
Reputācija: +25.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Atvaļ inā juma priekš vakarā mums ar vī ru radā s jautā jums: uz kuru valsti mums jā brauc - Turciju, Ē ģ ipti vai Tunisiju? Mē s izš ķ ī rā mies uz pē dē jo, ko vē lā k nemaz nenož ē lojā m. Mē s atpū tā mies Mahdijā , kas atrodas valsts dienvidaustrumos. Š ī pilsē tiņ a ir maza, tač u piesaista ar savu klusumu un attā lumu no lielajā m pilsē tā m, tā pē c atvaļ inā jumu tur var ieteikt pā riem, arī bē rniem. Sā kotnē ji, ierodoties valstī , jū s varat bū t nepatī kami pā rsteigts par atkritumu uzkrā š anos pilsē tu ielā s. Bet tad jū s to visu uztverat kā vietē jā s krā sas iezī mi. Kā mums paskaidroja gide, viņ iem komunā lie maksā jumi ir bez maksas, un tā pē c neviens ar sakopš anu nesteidzas. Tomē r tā ir viņ u darī š ana. Valsts tikmē r ir gaiš a, oriģ inā la, cilvē ki lepni un skaisti. Ir ko redzē t, tā pē c izkā piet no viesnī cas. Noteikti dodieties ceļ ojumā uz Sahā ru. Lai gan ceļ ojums ir 2 dienas un nedaudz nogurdinoš s garo autobusu braucienu dē ļ , tas sniegs jums daudz iespaidu no redzē tā . Š is ir ekstrē ms brauciens ar dž ipu pa kā pā m un izjā des ar kamieļ iem tuksnesī , kas liks mazliet berberiem, un saullē kta sagaidī š ana sā ls purvā tuksnesī . Pa ceļ am bū s iespē ja iegā dā ties gardas dateles (bet ne Š ibikā ! Tur tā s ir mazliet apkaltuš as, lai gan tev pā rdos tikai par 1 dinā ru. Ir oktobris un novembris - datumu novā kš anas periods) un sulī gus , nogatavojuš ies granā tā boli. Viesnī cā , kurā apmetī sities (pieklā jī ga maza "oā ze" tuksnesī ), bū s iespē ja peldē ties brī vdabas baseinos ar termā lo un saldū deni – tā pē c neaizmirstiet paņ emt lī dzi savu peldkostī mu! Mums ļ oti paveicā s ar gidu. Mahomeds ir lielisks stā stnieks, kurš brī vi pā rvalda krievu valodu. Liels paldies par brī niš ķ ī go ceļ ojumu.

Ja atrodaties Mahdijā , noteikti apmeklē jiet Medinu, vecpilsē tu. Tur, blakus moš ejai, zem lielu koku vainagiem (diemž ē l nezinu, kā diem kokiem) atrodas ļ oti mā jī ga kafejnī ca, kur var vienkā rš i sē dē t ē nā un klusē t un nobaudī t labu un lē tu kafiju. Vietē jie kopumā ir diezgan iecietī gi pret Eiropas drē bē m un sievieš u-tū ristē m š ortos un topos, tač u labā k ievē rot viņ u paraž as un nerā dī ties puskailā m ā rpus viesnī cas. Ja grasā ties dā vanā iegā dā ties stipros alkoholiskos dzē rienus, olī veļ ļ u, austrumu saldumus, garš vielas u. c. , tad dariet to General veikalu tī klā . Cenas tur ir fiksē tas un zemas, un produkti ir kvalitatī vi. Un vispā r alkoholiskos dzē rienus, izņ emot tur, nekur citur nevar nopirkt. Pat alus : )


Lai orientē tos to cenā s, jā zina dinā ra attiecī ba pret dolā ru, attiecī gi 1.5:1. Tā , piemē ram, litra pudele olī veļ ļ as tev izmaksā s lī dz 6-7 dinā riem tajā paš ā tī klā . Taksometrs mazā pilsē tiņ ā (mū su gadī jumā Mahdijā ) var maksā t 3-5 dinā rus, savukā rt š o attā lumu mierī gā pastaigas tempā var nobraukt 30 minū tē s. Un ietaupi naudu, un veselī gā k : ) Tasī te espresso mū su viesnī cā maksā ja 4 dinā rus, un to paš u pilsē tā var izdzert no 0.7 lī dz 1.5 dinā riem. Noteikti iedodiet dzeramnaudu viesmī ļ iem un citiem darbiniekiem, kā arī pateicieties naudas š oferiem, kas jū s atvedī s un nogā dā s no viesnī cas. Vidē ji no 1 lī dz 5 dinā riem. Un tomē r, noteikti sakiet paldies dž ipa vadī tā jam, kurš jū s izvedī s pa tuksneš a kā pā m - viņ š to ir pelnī jis : )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Оазис в Шибике
Восход Солнца в Сахаре
Верблюды, Сахара и мы
Улочками Медины в Махдие
Чистейшие воды Средиземного моря
Махдия
Любимая кафешка возле мечети
Почти как три (четыре) тополя на Плющихе
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums