Ap Tunisiju saviem spēkiem

26 Jūnijs 2019 Ceļošanas laiks: no 17 Jūnijs 2019 ieslēgts 24 Jūnijs 2019
Reputācija: +205.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Š ī ir mū su treš ā tū re uz Tunisiju, kas mums ļ oti patī k. Š ajā valstī ir unikā la iespē ja apmeklē t daudzus senā s Romas laikmeta arhitektū ras pieminekļ us un muzejus. Š oreiz mē s izvē lē jā mies Cap Bon, starp Nabeul un Hammamet, Zenit 3 * viesnī cu. Par viesnī cu uzrakstī ju atseviš ķ u atsauksmi. Parasti braucam oktobrī , vasarā maz ceļ o, ir karsts. Nolē mā m pavasarī pamē ģ inā t. Bet kamē r viņ i gaidī ja Ramadā nu lī dz 3. jū nijam, tad tū roperators pacē la cenas. . . Izkā pā m tikai lī dz jū nija vidum. Nekas, jū nija vidē jā temperatū ra ir 28 grā di, normā li, domā jā m. Un tad uznā ca nenormā ls karstums, bija gan 32, gan 36. Protams, š is nav augusts, un bija viegls vē ss vē jiņ š , un naktis ir vē sas, bet tik un tā jū nijā jū s ī paš i daudz ceļ ojat. Man nā cā s saī sinā t programmu, mē s nedevā mies uz Karkuanu, Kelibia un Uticu. Es jums pastā stī š u par Tuburbo Majus, Kartā gas, galvaspilsē tas Bardo muzeja, muzeja un senā s Neapoles palieku Nabeul apmeklē š anu. No ceļ otā ju stā stiem tika smelti svarī gi padomi Tunisijai, ī paš i palī dzē ja Dzeltenā s dzē rves vietne. Nu un mī ļ ā kā Turverda, protams.


Vē lreiz gribu atgā dinā t, ka, mainot pat pastā vai lielveikalā , rū pī gi jā skaita nauda, ​ ​ nauda. Lidostas birž ā mū s apkrā pa par pieklā jī gu summu. Pē rciet vietē jo sim. Nebrauciet bez telefona, pasu kopijā m, apdroš inā š anas numuriem.

Tuburbo Majus — Cē zara iecienī tā kā apmetne — pilsē ta, kurā.25.  g. pmē . tika apmetinā ti veterā ni. BC, liels skaits mozaī ku no turienes tagad atrodas Bardo muzejā . Taksometrs 5 dinā ri lī dz Nabeulas autoostai. No turienes 5.30 ar 141. autobusu divarpus stundā s sasniedzam El Fach, biļ ete 5 dinā ri 410 mm.

Elfasā blakus autobusu pieturai ir taksometru pietura. Bet vectē vs mū s pā rtvē ra tieš i pie autobusa izejas un 10 dienā s nobrauca 4-5 km lī dz ieejai izrakumos. Biļ ete 8 dinā ri. Kā parasti, mē s bijā m vienī gie apmeklē tā ji. Pamesta, lī dz ceļ iem lī dz ceļ iem sausa zā le, pieminekļ i izkaisī ti pieklā jī gā teritorijā . Kapitolija augstā s kolonnas ir labi saglabā juš ā s, vasaras pirts kolonā de rada iespaidu. Un, kā vienmē r, romieš i atrada brī niš ķ ī gas vietas savā m pilsē tā m, mazus kalnus apkā rt, skaistus. Man patika, bet sā ka cepinā t saule, ilgi nestaigā jā m, kā rtē jo reizi atteicā mies no piedā vā tajā m senā s Romas monē tā m, piezvanī jā m vectē vam pa telefonu un braucā m atpakaļ . Vectē vs attaisnoja savu dubulto cenu, slaveni nogrieza kā du ekspresbusu, kas brauca no Dž endubas, nosē dinā ja mū s tur, pamā ja ar roku, un mē s gandrī z divreiz ā trā k atgriezā mies Nabeulā ar komfortu un gaisa kondicionē tā ju, noguruš i, bet apmierinā ti, kā saka.

Ņ emiet vē rā daž as izmaiņ as. Taksisti visur, ne tikai galvaspilsē tā , brauc tikai pa skaitī tā ju, nekā das kaulē š anā s. Tikai pā rliecinieties, ka neatstā jiet iepriekš ē jā klienta summu un tajā s ir iekļ auta dienas likme, tā ir pusotru reizi lē tā k. Vē l viena pā rmaiņ a nav tik patī kama. Muzeju un izrakumu biļ eš u cenas nedaudz paaugstinā juš ā s, tač u tagad par fotografē š anu dinā ru neprasa.


Nabeuls. Mums patika daudz vairā k nekā Hammamet, ir pā ris patī kamas ieliņ as ar lieliem veikaliem kā General Store, Carrefour, Monopri, apģ ē rbu boutiques. Tirgus principā ir viena ī sa iela, ar daudziem veikaliem ar keramiku, ā das apaviem un somā m, suvenī riem. Ī paš i tā ds tū rists. Ir veikali ar cenu zī mē m. Vai tirgoties. Nepē rciet, kamē r neredzat reā lā s cenas. Pā rdevē ji ir mē reni uzstā jī gi. Cenas ir zemas. Nav iespē jams pā rtraukt iepirkš anos. Rū pē jieties par savā m kabatā m! Pilns ar blē ž iem.

Tagad par augstā ko. Nabeula muzejs paš ā centrā . Nepatī kami pā rsteidza cenas pieaugums no 5 lī dz 8 dinā riem, un biļ etes netika iedotas. Muzejā gandrī z nav ko redzē t. Ļ oti maza ekspozī cija. Nekas ī paš s. Jū tieties brī vi tur neiet. Uz Neapoles izrakumiem (divi km virzienā uz Hammametu) devā mies kā jā m no viesnī cas pa Anviroman bulvā ri un sasniedzā m stundas laikā . Tur kā ds smaidī gs onkulis bija tik priecī gs par mums, ka it kā piedā vā ja iet bez maksas. Viņ i gandrī z ar varu viņ am iedeva 10 dinā rus. Daudz kas nebija gaidī ts, izņ emot tempļ a pamatus un rū pnī cas paliekas garuma (romieš u iecienī tā mē rce no raudzē tā m zivī m) raž oš anai, ir tikai neskaidri fragmenti un daž as mozaī kas. Un pē kš ņ i izrā dī jā s, ka rū pnī ca sastā v no diezgan liela skaita milzī gu, vairā kus metrus dziļ u vannu. Un nemainī gā mozaī ka uz grī das tika veidota lī dz š im neredzē tā veidā , lai tā neslī dē tu uz slapjas grī das. Trī s akmeņ i gar, trī s š ķ ē rsā m, un tie nedaudz izceļ as, grī da ir rievota. Ļ oti interesanti. Romieš i ir pā rsteidzoš i ar savu tehnoloģ iju. Apkā rt ziedoš iem kokiem un krū miem, tas viss ir jū ras krastā . Klase.


Iepriekš ē jos apmeklē jumos mē s nenokļ uvā m slavenajā Kartā gā . Lai gan daudzi ceļ otā ji apgalvo, ka tur nav ko redzē t. Jū s varat tikai pā rliecinā ties, ka tas joprojā m ir iznī cinā ts. Bet es gribē ju ielikt ķ eksī ti, ka esam klā t. No Nabeulas autoostas ā trgaitas numurs 102 kursē ik pē c pusstundas uz Tunisu. 6.30 jau esam autobusā . No Tunisas autoostas tramvaja numurs 6 ir divas pieturas lī dz Tunisas Marina stacijai. Ik pē c 20 minū tē m uz Carthage Hannibal staciju kursē metro vilciens. Braucot apmē ram 20 minū tes. Vilciens miris, publika ļ oti vienkā rš a, pa ceļ am skats pa logu ir ž ogi un miskastes. Brī niš ķ ī ga aleja, cipreses, platā nas un kaut kā di ziedoš i koki ved uz muzeju, kur tiek pā rdotas biļ etes uz visiem objektiem, sā nos ir burvī gas sniegbaltas villas. Izskatā s pē c Itā lijas. Ļ oti skaists. Augš upceļ š . Piegā jā m pie muzeja, biļ eš u kases. Pē kš ņ i! Muzejs ir slē gts remontdarbiem un nedarbojas jau vairā k nekā gadu. Bet tiek pā rdotas biļ etes, kas maksā jau 12 dinā rus. Jū s varat klī st pa drupā m. Bet mē s to neplā nojā m, tikai muzeju, jo ir jau ļ oti karsts, kaut arī ir rī ts. Nofotografē jā m burvī go Svē tā Luisa pseidoviduslaiku baznī cu. Ļ oti skaists. Mē s gā jā m, skatī jā mies uz villā m. Karstuma apstulbinā ti noķ ē rā m taksi un par 12 dinā riem nokļ uvā m Bardo muzejā . Kā ds kontrasts! Braucam pa skaistu ceļ u, apkā rt pavisam jaunas augstceltnes, tī ra, zaļ a. Spī dums un nabadzī ba, vispā r. Esmu jau bijis muzejā , par to rakstī ju. Milzī ga, ļ oti skaista istaba. Bagā tā kā mozaī ku kolekcija. Mums, senā s Romas kultū ras cienī tā jiem, gandrī z vai Nirvā na. Biļ etes 12 dinā ri. Atpakaļ uz autoostas taksi 3.5 dinā ri. Mē s ilgi smē jā mies, atceroties pirmo reizi, kad ar tramvaju tikā m astoņ as pieturas. Nu, mē s nemeklē jam vienkā rš us veidus. . .

Ž ē l, bet tas viss attiecas uz ceļ oš anu. Padalī š os ar informā ciju par veikalu ar ļ oti labu keramikas kolekciju no flī ž u gleznojumiem lī dz krū zī tē m, ļ oti pieņ emamā m cenā m, patī kamu neuzbā zī gu pā rdevē ju. Š is ir Superprix veikals, kas atrodas trī s km attā lumā no mū su viesnī cas uz ceļ a, pa kuru kursē autobusi un mikroautobusi (no apļ a pa labi) virzienā uz Nabeul. Atgā dinu, iegā dā jieties, ja nepiecieš ams, aptiekā s medikamentus nā kotnei. Cenas daudz zemā kas nekā pie mums, kvalitā te labā ka.

Es ceru, ka mans stā sts jums noderē s jū su ceļ ojumos. Tunisija ir skaista, ļ oti skaista, kaut arī nabadzī ga valsts ar bagā tu vē sturi.

Veiksmi un labu garastā vokli visiem!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Капитолий Тубурбо Маджуса
Тубурбо Маджус
Тубурбо Маджус
Тубурбо Маджус
Тубурбо Маджус . Высоченные колонны Капитолия и африканское небо
Храм Св.Людовика. Карфаген. Тунис
Возле холма Бирса , Карфаген. Одна из вилл по дороге в музей. Вилла -мечта. Обалденно красивая.
Музей Бардо. Нептун
Музей Бардо. Коронация Венеры
Музей Бардо. Бронзовая фигурка с корабля, потерпевшего кораблекрушение в античные времена
Līdzīgi stāsti
komentāri (16) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums