Taizeme - Kambodža un otrādi. 2. daļa Brīnumu sala

01 Aprilis 2016 Ceļošanas laiks: no 23 Janvāri 2016 ieslēgts 30 Janvāri 2016
Reputācija: +78.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sā kums — par Kaboju — š eit http://www.turpravda.com/kh/blog-158086.html

Piektā diena. Ceļ ā uz Taizemi

Ņ emot vē rā , ka stabila kustī ba uz aptuveni. Koh Chang plā nojā m izbraukt agri, seš os no rī ta. Iepriekš ē jā dienā ar š oferi, kurš mū s veda š ī s divas dienas, pā rrunā jā m pā rsē š anos uz robež u. Priekš laicī gas aizieš anas iespē ja viņ u nesajū sminā ja. Un ceļ ojuma beigā s uz tā lajiem tempļ iem viņ š lū dza. . . samaksā t viņ am par pā rsū tī š anu no vakara. Sirsnī gi pasmē jos un izteicu pretpiedā vā jumu - no rī ta apmaksā t braucienu. Š oferis neuzstā ja. Tā pē c Dienvidaustrumā zijas iedzī votā ji man ir smukā ki par arā biem, ja mē ģ ina vairoties, tad kaut kā neatlaidī gi un bez liekas agresijas. Neizdevā s, tā pē c karma ir tā da. . . Es, protams, runā ju vidē ji, jo bija (reti) neatlaidī gā ki.


Pā rsteidzoš i, ka š oferis no rī ta nebija vē lu. Tikai...tas bija pavisam cits braucē js, tā teikt, apakš lī gumu slē gš ana darbī bā . Varbū t mū su pirmais š oferis uzreiz izplā noja š ā du shē mu un prasī ja priekš apmaksu, lai pats nopelnī tu papildus. Bet tam vairs nav nozī mes. Galvenais, lai izbraucā m laicī gi.

Kambodž a atstā ja divkā rš u iespaidu. Viņ a ir dī vaina, interesanta, bet viņ a nevē las atgriezties...Vai arī viņ a velk...Jū s nesapratī sit)

Ceļ ā uz robež u mē s beidzot guvā m iespaidus par Kambodž u. Iespaidi bija divē jā di. Š ķ iet, ka nebija atklā ti negatī vu momentu, ir daudz iespaidu, bet es arī nevē los š eit atgriezties. Brī niš ķ ī ga valsts. Visā . Piemē ram, ceļ i. No Siem Reap lī dz robež ai ir labs asfaltē ts ceļ š , bet apkā rtē jos mež os joprojā m pastā v iespē ja uzskriet kā jnieku mī nā m. Pa ceļ u brauc diezgan pieklā jī ga (Ā zijai) tipa kravas automaš ī na, bet, tā kā virsbū ve pilna ar kravu, pā ris pasaž ieri sē ž virsū kabī nei (! ), Tikai turoties pie jumta. Un es redzē ju š o attē lu piecas vai seš as reizes.

Astoņ os no rī ta mē s ieradā mies pie robež as. Eju atver septiņ os. Un jo tuvā k jū s ieradī sities atklā š anas brī dī , jo lielā ka iespē jamī ba, ka visas procedū ras tiks pabeigtas pirms dienas karstuma. Transfē ru uz Koh Chang nerezervē ju iepriekš , jo no mū su priekš gā jē ju ziņ ojumiem izrietē ja, ka nav nekā du problē mu to aizvest uz vietas. Un nebū s jā gaida (kā Bangkokā ceļ ojuma sā kumā ). Un tā arī izrā dī jā s.

Mē s tikko bijā m paspē juš i š ķ ē rsot Kambodž as robež u, kad mums piedā vā ja nokļ ū t uz prā mi uz Koh Chang par cenu 4000 batu (par visiem). Š eit es izdarī š u nelielu atkā pi. Pē dē jā braucienā ielu tū risma aģ entū rā s nopirkā m biļ etes mikroautobusam uz salu. Š oreiz jū s varē tu darī t to paš u. Tas bū tu bijis lē tā ks par simts batiem no deguna. Bet, ticiet man, braukt ar savu kompā niju (5 cilvē ki) ar mikroautobusu ir daudz ē rtā k: vairā k vietas (bē rns ē rti gulē ja aizmugurē jā rindā un lielā ko daļ u ceļ a gulē ja), mazā k domstarpī bu par kondicionieriem, stā vē š anas ilgums utt. Kopumā es uzskatu par pieņ emamu cenu par to maksā t simts vai divus batus vienai personai.


Tā rezultā tā , izgā juš i robež kontroli, mē s nekavē joties devā mies ceļ ā Koh Chang virzienā . Un jau trijos pē cpusdienā viņ i bija droš i iekā rtojuš ies Chill Paradise viesu namā Balto smilš u pludmalē .

Mā jokļ i un pludmales

Par Koh Chang ir daudz informā cijas gan š ajā forumā , gan citos. Tā pē c ī sumā izklā stī š u mū su secinā jumus (balstoties uz vairā ku braucienu uz š o brī niš ķ ī go salu rezultā tiem). Neuztraucieties pā rā k daudz par mā jokli. Varianti uz salas ir visdaž ā dā kie – no dā rgā m viesnī cā m ar villā m un baseiniem (kā pē c tas ir trī s soļ us no jū ras, es nesaprotu, bet kā dam tas ir svarī gi) par simts dolā riem, lī dz pieticī giem bungalo ar ventilatoru. un sē rfoš anas skaņ as, kas pā rsniedz tū kstoš rubļ u slieksni tajā paš ā dienā . Katram budž etam vienmē r ir numuriņ i un bezmaksas bungalo (saka, ka ir izņ ē mumi, piemē ram, Vecgada vakarā , bet es ar to neesmu saskā ries). Ja dodaties uz nedē ļ u vai ilgā k, es ieteiktu darī t tā (2014. gadā mē s darī jā m tieš i tā ): rezervē t viesnī cu uz pā ris dienā m iepriekš un pē c to termiņ a beigā m pā rcelties uz turieni, kur atrodas jū su "dvē sele". Jo ne visas iespē jas ir parā dī tas tī meklī . Nu š oreiz mū s ī paš i nevilka bungalo, bet viesu nams, kurā apstā jā mies, tieš ā m izskatī jā s. Un visu nedē ļ u pavadī jā m uz salas ciemos pie Maika (viesu nama saimnieka) - ļ oti jautra un viesmī lī ga cilvē ka. Viņ a viesu mā ja ir ieeja trī sstā vu ē kā . Pirmajā stā vā atrodas reģ istratū ra, saimniecī bas telpas un virtuve, ko Maiks dā sni nodod viesu rī cī bā , otrajā stā vā viņ š dzī vo pats, bet treš ajā stā vā ir divas istabas, kuras esam rezervē juš i savam uzņ ē mumam. . Nu, tā kā Maiks mums iedeva viesu nama atslē gas un kaut kur pazuda uz dienā m, patiesī bā mē s ī rē jā m visu viesu namu. Jā , lī dz tuvā kajai pludmalei bija jā staigā kā das septiņ as minū tes, bet viss pā rē jais atpū tai nepiecieš amais - kafejnī cas, veikali, veļ as mazgā tava, velosipē du noma utt. Tas bija burtiski 100 metru rā diusā . Ģ imenes svē tkiem – ļ oti ē rti.

Un daž i vā rdi par pludmalē m. Salas rietumu krasts ir sadalī ts vairā kā s "pludmalē s" vai drī zā k zonā s, un katrai no tā m ir savas priekš rocī bas, un jums vienkā rš i jā izlemj, kas jums ir svarī gā ks (un tas ir ļ oti ē rti):


- Balto smilš u pludmale - pati "civilizē tā kā ", ar attī stī tā ko infrastruktū ru + maigu ieeju ū denī un gandrī z bez akmeņ iem, bet tajā paš ā laikā , protams, visvairā k pā rpildī ta - tieš i piemē rota ģ imenes atpū tai ;

Balto smilš u pludmale ir viscivilizē tā kā

- Klong Prao un ī paš i Kai Bae - daudz mierī gā ks, mazā k cilvē ku, cenas zemā kas, bet iebraukš ana ū denī nav tik ē rta (daudz akmeņ u) un veikalu / ē dinā š anas izvē le ir pieticī gā ka - ja esi nepretenciozs cilvē ks un vairā k novē rtē mieru nekā daž ā das izklaides, tad jums š eit ir labā k

- Lonely Beach - viņ i saka, ka tā ir visvairā k "ballī te" un "backpacker", es nezinu, manuprā t "ballī te" nemaz nav par Koh Chang, bet gan tas, ka š eit ir ļ oti skaisti un tur ir daudz jaunieš u no visas pasaules, tas ir skaidrs – kopumā jaunieš iem (neatkarī gi no vecuma) š eit patiks vairā k nekā Klong Prao

Un Lonely Beach ir "fotogē niskā kā "

- Bang Bao ir zvejnieku ciemats, pludmales tur nav ī paš i labas, tač u, ja jū s interesē makš ķ erē š ana, nirš ana vai snorkelē š ana, tad š ī ir ē rtā kā vieta.

Iespē jams, tas viss ī sumā . Un visbeidzot – par to, kā tikt ā rā no salas. Un tas ir ļ oti vienkā rš i. Tajā paš ā Balto smilš u pludmalē transfē ri uz Bangkoku un Pataju tiek pā rdoti ik pē c 50-100 metriem, citā s pludmalē s nedaudz retā k. Izmaksas ir arī ļ oti pieņ emamas: no 700–800 batiem par biļ eti lielā autobusā lī dz 3000 batiem par automaš ī nas nomu (2–3 pasaž ieriem) un 4500 par mikroautobusu. Izvē lē juš ies pē dē jo variantu, 30. janvā rī salu atstā jā m. Mū s gaidī ja trī s dienas Bangkokā un atgrieš anā s Sibī rijas ziemā . Par ko - treš ajā daļ ā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Камбоджа оставила двоякие впечатления. Странная она, интересная, а вот вернуться не тянет... Или тянет... Не поймешь)
Уайт-Сенд Бич – самый «цивилизованный»
А Лонли-Бич самый
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums