Kā viņi dzīvo Taizemē, vai kā ir ārzemniekiem svešā zemē

03 Aprilis 2020 Ceļošanas laiks: no 01 Novembris 2018 ieslēgts 04 Aprilis 2020
Reputācija: +26
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Taizeme ir smaidu un mū ž ī gas vasaras valsts. Droš i vien, vienreiz te atbraucis atvaļ inā jumā , padomā si, vai ir iespē jams š eit palikt un neatgriezties uz dzimteni. Ar skaudī bu un apbrī nu tu klausies stā stus no tiem vai par tiem, kuri jau ir pā rcē luš ies uz dzī vi pie jū ras vai vismaz visu ziemu un rudeni pavada š ajā valstī .

Bet vai ir vē rts mainī t savu ierasto dzī vi dzimtenē eksotikas dē ļ ?


Š ajā rakstā es runā š u par to, kā es to redzu. Lai gan internetā jau ir diezgan daudz rakstu par ā rzemnieku dzī vi Taizemē , kuros sī ki aprakstī ti gan plusi, gan mī nusi. pā rvietojas. Bet, kā likums, viņ i raksta par cilvē kiem, kuri jau ilgu laiku gatavojas pā rcelties, ir ilgi pē tī juš i š o jautā jumu un kuriem ir labi uzkrā jumi. Es gribu runā t par vienkā rš iem cilvē kiem, kuriem nav bankas kontu vai vismaz sava mā jokļ a, ko viņ i varē tu izī rē t mā jā s, lai dzī votu no š ī s naudas, kur vien vē las. Galu galā visi vē las dzī vot zem saules. Bet vai tas ir pieejams ikvienam?

Es sā kš u ar izplatī tā kajiem trū kumiem. Precī zā k, uzrakstī š u savu viedokli par tiem.

Bet nedaudz par mani, mē s vē l nepazī stam viens otru) Mani sauc Anastasija. Pā rā k sarež ģ ī ts vā rds lielā kajai daļ ai ā rzemnieku Ā zijā , un tā pē c viņ iem es esmu tikai Ana. Mans dzī vesstā sts Ā zijā sā kā s pē kš ņ i, tā pat kā jebkuri notikumi manā dzī vē ) Nē , es nemaz neesmu traks, lai gan...Vispā r es dzī voju Krievijas provincē , 2000 kilometrus no Maskavas. Strā dā ja tā pat kā visi citi. Ī rē ju dzī vokli, lai neapgrū tinā tu ne vecā kus, ne kā du citu. Liels mantojums, piemē ram, arī vē l nespī d. Vispā r parasta dzī ve. Darba bija tikai daudz, bet alga ī paš i neauga. Parasta lieta.

Vairā kus gadus neesmu bijis atvaļ inā jumā , vispā r nekad neesmu bijis ā rzemē s. Parasta lieta. Un tā du cilvē ku kā es Krievijā ir miljoniem. Un kad man atkal darbā atteica atvaļ inā jumu (nu tā pē c, ka darbinieku par maz, vai tā pē c, ka vasarā visi grib atpū sties, un es neesmu pirmais rindā , nu, ir daudz citu iemeslu), Tikko paņ ē mu brī vu dienu un devos uz Maskavu. Viņ a aizbē ga) Kopā ar savu draugu, nevis viena. Burtiski vienas dienas vai pat nakts laikā manā galvā radā s doma steigties uz Ā ziju. Nē , ne uz Taizemi, uz Vjetnamu. Pē c citu stā stiem Taizeme tad š ķ ita pā rā k dā rga un tū ristu izlutinā ta. Vjetnama, pē c daudzā m atsauksmē m un rakstiem internetā , bija draudzī gā ka pret tā diem nabadzī gajiem ā rzemniekiem kā es un lē tā ka. Jā , un tam nebija nozī mes - galvenais, ka bija jū ra) Tā .


Maskavā pē c nedē ļ as jū s varat steidzami izsniegt pasi, ko mē s arī izdarī jā m. Tač u steidzamā s biļ etes mums izmaksā ja veselu dā rgumu, jo gribē jā m pē c iespē jas ā trā k pamest valsti. Jā , un darbā viņ i nepalaida garā m, ka darbinieks aizbē ga) Ko darī t, ja nav naudas lidmaš ī nai un arī nav spē ka sē dē t uz vietas? Uz to laiku, iespē jams, ietekmē ja nogurums no nepā rtraukta darba bez atpū tas, kas radī ja vē lmi ā trā k doties prom, un viss apkā rt bija aizkaitinā ts un š ķ ita pelē ks. Cilvē ki bija nikni. Visi apkā rtē jie bija dusmī gi un neapmierinā ti. Pā ris dienu laikā saņ ē mā m vī zu uz Ķ ī nu, kuru dabū t bija ļ oti vienkā rš i. Un ar pavisam jaunā m pasē m ar HITCHOP aizbraucā m uz Kazahstā nu. Lai gan Kazahstā nā nokļ uvā m diezgan ā tri un par ī stu stopē š anu to nevar nosaukt.

Ak, jā , es aizmirsu pievienot tik mazu brī di — nu, diezgan mazu. Mums ar draugu bija divi pū kaini kaķ i. Nu, tikai neliels mirklis) Tā s nedē ļ as laikā , kamē r gaidī jā m pasi, viņ iem tika izsniegti visi dokumenti izbraukš anai. Papildus sertifikā tam angļ u valodā , kas jā izsniedz lidostā . Bet tā kā braucā m pa zemi, tad kaut kā viņ ai tas nesanā ca. Tā dē jā di mū su ceļ ojums bija noslogots ar pinkainu nastu, kas padarī ja mū s pilnī gi nenormā lus cilvē ku acī s. Nu, baidī jā mies tikai no grū tī bā m ar robež u š ķ ē rsoš anu. Starp citu, nekas nebija pā rā k sarež ģ ī ts.

Tā dē jā di mums katrā valstī bija maksimā lais pieejamo dienu skaits bezvī zu ieceļ oš anai krieviem. Kazahstā nā pavadī jā m mē nesi, tur pā rsvarā braucot ar vilcienu, apmeklē jot visas lielā kā s pilsē tas. Un tad mē s devā mies uz Ķ ī nu. Ķ ī na aizņ emtu veselu milzī gu rakstu, ja es to uzrakstī tu) Bet raksts ir par Taizemi) Tā tad mē nesi Ķ ī nā , pē c tam divas nedē ļ as Vjetnamā , uz ko mē s tiecā mies. Tač u tikai valsts nepavisam neš ķ ita kā paradī ze, par kuru sapņ ojā m, un mē s turpinā jā m ceļ u. mē nesis Laosā . Ar stopiem tur nav ī paš i labi, un tā pē c mē s pat daudz gā jā m kā jā m. Es domā ju, ka mē s ļ oti dziļ i iepazinā m Laosu. Turklā t mē s tur atgriezā mies vairā kas reizes un dzī vojā m tur ilgu laiku. Un tad Taizeme.

Taizeme nepavisam nebija tā vieta, par kuru mums stā stī ja aculiecinieki. Varbū t tā pē c, ka bijā m no Laosas un braucā m cauri Taizemes netū ristiskā kajā m vietā m. Gandrī z mē nesi mē s kopā ar mū kiem dzī vojā m budistu templī . Un mē s redzē jā m tieš i ī sto taizemieš u dzī vi, tā lu no tū ristiem un pat jū ras. Bet! Jau no pirmā brī ž a š ī valsts pā rsteidza ar spilgtumu, krā su, krā sā m. Cilvē ku laipnī ba. Lai gan aziā ti gandrī z visi ir diezgan laipni, mierī gi cilvē ki. Kas tikai saka tā du brī di, ka NEVIENS mums nekad nav vaicā jis, kā pē c mē s vedam lī dzi kaķ us)

Tagad par mī nusiem un manu viedokli par tiem.


1. Valodu nezinā š ana.

Tajā laikā mē s abi tik tikko runā jā m pat angliski. Bet modernitā tes brī nums ir devis cilvē kiem tik izcilu lietu kā Google tulkotā js mobilajā tā lrunī ) Gandrī z visā Ā zijā , izņ emot Taizemi, neviens nerunā angliski, un pat ja viņ i runā tu, jū s joprojā m nesaprastu viens otru. Tulkotā js komunikā cijas problē mu pilnī bā neatrisinā ja, tač u tas ļ oti palī dzē ja. Un galu galā ar tulka starpniecī bu angļ u un zī mju valodas zinā š anu minimums mums iemā cī ja bez problē mā m sazinā ties ar visiem) Man pat š ķ iet, ka, ja nebū tu tā das valodas barjeras, tas nebū tu tik interesanti. Taizemē gandrī z visi runā angliski un daudz labā k nekā vairums tū ristu. Nu, palī dzē s tas pats Google tulkotā js.

Mans secinā jums: jā , protams, ir problē ma ar valodu, tač u tā nebū t nav kritiska. Tač u ceļ ojuma laikā tu patieš ā m sā c mā cī ties valodu.

2. Maz naudas.

3. Nevar strā dā t.


Lielā kajai daļ ai krievu, kurus mē s pazī stam Taizemē , nav naudas problē mu. Bet viņ i vai nu izī rē mā jokli mā jā s, kaut kur Maskavā (un tas viņ iem ir tuvu, bet pietiekami), vai arī kaut kā dus pasī vus ienā kumus. Ir arī labi ā rš tata darbinieki. Tas ir darba priekš metā . Nav svarī gi, kur viņ i atrodas – darbs vienmē r ir ar viņ iem. Mazā k paveicā s tiem, kuriem nav š ā du talantu un pat nezina, kā palielinā t skropstas un nagus. Ā rzemniekiem ir aizliegts strā dā t Taizemē bez atļ aujas. Saņ emt atļ auju ir diezgan grū ti, vē l grū tā k atrast š ā du darbu. Atļ auto profesiju saraksts ir ļ oti mazs. Un galu galā , ja tu strā dā oficiā li, tev ir pieprasī ta profesija, kas nozī mē , ka saņ emsi arī labu algu, ar kuru pietiks iztikai. Tiem, kuriem nav atļ aujas un kuri strā dā nelegā li, š ī ir katra riska un baiļ u diena, ka tiksi pieķ erts. Biež i ir gadī jumi, kad imigrā cijas policija veic reidus vietā s, kur var strā dā t nelegā lie imigranti. Tā s ir skolas, restorā ni, viesnī cas, fotogrā fi utt. Daudzas sievietes strā dā no mā jā m, taisot tos paš us nagus, skropstas, š ugaringus un visā dus citus sievieš u trikus. Bet tas bū s tikai lī dz brī dim, kad viņ i tiks noķ erti. Lai gan daudziem izdodas š ā di strā dā t gadiem.

4. Karstums vai lietus sezona.

Daudzi cilvē ki baidā s no lietus sezonas un domā , ka š eit lietus lī st kā mū ris katru dienu dienā m ilgi. Tas ir mī ts. Bet karstums un saule sā ka mani vairā k noslogot, tik ļ oti, ka tie retie lietusgā zi kļ uva ļ oti iekā rojami. Varu teikt tikai no savas pieredzes: ja tu nepierodi dzī vot zem gaisa kondicioniera, bet izmanto ventilatoru kā parastie taizemieš i, tad dzī vot karstumā ir daudz vieglā k. Pie tā ā tri pierod. Bet diena zem kondicioniera - viss jauns. Turklā t organisms arī trako un ir viegli saslimt.

5. Gaiš a diena.

Par to gandrī z neviens nekur neraksta. Bet tas arī ir svarī gi, manuprā t. Ceļ ojot mums bija laiks pierast pie straujajiem saulrietiem. Lai gan tas joprojā m ir neparasti. Cilvē ki ceļ as diezgan agri. Pā rā k agri. Parastiem tū ristiem var š ķ ist, ka taizemieš i nemaz neguļ . Vispā r uznā k agri, bet pā rā k agri kļ ū st tumš s. Pulksten 6 jau ir nakts. Tiem, kam patī k gulē t lī dz pusdienlaikam, diena paies ļ oti ā tri.

6. Vī zas jautā jums.

Patiesī bā š is punkts ir gandrī z pirmais un viens no vissvarī gā kajiem. Neatkarī gi no tā , kā jū s š eit ieradī sities un cik daudz naudas jums ir, š is jautā jums jū s nekad apiet. Š ajā valstī jū s vienmē r un uz visiem laikiem paliksit ā rzemnieks. Pilsonī bas iegū š ana ir gandrī z neiespē jama. Tā pē c vī zu jautā jums jū s tā vai citā di vajā . Un jo mazā k naudas jums ir, jo biež ā k) Bet š ai valstij ir arī diezgan nestabila vī zu politika, un Taizemes pakalpojumu saasinā š anā s laikā nevienu var neielaist pat ar vī zu. Un jo ilgā k jū s dzī vojat š ajā valstī , jo grū tā k ir iegū t jaunu vī zu. Tieš i vī zu jautā juma dē ļ daudzi ziemotā ji š ogad izvē las citas siltā s valstis. Un vispā r jau daudzi "ilgdzī votā ji" raugā s jaunos apvā rš ņ os. Vī zu problē ma jū s nekad neatstā s š eit.

7. Ē diens.


Man š ī prece ir pē dē jā vietā , jo es parasti pieļ auju taju ē dienu. Un pē c Ķ ī nas tas pat neš ķ iet pikants) Bet tiem, kam patī k ē st borš č u un pelmeņ us, tas bū s nedaudz grū tā k. Tomē r jū s varat atrast krievu virtuvi š eit vai vienkā rš i pagatavot to pats.

Varat arī izvē rst visu rakstu par pazī stamu ē dienu gatavoš anu. Bet es uzrakstī š u ī si. Taizemē mums nav daudz pazī stamu produktu. Pat kartupeļ us nav tik viegli atrast. Ī paš i maize, lī dzī ga parastajai. Š eit rī si ir visa galva. Bet es zinu cilvē kus, kuri paš i cep maizi, gatavo kvasu, vā ra biezpienu un audzē dilles un pē tersī ļ us. Nu parastie pelmeņ i arī paš i tiek pagatavoti.

8. Medicī na.

Visas zā les š eit tiek apmaksā tas. Ja jū s dodaties š eit uz ilgu laiku, labā k ir veikt vietē jo apdroš inā š anu. Kā to izdarī t un kā pē c, jau rakstī ju.

9. Ekoloģ ija.

Jū ra un saule, protams, ir brī niš ķ ī gi. Ja tu dzī vo pie jū ras. Bet ir arī tā das lietas kā gandrī z nemitī gs smogs virs Bangkokas un Pataijas un citā m pilsē tā m. Radiā cija, piesā rņ ojums. Un vispā r nav tik tī rs, kā gribē tos. Bet principā Krievijā ir smogs un netī rumi, un tā lu nav jā iet. Es tikai rakstu š o rindkopu, lai tas netiktu ņ emts kā pluss.

Tieš s pluss.

Cilvē ki patieš ā m ir laipnā ki. Nomierinies. Ja pē kš ņ i uzkā psit kā dam uz kā jas, viņ š uz jums nekliedz) un pat neteiks ne vā rda. Ja jū s stā vat rindā , neviens necentī sies tikt uz priekš u.

Varat mierī gi tuvoties jebkuram taizemietim un kaut ko pajautā t vai palū gt. Viņ i noteikti centī sies jums palī dzē t.

Es nekad neesmu redzē jis taizemieš us zvē ram. Viņ i kliedza. Dusmī gs.

Un kā starpsumma. Vai es apsveru Taizemi par pastā vī gu dzī vi? Par pastā vī gu, nē . Tikai tik ilgi, kamē r ir nauda vai spē ks un vē lme cī nī ties par savu vietu zem saules. Bet personī gi es domā ju, ka tas ir tā vē rts. Un es nemaz nenož ē loju, ka riskē jā m un aizbē gā m uz š ejieni. Lai gan ir pagā jis tikai pusotrs gads kopš aizbraukš anas. Bet mē s jau esam apmeklē juš i daudzas Ā zijas valstis. Un es noteikti zinu, ka pat tad, ja tev nav naudas, tu nezini sveš valodas un tev ir arī kaķ is un pat divi ap kaklu) - viss ir iespē jams, ja ļ oti vē lies)


P. S. Bet maniem kaķ iem ir vienalga, kur dzī vot) Ja vien viņ i tiktu pabaroti laikā )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
В канун нового года тайские китайцы молятся.
обычный вечер в Паттайе
Līdzīgi stāsti
komentāri (14) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums