"Dīvainā un noslēpumainā Taizeme" 4.daļa "Bangkoka"

26 Janvāri 2019 Ceļošanas laiks: no 10 Janvāri 2019 ieslēgts 13 Janvāri 2019
Reputācija: +1262.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

11 dienas Puketā nav atvaļ inā jums, bet gan vairā k kā skrē jiens starp pludmali, masā ž u un ekskursijā m, kas paskrē ja ļ oti ā tri. “Nepietiks – nepietiks! ”

Bet laiks kravā t koferi, jo mū s gaida Taizemes galvaspilsē ta - Bangkokas pilsē ta.

Mū s sagaidī ja no mā jī gas viesnī cas Puketā.10:00.1 stunda lī dz lidostai, reģ istrā cija, nedaudz vairā k kā stundu lidojums un tas pats š oferis sagaidī ja un ā tri aizveda uz augstceltņ u Eastin Hotel, Makasā nas apgabals. Izsakiet cieņ u ILVES TOUR, cienī gam uzņ ē mumam. Gids satikā s viesnī cā , lai palī dzē tu iekā rtoties un atgā dinā tu par ekskursijā m - "aptauju" un vakariņ ā m Tornī . Ka mē s paš i ar ū sā m, zinā m kā ! ))) Nokā rtots ļ oti ā tri, depozī ts 100$, istabiņ a lieliska, 23 stā vā . moderns un tī rs, vai arī mums paveicā s, spriež ot pē c atsauksmē m.


Pā rģ ē rbies un doties piedzī vojumos, visu vajag redzē t 3 dienā s) Izejot no viesnī cas, bijā m š ausmā s, tieš i pretī nelielai atkritumu izgā ztuvei, mdaa...skaistums! Dodieties tā lā k. Kļ uva smieklī gi, atcerē jos, kā zvanī ju UIA, lai aizved mani mā jā s, redzot traku braukš anu, jucekli un haosu Puketas ielā s. Un tie bija ziedi, š ī haosa ogas - Bangkokā .

Mana galva griež as. Vai es skaisti reklamē ju UIA? )))

Viesnī cas atraš anā s vieta ir tieš i tā , kas jums nepiecieš ams. Blakus viss, tā s paš as "barotavas", 7-Eleven - veikals kā mū su ATB, tirgus, augļ u veikali, masā ž as saloni.

No kā ņ emt! un masā ž a š eit ir lē tā ka nekā salā un ļ oti tuvu.

Jā , un meitenes ir tik skaistas, un viņ u rokas ir rotaļ ī gas))) Masā ž a ir laba, pie dabas mū zikas - tā joprojā m ir relaksē ta) Mani vī rieš i pē c relaksā cijas prasa ē dienu, un vecā kajam arī alus! Un atkal š eit ir lē tā k nekā uz salas – sasodī ts! 2 reizes no vī ra (es nedzeru alu) Un te tie ir macarons - motocikla ar blakusvā ģ i “virtuve uz riteņ iem”. Viņ u ē diens ir svaigs, garš ī gs, droš s un ļ oti lē ts. Tā s iepakā s vienreizē jā s lietoš anas trauciņ os, pat mē rces bū s droš i sasietas maisiņ os. Vienkā rš i kliedz "spiegu pikanti"! Macarons ir daudz, tie cep un gatavo visu, ko vē laties svaigu un jū su priekš ā . Un tieš i uz brauktuves, ietvē m, kur vien var vismaz kaut kā noparkoties. No bada viņ i nopirka visu un daudz. Satiksme uz ceļ a, protams, eglī tes, nū jas, cauri neizspiedī si un nesabrauksi. Lū k, tas ir mū sdienu taizemieš u dzī ves kontrasts galvaspilsē tā...paceļ acis, skaties - majestā tiski debesskrā pji, jaunas maš ī nas, kaudze hipermā rketu....Un viņ i, taizemieš i, par kaut ko č ubinā s, cenš as izdzī vot, pabarot savas ģ imenes, nabadzī bā , bet laimī gi. Mā ja ir kā mū su garā ž a, viss ir primitī vi. Tepat uz ielas ir veļ asmaš ī nas, ar caurumu monē tā m, mazgā jiet - negribu, bet kur notek ū dens? tas ir tas, par ko jums ir jā domā . Ko viņ i vienkā rš i nedara, ko viņ i vienkā rš i nepā rdod. Bangkokā ir VISS!


Otrajā dienā mums ir ieplā nota apskates ekskursija. Taizemes gide Liza (taietietis neatcerē jā s vā rdu) visu ļ oti interesanti stā stī ja par vē sturi, par reliģ iju, par karaļ iem, par vienkā rš iem cilvē kiem. 2 gadus viņ i sē ro par Rama 9, viņ š valdī ja daudzus, daudzus gadus un viņ u ļ oti mī lē ja taizemieš i. Tagad Rama 10 atrodas tronī , tač u sē ru dē ļ viņ š vē l nav kronē ts. Un viņ a portreti zeltī tos (vai zelta) rā mjos vicinā s visā valstī . Saņ ē mā m daudz informā cijas par tirdzniecī bas centriem, bet maz interesē jā mies par iepirkš anos. Mē s braucā m garā m ziedu tirgum, ak, viņ i mani nelaida! ( Pa logu redzē jā m milzī gas orhideju, lotosu un "miljons koš i rož u" kaudzes - 50 gab var nopirkt par 60 batiem, un pirkš anas dienā s vē l lē tā k.

Atkal mē s vē rojā m templi ar milzī gu guļ oš a Budas statuju,

un Zelta Budas templis,

un Smaragda Budas templis. Ohhh, cik daudz to tempļ u - lai neskaita un neatceros nosaukumus, vienkā rš s tū rists.

Pē c tam devā mies apskatī t Karalisko pili.

Š ī ir gan kā dreizē jā karaliskā s ģ imenes rezidence, gan tempļ u komplekss. Teritorija milzī ga, ir daudz tempļ u, daž ā das ē kas, sardzē ir karavī ri.

Manas domas haotiski sapņ oja: "Es uzlikš u savu mī ksto vietu tronī ! , ī stu karalisko vietu!! ! " Jā , es sapņ oju - viņ i pat nelaiž iekš ā . Viss ir skaisti un neparasti, paskatī jā mies un ar to pietiek, nomieriniet manas stulbā s domas)))

Atceries? Taizemē cilvē kus nevis apglabā , bet kremē . Nu, š eit teritorijā ir daudz daudzkrā sainu stū pu, augstu un ne pā rā k augstu,

Kā daž ā du karaliskā s Č akri dinastijas paaudž u pelni tiek ievietoti urnā un pē c tam iemū rē ti javā . Atbilstoš ā s nosaukumu plā ksnī tes uz š ī m stū pā m.

Š ķ iet, ka ekskursija ilga 4 stundas, bet bijā m noguruš i, it kā maš ī na bū tu izkrauta. Steidzami uz viesnī cu, steidzami apgulties. Vakarā atkal gā jā m lī dz saviem macaroniem, atkal paņ ē mā m pā rtiku no bada un vilkā mies uz viesnī cas numuriņ u. Kur vē l var paē st? Taizemieš i ē d tieš i uz trokš ņ ainas, putekļ ainas ielas. Kuri ir pieķ ē ruš ies kur un ē d. Mē s, Eiropas personī bas, nevaram tā ē st! )

Man nepatī k rī ts tā dā viesnī cā , nav balkona, aiz panorā mas loga paveras skats uz pelē ko pilsē tu.

Kafijas tase mani neuzmundrinā ja. Kas jā dara. Iesim brokastī s trokš ņ ainā viesu pulkā no Indijas. Man kļ uva labā k...pē c brokastī m es varē ju izlasī t noteiktu skaitu savas grā matas lappuš u, vai es varu to pabeigt? )


Ir arī masā ž as un peldbaseins. Pā rģ ē rbusies peldkostī mā , viņ a tik tikko pierunā ja dē lu piecelties no gultas un doties peldē ties. Kaaapeets, kas par nelaimi - un tad baseins tika ciet, pec tiem. iemeslus. Bet mana doma pamudinā ja, un ne jau viesu no Indijas dē ļ š ī slē gš ana? Nu vismaz palasī š u vē l. . . Laiks gatavoties vakariņ ā m, š odien mums nav galotnē s, š odien grezni, jau torņ a 79. stā vā .

Mē s izbraucā m agri, č apali 10-15 minū tes kā jā m. Oho, cik cilvē ku ir kopā ar mums vakariņ ā s? Mdaaa. . . pieejam pie lifta, un tur ir rinda, bet patiesī ba ir tā da, ka darbinieki pie lifta š ķ iro, kurš kurā stā vā ir vakariņ ā s, kurš viesnī cā . Izrā dā s, lai uzkā ptu uz skatu klā ju un pē c tam uz restorā nu, nepiecieš amas ī paš as norā des.

Tā nu, ar liftu uzkā puš i 17. stā vā , apmainī jā m kuponu pret biļ etē m, ar liftu devā mies uz 77.

Novē roš anas laukums nekā di nepā rsteidza, logi š auri, ar starpsienā m, gā jā m un skatī jā mies. Skaisti, bet mazliet skumji. Uztaisī jā m pā rsē š anos, ar liftu uzbraucā m uz 83, bet jā brauc uz 84. stā vu, uz paš u torņ a augš daļ u! ejam augš ā . Š eit tā ir platforma, viņ i gaidī ja elpu aizraujoš u skaistumu (es sapratī š u, kurš bija pie Burj Khalifa). Vienā mirklī tikai puse no Bangkokas var redzē t daudzas upes vai kanā lus, piemē ram, č ū skas. Platforma griež as par 360, skats caur stieņ iem, pat normā lu fotoattē lu nevar uzņ emt. Nu labi. Man ļ oti gribas ē st, bet tagad esam 79. stā vā , tur ir restorā ns. Sasveicinā jā s ar smaidu, apsē dā s pie galdiņ a ar panorā mas logu. Un vakariņ as ir gardē ž u debesis! Bufete.

Suš i! mans mī ļ ā kais suš i! , ļ oti garš ī gi, kū st mutē , nevis kā Poltavā (mums ir tikai nosaukums). Daudz jū ras velš u, salā tu un citu lietu. Daudz augļ u un konditorejas izstrā dā jumu.

Tikai sula, reta, ķ ī miska netī rī ba. Bet es biju sajū smā par ierī ci ar Cola, Sprite un nedaudz ū dens. Viegla mū zika, svece uz galda, rozes pumpurs vā zē , aiz loga - lieliska, vakara Bangkoka,

Tas ir patieš ā m skaisti! romantika! ) Izejot no restorā na, saliku rokas attiecī gajā zī mē "Khaphunkhap", ukraiņ u valodā . - "Dyakuyu" krievu valodā . - "Paldies" pā rē dos....vai arī tā Coca-Cola glā ze bija lieka, š ausmas. . . š ausmas. . .


Atkal lejup pa lī niju, bet bez pā rsē š anā s taisni un ā trgaitas, caurspī dī gā liftā . Domas lē kā galvā "pat ja tas mani nemaisa", no lifta augstuma un ā truma. Nē , viss kā rtī bā , nemaisā s un viss ir ļ oti skaisti, izņ emot ar pirkstu nospiedumiem notraipī to stiklu.

Mē s izgā jā m smacī gā gaisā , nolē mā m pastaigā ties pē c romantiskā m vakariņ ā m. Rezultā tā nebija skaidrs, kur viņ i devuš ies, viņ i nokļ uva nesaprotamā ielā . Nokļ uvā m tirdzniecī bas centrā "Big C", kuru konsultē ja mū su gids. Jā , mē s tā das lietas savā provincē neredzam! Jā , man nepatī k iepirkties, bet blenzt? labi, paskatieties. Viņ i skatī jā s. Cenas, protams, ir nedaudz augstā kas nekā tirgū . Bet skaisti iepakots,

Jū s varat iegā dā ties visu, ko vien sirds kā ro. Ā boli 15 USD par kg. Nav vajadzī bas? ))) Nu pie mums guļ , pū st sezonā . Mē s devā mies uz viesnī cu. Lai š ķ ē rsotu ielu,

Jums jā kā pj uz 2. stā vu lī dz gā jē ju pā rejai. Arī nobraukums tika uzvilkts, un mums bija ļ oti ilgi "jā staigā ", lai atgrieztos viesnī cā . Kā jas nokrita, bet mē s tur nokļ uvā m. Duš a un gulē t, rī t dosimies mā jā s. "MAU" mū s aizvedī s atpakaļ . Ukraina gaida. Lidosta. . . izlidoš ana laicī gi, bet nez kā pē c ilgums 10.30h. .

Epilogs.

Aizveru acis un atkal esmu Taizemē ! Patika, nepatika, abi!

Es biež i domā ju, ka Taizeme ir dī vaina, noslē pumaina kontrastu valsts – tā s nav tikai pludmales, tempļ i, dž ungļ i, ziloņ i, pē rtiķ i, taju virtuve un masā ž a. Tie ir daudzi tū risti no visas pasaules, pienā cī gi un ne tik.

Š iem vietē jiem iedzī votā jiem ir tū kstoš iem smaidu, NAV miljons smaidu! )

Mē s atpū tā mies, es pabeidzu lasī t savu grā matu "Dzī ve, kas nebija mana".

Domas pieklā jī gi nosē dā s pa lī kumiem, kas nozī mē , ka tā s ir kā rtī bā , tas nozī mē , ka tā s ir mierī gas, kas nozī mē , ka domas mierī gi nosē dī sies lī dz nā kamajam braucienam, bet cik ilgi? )))

P. S. Tā pē c es gribu piebilst. Es atvē ru acis, esmu mā jā s, un manas domas kliedz - strā dā sim, Ļ ena! )

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (18) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums