Ceļojums uz Slovākiju

18 Decembris 2015 Ceļošanas laiks: no 23 Novembris 2015 ieslēgts 25 Novembris 2015
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Slovā kija 2015

Tā kā dā snā Spā nija mums atvē ra vairā ku vī zu ceļ oš anai uz Kanā riju salā m, mē s vienkā rš i nevarē jā m to pilnī bā neizmantot. Burtiski tajā dienā , kad uzzinā jā m, ka vī za ir multi, izgā ju cauri kaudzi aviokompā niju vietā m un galamē rķ iem un noteicu mū su tā lā ko marš rutu. Vī za bija tikai uz 30 dienā m, tā pē c grafiks izrā dī jā s ļ oti saspringts. Lai gan man liekas, ja bū tu vairā k atvē ruš ies, tad blī vums nebū tu vā jinā jies : ) Tā kā pirmajā ā rzemē.4 gadus es iztē rē ju gandrī z visas lapas, tad nā cā s izsniegt otru pirms brauciena uz pā rapdroš inā š anu. Neveiksmī gā scenā rijā es varē tu beigties ar vī zu, bet bez lapā m)


Tagad atgriezī simies pie siltajā m Kanā riju salā m, tač u diemž ē l to aprises, kas tī tas nakts biezumā , peldē ja garā m iluminatoram. Mums priekš ā bija transplantā cija, kas ilga 30 stundas Ungā rijā . Bet divas Ungā rijas vienā gadā , ne comme il faut, tā pē c nolē mā m sarī kot sev transplantā ciju, lai neliekas maz. Ierodoties pusdivos naktī , rezervē jā m transfē ru no lidostas uz viesnī cu (28 eiro par diviem turp un atpakaļ ) Viesnī ca atradā s stratē ģ iski izdevī gā vietā netā lu no Keletti stacijas. Brī dinā ju reģ istratū ru, ka bū sim pē c stundas, bet tomē r stā vam pie durvī m un neveiksmī gi mē ģ inā m piezvanī t. Laimī gas sagadī š anā s dē ļ pa ielu gā ja kā da meitene un pagā ja mums blakus brī dī , kad kā da miegaina balss sā ka mums kaut ko stā stī t skaistā ungā ru valodā . Meitene runā ja ar balsi un teica, ka neviena nav un visi guļ . Tač u bija neloģ iska nianse, jo, ja viņ a ar kā du komunicē ja, tas nozī mē ne tikai to, ka kā ds tur ir, bet viņ š arī neguļ . Meitene ienā ca mū su amatā , mē s kopā pasmē jā mies, un tad izrā dī jā s, ka viņ as kontā nav naudas, lai izsauktu administrā ciju. Situā ciju pasliktinā ja tas, ka pē c 3 stundā m mums bija vilciens uz citu valsti un kaut kā viss pilnī bā pagriezā s ne mū su virzienā...

Bet tad mums durvis atvē ra saimniece, kura teica, ka atrodas citā istabā un zvanu nedzird, un pa domofonu ar mums runā ja kā ds viesis, kuru pamodinā jā m ar savu zvanu. Skaisti, modinā tā js rā dī ja, ka vē l varam gulē t 2 stundas un 40 minū tes. Un cik ļ auni man nemaz negribē jā s gulē t, turklā t nevarē ju aizmigt, vismaz man tā likā s.

Puspiecos noskanē ja mā nī gais modinā tā js, un mē s iekā pā m vilcienā uz staciju, kuras tuvumā dzī vojā m. Kupeja izrā dī jā s tikai mū su un ļ oti ē rta. Un, lai pā rliecinā tos, ka tā ir mū su, es aizsedzu stikla durvis ar aizkariem un aizslē dzu tā s. Tā kā vilcienā sē dvietu ir daudz, tad jaunpienā cē ji var mierī gi iekā rtoties citā kupejā , citā di atsē dī sies kā ds Miskuž u pavediens no Eirotū res un ko darī t. Starp citu, mums bija izvē le starp Bratislavu un Austriju. Tač u Bratislavai acī mredzot bija divas priekš rocī bas – mazliet mazā k ceļ oš anas, un Eirotū res puiš iem tur bija labs azarts par dolā ru un astoņ desmit trī s centiem. Un vispā r bija diezgan tematiski apmeklē t š o pilsē tu pē c daudzkā rtē jas filmas noskatī š anā s. Divarpus stundas ceļ š kompensē ja zaudē to laiku. Es joprojā m atceros, ka pamodos ar domu, ka nepabeidzu skatī ties Minionus lidmaš ī nā , skatī jos viņ us 20 minū tes un turpinā ju gulē t. Un voila! Esam agri no rī ta Bratislavā ! Lai gan vakar pē cpusdienā bijā m Kanā riju salā s, bet naktī gulē jā m Budapeš tā .

Laiks bija skaidrs un sals. Brokastojā m turpat stacijas kafejnī cā , lai gan ar savu ē dienu, un viņ i pasū tī ja divas tē jas par diviem eiro. Viņ i jū tas labi, mē s jū tamies labi, un pē c Kanā riju salā m tā nebija tē jas cena) Pē c planš etdatora kartes sinhronizā cijas ar jauno apgabalu un jaunu dā rgumu ielā di Geocatching aplikā cijā , devā mies kā jā m taisni uz centru. Pa ceļ am uz centru smagi paklupu uz kalna ietves vidū . Klū pš ana bija tik negaidī ta, ka lauzu visus stereotipus par Eiropas ceļ iem. Viņ š sā ka skatī ties, bet tie nav vienmē rī gi, izrā dā s. Manuprā t, Ukrainā jau ir ceļ i ne sliktā kā stā voklī kā Eiropā .


Ja lietotu preč u veikalos pā rdodam apģ ē rbus no Eiropas, tad Eiropā var atrast lietotus apģ ē rbus no Holandes. Bet tas, kas mani patieš ā m š okē ja, bija tas, kad es gribē ju iet uz tualeti. Daudzos restorā nos bija izkā rtnes formā tā “Tualete tikai apmeklē tā jiem”, un McDonald’s tas bija tikai par naudu, pretē jā gadī jumā turniketu nelaidī s cauri.

Pie pils vā rtiem var redzē t, kā kaut kā da kravas automaš ī na neiederē jā s : )

Godī gi sakot, maksas tualete restorā nā McDonald's Slovā kijai nepieš ķ ī ra skaistumu. Labi, ka dā rgos un pretenciozos restorā nos tualetes bija bez maksas, pat bez piespiedu š o restorā nu apmeklē jumiem. Bet pa lielam par visu Eiropu nevar spriest pē c Bratislavas, trenē simies un varē sim salī dzinā t sī kā k. Lai gan, ja salī dzina Bratislavas maksas tualeti ar bezmaksas Š rilankas tualeti, kur pat vienkā rš ā kajā ē stuvē iedeva papī ru roku noslaucī š anai, tad viennozī mī gi uzvar Ā zija.

Es biju ļ oti apmierinā ts ar viņ u valodu. Mē s ar viņ iem runā jam krieviski, viņ i mums atbild slovā kiski, un tajā paš ā laikā mē s viens otru lieliski saprotam. Sā kumā viņ i runā ja ar garā mgā jē jiem angliski, bet tad vienai meitenei jautā ja, vai viņ a saprot krievu valodu, un palū dza pā riet uz slovā ku valodu. Valoda patieš ā m ir ļ oti forš a, un bija patī kami sazinā ties nedaudz lī dzī gā s valodā s, bet pilnī gi citā s. Kad bijā m finiš ā uz centru, vecmā miņ a mums teica: "Brauc pusgadu aiz deguna! " Tas ir, pusstunda kā jā m pa taisnu lī niju)

No rī ta galvenajā laukumā nebija ko darī t, jo Jaungada tirdziņ i joprojā m bija slē gti. Tā nu mē s devā mies atrast pā ris Geocache dā rgumus un tā dē jā di nokļ ū t pilī . Rā dī tā ji uz maksas tualeti pilī sā kā s gandrī z kilometra attā lumā , un uz izkā rtnē m nebija pat mā jiena, ka tā ir samaksā ta un maksā s gandrī z eiro. Skats no pils bija interesants, uz sarkanu jumtu grupas centrā . Un pats interesantā kais ir tas, ka dā rgums bija norā dī ts planš etdatorā tikai pā rdesmit metru attā lumā no mums. Mē s viņ u meklē jā m, iespē jams, 40 minū tes. Jau pilnī gā izmisumā , neveiksmes nomocī ts, es redzē ju konteineru, kas gulē ja uz viena no pils jumtiem un tievu makš ķ erē š anas auklu, kas stiepā s uz augš u, lai to varē tu vilkt. ā rā .


Bet pils negribē ja no mums š ķ irties, lielā kā daļ a taciņ u veda uz strupceļ iem vai jebkur, bet ne uz izeju. Teritorijā atradā s vairā ki muzeji, starp kuriem bija vē lme apmeklē t kasi, tač u, uzzinot ieejas cenu, sapratu, par kā diem lī dzekļ iem tur kase tapusi. Pā rvarē juš i savijas taciņ as ap pili, tomē r varē jā m no tā s tikt ā rā . Ar to principā galvenā s atrakcijas beidzā s : )

Lī dz vakaram viņ i tusē jā s, lē nā m ejot pa ielā m. Un vakarā tirdziņ ā dzē ru karstvī nu ar Strū deli. Ziemassvē tku tirdziņ i vienmē r ir jautri.

Pē c smagas nakts nokļ ū š anas no Kanā riju salā m caur Budapeš tu uz Bratislavu mū s sagaidī ja tikpat grū ts marš ruts uz Kijevu. Nobraucot divarpus stundas vilcienā , vē l pat 5 stundas gulē jā m, lai vē lā k varē tu pā rsē sties lidmaš ī nā , no kuras uzreiz tiktu uz darbu. Kontrasts joprojā m bija tā ds pats.

Spiegu spē les

Kad naktī reģ istrē jā mies Budapeš tas viesnī cā , reģ istratū rā , kā vienmē r, neviena nebija, un uz durvī m bija zī me, lū dzu, nā ciet uz reģ istratū ru pulksten 10:00, lai samaksā tu par numuru. Bet tā kā desmitos no rī ta man jau vajadzē tu bū t kā gurķ im savā darbavietā Kijevā , mums ir nesakritī ba. Vē l ļ aunā k, mums pietrū ka divu eiro un divdesmit centu skaidrā naudā .

Pē c telpas apskatī š anas mē s atradā m naudu akumulatorā , kas tur atradā s gadsimtiem ilgi, jo neviens to nevarē ja dabū t. Domā jams, ka tie bija 2 eiro. Demontē jot un saliekot radiatoru, kļ uvā m par desmit eiro centiem bagā tā ki. Tagad mums pietrū ka tikai 2.10. Pā rvietoju lampu tā , lai bū tu skaidrs, ka tā nav savā vietā , un naudu paslē pu zem lampas, par ko e-pastā informē ju viesnī cu. Pie naudas pieliku zī mī ti, ka pā rskaitī š u 2.10 eiro jebkurā ē rtā veidā . Un viņ i piekā ra pie durvī m zī mi, lai lasī tu e-pastu. Otra agrā s izrakstī š anā s problē ma ir atslē gas nodot tā , lai durvis bū tu aizvē rtas arī no aizmugures. Pretē jā gadī jumā tas var iznā kt, piemē ram, Masjanjā , kas tika izrakstī ta Budapeš tas hostelī un iestrē ga starp divā m durvī m.


Es biju apmierinā ts ar savu spiegu shē mu, lī dz viesnī ca pamanī ja, ka es izrakstī jos, nesamaksā jot, un viņ i nelasī ja e-pastu. No kartes tika norakstī ta visa summa 32.2 eiro. Tagad man bija jā paskaidro rezervā cijas tehniskajam atbalstam, kas pie velna ir noticis un kā pē c viesnī cai man jā atdod norakstī tā nauda. Manā galvā jau bija uzzī mē ta bilde, kā pā rvaldnieks nepamanī ja zī mi, un jaunie apmetuš ies tū risti zem lampas atradī s 30 eiro. Bet par laimi, rezervā cijas viesnī ca atbildē ja, ka stundas laikā pā rbaudī s, vai zem lampas tieš ā m nav slē pts, un atcels darī jumu. Galu galā viņ i to izdarī ja.

Ceļ ojuma informā cija

Ceļ ojuma datums: 23.11. 2015. –25.11. 2015.

Ilgums: 1 pilna diena (ceļ ojums bija daļ a no ceļ ojuma uz Kanā riju salas)

Lidojumi: Wizzair

Lidojumi: Kijeva–Budapeš ta–Kijeva

Vilciens: Budapeš ta-Bratislava-Budapeš ta

Viesnī ca:  pavadī ja nakti Budapeš tā , rezervē ja vietnē booking. com.

Ekskursijas: viens pats, ejot kā jā m

Vī zas: paš iegū tas

Brauciena sarež ģ ī tī ba: 2/10 (viegli)

Izmaksas diviem:

Izmitinā š ana: 16 eiro dienā

Restorā ni: vidē jais rē ķ ins 17 eiro par diviem

Budapeš ta-Bratislava-Budapeš ta vilciens: 42 eiro diviem, pirkts tieš saistē š eit , brauca 2.5 stundas vienā virzienā

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums