Septiņas dienas maldīga kazaka dzīvē vai leģenda par ceļojumu aģentu grūto likteni - 3

15 Oktobris 2015 Ceļošanas laiks: no 28 Septembris 2015 ieslēgts 04 Oktobris 2015
Reputācija: +15097.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Turpinā jums. Sā ciet š eit:

1. daļ a

2. daļ a

Mē s nokļ uvā m viesnī cā pilnī gā tumsā . Ā tri izsniedza atslē gas un deva pusstundu, lai nokā rtotos, atsegtu, uzpū stu. Tad mē s paē dā m vakariņ as. Viesnī ca, protams, sā kumā mani iespaidoja (ja interesē , lasiet š eit /sk/_taryy__mokovec/Grandhotel_Stary_Smokovec-h16430-r154084.html). Ieejot zā lē , man uzreiz sagribē jā s atspiesties ar roku uz kā das malahī ta kolonnas un sasprindzinā t klasiku: “Ak, cilvē ki dzī voja bagā ti! ".


Viņ i mani sacietinā ja ar ļ oti jauku, mierī gu meiteni, kura bija piemē rota manai meitai. Š ā dā apkaimē bija gan plusi, gan mī nusi, bet varbū t plusu ir vairā k. Mums bija divistabu apartamenti, bet tur bija tikai viena gulta, bet neviens no mums negribē ja gulē t uz dī vā na gaitenī . Uz gultas tika atrasti divi bezizmē ra peldmē teļ i, un skapī tika atrasti divi pā ri č ī bu, kas visas bija uz kreisā s kā jas : ((. Guļ amistabai bija vairā ki logi un bija diezgan forš i. Kaimiņ š mē ģ inā ja kaut ko uztī t. uz baterijā m.

Nedaudz savedot sevi kā rtī bā , es domā ju, ko uzvilkt? Kā jas, kā jū s atceraties, es nogalinā ju Kijevā . Un, lai gan autobusā es vispā r atļ ā vos novilkt apavus, un staigā ju pa Koš ici kedas, man než ē lī gi sā pē ja pirksti. Ļ oti gribē jā s uzvilkt č ī piņ as, bet uzskatī ju, ka forš ā viesnī cā ar tā dā m kurpē m iet vakariņ ā s kaut kā nav pareizi. Jā , un kedas arī , kaut kā ne pa tē mu. Man atkal bija jā uzvelk kurpes. Ar sā pju grimasē m sejā viņ a ar grū tī bā m aizskrē ja uz ē dnī cu (atvainojiet, restorā ns). Un tā ir pieklā jī ga pastaiga – vispirms lī dz liftam, tad no lifta pa garu š auru bā ru, vairā k kā gaiteni. Bija sā nu durvis, kas smirdē ja pē c hlora. Tā tad, kaut kur ir jā bū t baseinam. Un grupas vadī tā js nā ca vjetnamieš u valodā . Arī viņ ai izdevā s tiktā l piepildī t savas kā jas, ka konvencijas viņ ai vairs nerū pē ja.

Restorā ns bija pilns ar vā cu (vai varbū t austrieš u) vecvecā kiem, kuri skaļ i sarunā jā s pie vī na glā zes vai alus pudeles. Mums iedeva vairā kus galdiņ us stū rī . Mums nebija paredzē ts vī ns vai alus, bet karafes bija ū dens (un paldies par to). Viņ i atnesa kaut kā du zupu un otro, kas sastā vē ja no rī su kalna, frī kartupeļ u ķ ekara (tajā paš ā laikā ) un vistas kā jas. Bija arī sasmalcinā ti dā rzeņ i, bet mē s tos ē dā m, gaidot visu pā rē jo.

Tā kā š ī nebija viegla diena, pē c vakariņ ā m mē s devā mies uz savu istabu. Baterijas nedaudz uzsiluš as. Tač u pirms gulē tieš anas bija jā paziņ o tuviniekiem, ka ar mums viss kā rtī bā . Telpā bija internets, bet Viberā nevarē ja normā li sazinā ties - caur vā rdu woof-woof vai oink-oink. Patika ziņ ojumapmaiņ a. Viņ a pē dē jo reizi izsmidzinā ja rī kli un devā s gulē t, paslē pusies ar divā m segā m (otro viņ a atrada skapī ).


No rī ta pamostoties, sapratu, ka krī ze ir beigusies un es dzī voš u. Lai gan kaklu par veselu nosaukt nevarē ja, jau varē ju norī t, un temperatū ra necē lā s. Tā pē c nolē mā m pirms brokastī m doties apskatī t baseinu. Saģ ē rbuš ies peldkostī mos un augš ā rī tasvā rkos, devā mies lejā ar liftu un, izgā juš i cauri gaiteņ iem, nokļ uvā m SPA zonā . Viņ i mums iedeva dvieļ us. Vairā kas meitenes no mū su grupas jau plunč ā jā s. Peldē jot baseinu š urpu turpu, es izkā pu. Biju jau nogurusi, un balinā tā ja smaka kairinā ja jau tā iekaisuš o nazofaringijas gļ otā du.

Brokastis bija daudz labā kas par vakariņ ā m — laba bufete. Pē c brokastī m devā mies apskatī t viesnī cas Strbske Pleso kū rortā . Un sā kā s arš ana! Bija skaidrs, bet temperatū ra tikai 6 grā di, un stiprs auksts vē jš . Izkā pā m no autobusa - devā mies uz viesnī cu - skrē jā m - nosvī dā m - izkā pā m - nosalā m. Jakas atlika tikai novilkt un uzvilkt. Ar piezī mju grā matiņ u zem rokas, planš eti rokā s, pildspalvu zobos. Tad viss mainā s vietā m. Viesnī cas – viena forš ā ka par otru. Kempinski ir kaut kas, bet divarpus tū kstoš i par nakti medusmē neš a komplektā! ! ! Labā k nekā desmit dienas ar lidojumu kaut kur Taizemē ! Vieta ļ oti skaista, ar sniegu, droš i vien bū tu vē l skaistā k.

Mū s aizveda uz bū diņ u vakariņ ot. Par 6 eiro mums piedā vā ja pirmo, otro un izvē li starp alu, tē ju vai kafiju. Nu, tas ir tieš i tas pats! Pirmo sauca par borš č u, bet patiesī bā tas bija borš č a un ungā ru gulaš a krustojums. Otrais bija tā ds pats kā viesnī cā vakariņ ā s - tā pati rī su kaudze, kartupeļ u ķ ekars un kā ja. Kas tas par joku ar piedevu, es joprojā m nesaprotu. Š odien ē du kartupeļ us, jo vakar ē du rī sus. Es neesmu dzē rusi alu vairā k nekā gadu, un, patiesī bu sakot, es gaidī ju kaut ko neticami garš ī gu. Slovā ks ir gandrī z č ehs! Bet, vai nu es pazaudē ju pieradumu pie alus, vai arī č ehs, kā atceros, bija garš ī gā ks. Ī sā k sakot, buzz nedarbojā s.


Pē c pusdienā m atkal skraidī š ana pa viesnī cā m, bet jau citā kū rortā - Tatranska Lomnica. Lielas viesnī cas un mazas villas. Neskatoties uz to, ka sezona vē l bija tā lu, daudzas viesnī cas bija pilnas, un vadī tā ji mums nevarē ja parā dī t nevienu numuru (mums par prieku). Nē , es meloju. Bija pā ris cilvē ku, kas ieradā s tikai darba dē ļ , un viņ us ļ oti sarū gtinā ja tas, ka nebija iespē jas apskatī t telpas. Galvenā masa nā ca apvienot biznesu ar prieku. Kā vē lā k uzzinā ju, infotū rē nomelnot nebū s iespē jams. Pirms izbraukš anas visi ceļ ojumu aģ enti paraksta noteiktu bomagu ar pienā kumu izpildī t ceļ ojuma programmu. Ja jū s neklaiņ ojat pa viesnī cā m, bet kaut kur pakavē jaties savam priekam, jums bū s jā maksā pilna ekskursijas maksa pirms doš anā s uz dzimteni.

Vakarā atgriezuš ies viesnī cā , devā mies uz veikalu, kur, pē c mū su š ofera teiktā , varē ja nopirkt slaveno Tatru tē ju. Tur tieš ā m tirgoja kaijas – ar spē ku no 22 lī dz 72 grā diem. Bet cena mani atbaida. No 11 lī dz 17 eiro par pudeli! Es nevaru atbrī voties no ieraduma pā rvē rst visu grivnā s. Krupis mani saspieda, un es neko nenopirku.

Vakariņ as no vakardienas atš ķ ī rā s tikai ar gaļ u – vistas kā jas vietā bija vairā kas liellopa gaļ as š ķ ē les, ļ oti izturī gas. Un vā cu pensionā ru vietu ieņ ē ma ķ ī nieš i. Pē c vakariņ ā m mē s pulcē jā mies vienā no istabā m. Katrs atnesa savu dzē rienu. ("Un visi nedzē ra to, ko viņ š atnesa" Y. Loza "Jaunais gads"). Es atnā cu ar savu konjaku, bet man ielē ja glā zi Tatru tē jas, lai pamē ģ inā tu. Š is bija 52. cietoksnis. Forš as lietas! Nož ē loju, ka nenopirku. Tik jautri pavadī jā m laiku, ka zvanī ja no reģ istratū ras un teica, ka kaimiņ i par mums sū dzas. Pē c tam cilvē ki daļ ē ji devuš ies gulē t, daļ ē ji devuš ies turpinā t smē ķ ē tavā . ES eju gulē t. Tā nu esmu jau pā rkā pusi visus savus noteikumus gan uztura, gan ikdienas rutī nas ziņ ā ! Un rī t mē s pā rvā camies, mums vē l jā saloka chumodanchik.

Nā kamajā rī tā pē c brokastī m mē s devā mies uz Jasnas kū rortu. Tie ir Zemie Tatri. Bet te ir paradokss – kā mums stā stī ja, slē poš anas trases tur ir stā vā kas nekā Augstajos Tatros, kur bijā m iepriekš . Š eit man š ķ ita interesantā k, slē poš anas ziņ ā , lai gan par to grū ti spriest, ja nav sniega. Daž u viesnī cu sporta zā les bija aizkustinoš as. Patieš ā m, kas var bū t labā ks par rā pš anos no nogā zes š ū puļ krē slā ! Eh!


Vienā no viesnī cā m mū s sagaidī ja patī kams pā rsteigums - viesnī cas menedž ere, ļ oti ekstravaganta, gudra meitene, vilka mū s pa viesnī cu un parā dī ja no labā kajā m pusē m, pacienā ja grupu ar Demjanovkas liķ ieri un sviestmaizē m. Nā kamajā viesnī cā - atkal cienasts. Rī ts galā ! Bet tas vē l nav viss. Mums bija bezmaksas pusdienas nā kamajā luksusa viesnī cā . Otrais bija milzī gs gaļ as gabals. Visi sevi mierinā ja tikai ar vienu cerī bu, ka Polijā mū s vairs tā nebaros, un viņ i vē l varē s notievē t.

Š odien prieki nav beiguš ies. Pē c viesnī cu apskatī š anas mū s sagaidī ja Tatralandia akvaparks. Un, tā kā man tas izrā dī jā s patī kams pā rsteigums, tas tika iekļ auts ekskursijas izmaksā s. Vienī gais sliktais ir tas, ka viņ i tur neizsniedza dvieļ us, un mums nebija lī dzi. Un tos pā rdeva kaut kur citur. Man kaut kā bija jā iztiek. Ir arī koplietoš anas ģ ē rbtuve. Man kā pieredzē juš ai nū distei bija vienalga, bet jaunā m meitenē m nē . Akvaparks daļ ē ji atradā s ā rā , daļ ē ji iekš telpā s. Uz ielas slidkalniņ i nestrā dā ja, bet bija tikai termā lais baseins (40 grā di) ar spuldzē m. Jū s varat palikt tajā ne vairā k kā.20 minū tes. Joprojā m 6 ā rā , 40 baseinā . Forš i! tad devā mies uz istabā izvietotajiem slidkalniņ iem. Nekā ekstrē ma, bet vai nu no karstā ū dens, vai slī dkalniņ iem pē c sā tī gā m vakariņ ā m saslimu, bet no kaut kā saslima. Aizgā ja uz istabu. Bija vairā ki skaisti veidoti jū ras ū dens baseini. Bā rs vidū . Mū su meitenes jau bija tur. Kokteiļ i maksā ja 4 eiro, alus 2. Paņ ē mu alu, lai mazinā tu sliktu dū š u. Mē s sē dē jā m un dzē rā m, bā rmenis novē rtē ja mū su rokassprā dzes. Vienojā mies, ka jau ir garlaicī gi. Mums pietika ar 2.5 stundā m. Gā ja ģ ē rbties. Man bija spē cī ga sajū ta, ka esmu š eit ieradies ar mugursomu, bet tā netika atrasta skapī . Aizgā jusi lī dzi š oferim uz autobusu, arī tur viņ u neatradu. Bet viss vē rtī gais bija autobusā . Es skrienu atpakaļ . Mē s pagriezā mies pret sargu. Atnesa manu mugursomu. Izrā dā s, ka iepriekš to biju aizmirsis uz soliņ a ģ ē rbtuvē . Š eit ir maiss! Labi, ka apsargs velti savu maizi neē d!


Mē s apstā jā mies Tesco. Mums tika dotas 15 minū tes, lai izlaupī tu. Bet Tatru tē ja tur, pā rsteidzoš i, izrā dī jā s vē l dā rgā ka, un, protams, es to nekad nepirku. Bet nopirku Demjanovku, man arī patika, bet nesalī dzinā mi lē tā ka. Pa ceļ am gandrī z notriekdami stirnu, nonā cā m savā jaunajā patvē rumā - viesnī cā Grand. Tā bija pat grandiozā ka nekā mū su iepriekš ē jā viesnī ca. Bet santehnika bija nolietota. No jaucē jkrā na bija noplū de, un tualetē nebija labi noskalot. Bet no loga varē ja redzē t baseinu uz ielas, kurā kā ds plunč ā jā s.

Atnā cu vakariņ ā s. Pienā ca viesmī lis un jautā ja, ko mē s gribē tu - gaļ u vai zivis? Man jau bija apnikusi gaļ a un pasū tī ju zivis. Bet gandrī z visi pā rē jie pasū tī ja gaļ u. Viņ i prasī ja, kā da gaļ a un kā da zivs? Uz ko viesmī lis atbildē ja: Zivis - menca, gaļ a - kakls. Gaidī ja diezgan ilgi. Viņ i man atnesa pirmo - lielu š ķ ī vi ar mazu paralē lskaldni ar kaut ko nesaprotamu ar sī ku krekeri, kas iestrē dzis š ajā vielā , ar kaut ko sarkanu, kas uzsmē rē ts uz š ķ ī vja, un ķ ekars ar kaut ko dzeltenu. Es gandrī z neeju uz vietā m, mē s arvien vairā k esam laukos, bet man ļ oti patī k seriā ls “Virtuve”. Tā pē c es uzreiz nodomā ju, ka š ī ir kaut kā da molekulā rā virtuve. Tikai nezinā t, vai tā ir menca vai kakls? Tad viņ i atnesa visiem tik precī zus atkritumus. Pamē ģ inot sapratā m, ka tas nav ne viens, ne otrs, tas ir tikai kompliments. Kaut kā da pastē te, saldskā bā mē rce un saldie sī poli. Mana meita dzī vo pie š efpavā ra, ieraugot foto uzreiz teica, ka tie ir karamelizē ti sī poli. Ak Dievs, kā das muļ ķ ī bas viņ i neizdomā ! Ā tri pabeigusi ar pastē ti, viņ a beidzot sagaidī ja savu mencu, kas arī izskatī jā s kaut kā neparasti - mazas baltas desiņ as formā . Bet tai bija pievienoti sautē ti baklaž ā ni! Om-Nom-nom. Un kakls izrā dī jā s tikai sasmalcinā ta kotlete, un pat ar kartupeļ iem. Un visi mani apskauda ar manu mencu.

Kad es nonā cu savā istabā , es gribē ju nosū tī t daž as bildes savai ģ imenei. Knapi izvē lē jos - pamatī gas tualetes, bet gultas!

Turpinā jums.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Штребске Плесо
В колыбе
Обед в колыбе
Высокие Татры
Высокие Татры
Станция канатки в Низких Татрах
Ясна (Низкие Татры)
Угощение в отеле Реписка 3*
Терраса в отеле Реписка 3*
Комплимент от шефа. А я думала, что это молекулярная кухня :))))
ТрЕска с тушеными овощами
на балконе Гранд Отеля
Līdzīgi stāsti
komentāri (19) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums