Eksotiskās Seišelu salas. 2. daļa

29 Novembris 2017 Ceļošanas laiks: no 01 Novembris 2017 ieslēgts 11 Novembris 2017
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ladigē sala

Sā ciet š eit

Tā ir mazā kā no trim galvenajā m salā m. Bet tā izmē rs ir pilnī gi pietiekams ā ra aktivitā tē m un daudzā m pludmalē m. Uz salas nav sabiedriskā transporta un visi ī rē velosipē dus. Lai gan š eit ir pietiekami daudz privā to automaš ī nu. La Digue mums bija istaba mā jā ar tropu dā rzu.

Katru rī tu sarkans putns lidoja pie mums brokastī s, lai padalī tos ar maltī ti.

Pirmā lieta, ko izdarī jā m, bija nomā t velosipē dus no saimnieces par 100 rū pijā m dienā (6.15 eiro) un devā mies iepazī t jauno salu. Pludmales savu skaistuma virsotni sasniedz pulksten 11, kad saule ir pareizā leņ ķ ī . Lī dz tam laikam jū s varat droš i izpē tī t salu. Š ajā salā dzī vo milzu savvaļ as bruņ urupuč i. Ik pa laikam viņ i apstā jā s, lai paskatī tos uz nā kamo bruņ urupuci.


Pirmo pludmali, kuru satikā m, sauc par Anse Patat. Š ajā pludmalē ir daudz zemū dens laukakmeņ u, un snorkelē tā ji peld ar maskā m. Mums vajadzē tu kaut kur paņ emt masku un redzē t, kas notiek. Blakus pludmalei dā rga viesnī ca ar pievilcī gu vakariņ u cenu. Es devos uz reģ istratū ru un prasī ju tū biņ u ar masku. Ļ oti draudzī ga meitene ar prieku iedeva man patieš ā m forš u komplektu un apliecinā ja, ka tas viss ir pilnī gi bez maksas. Š eit ir pakalpojums! Zem ū dens mani gaidī ja patieš ā m ievē rojams skaits jū ras dzī vnieku. Un skaisti skati no ū dens uz pludmali. Kā liecina pieredze, skaistā kais Seiš elu salā s ir grū ti sasniedzams. Mē s devā mies tā lu iekš zemē . Skati, kas paiet garā m ceļ ojuma laikā , jau ir tā vē rti, lai te brauktu vien. Un lī dzņ emš anas daudzums š eit ir tik blī vs, ka jū s jebkurā laikā varat ē st lē ti. Ceļ š pamazā m ņ ē ma slī pumu augš up un kā dā brī dī bija vieglā k nest blakus velosipē dus.

Bet cik skaisti! Milzu koki, kas savijuš ies ar augiem. Koku galotnē s augi saauga veselos brikš ņ os. Liā nas karā jas visur.

Un priekš ā mū s gaidī ja Anse Grande. Mū su La Digue salas pludmaļ u reitingā viņ š ieņ ē ma augstā ko vietu. Š eit Indijas okeā ns demonstrē visu savu spē ku un neizmē rojamī bu. Krastā krī t visspē cī gā kie dzidra un skaistā ū dens viļ ņ i. Viss attē ls notiek uz peldē š anas aizlieguma zī mes fona. Bet tas tikai veicina interesi. Bez vilcinā š anā s skrē jā m uz epicentru.

Š ā dā s pludmalē s ir svarī gi noteikt tā das lietas kā akmeņ u klā tbū tne zem ū dens, to š eit praktiski nebija, un straumes virzienu. Viļ ņ i tevi izmet krastā . Š ajā gadī jumā peldē ties bū s samē rā droš i, jo, viļ ņ iem ievelkot okeā na centrā , domā ju, ka nav vē rts peldē ties. Tā kā viļ ņ u apjoms un augstums radī ja zinā mu baiļ u sajū smu, mums bija izsaukuma signā ls Daš a. Pē c tam, kad vilnis pā rklā j Daš u, viņ ai jā izrunā delfī na skaņ a. Tas nozī mē s, ka mans delfī ns ir veiksmī gi iznā cis virspusē . Tā kā pē c viļ ņ a klā juma bija ļ oti svarī gi pā rliecinā ties, ka visi izkā pj virsū . Ne visi š eit uzdroš inā jā s iekā pt okeā nā . Š ī s pludmales, iespē jams, ir ceļ ojuma ekstrē mā kā daļ a, ja neskaita dž ungļ u pā rgā jienu, kas mums bū s tikai pē c daž ā m dienā m. Kad nopeldē jā mies un izkā pā m no ū dens, viss iekš ā mazliet nomierinā jā s. Tad bija vē l divas pludmales, uz kurā m jā iet pa tropiskā m takā m un jā kā pj cauri dž ungļ iem.

Saule š odien bija neparasti spož a. Mazliet uztraucos, vai nesaņ emu saules dū rienu. Pirmā pa ceļ am bija Anse Petite pludmale. Š eit bija vē l mazā k cilvē ku. Pludmalē s vietē jie kreoli spē lē ja eksotisku relaksē još u mū ziku, sajauca kokteiļ us un uzcē la daudzas noš ķ irtas lapenes no lapā m un zariem. Nolē mā m nokļ ū t Anse Coco visnepieejamā kajā pludmalē . Izstaigā jā m ezerus, akmeņ us, kalnus, atkal kalnus. Ceļ š bija garš un ļ oti karsts.


Kalnos bija jā kā pj speciā li. Un te nu mē s esam. Pludmale atš ķ ī rā s no iepriekš ē jā m, kurā m bija savdabī ba. Š eit atpū tā s ī sti varoņ i, kuri tā dā karstumā nebaidī jā s pā rvarē t š o karsto marš rutu. Pludmale bija nedaudz skarba. Bija viļ ņ i un akmeņ i. Neveiksmī ga kļ ū daina aprē ķ ina gadī jumā bija iespē ja gū t lieliskus savainojumus. Mē ģ inā ju tur peldē t ar masku, bet ne ar ko labu tas nebeidzā s. Es tik tikko paspē ju izvairī ties no akmens. Atpū tuš ies un pat izgulē juš ies, sā kā m garo atgrieš anā s ceļ u. Bet ar velosipē diem no Anse Grande pludmales gandrī z visu laiku bija jā brauc lejā . Es pat nofilmē ju video, lai gan ar kameru gandrī z ietriecos citos velosipē distos. Tā kā š eit mums visur bija lī dzi ņ emams, tad pat pirmo reizi š ī brauciena vē sturē varē jā m atļ auties paē st pusdienas. Parasti lī dzi ņ ē mā m trī s vai č etras siera sviestmaizes. Š ī s bija mū su parastā s pusdienas diviem. Bet tagad mē s esam š iki! Kad nokļ uvā m viesnī cā , apdeguš i un noguruš i, nebija iespē jams pagulē t zem kondicioniera. Runā jot par degš anu. Š eit ir totā li, krē mi nepalī dzē ja. Labā kais veids ir peldē t T-kreklā . Vismaz manam ā das tipam. Tradicionā li vakarā devā mies vē rot kā rtē jo unikā lo saulrietu krastmalā .

Ak, romantika. Skatī jā mies arī , kā makš ķ ernieks un viņ a makš ķ erniece izkrā va lomu no buru laivas. Mums atbrauca apvidus auto un aizveda uz ekskluzī vā m vakariņ ā m par 720 rū pijā m diviem (45 eiro).

Tas bija restorā ns tajā dā rgajā viesnī cā , kur es no rī ta paņ ē mu masku. Š ovakar vakariņ ā s viņ iem ir jū ras velš u bufete. Bija ļ oti romantiska nakts atmosfē ra, uz galda deg svece, zem galda ar mums maltī ti dala vietē jie kaķ ē ni. Bija daudz interesantu ē dienu un gardumu no okeā na iemī tniekiem. Tas bija ļ oti garš ī gi. Nu diezgan daudz! Pilnī gi patika visi ē dieni. Naktī sala praktiski nav apgaismota, izņ emot tā s vietas, kur atrodas ē kas. Pilnī gā tumsā gā jā m pa ceļ u uz mū su viesnī cu. Tumsas blī vumu pievienoja koku noslē dzoš ā lapotne. Zvaigž ņ u skaits, ko redzē jā m virs mums, ir neaprakstā ms. Mē s nekad neesam redzē juš i tik daudz zvaigž ņ u. Tas bija miljardiem miljardu. Varam pieņ emt, ka š ī ir vē l viena salas atrakcija. Kad es paklupu aiz liela krabja, mē s nolē mā m ieslē gt lukturī š us. Milzī gu krabju bija nedaudz mazā k nekā zvaigznes. Krabji bija visur. Daž i š ķ ita, ka gulē ja, jo viņ i vispā r nereaģ ē ja, pat ja pacē la roku. Bet, ja noklikš ķ inā t ar pirkstiem, š ķ ita, ka krabis ieslē dzas. Fantastiskas dienas!

Š odien esam sagatavojuš i ļ oti neparastu trekinga marš rutu. Sā kumā domā ju, ka tā ir kartes kļ ū da. Galu galā daž as takas iet caur ū deni.


Marš ruts sā kas pa labi no akmens.


No rī ta ieradā mies visvairā k fotografē tajā pludmalē pasaulē ! Tā kā pludmale atrodas ā rpus nevajadzī ga parka teritorijas, par ieeju parkā ir jā maksā.100 rū pijas (6.15). Š eit un tā visur ir skaisti, parks nav skaistā ks par citā m salas daļ ā m. Bija kā di 9 no rī ta. Saule vē l nebija ieņ ē musi pareizo pozī ciju, un ū dens tikai ieguva savu skaistumu. Mums bija jā nokļ ū st Anse Maroon pludmalē . Mē s pā rbaudī jā m ceļ u kartē s, kas atradā s tieš i uz ū dens, tač u tā bija ļ oti dziļ a. Otrais ceļ š kartē s iet strauji augš up un beidzas strupceļ ā . Mē s pā rbaudī jā m. Tā tieš ā m ir, ī sts strupceļ š . Mē ģ inā jā m kā pt tā lā k pā ri akmeņ iem, bet tas vairā k š ķ ita pē c vā jprā ta nekā trases. Labi, atgriezī simies pludmalē un pajautā sim vietē jiem. Puisis, kas sajauca dzē rienus, sē dē ja atlaidies uz soliņ a un mizoja kokosriekstu. Uzzinā jis par mū su plā niem, viņ š teica, ka jā brauc ar gidu par 20 eiro. Tā kā marš ruts ir grū ts un mulsinoš s. Bet mē s viņ am pā rliecinā jā m, ka tiksim ar to galā . Puisis ar prieku sniedza mums bezmaksas instruktā ž u par to, kā tur nokļ ū t. Izklausī jā s, ka viņ š stā sta, kā gladiatoru cī ņ ā tikt cauri š ķ ē rš ļ u joslai. Beidzot puisis mums pasniedza kokosriekstu gabaliņ u. Pirmais triks bija sagaidī t bē gumu, kas sā ksies pē c 30-40 minū tē m, tad lī dz seš iem vakarā marš ruts bū s pieejams caurbraukš anai. Rā dī tā js, ka var iet - ū dens nedrī kst bū t augstā ks par ceļ galu. Kā dā brī dī ū dens sā ka strauji atkā pties. Internetā mē s lasā m, ka cilvē ki reti izlemj doties paš i, un es nemaz neesmu pā rliecinā ts, ka kā ds ir izlē mis. Labas kartes. Man rā dī ja orientē š anā s taku. Sā kumā viss gā ja diezgan gludi. Mē s tieš ā m varē jā m viegli atrast tuneļ us gruveš os un laukakmeņ u kā pumos, kur vajadzē ja. Drī z vien smilš ainais dibens beidzā s, un mē s gā jā m gar aso vannu malā m. Reizē m vajadzē ja sazaroties dž ungļ os un atkal doties uz pludmali. Š eit dž ungļ os pā ris reizes kļ ū dī jā mies. Š eit princips ir vienkā rš s, ja ceļ š vairs nav lī dzī gs ceļ am, tad jā meklē lī dzī gā ks. Ja jū s mē ģ inā t izveidot savu, tas bū s grū ti. Kad sapratā m, cik apmaldī juš ies, mums bija jā lauž as lī dz okeā nam. Zem daž iem akmeņ iem rā pā mies plastunski. Daž as spraugas bija tik š auras, ka bija jā atstā j soma, jā kā pj cauri un tad jā sniedzas pē c somas. Bet ar biezokņ iem neiztika bez skrā pē jumiem. Visā marš rutā divas reizes ļ oti spē cī gi klaiņ ojā m. Uz vienas no palmā m karā jā s divi gardi milzu kokosrieksti.

Apmē ram 10 minū tes izmantoju daž ā dus trikus, lai tos dabū tu vai notriektu. Mē ģ inā jumi bija veltī gi. Visums nolaidā s un atsū tī ja mums mazu klasisko kokosriekstu, kas mū s gaidī ja vienkā rš i uz akmens. Otrs uzdevums bija atvē rt kokosriekstu.

Deviņ desmitajos gados mans tē tis no tirgus atveda kokosriekstu, tad es vē l biju ļ oti maza. Mē s ar mammu sē dē jā m virtuvē un skatī jā mies, kā tē tis mē ģ inā ja to atvē rt. Es atceros, cik tas bija darbietilpī gi un grū ti atrisinā mi. Es atceros, kā tē tis to zā ģ ē ja ar metā la zā ģ i. Bet tagad mē s esam viens pret vienu ar kokosriekstu savvaļ ā , kurš uzvar? Pā ris sitieniem pa akmeni izrā dī jā s, ka tas ir sadalī ts uz pusē m, un pē c tam ar to paš u metodi tika atdalī ta iekš ē jā masa. Tač u doma, ka palmā s aug lieli dzeramie kokosrieksti, nepameta.

Beidzot esam pie Anse Maroon! Mē s to izdarī jā m. Pludmalē sē dē ja pat kā di 10 tū risti. Bet pludmale bija kaut kā neviesmī lī ga. Par laimi planš etdators mums parā dī ja, ka ī stā pludmale ir neliela pastaiga pā ri kvartā liem. Ī stā , patieš ā m skaistā pludmalē vispā r nebija neviena. Viens pā ris atnā ca, paskatī jā s un aizgā ja. Mē s š eit peldē jā mies ilgu laiku. Kamē r mē s peldē jā mies, pat sā ka lī t un apstā jā s. Laiks bija apmā cies, bet ū dens skaistums un debeszils pat mā koņ ainā laikā izskatī jā s skaisti. Ceļ ojums uz pludmali un pati pludmale ir piedzī vojumu vē rts. Mē s ļ oti iesakā m.

Atpakaļ ceļ š bija daudz vieglā ks, bija jā seko pē dā m smiltī s. Atgriež oties pie kokospalmas, mē ģ inā ju pabeigt iesā kto, vilkot sev lī dzi smagu akmeni no pludmales. Divas reizes palaidu garā m, un treš ajā reizē akmens iestrē ga palmā . Nā kamo tū ristu gaida pā rsteigums, kad viņ š mē ģ inā s sasmalcinā t kokosriekstus)


Naktī s te daž kā rt plosī jā s briesmī gas lietusgā zes, palmas neizturē ja spiedienu. Atraduš i dž ungļ os nokrituš as palmas, tikā m pie ilgi gaidī tajiem dzeramajiem kokosriekstiem. Atvē rt bija diezgan viegli, vajadzē ja trā pī t tajā vietā , kur tiem ir aste un atdalī t asti no kokosrieksta.

Tas bija priecī gi un garš ī gi. Bet laimī gā ks. Lietus mā koņ us atkal nomainī ja spož a saule. Esam atgriezuš ies visvairā k fotografē tajā pludmalē pasaulē . Tač u, maigi izsakoties, viņ š nebija fotogē nisks. Ū dens atkā pā s tik ļ oti, ka pludmale 100 metru garumā sastā vē ja no asiem akmeņ iem.


Tas ir, kad saule vē l nebija pietiekami augsta ū dens krā sai, bija paisums. Kad saule bija vietā , paisums bija zems un pludmale bija neglī ta. Kopumā pludmale ir noslē pums. Kreolis, kas pā rdod svaigu sulu, mani uzrunā ja kreolieš u valodā . Lai gan viņ i vienmē r ar tū ristiem runā angliski. Š ķ iet, tā kā marš rutu varē jā m apgū t bez gida, tagad varam ar viņ iem sazinā ties vienā valodā . Patiesī bā puisis bija š okā , ka gā jā m bez gida un noskaidroja, vai esam sasnieguš i mē rķ i. Š ķ ita, ka viņ š neticē ja, ka esam izdzī vojuš i. Vietē jā lī dzņ emš anai tika pā rdots arī saldē tavas saldē jums. Tas ir tas, kas mums bija vajadzī gs labam dienas noslē gumam. Patiesī bā bija tikai dienas vidus. Bet mū su kā jā m, spē kam un apdeguš ajam ķ ermenim tā s bija gandrī z beigas. Un manā m sporta sandalē m ir pienā kuš as paš as beigas. Viņ i pietiekami pā rdzī voja daudzas kampaņ as daudzā s valstī s. Bet š eit viņ iem kļ uva ļ oti slikti. Un viena no zirglietā m burtiski karā jā s uz diega. Bet viņ iem joprojā m bija jā iztur trī s dienas. Guļ us telpā ar gaisa kondicionē tā ju, es vienkā rš i nevarē ju aptvert, cik Seiš elu salas var bū t fiziski smagas. Labi, ka mums patī k š ā da veida ceļ ojumi un par laimi š ie dž ungļ i kliedē ja visas mū su baž as, ka 9 dienas Seiš elu salā s bū s garlaicī gas. Vakara saulrieta laiks. Š ajā laikā tū risti atrod sev mā jī gā kas pludmales un vē ro skaistumu. Vienā no istabā m dzī voja puiš i no Vā cijas. Vakaros stundā m ilgi ar viņ iem pļ ā pā jā m par daž ā dā m tē mā m un apmainī jā mies ar tū ristu pieredzi. Puiš i stā stī ja, ka jau paspē juš i uzkā pt salas augstā kajā punktā . Arī kartes mums parā dī ja, ka tas ir iespē jams. Bet mē s jau bijā m piesardzī gi pret kartē m. Tagad vismaz dzirdam apstiprinā jumu no aculieciniekiem. No daž ā dā m salas vietā m uz virsotni veda vairā ki ceļ i. Mē s nolē mā m kā pt augš ā pa pirmo un nokā pt ar otro. Mē ģ inā jumi atrast pirmo ceļ u dž ungļ os cieta neveiksmi, apmē ram ar to paš u avā riju, ar kuru mē s pē c pā ris stundā m cietī sim neveiksmi. Vietē jie mū s pā rliecinā ja, ka kartē ir kļ ū da. Un tā da ceļ a nav. Labi, ejam uz salas otru pusi. Tajā dienā mums nebija velosipē du. Pā rvietoš anā s starp salas daļ ā m bija vesela kampaņ a. Kad sā kā m tikt lī dz takas sā kumam, asfaltē tais ceļ š gā ja stā vus augš up. Pat uz š ā da ceļ a kā piens prasī ja daudz pū ļ u. Nu, bez velosipē diem. Pē c aptuveni 30 minū tē m ceļ š cauri dž ungļ iem sā kā s vē l stā vā ks. Drī z vien ceļ š izlī dzinā jā s, bet taciņ a bija aizaugusi. Dzī vā tuneļ a augstums bija kaut kur lī dz jostasvietai. Kā du laiku tupē jā m un vienkā rš i lauzā mies cauri augiem. Tas nemaz neizskatī jā s pē c ceļ a. Bet galu galā nonā cu lī dz pā rskatī š anai.

Saskrā pē ti netī ri tū risti lauzā s mums pretī no citiem krū miem un jautā ja, cik grū ti bija sekot mū su ceļ am. Lai arī taciņ as te vairs nesmirdē ja, tū risti š eit kaut kā nokļ uva. Skatoties uz kartes punktoto lī niju, jū s sā kat atrast starp krū miem atš ķ irī gas iezī mes, kas var iziet uz taku. Bet tagad man š ķ iet, ka š ī iztē le jau spē lē jā s ar mums. Mums bija jā iet vairā k nekā kilometrs lī dz sazarojumam, un tad pa citu ceļ u jā dodas uz Anse Coco pludmali. Priecā jos, ka ceļ š sā ka iet uz leju. Apziņ a, ka ceļ a nav, radā s brī dī , kad bija gandrī z neiespē jami kā pt atpakaļ nogā zes un akmeņ u dē ļ , no kuriem tik viegli nobraukt lejā . Mums bija jā nokļ ū st lejā un jā iziet uz asfaltē ta ceļ a. Visu laiku nokā pt nevarē s, jo vajag kokus, kas pie tiem turas. Un brī ž iem vertikā lā s augstuma atš ķ irī bas ir trī s metri. Tā rezultā tā pastā vī gi bija jā iet cilpas. Es paķ ē ru kā du eksotisku augu un manas plaukstas sā ka smarž ot pē c zvaigznī tes. Nokā pš ana nebija ī paš i ē rta. Daudzviet kā pa milzu tā rpi ar simtiem kā ju. Tas iedeva dzirksti sprū dam. Mē s sā kā m atrast pazī mes viņ u pozā s. Š eit ir divi tā rpi, kas skaidri parā da mums skaitli 12, un š eit ir vē l pā ris, tie rā da 23. Bet mē s nevarē jā m atrisinā t š o kodu.

Galvenais pā rbaudī jums izrā dī jā s sapuvuš i zari un koki, kas lū za pie mazā kā s tvē riena. Arī zeme zem kā jā m sā ka noslī dē t lī dz ceļ iem. Simts gadus š eit nav bijis neviena. Tas vairs nebija pā rgā jiens, bet gan ī sts izdzī voš anas kurss savvaļ as dž ungļ os. Mē s atradā m savvaļ as ananā sus. Drī zā k no tiem palika tikai galotnes un saknes, kā ds ē da garš ī go vidu. Vienā brī dī es piedzī voju episko kritienu mugurā uz ļ oti ē rkš ķ aina auga.


Kad es jutu desmitiem adatu, kas iegraujas, mana pirmā doma bija, ka tā s ir milzu tā rpu kā jas. Drī z vien kurpes bija izmirkuš as ar dubļ iem un kā jas sā ka slī dē t tā , ka jau nokautā s sandales bija aiz papē ž a. Bija pat grū ti iedomā ties, ka tas varē tu beigties. Kartes neatlaidī gi rā dī ja mī tisko ceļ u pie mū su koordinā tā m. Kad gaiļ i sā ka nā kt pā ri, tā s bija pazī mes, ka gals ir tuvu.

Finā ls izrā dī jā s pusotru metru gara slapja mā la klints. Mē s redzam asfaltē tu ceļ u, bet mums ir jā izdara pē dē jais grū diens, nevis jā nogalina sevi. Mē s bijā m tie, kas tikai pietuvojā mies dakš ai, no kuras sā ksies mums nepiecieš amais ceļ š uz Coco Beach. Kad stā vē jā m uz cieta bruģ a, man gribē jā s sev apsolī t, ka nekad mū ž ā vairs nekā pš u nevienā trasē . Es negribē ju vairs nekā das takas bez Koko. Pati doma par dž ungļ iem bija biedē još a. Es tikai gribē ju. . . bet es vienkā rš i negribē ju neko.

Mē s piegā jā m pie Teikas Evejas. Maltī tē sagremojā m gan ē dienu, gan sprā gstoš ā s emocijas pē c nobrauciena. Atsaucī ba bija “Ko mē s darā m ar savu dzī vi? " Ko tā lā k? Patiesī bā ir tikai viens pulkstenis. Un mē s jau esam miskastē . Pilsē tā s dienā varam noiet lielus attā lumus, dienas laikā apmeklē t daudzas vietas. Un tad 3 stundas pastaiga pa dž ungļ iem un ķ ermenim vajag uzlā dē ties. Patiesī bā , kad jū s peldat, š ķ iet, ka muskuļ i uzlā dē jas. Bezsvara stā voklī ū denī tas ļ oti ā tri atpū š as. Š ī ir pē dē jā diena La Digue. Visvairā k mū s pā rsteidza parka skaistums un Anse Grande pludmale. Uz turieni devā mies kā jā m, tajā paš ā laikā varam pilnī bā izbaudī t dž ungļ us abā s ceļ a pusē s. Š ovakar salā bija sarkanā kais saulriets pē dē jo 8 dienu laikā . Nā kamais saulriets bū s no lidmaš ī nas. Mē s atgriež amies Mahē .

Atkal Mae


Agri no rī ta mums bija jā izbrauc ar prā mi, kas kursē tieš i uz Mahes salu. Bet kaut kas nogā ja greizi un mums pateica, ka brauksim ar pā rsē š anos. Sakarā ar pā rsē š anos burtiski divas minū tes nokavē jā m autobusu, kas kursē ik pē c divā m stundā m mums vajadzī gajā virzienā uz Mahe. Plā nojā m iekarot vienu no kalniem, kam pirmajā s divā s dienā s salā nebija laika. Bet, acī mredzot, pati daba mū s atgrū da no sliedē m. Mē s braucā m uz savu ierasto Beauvalon pludmali, un no turienes devā mies uz Sunset Beach. Saule bija než ē lī ga. Č etru kilometru ceļ š bija patieš ā m karsts. Pludmale izrā dī jā s diezgan parasta. Tač u š ī bija pē dē jā iespē ja nopeldē ties Seiš elu salā s. Daš a snauda ē nā , un es nosē dē ju ū denī apmē ram stundu. Lai neatgrieztos atpakaļ pieturā , nolē mā m doties uz autoostu tieš i caur kalnu. Bet viss marš ruts bū s asfaltē ts, nevajadzē tu bū t tā dā m galē jī bā m kā vakar. Paralē li mums cē lā s kā ds vietē jais iedzī votā js.

Pa ceļ am viņ š mums nedaudz pastā stī ja par salu un savu profesiju. Bū vniecī bas nozarē mū su angļ u valoda manā mi kliboja. Drī z vien puisis pagriezā s uz savu mā ju, un mē s uzkā pā m augš ā . Blakus salas, tī tas debeszilā krā sā , mums pē dē jo reizi pavē rā s un drī z vien pazuda aiz kalna paugura. Man bija uzmā cī ga vē lme pirkt saldē jumu, bet visos satiktajos veikalos bija deficī ts. Drī zā k varē ja paņ emt tikai spaini. Bija arī ū dens trū kums, bet veikala darbiniece mū s aizveda pie sū kņ a un apliecinā ja, ka ū dens š eit ir daudz tī rā ks par ū deni pudelē s. Š is bija mū su jaunā kais 14. pā rgā jiena marš ruts Seiš elu salā s pē dē jo deviņ u dienu laikā . Š is bija viens no vieglā kajiem marš rutiem, tač u ne mazā k skaists kā iepriekš ē jie. Sā nos bija vietē jā s apmetnes, dž ungļ i un dā rzi. Pat tik daudzu uzturē š anā s dienu laikā ne dž ungļ i, ne pludmales nepā rstā ja priecē t acis. Marš ruta beigā s bija tikai mums vajadzī gais autobuss. Pē dē jā karaliskā lī dzņ emš anas porcija un pē dē jais autobuss uz lidostu. Ceļ š uz lidostu ir garš , joprojā m var baudī t skatus un zaļ os salas kalnus. Ieradā s lidostā . Pie letes Qatar Airlines pā rlā dē ja lielā ko daļ u satura vienā no mugursomā m: “Lū dzu, pā rbaudiet savu bagā ž u uz Kijevu”, un mums vē l priekš ā relaksā cijas tū re Katarā . Dosimies ceļ ā !

Ņ emot vē rā ceļ ojumā gū to pieredzi, ā ra aktivitā tē m es ieteiktu veikt š o marš rutu:

Mahe sala — 4 dienas

Praslinas sala - 2 dienas

Kirī zas sala un Senpjē ra (transfē rs no Praslinas un atpakaļ uz Praslinu) – 1 diena

La Digue sala — 2 dienas

Skaistā kā s pludmales. Var teikt, ka visas lielā s kartē tā s pludmales ir patieš ā m skaistas. Bet visvairā k mē s atceramies:

Anse Maroon — La Digue

Anse Grande - La Digue (Daš ina mī ļ ā kais)

Anse Lazio - Praslin

Anse Dž ordž eta – Praslina

Anse Saint Jos — zinā tkā re (mana mī ļ ā kā )

Ceļ ojuma informā cija

Ceļ ojuma datums: 01.11. 2017 – 11.11. 2017

Ilgums: 10 pilnas dienas


Pilnas dienas bez lietus: 2–3

Dienas, kad lija daudz lietus: 2

Lidojumi: Katara

Viesnī cas: rezervē š ana + Airbnb

Ekskursijas: viens pats

Ceļ ojuma grū tī bas: 5/10 (vidē ji, fiziski bija ļ oti grū ti)

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (34) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums