Vētrainais Pistajoki!

12 Maija 2009 Ceļošanas laiks: no 11 Jūlija 2008 ieslēgts 21 Jūlija 2008
Reputācija: +9.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mū su stā sts par ceļ ojumu pa vē traino Pistajoku upi.

Apraksts ir ļ oti dabisks savē jiem un nedaudz pā rspī lē ts ziņ kā rī go acī m!

Jau seš us mē neš us esam pulcē juš i komandu š ā dam neparastam braucienam - raftingam Karē lijā pa Pistas upi (Pistajoki). Ilgi un nepieredzē juš i mē s iegā dā jā mies aprī kojumu, mugursomas, milzī gas, saskaņ ā ar mū su koncepcijā m. Un beidzot pienā ca izbraukš anas diena, pareizā k sakot, 12. jū lija nakts. Mū su raibā , bet tomē r, kā izrā dī jā s, draudzī gā.13 cilvē ku kompā nija pulcē jā s Ļ eņ ingradas dzelzceļ a stacijā . Daudzi tuvi cilvē ki, kas mū s pavadī ja, neticī gi skatī jā s uz mū su entuziasma pilnajā m sejā m. Bet mē s bijā m gaidī bā s, lai gan daudziem nebija ne jausmas, kur mē s ejam. Vilcienā š ķ ita, ka laiks vilkā s ļ oti ilgi, lai gan bija jautri. 13. jū lijā pulksten 6:30 Loukhi stacijā mū s sagaidī ja trī s jauni instruktori, daž i no viņ iem bija stipri piedzē ruš ies, daudziem š is fakts nepatika.


Stacijas netī rajā , nobruž ā tajā ē kā , kur virpuļ oja odu mā koņ i, viņ iem bija zvans, uz ielas lija, ciema ielā s nebija ne dvē seles. Tas kļ uva rā pojoš i, tagad man š ķ iet, ka tajā brī dī daudzi no mums nož ē loja savu izmisī go soli. Pē c stundas ieradā s trī s maš ī nas: divas gazeles un GAZ 66. Vecā ki tika nosū tī ti uz ē rtā kiem apstā kļ iem, un mē s, Natā lija, Ira, Kostjuš ka, Oksana un es devā mies pē dē jā s aizmugurē . Viss ceļ š drebē ja š ausmī gi, bet tas bija ļ oti jautri. Mū su kompā nijas vecā kā puse pieturā s kā pa pie mums, lai veldzē tos ar konjaku un mū s uzjautrinā tu.

Pusceļ ā pie mums pā rcē lā s mū su dzī vespriecī gie instruktori. Pirmais iespaids, godī gi sakot, atstā ja daudz ko vē lē ties, tač u, kā vē lā k izrā dī jā s, tas bija sā kums lieliskai draudzī bai!

Mū su brauciens pa š ķ eltajiem Karē lijas ceļ iem ilga 8 stundas, ieskaitot pieturas pie komandantū ras, robež posteņ a un Karī nas veikala Piozero ciematā.

Bija iegā dā ts liels daudzums daž ā da alkohola, siltā garderobes daļ a un citas lietas.

Stā vlaukumā ieradā mies 15.30 Kimyasjä rvi ezera krastā , visi ilgi izvē lē jā s savas telš u vietas, grā ba paklā jiņ us, guļ ammaisus. Mū su telts pirmā pulcē š anā s laikam aizņ ē ma vismaz 30 minū tes, skrē jā m apkā rt kā pē rtiķ i ar brillē m. Bet tomē r izdevies, ne bez pieredzē juš ā ku tū ristu palī dzī bas! Te bija acī mredzamas problē mas ar mobilo komunikā ciju, pirmkā rt, ķ ē ra tikai somu š ausmī gi dā rgie sakari, otrkā rt, arī tas bija jā ķ er. Tā mē s pavadī jā m pusi vakara lē kā jot pa augstiem akmeņ iem. Tad bija pirmā s vakariņ as pie ugunskura, dziesmas pie ugunskura ar ģ itā ru zem radio “Gaļ ina”, kā mē s saucā m tanti Gaļ u. Tonakt aizmigt no ieraduma bija gandrī z neiespē jami, mē ģ inā ja jau no diviem naktī , bet tā kā saule nerietē ja, tad arī ķ ermenis negribē ja atpū sties.

Mē s iekā rtojā mies ap č etriem no rī ta pē c sarkanvī na pudeles, ko izdzē rā m es, Natā lija un Irina, trī s.


14. jū lijā cē lā mies vē lu no rī ta, ilgi pulcē jā mies, krā vā mies, salikā m visu ū densizturī gos maisos. Izbraucā m kā dus divus, nogā jā m kā dus 15 km, piestā jā m ļ oti labā stā vvietā , pat, sausā pie ezera pā rejas upē . Sanā ca daudz ā trā k nekā vakar. Mums ir pirmā s saaukstē š anā s slimī bas. Man bija jā organizē lauka slimnī cas lī dzī ba. Oksana un Natā lija uz ugunskura pagatavoja satriecoš i gardu plovu. Sakā rtota mazgā š ana un veļ as mazgā š ana upē . Pusi nakts viņ i spē lē jā s ar vā rdiem, kas bija jā paskaidro ar ž estiem. 15. jū lijā plkst. 7.00, Oksanas modinā tā jam skanot, mē s ar Natā liju braucā m meklē t savienojumu, kamē r visi gulē ja, nogā jā m 5 km un, ....Wooooooooooooooooooooooooooooood !! ! Ģ imene mū s uzklausī ja! Taisnī bas labad gan jā saka, ka daudzi mū s uzskatī ja par trakiem. Robež sargi mū s atdzina ar UAZ.

Mē s bijā m steigā , bet visi aizmiguš i, mež a klusumu pā rtrauc Aleksandra Georgijevič a krā kš ana un tuvē jo upes krā č u troksnis.

Atkal kuģ ojā m gandrī z pusdienlaikā , š odien nobraucā m ne vairā k kā.7 km, puiš iem laikapstā kļ i nepatika, un viņ iem bija taisnī ba, viņ i vienkā rš i uzcē la nometni un sā ka lī t. Bet lietus ir KRĀ Š Ī GS!! ! Bet mē s š eit atradā m savienojumu: un pat trī s torņ i trī s milzī gu akmeņ u formā - MTS, Megafon, Beeline. Lietus viņ i samirkuš i, bet gatavojuš i zivju zupu, kas, pē c Oksanas teiktā , “vī rieš os spermatozoī di smarž o pē c zivī m”. Lietus bija ī ss, saule iznā ca kopā ar MTS (DNS) noskaņ ojumu un savienojumu. Apskatī jā m ī paš umu, izrā dī jā s maza sala, starp divā m upes gultnē m, pa labi bija slieksnis, pa kuru rī t bija jā tiek garā m. Daž i uzreiz sā ka atteikties no š ā diem ekstrē miem sporta veidiem, nolē ma apbraukt piekrasti, no rī ta tomē r pā rdomā ja. Skatī jā mies, kā smaiļ otā ji iet garā m slieksnim, bija pā rslē dzē ji, nepatī kams skats, bet galvenais, ka visi dzī vi!!!

Un viņ u iespaidi, iespē jams ....

Tad sā kā s dī kdienī ba: malkoja verdoš u ū deni, piparus, dziedā ja dziesmas, gulē ja, priecā jā s par savienojumu. Un viņ i gaidī ja lomu (mū su instruktori Vova un Vaņ a devā s makš ķ erē t), rezultā tā lī dakas pietika pat cepš anai. Viņ i negā ja vakariņ ā s ar Natā liju, viņ i deva vē deru brī vu dienu. Oksana, tā pat kā mū su tē tis, guļ visu vakaru. Kostja ripo uz matrač a, bet diemž ē l viņ a mā te saslima. 

Irusikam pie mums palika garlaicī gi, viņ a tusē jas, Radio Gaļ ina smagi strā dā . Bet sveš as meitenes joprojā m kaitina, un acī mredzot vienkā rš i ar savu klā tbū tni. Un tagad, kad visi ē d ceptu zivi, rakstā m š o dienasgrā matu un sildā m telti, odu sakostā s vietas smē rē jam ar putojoš o ž eleju un uzliekam vilnas cepurī tes. Tā noslē dzā s treš ā uzturē š anā s diena Pistas upē.


16. jū lijs  Atrod manas vakar pazaudē tā s brilles, sā ka lī t, pazuda savienojums. Kostja atkal peld uz matrač a caur slieksni.

Mū su meiteņ u teltī tika sakā rtota apakš veļ as defila, viesiem tika izdalī tas š okolā des un viena repelenta deva. Izdomā jā m, ka vajadzē s nodarboties ar seksu mā jā s (protams, ar mī ļ ajiem), vai arī varē tu savā kt tī ras lietas, uzlā dē t baterijas ar visu iespē jamo, izgā zt bildi datorā un doties uz Tumč as upi. !! ! Visu dienu domā ju, ka esmu pazaudē jis Oksankina telefonu, kuru paņ ē mu par modinā tā ju, un š ī ir Soldatova, jaunā kā , klusī bā viņ ai to atdeva !!!

Kā vienmē r, ap pulksten diviem pē cpusdienā devā mies ceļ ā . Ceļ a vidū mū s noķ ē ra briesmī gs lietus, es pat teiktu vē tra, debesis kļ uva melnas, pū ta stiprs vē jš . Tobrī d š ķ ē rsojā m milzī go Pistarvu ezeru, pret vē ju bija sajū ta, ka stā vam uz vietas, ap mums ceļ as viļ ņ i, kā atklā tā jū rā . Priekš ā bija kā di 20 km brī vas vietas. Ciemu sasniedzā m pē c gandrī z 4 stundā m, visi steidzā s uz veikalu!

Man š ķ iet, ka pē c tam beidzā s pusgada š ņ abja piegā des. Tomē r, izņ emot ū deni, degvī nu, krekerus un alu, nekas nebija pā rdoš anā . Arī savienojuma nebija. Visus trī s plostus ar motorlaivu vilka lī dz stā vvietai vē l 20 km, visu ceļ u skaļ i skanē ja dziesmas, daž i personā ž i noskaloja š ņ abi ar ū deni no ezera, ieradā mies vienos naktī . Viss apkā rt ir kā pasaku filmas dekorā cijas, ainavas viena par otru skaistā kas. Bet lietus, man personī gi uz ī su brī di sacē la paniku, mantas bija slapjas lī dz apakš veļ ai, hermē tiskā soma saplī sa, respektī vi, mugursoma un telts arī bija slapjas, dibens nosalis !!! ! Pusnaktī visi izž uva pie ugunskura, ne bez zaudē jumiem (viņ a dega cauri Natā lijas jakai, ž ē l... ) Bet bez š ī s ekstrē mas ceļ ojums bū tu daudz zaudē jis, mē s visi novē rtē jā m visvienkā rš ā kā s lietas: sausas drē bes, siltumu un lietus trū kums!!!

Daudzi negā ja gulē t, jo priekš ā bija vesela diena, palika te uz dienu.


17. jū lijā atkal klaiņ ojā m 3 stundas, meklē jot saikni, bez rezultā ta, es nedaudz noslī dē ju, bet no otras puses, es savā m acī m redzē ju lā č a pē das ar mazuļ iem, kas iemū ž inā tas fotogrā fijā , protams. Un izrā dī jā s fitness siltā s drē bē s un kalnā ! Atgriež oties nometnē , devā mies uz tū ristu pirti, un varu teikt, ka ne vienu pirti pasaulē nevar salī dzinā t ar tā du “karelku”, peldē jā mies pē c pirts ezerā . Iegā jā m vannā.12 cilvē kiem, iekš ā ielika sildī tā ju, kuru laistī ja. Ā rpusē bija airu rā mis un brezents. Viss ģ eniā lais ir vienkā rš s! Jaunpiedzimš anas sajū ta! Urrā!! ! Mē s gulē sim tī ri un bez smarž as; un pirmo reizi gribē ju gulē t, pirmo reizi !!!

Nakts pē c peldes pagā ja klusi, acī mredzot, visi joprojā m bija noguruš i.

18. jū lijā pē c rī ta rī su putras ar rozī nē m devā mies vakariņ ā s, izcils taciņ as posms š odien - krā ces, sliekš ņ i "gailis", "kurki", "krē pes", "septiņ pagrieziens".

Pē c pē dē jā s somu tū risti gaidī ja kā da palī dzī bu (nolauza plostu), iedevā m rem. komplektu, kā arī uzdā vinā ja viņ iem Krievijas karogu. Tad kuģ ojā m divus nopostī tos kara laika tiltus un vienu "mazo" Vaikulevska ezeriņ u. Apstā jā mies murgainā autostā vvietā , 20 metru stā vā kalnā bija jā nes mantas, un galvenais – odu mā koņ i, badā . No moskī tu tī kla netiku ā rā , pē c neveiksmī ga mē ģ inā juma noķ ert saikni ar mī ļ o, uzkā pu teltī no š ausmī gi lidojoš iem dzī vniekiem. Mē s ar Natā liju ierī vē jā m ziedi ar sarkanajiem pipariem, ko es nož ē loju pusi nakts, mē ģ inot to nomazgā t upē . Ira atstā ja mū su omulī go dzī vokli-telti un devā s uz Tsybulya. 19. jū lijā , man par prieku, no rī ta ā tri vien izbē gā m no š ī s moskī tu paradī zes. Krā č u š odien bija maz, bet viena no tā m palika atmiņ ā ar savu skaistumu, sarež ģ ī tī bu un neparasto nosaukumu “Furlyalai”! Personī gi man bija smagi jā strā dā , lai neatpaliktu no tā.

Mums par nož ē lu, lī dz marš ruta beigā m daba sā ka lī dzinā ties Krievijas viduszonai – gara zā le, lapu koki un mitrums. Pē dē jā stā vlaukumā skaidri bija jū tams stikla civilizā cijas gars ezera dzelmē , maš ī nas ar makš ķ erniekiem, dzinē ju un riteņ u troksnis pa tuvē jo ceļ u. Kā vienmē r, mē s klejojā m, lai meklē tu savienojumu, lai gan tas izrā dī jā s veiksmī gs brauciens turp un atpakaļ , un atpakaļ atvē rtā Toyota virsbū vē kopā ar lā č a ē smu ar ā trumu 100 km stundā pa š ausmī gi nolauztu ceļ u (ceļ u sliekš ņ i). 


Vakarā bija ļ oti emocionā las atvadu vakariņ as ar dziesmā m, dzē rumu, rotaļ ā m. Tagad, atš ķ irī bā no pirmā s dienas, visi bez izņ ē muma bija iemī lē juš ies mū su instruktoros Vovā , Vaneč kā un Serež ā , gatavi ar viņ iem kuģ ot pat lī dz pasaules galam.

Plā nojā m nā kamo gadu, smē jā mies un skumjā m, ka brauciens tik ā tri beidzā s, pē c mā jā m ilgas nebija tik krasi jū tamas, sā kā m ilgoties pē c pasakainā s Karē lijas valsts! Visi viņ ā iemī lē ja, kurš nē , un kurš bija pā rliecinā ts, ka skaistā kas vietas nav. Š eit viss kļ ū st maģ isks, ū dens ir maigā kais, gaiss ir vissvaigā kais, ē diens ir visgarš ī gā kais un viss apkā rt sniedz enerģ iju un dod spē ku no augiem lī dz akmeņ iem. Nav nozī mes ne tavam stā voklim sabiedrī bā , ne nopelnī tajam naudas apjomam, š eit visi ir vienlī dzī gi! Š eit tu jū ti savu nozī mi un vajadzī bu, Tu esi vienas veselas komandas sastā vdaļ a un visi tevi atbalstī s un nepametī s!! ! Š eit jū s aizmirstat par pilsē tu un problē mā m, viss paliek tā lu, jū s atrodat pilnī gu vienotī bu ar dabu! Es nemainī tu š o ceļ ojumu ne pret vienu no labā kajiem kū rortiem pasaulē!

“Dolgls sapņ os par Karē liju…”, dzī vosim gaidā s un cerē sim uz jauniem ceļ ojumiem š eit! Uz drī zu redzē š anos!

20. jū lijā puiš i Kemas stacijā izgā ja uz vilcienu, atvadī š anā s bija ilga, piedzē rusies, bet mē s jau gaidā m septembrī Maskavā uz zoss.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Бурная Пистайоки!
Бурная Пистайоки!
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums