Maza ziemas aina

26 Decembris 2018 Ceļošanas laiks: no 15 Decembris 2018 ieslēgts 15 Decembris 2018
Reputācija: +917.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Priekš likums noteikt robež u starp Eiropu un Ā ziju gar Urā lu kalnu grē du, kas stiepjas vairā k nekā.2000 km garumā no ziemeļ iem uz dienvidiem, pieder Vasilijam Tatiš č evam, kuru uz Urā liem nosū tī ja Pē teris I, lai gan š o priekš likumu publicē ja sagū stī ja zviedru, kurš dienē ja kopā ar Tatiš č evu. Pirms tam robež a tika novilkta daž ā dā s vietā s daudz uz rietumiem.


Reiz, apmē ram pirms 3.5 miljardiem gadu, Urā lu kalnu vietā notika zemes garozas plī sums, veidojoties milzī gam ū dens klajumam - š eit izš ļ akstī jā s sena jū ra, spriež ot pē c nogulumiem, ne pā rā k dziļ i. . Apmē ram pirms 300-400 miljoniem gadu, devona periodā , notika litosfē ras plā kš ņ u saspieš ana lī dz ar kalnu grē das veidoš anos, vē lā k, apmē ram pirms 30 miljoniem gadu, notika vē l viena saspieš ana, to sekas saglabā jā s Urā lu formā . kalnu grē da (senie Riphean un Hiperborean kalni), lī dz paš laik ļ oti bojā ta. Jū ras atradnes pirms 300–400 miljoniem gadu nonā ca virspusē , piemē ram, Š unutu iež u č aumalu iež u veidā . Š unuts (Shunut-stone) - Konovalovskas grē das virsotne ar augstumu 726 metri virs jū ras lī meņ a.

Ledus tauriņ i

Salna uz zariem

Brauciens uz Š unutu aizņ ē ma vienu dienu, laikam nebija auksts - gaidī ja 8-10 grā dus ar mī nusu, bet izrā dī jā s -24! Tomē r pa ceļ am pavasaris neaizsala, uz akmeņ iem sē dē ja tikai ledus tauriņ i un koku zarus klā ja sals. No eš anas kalnā ā tri sasildī jā mies, lai gan viedtā lrunis kabatā ž ē lī gi č ī kstē ja, ka temperatū ra tam par zemu - lai guļ , atpū š as, tī kla te tik un tā nav.

Kraujas pakā jē izrā dī jā s rosī ga - tajā dienā pulcē jā s kalnos kā pš anas uz č etriem riteņ iem cienī tā ji, protams, ka maš ī nas tika attiecī gi pā rveidotas, riteņ i ar plata profila riepā m bija ā rpus konkurences, kas ļ ā va uzkā pt uz platformas zem akmeņ iem pa vā rtiem, ko veidoja paliekas klintis. Bet pa paš iem akmeņ iem var uzkā pt tikai ar č etrā m ekstremitā tē m vienā pusē , no otras puses - vairā kus desmitus metru milzī gas akmens klints. Vē jš izrā dī jā s mē rens, izdevā s atrauties no trokš ņ ainajiem autobraucē jiem un iekā rtoties ar ugunskuru starp akmeņ iem. Priecā jos par skatiem, kas pavē rā s, vē l bija tumš s un devā s atpakaļ ceļ ā .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Ледяные бабочки
Иней на ветвях
Līdzīgi stāsti
komentāri (16) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums