Maskava - Petuški.

06 Februāris 2018 Ceļošanas laiks: no 03 Februāris 2018 ieslēgts 04 Februāris 2018
Reputācija: +6016.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Nav viegli rakstī t par ceļ ojumu no Maskavas uz Petuš kiem pē c tam, kad Venedikts Erofejevs savā dzejolī dziedā ja to paš u ceļ ojumu.

Bet jums ir jā raksta.

Ideja doties pa leģ endā ro marš rutu radā s jau sen, tač u daž ā du iemeslu dē ļ tā tika atlikta. Viens no š iem iemesliem bija pilnī gs tū risma objektu trū kums Petuš kos. Tur praktiski nekā nav. Gaiļ u muzejs. (Nu neej, nesaproti kur dē ļ tā das dī vainas vietas. ) Tvaika lokomotī ve. Tornis, kuru projektē jis arhitekts Š uhovs. Neliela mā kslas galerija, kurā viena no telpā m atdota ar V. Erofejevu un viņ a daiļ radi saistī tai ekspozī cijai. Skaidrs, ka tie nav iemesli, lai visu atmestu un pamā tu ar roku Petuš kiem.


Un no otras puses, dzī ves beigā s jū s uzskaitī sit, kas ir izdarī ts un zinā ms vai nav izdarī ts laikā . Un tā...Vai jū s satikā t rī tausmu zvejas braucienā ? - Satikā s. Noglaudī ja ē zelī ti pa degunu? Glā stī ja. Vai jū s pavadī jā t nakti ar meiteni pludmalē ? Diriģ ē ts. Cī nī jies lī dz nā vei? Cī nī jā s. Vai esat š ņ aukā jis divas nedē ļ as veca kucē na vē deru? noš ņ ā ca. Vai jū s braucā t uz Petuš kiem? Ak tu! Nebija laika.

Un mē s nolē mā m doties.

Diskusijas un gatavoš anā s sā kā s daž us mē neš us pirms paredzē tā ceļ ojuma datuma. Sā kumā viņ i nolē ma pilnī bā ievē rot dzejoļ a tekstu. Bet tas izrā dī jā s grū ti un dzī vī bai bī stami. Te, pieņ emsim, ir primitī vā kā recepte Venichka -

Es neatgā dinā š u, kā tiek tī rī ta laka, to zina katrs mazulis. Nez kā pē c Krievijā neviens nezina, kā pē c nomira Puš kins, bet visi zina, kā tiek tī rī ta pulē š ana.

Ī si sakot, pierakstiet Canaan balzama recepti. Dzī ve cilvē kam ir dota vienreiz, un tā ir jā dzī vo tā , lai nekļ ū dī tos receptē s:

Denaturē ts spirts — 100 g.

Samta alus — 200g.

Iztī rī ta pulē š ana - 100 g.

Tā pē c, lai neriskē tu un nebū tu garlaicī gi, tika nolemts iespē ju robež ā s atjaunot laika garu, tač u bez ekstrē miem sporta veidiem. Dzerš anas un ē š anas ē rtī bā m vilcienā no š ķ ū nī esoš ā s uztaisī ju nelielu saliekamo galdiņ u, kuru ierodoties neiebildu izmest. Tas izrā dī jā s ļ oti parocī gs.

Š eit tas ir manā labajā rokā .

Tā kā par pasā kuma galveno darbī bu tika iecelts brauciens ar vilcienu, visi gatavojā s ī paš i. Mē s paņ ē mā m diezgan daudz uzkodu, un bija diezgan daudz Venichka kokteiļ u aizstā jē ju. Tiesa, droš ī bas labad viss tika saliets nevainī gā s minerā lū dens pudelē s.

Nodaļ a "Ā murs un sirpis — Karač arova"

Un uzreiz to izdzē ra.

Š ajā fotoattē lā viss ir skaidrs un loģ iski. Sviestmaizes ar š protē m un sviestmaizes ar speķ i. Sā ls, noteikti sē rkociņ u kastī tē . Obligā ti sasmalcinā tas olas. Redī si mē rcē ti ū denī . Un tas viss laikrakstā "Padomju Sports". Bet tikai dzejoļ a "Maskava-Petuš ki" pazinē js un pazinē js atzī mē s, cik rū pī gi mē s izturē jā mies pret autora tekstu.

Š eit ir kokteiļ a "Komsomolskaya Tear" recepte -

Lavanda - 15g.

Verbena - 15 g

"Mež a ū dens" - 30 g.

Nagu laka - 2 g.

Zobu eliksī rs - 150 g.

Limonā de - 150 g


Š ā di sagatavotais maisī jums divdesmit minū tes jā maisa ar sausserž a zaru. Citi gan iebilst, ka, ja nepiecieš ams, sausserž us var aizstā t ar oderi. Tas ir nepatiesi un noziedzī gi! Griez mani gareniski un š ķ ē rsā m - bet tu man nepiespiedī si maisī t “Komsomoļ a asaras” ar oderi, es maisī š u ar sausserž u. Es vienkā rš i saraujos gabalos no smiekliem, kad redzu, kā manā priekš ā tiek maisī tas “Komsomola asaras” nevis ar sausserž u, bet ar dī dā m. . .

Vā zē ir tieš i sausserž a zars, nevis kaut kā ds odziņ a.

Mums par lielu nož ē lu divi ceļ ojumam ļ oti svarī gi cilvē ki nevarē ja doties kopā ar mums. Pirmais no viņ iem patieš ā m ir Venedikta Erofejeva darbu pazinē js un pazinē js, kurš dzejoli var citē t gandrī z no galvas. Š ajā sakarā teksts tika izdrukā ts un nolasī ts no lapas. (Š eit viņ š guļ uz galda. ) Un otrs, kurš negā ja, zina visas receptes un atsauces uz ē dienu, kas ir dzejolī . Un pats galvenais, š is cilvē ks prot gatavot tesmeņ us.

– Vai pasū tī siet kaut ko?

– Un kā ar tevi – tikai mū zika?

- Kā pē c "tikai mū zika"? Ir liellopa gaļ as stroganovs, kū ka. Tesmenis…

Slikta dū š a atkal uznā ca.

- Kā ar š eriju?

- Nav š erija.

- Interesanti. Tesmenis ir, bet š erija nav!

- Ļ oti interesanti. Jā . Š erija nav. Un tesmenis tur ir.

Man vajadzē ja kaut kā izkļ ū t no situā cijas. Izveidojiet ersatz tesmeni. Nespriediet stingri. Es kā ī sts maskavietis, iespē jams, ī stu govs tesmeni neesmu redzē jis. Tā pē c divi papildu sprauslas un izrā dī jā s.

Jā , un ko es atstā ju – kur aizgā ju un dodos? Pā ris beigtas kā ju lupatas un valdī bas bikses, knaibles un raspī te, avanss un virs galvas - lū k, ko viņ š atstā ja! Kas vē l priekš ā ? Kas ir Petuš kos, uz platformas? - un uz platformas ir sarkanas skropstas, noliektas, un formu š ū poš anā s, un bize no pakauš a lī dz priesteriem. Un pē c platformas - Jā ņ u zā les un portvī ns, svē tlaime un krampji, sajū smas un krampji. Debesu karaliene, cik tā lu lī dz Petuš kiem!

Par laimi, mums lī dzi bija draugs, kuram bija abas skropstas, š ū pojuš ā s formas un, ar nelielu vardarbī bu, bize lī dz sē ž amvietai.

Vera Nikolajevna mū s sagaidī ja uz platformas. (Pasū tī jums 8 96.7224161) Tā s brī niš ķ ī gā s gidu cilts pā rstā vis, kas ir iemī lē jies savā mazpilsē tā , tā s vē sturē , cilvē kos. Mums uzreiz parā dī ja lielā ko daļ u Petuš kova atrakciju.

Tvaika lokomotī ve.

Un Š uhova tornis Š abolovkā .


Un tad mē s devā mies uz muzeju. Vera Nikolaevna godī gi mē ģ inā ja mums pastā stī t par savas pilsē tas vē sturi. Bija pietiekami interesanti. Viens Petuš ku pirmo iedzī votā ju vā rdu saraksts ir ko vē rts. .

Tač u mū su mē rķ is bija cits. Diemž ē l man bija jā pā rtrauc š ī brī niš ķ ī gā sieviete un jā lū dz viņ am parā dī t tieš i Erofejeva artefaktus.

Tas, ko mē s redzē jā m, bija labs, tač u ļ oti skumjš . Neliela istabiņ a, kurā glabā jā s Venedikta Erofejeva personī gā s mantas.

Vietē jie entuziasti izgatavoja soliņ us, pamatojoties uz to gadu elektrovilcieniem.

Instalā cijas, kas atjauno dzejoļ a garu.

Un tas arī viss. . . Vladimira apgabala tū risma ministrs ir dzenis. Jā , Vladimira tempļ i un Suzdales klosteri ir obligā ti. Bet, ieguldot nedaudz naudas, jū s varat popularizē t Petushki. Erofejevs jau gandrī z visu izdarī jis, lai tauta turp dotos. Nepiecieš ami daž i radio raidī jumi. Pasū tiet dokumentā li literā ro filmu no inteliģ enta rež isora ​ ​ un atskaņ ojiet to televī zijā ī stajā laikā . Izveidojiet tū ristu piesaisti, pamatojoties uz muzeju, degustē jot stilizē tu Kanaā nas balzamu, Komjaunatnes asaras, Ž enē vas garu un subproduktus. Un tā.... Paldies entuziastiem. Paldies ekskursijas vadī tā jai, kura atvadoties skaitī ja mums dzejoļ us. Starp citu, Verai Nikolajevnai ir iezī me, kas viņ u atš ķ ir no citiem krievu gidiem. Viņ a, saprotot, pie kā un kā pē c tū risti ieradā s, daž ā dā s pakā pē s mierī gi izturas pret viņ u pacilā tā garastā vokli.

Bet es atradu kaut ko citu š ajā istabā . Atved kā du. Bez mums bija vē l trī s tū risti. Un š is ir viens no tiem. Un š ī bize. Un š is pops. Es nevarē ju neripinā t.

Tā pē c pat Petuš kos nav nevienas viesnī cas. Drī zā k ir, bet sā pī gi neķ ī tri. Viens no tiem saucas Durex (Apmeklē jums).

Man bija jā brauc ar taksi, lai nakš ņ otu Pokrovā . Milzī gā autovedē ju atpū tas kompleksā bija rezervē tas telpas un pirts. Tas izrā dī jā s diezgan labs.

Lai gan mums izdevā s veikt savu braucienu mež onī gā kajā sniega vē trā , kad Krievijas vidienē diennaktī nosniga 125 procenti no mē neš a sniega normas un š ajā kompleksā sē dē ja kravas autobraucē ji, jo uz ceļ iem ritē ja elle.


Viņ i bija klusi. Cienot pā rē jos kolē ģ us un tū ristus, viņ i klusi un uzmanī gi staigā ja pa viesnī cu. Trokš ņ aini un než ē lī gi tikai kafejnī cā , kur satiku mī ļ ā ko š oferi no Slovā kijas. Jaunī bā nā cā s strā dā t par uzskates lī dzekli vasaras nometnē krievu valodas apguvei Č ehoslovā kijā . Kopš tiem laikiem manā atmiņ ā palikuš as vairā kas vietē jā s tautasdziesmas, kuras izpildī ju apskā vienā ar š o dzī vespriecī go bā rdaino puisi.

Un peldbaseins-sauna-biljarda komplekss, ko mē s tur ī rē jā m, bija ne tikai. Piemē ram, mē s nekad iepriekš neesam redzē juš i baseinu ar zemū dens krā sainu mū ziku.

Un tas mums nā ca par labu. Un mē s draiskojā mies kā nā ras un delfī ni.

Un galds bija klā ts. Viens no maniem draugiem atnesa vā rī tu ī stu tesmeni. !!! ! ! Ar maš ī nu!!! ! !

Un bija daudz daž ā du lietu. Galvenā s bija š protes tomā tos, atvestas no Murmanskas. Bet kā gan mē s, atzī mē jot marš ruta Maskava - Petuš ki pabeigš anu, varē jā m barbariski atvē rt š o gardumu, velkot gredzenu? Protams, nē ! Tieš i tā pat, apgriež ot banku. Tā pat kā.1970. gadā

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (40) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums