Astoņas dienas mūžīgā pavasara salā

07 augusts 2019 Ceļošanas laiks: no 17 Jūnijs 2019 ieslēgts 25 Jūnijs 2019
Reputācija: +1635
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

...Ap pulksten 16:10 lidmaš ī na nolaidā s Funč anas Kriš tianu Ronaldu lidostā . Tiklī dz lietus pā rgā ja, asfalts vē l bija slapjš , bet lielais mitrums (pā rsteidzoš i) nebija jū tams gaisā . Debesis bija drū mas, okeā ns bija vē trains, un Madeiras sala š ķ ita noslē pumaina un pat nedaudz draudī ga…

Aerobus autobusi uz Funš alas pilsē tu (17 km) bija diezgan reti, apmē ram reizi 45 minū tē s (operators - uzņ ē mums "SAM", www. sam. pt). Vienvirziena cena - 5 eiro, pē rkot RT uzreiz - bū s 8 eiro (atpakaļ ceļ am jā notiek ne vē lā k kā.30 dienas). Pē c vairā kiem sarež ģ ī tiem pagriezieniem autobuss devā s uz starppilsē tu š oseju (ja tā var nosaukt). Madeirā nav š oseju, visi tā lsatiksmes ceļ i ir aptuveni vienā das kvalitā tes un platuma, bet stā vie pagriezieni atš ķ iras. Un daž reiz viņ ai sā kumā bija bail, bet pē c tam viņ i pierada.

Iekā pjot š oferis jautā ja mū su viesnī cas nosaukumu un pē c manas atbildes teica, ka mums jā izkā pj 6. pieturā.


Acī mredzot nevajadzē tu apjukt ienā koš ajiem pasaž ieriem, kuri pilsē tu vē l nepazī st. Citu marš rutu (pilsē tas vai starppilsē tu) autobusu pieturā m ir savs nosaukums. Funš alas ieeja no lidostas ir ļ oti specifiska - autobuss no kalna nolaiž as pilsē tā pa ļ oti stā vā m ielā m, bet skati pa logiem ir lieliski. Pati Funš ala, izņ emot seno centru, atrodas ļ oti stā vā nogā zē , un katrs nobrauciens un kā pums ar transportu notiek ar noteiktu ekstrē ma daļ u.

Mū su viesnī ca (Pensao Astoria) atradā s paš ā vecajā centrā , nelielā laukumā pie katedrā les. Viesnī ca bū tī bā apmierinā ta, lieliska atraš anā s vieta, pievilcī ga cena (30 eiro / diena / dvī ņ i), ir vieglas kontinentā lā s brokastis.

Vienī gais, ka normā li gulē t iespē jams tikai no 00:00 lī dz 06:00, pā rē jā stundā - diezgan trokš ņ aini no ielas, neskatoties uz to, ka viņ i dzī voja 5. stā vā . Okeā na krasts atrodas aptuveni 200 metru attā lumā . Tuvumā atrodas daudzi suvenī ru veikali, modes preč u veikali un kafejnī cas. Blakus blakus mā jai - banka.

Laukuma otrā pusē atrodas liels, ķ ī nieš u preč u universā lveikals ar ļ oti daiļ runī gu nosaukumu - "Bazā rs", bet tirdzniecī bas nav. Funš alas promenā de – tā pat kā daudzas Dienvideiropas promenā des – ar veikaliem, palmā m un saldē juma kioskiem. Bet ir atš ķ irī bas. Pirmā ir ā rkā rtī gi blī va veģ etā cija, papildus palmā m - daudzi citi vietē jie, tī ri endē miski koki un krū mi (arī banā ni), daudzi - ziedoš i ziedi. Otrais - promenā de nebeidzas ar pludmali. Turpat pilsē tas centrā – diezgan liela osta, kuru aizņ em privā to jahtu un ekskursiju laivu, katamarā nu un ā trlaivu piestā tnes.

Ir arī pasaž ieru terminā lis, kur var nokļ ū t uz un no prā mja uz Porto Santo salu (biļ ete maksā apmē ram 60 eiro, RT). Tuvā kā pludmale - "Santiago Beach" - pie tā da paš a nosaukuma cietokš ņ a, apmē ram 700 metrus no sā niem, lieli oļ i, atpū š as tikai vietē jie.


Tuvā kā pludmale tū ristiem - Lido - atrodas "viesnī cu rajonā " (apgabals Funš alas ziemeļ os), sastā v no ā rkā rtī gi dā rgā m viesnī cā m 4-5 *, var nokļ ū t ar 1. un 2. autobusu "dzeltenais", uzņ ē mums " Horarios do Funchal", www. , viena brauciena maksa 1.95 eiro, neierobež ots dienā.5 eiro), brauciet 15 minū tes. Pludmale ir betona platforma ar irdeniem oļ iem, ieeja ū denī - pa kā pnē m. Piekļ uve pludmalei tiem, kas nav š o viesnī cu viesi – par maksu. Vē l 2 pieturas - ir pludmale Gorgulho (Gorgulho), tā ir smilš aina, veidota no tumš ā m vulkā niskā m smiltī m, kas sajauktas ar smalkiem oļ iem.

Bet ir neē rtī bas: iela š ajā vietā strauji iet uz augš u, tā pē c nolaiš anā s un kā pš ana no pludmales lī dz pieturai ir diezgan stā vā nogā zē . Laiks bija silts, brī ž iem apmā cies, vidē ji + 23… + 25°C, bet saules aktivitā te ir augsta, iedegums ļ oti ā tri. Lija tikai vienu reizi, ilga 20 minū tes, un nā kamā s 20 minū tes no tā nebija ne miņ as.

Bet, kā saka, ne vienī gā s pludmales.

Vai arī "kas nav bijis Levadā , tas Madeiru nav redzē jis". Levedas (vereda) Madeirā ir mā kslī gi izveidoti kanā li, pa kuriem ū dens no kalnu avotiem plū st uz maziem ciematiem un tiek izmantots lauksaimniecī bas zemju apū deņ oš anai. Gar pļ avā m ir izveidotas pā rgā jienu takas. Viņ u ir desmitiem, vienā braucienā nav iespē jams iziet cauri tiem visiem, un es neesmu izvirzī jis tā du mē rķ i (lai gan tī klā ir veselas tū ristu izsekotā ju kopienas, kuru mē rķ is ir pakā peniski iziet visus pā rgā jienu marš rutus daž os braucieni).

Tā tad, es izvē lē jos 2 marš rutus - ī sā ko (Ribeira Frio-Balcoes) un grū tā ko (picos de Areiro - pico de Ruivo).

Levada "Vereda Balcoes" sā kas netā lu no Ribeira Frio pilsē tas. Nokļ ū t lī dz marš ruta sā kumam ir ļ oti vienkā rš i - 118. autobuss no autoostas "dzeltenie autobusi", tikai 3 reisi dienā , biļ etes cena 3.35 eiro (OW), 45 minū tes.

Tū lī t ā rpus pilsē tas autobuss paceļ as pa augsto pā reju (augstā kais punkts - aptuveni 1400 metri), pē c tam nolaiž as uz tā da paš a nosaukuma ciematu 840 metru augstumā . Ceļ š iet pilnī bā caur jauktu mež u. Autobusa pietura atrodas paš ā marš rutā , blakus 2 kafejnī cas, vairā kas suvenī ru mā jiņ as un neliela foreļ u audzē tava. Marš ruta autobuss ir ļ oti reti, 2 reizes dienā . Bija arī daudz ekskursiju autobusu (pasū tot ekskursiju caur tū risma aģ entū ru, tā maksā tu no 25 eiro no cilvē ka).

Mums bija tikai 2 stundas un 20 minū tes lī dz atgrieš anā s autobusam.


Vereda Balcoes sā kas pretē jā pusē , ap pagriezienu (ir norā des), un ir lī kumots ceļ š cauri mež am. Ceļ š ir netī rs, daž reiz ir akmeņ i, var staigā t parastā s kedas. Sasniedza bez paā trinā juma 40 minū tē s vienā pusē . Balcoes skatu laukums ir mā kslī gi iež ogota dzega, no kuras paveras lielisks skats uz kalniem un ieleju.

Š ī vieta ir pazī stama arī ar lielu putnu daudzveidī bu (par to ziņ o vairogs ar atbilstoš iem zī mē jumiem un nosaukumiem latī ņ u valodā ). Putni uzlido un pienā k ļ oti tuvu cilvē kiem, kuri var atļ auties pabarot. Š ajā vietā , pateicoties blī vajam mež am, ir diezgan vē ss (+ 15 (+ 18 ° C), savukā rt piekrastē + 26… + 28 ° C.

Picos de Areiro — Picos de Ruivo. Š eit man bija jā rezervē tū re caur tū risma aģ entū ru (uz starta un finiš a vietā m nevar nokļ ū t ar sabiedrisko transportu). Tikai vai nu ī rē ts, vai apskates vietas. Ekskursiju iegā dā jos par 32.50 eiro.

Noteiktajā stundā norā dī tajā pieturā mani sagaidī ja tū risma autobuss "Flora-travel", bez manis vē l 7 tū risti (no Č ehijas, Nī derlandes, Anglijas) un š oferis, kurš ir arī gids. . Marš ruta pastaigu daļ as ilgums no Areiro virsotnes lī dz Ruivas virsotnei ir 8.8 km, ceļ ojumu aģ entū ra paziņ o tā nobraukš anas laiku 5 stundas. Bet nenorā diet, ka pirms marš ruta sā kuma jā iet 45 minū tes, tas pats no marš ruta beigā m lī dz Funš alai.

Un arī apmē ram stunda jā brauc no Ruivas lī dz autobusa stā vvietai. Galu galā rē ķ inieties ar visu dienu. Marš rutā ir ievē rojama augstuma atš ķ irī ba. Marš ruta sā kums 1810 m augstumā , tad pakā penisks nolaiš anā s lī dz 1050 m vjl. un tad pacelš anā s lī dz 1831 m. Bet nekā du diskomfortu sev nejutu. Bet, es atkā rtoju, katram ir savas organisma ī patnī bas.

Tā tad autobuss mū s aizveda uz Madeiras otro augstā ko punktu. Vieta ļ oti tū ristiska, daudz ekskursiju autobusu, ir suvenī ru veikali.

Bet dominē još ā iezī me ir masts ar lielu baltu bumbiņ u augš pusē , kas sastā v no maziem seš stū riem. Vietē jie bumbu jokojot dē vē par "Kristianu Ronaldu jauno bumbu". Bet patiesī bā tas ir NATO pretgaisa aizsardzī bas objekts. Fotografē t var bez ierobež ojumiem. Š eit > 1000 m augstumā tieš ā m sā k just sauli, stipri deg, lai gan karstums gaisā nav jū tams (ne vairā k kā + 20°C), brī ž iem esam virs mā koņ iem, plkst. horizonts debesis saplū st ar okeā nu.


Tū ristu-sekotā ju š eit ir pietiekami daudz (gan vientuļ niekiem, gan grupā m), galu galā - š is ir nozī mī gā kais un populā rā kais pā rgā jienu marš ruts Madeirā - PR1! . Galvu reibinoš ai sugas - brū ni, brī ž iem zaļ i kalni, balti mā koņ i, zils gaiss un ū dens, brī ž iem redzē ti lieli putni (vizuā li lī dzī gi ē rgļ iem).

Takas, protams, vienmē r iet gar klinš u malā m, bet, protams, tā s ir nož ogotas ar margā m un tē rauda trosē m, grū tā kajā s vietā s vienkā rš i klintī s nokauti pakā pieni.

Vairā kas reizes mū su ceļ š vedī s cauri tuneļ iem klintī s, tuneļ i ir ī si, kā di 30-50 metri, ja nav lukturī š a, mobilais telefons apgaismojumam ir diezgan piemē rots. Veģ etā cijas daž reiz vienkā rš i ir daudz, es neesmu biologs, bet es atpazinu papardes un ciklamenas. No faunas - sastapis tikai ķ irzakas, č ū sku te nav (noskaidroju). Bija viena liela pietura (20-30 minū tes) atpū tai un ū denim.

Kopumā jā ņ em lī dzi vairā k ū dens (marš rutā avots satikā s tikai vienu reizi, tad pē c virsotnē m, netā lu no stā vvietas atpakaļ ceļ ā ). Spriež u pati - pē c sarež ģ ī tiem posmiem (ar stā viem kā pumiem vai nobraucieniem) puslitrs ū dens gandrī z acumirklī atjauno spē kus (iepriekš š o ī paš ī bu nepamanot), kopumā marš rutam izdzerti ap 2 litriem. Daļ a ceļ a augš ā bija tieš i caur mā koni (iespaids neaizmirstams!

), ekstrē mu piebilda fakts, ka tur bija milzī gi izdeguš i mež i - pirms aptuveni 8 gadiem Madeirā ticē ja spē cī giem mež u ugunsgrē kiem, bet starp ugunsgrē kiem jau drosmī gi aug koku un zā laugu jaunaudzes, bet ekosistē mas pilnī ga atjaunoš ana notiks. aizņ em daudzas stundas.

400 m no Ruivas virsotnes (informā cija no ceļ a rā dī tā ja, marš rutā tā du ir daudz) atrodas civilizā cijas centrs - neliela viesnī ca-hostelis atpū tai (Portugā lē un Spā nijā tā s sauc par "Albergo"), gar ar lieliem soliem, pusdienu galdiem un protams WC (maksa - € 0.5). Pē dē jie 400 m - ā rkā rtī gi grū ti - daž i mū su grupas dalī bnieki viņ us pat neiebruka, bet es tur tiku. Virsotnē neliela vieta ar piemiņ as zī mi. Suga - vienkā rš i skaista, teritorija ar blī vu veģ etā ciju, it kā zamš ā das uz sapņ ainajā m zī mē m.


Ceļ š no Ruivas lī dz autostā vvietai nebija ī paš i atmiņ ā palicis, ja neskaita to, ka vienuviet 200 metri nostaigā ti pa pļ avu, kas veidojusies no kalnu avota ar dzeramo ū deni. Atceļ ā gids nez kā pē c nolē ma apstā ties Santanas (Santanas) pilsē tiņ ā , piestā ja pie kafejnī cas un suvenī ru veikala. Suvenī ru cenas ir augstā kas nekā Funš alā . Santanas vizī tkarte ir mā jas ar salmu jumtiem, kas ir gandrī z slī pi pret zemi.

Protams, redzē jā m arī vairā kas š ā das mā jas.

Vē l viens interesants marš ruts, kuru vē rts apmeklē t, ir Porto-Monizas pilsē ta. Tā atrodas Madeiras ziemeļ u krastā (salī dzinā jumam Funš ala - dienvidos), proti, bū s jā š ķ ē rso visa sala, nevis pa tū risma marš rutiem. Arī veids, kā tur nokļ ū t, ir oriģ inā ls. Š ajā virzienā kursē Rodoestes uzņ ē mumu autobusi (tā sauktā "sarkanā lī nija", www. Rodoeste. Pt). Рей80 un 139 autobusi veic vienu lidojumu dienā (turp un atpakaļ ).

Un №80 ekspress bez pieturā m, un №139 ar 15 minū š u pieturā m Ribeira Brava, San Lorenzo un San Vincente. Vienvirziena biļ etes cena ir 6 eiro, pā rdod vadī tā js. Nolemjot turp doties pa №139, atpakaļ №80 bez pieturā m, jo ​ ​.139 iet pa citu marš rutu - nevis cauri kalniem, bet gar krastu uz stundu. Tač u patiesī bā izrā dī jā s savā dā k. Marš ruts Nr. 80 izbrauca no Funš alas caur Lido un Gorgulho pludmalē m, kur, kā jau minē ju iepriekš , ceļ š gā ja augš up.

Bet jau ā rpus pilsē tas, gar piekrasti, tas sā ka pā rvē rsties par spē cī gu serpentī nu. Pilsē tas nomalē s esoš ie daudzstā vu dzī vojamie rajoni ā tri palika aiz muguras, dodot vietu privā tā m 1 stā vu ē kā m ar nelieliem zemes gabaliem. Apmē ram 90% ī paš umu bija piepildī ti ar banā nu plantā cijā m! Un banā nu zari nenogatavojā s katram krū mam, bet apmē ram vienam no 5-7 (raž as neveiksme, sezonalitā te? ). Lielas platī bas kalnu nogā zē s aizņ ē ma arī banā nu plantā cijas, kas izvietotas teraš u veidā daž ā dos lī meņ os.

Lielā kā daļ a banā nu ir Magdalena del Mar pilsē tā . Tomē r daž kā rt tropisko idilli lauza nelielas industriā lā s zonas. Es atpazinu nelielu cementa rū pnī cu un to paš u mazo kravas ostu netā lu no krasta.

Pirmā pietura netā lu no Sanlorenco pilsē tas neaizņ ē ma ilgu laiku. Š oferis angliski nosauca izbraukš anas laiku, brī vais laiks bija 14 minū tes.


Š ī apmetne atrodas uz milzī ga klints (augstums virs 700 m), kur, protams, tika izbū vē ts skatu laukums. Lai piesaistī tu lielas tū ristu masas, vietne tika uzbū vē ta ar caurspī dī gu grī du (attiecī gi š o vietu sauc arī par Skywalk). Skaidrs, ka š ā dā vietā vajadzē tu bū t lielam suvenī ru tirgum. Viņ š tieš ā m ir, tikai ceļ ā uz skatu laukumu. Precī zā k, lai no autobusu stā vvietas aizietu lī dz Skywalk, vienkā rš i jā iet cauri tirgum. Tirgus kā tirgus, zā ģ is un lielā ks.

Š eit ir plaš a smilš aina pludmale ar tumš ā m smiltī m, daudzā m puķ u dobē m, skulptū rā m un instalā cijā m. Nezinu, vai to izvē lē ties ilgam atvaļ inā jumam. Visa loģ istika - tikai ar transfē riem Funš alā . Ribeira Bravā autobusa marš ruts pagriež as no piejū ras š osejas un taisnā leņ ķ ī š auri lauku ceļ i iedziļ inā s brikš ņ os...Ceļ š ved cauri mež a ceļ iem ar maziem ciematiņ iem uz salas pretē jo krastu.

Ceļ i š auri, pagriezieni stā vi, biež i kā pumi un nobraucieni, daž kā rt apdzī votas vietas vai tikai atseviš ķ as mā jas. Aitu un kazu ganā mpulki atrodas š ķ idros lī dzenumos. Netū ristu Madeira.

Š ajā rež ī mā ejam 30 minū tes Beidzot atkal redzam okeā nu un nā kamo pieturu - Sentvinsentu. Pilsē ta ir pazī stama ar savu skaisto un jauko pilsē tu ar arkā m (atkal pā ri upei) un nelielu lauksaimniecī bas tirgu (cenas ir aptuveni divas reizes augstā kas nekā Funš alā ). Porto Moniz atrodas 20 minū š u attā lumā.

Ceļ š atkal iet gar krastu, tagad uz ziemeļ iem. Pā rsteidzoš i, ziemeļ u krasts ir karstā ks nekā dienvidos. Un vē jainā ks. Beidzot autobuss sasniedz marš ruta beigu punktu. Ļ oti karsts. Pirmais objekts, kas obligā ti jā apmeklē – informā cijas centrs. Nepiecieš ama pilsē tas karte. Es vienkā rš i tā du neatradu internetā.

Kā izrā dī jā s, info centra apmeklē jums bija ļ oti labs lē mums - papildus kartei saņ ē mu arī ļ oti svarī gu informā ciju - mans atgrieš anā s marš ruta 80. marš ruta marš ruts š odien nenotiks (izrā dā s, ka sestdienā s autobusu kustī bas saraksts ir plkst. savā dā k). Pā rsteidzoš ā kā rtā par to netika ziņ ots gala pieturā Funš alā un autobusu kompā nijas tī mekļ a vietnē . Tā tad, mans laiks apmeklē t Potu Moniz no 3.5 stundā m ilga lī dz 6...Bet informā cijas centra darbinieks ieteica citu iespē ju atgriezties Funš alā - ar pā reju Sentvinsentā (arī Rodoeste autobusi, biļ eš u cena nemainī ga).


Tikai 2.5 stundas pirms izlidoš anas. Nolē mu izmantot š o iespē ju, jo 6 stundas Porto Moniz ir viennozī mī gi par daudz. Laiks, kas bija manā rī cī bā , atvē lot apmeklē t divas pilsē tiņ as vizī tkartes - akvā riju un lavas baseinus. Biļ etes cena uz akvā riju - 7 eiro. Ekspozī cija ļ oti interesanta, daudz zivju, arī haizivis.

Milzī gs akvā rijs ar zivī m ir norobež ots ar stikla sienu. Ir vē l viena okeā na fauna, tostarp "zvaigzne". Maz apmeklē tā ju. Nav audio gida. Tagad par lavas baseiniem. Veidojusies okeā na piekrastē pirms daudziem tū kstoš iem gadu un sasalusi lava. Viņ u ū dens, protams, nā k no okeā na. Pē c tam tie tika "apgrauzti", noņ emot liekos fragmentus, lai netraucē tu, iecementē ja dibenu un izveidoja ē rtu ieeju ū denī . Tie ir sadalī ti divā s daļ ā s - maksas un bezmaksas. Apmeklē ts variants 2. Diezgan pieņ emams. Dziļ ums 1.0-1.5 m, cementē ts dibens, okeā na ū dens, mazi viļ ņ i, lieliski iespaidi.

Atpakaļ ceļ š noritē ja bez starpgadī jumiem, tikai pirmais autobuss (№6) kavē jā s 10 minū tes, otrs (№150) nepā rprotami brauca saskaņ ā ar grafiku, arī ar garā m pieturā m Ribeira Brava un San Lorenzo.

Vē l viena Madeiras apskates vieta ir delfī nu apskate. Delfī nu tū res biļ etes cena svā rstā s no 35 lī dz 45 eiro. Ir vairā ki uzņ ē mumi, kas organizē š ā du atrakciju.

Daž as no tā m ietver peldē š anos okeā nā uz kuģ a un pusdienas. Kā kuģ i tika izmantoti motorkatamarā ni, motora gumijas zā baki un motorkuģ i, kas stilizē ti kā senas karavelas ar dekoratī vā m burā m. Izvē lē jos Magic Dolphine piedā vā jumu, kas apgalvoja, ka bez delfī niem tas garantē vaļ u un jū ras bruņ urupuč u apceri okeā nā . Safari ilga 2 stundas, maksā ja 45 eiro, ar ā trlaivu devā s uz okeā nu, visi tū risti (14 cilvē ki) redzē ja glā bš anas vestes. Mē s attā linā jā mies no Funš alas par 17 kilometriem (nopeldē jā m lī dz lidostai) gar krastu un 2 kilometrus lī dz okeā nam.

Delfī ni parā dī jā s diezgan ā tri, bija daž ā das sugas. Pā rsteidza tas, ka viņ i izlec no ū dens ļ oti tuvu un tikai pa pā riem.

Atceros pudeļ deguna delfī nus, kas izlē ca no ū dens vienkā rš i vertikā li, kā arī milzī gu pelē ko delfī nu (lielā kais no visiem delfī niem), viņ š izpeldē ja no mū su laivas apakš as, piepeldē ja man ļ oti tuvu, bet neizlē ca no ū dens. .


Bet vaļ iem bija jā gaida ilgi. Bet viņ š parā dī jā s pē kš ņ i un pietiekami tuvu (ne vairā k kā.50 m no laivas, lai gan okeā na bezgalī bā ir diezgan grū ti noteikt precī zu attā lumu). Vispirms ū dens vienā vietā sā ka strauji putot, tad uz 4 sekundē m pelē kā vaļ a galva pacē lā s apmē ram 4 metrus no ū dens, pē c tam, kad tā pazuda, gids pē kš ņ i stū rē ja laivu uz sā niem (acī mredzot zinot vaļ u paradumus) un tieš ā m pē c 200 metriem virs ū dens redzē jā m vaļ a spuru. Acī mredzot valis peldē ja paralē li mums.

Pē c gida teiktā , tas bijis spurainais valis (garums lī dz 22 metriem, svars lī dz 8 tonnā m).

Pa ceļ am uz ostu, pavisam netā lu no krasta, gids pamanī ja lielu jū ras bruņ urupuci (kuram piepeldē jā m). Tas bija "kariete" (diametrs ap 1 m, svars 60-100 kg). Atceļ ā devā mies pret vē ju, tā pē c viļ ņ i pieauga. Lai cilvē ki un fototehnika nesamirktu, viņ i izdalī ja gumijas ū densizturī gus lietusmē teļ us.

Atvaļ inā juma stundā Madeirā bijā m liecinieki diviem nozī mī giem notikumiem - 20. jū nijā maderieš i (kopā ar visu katoļ u pasauli) svinē ja Kristus Miesas un Asins svē tkus (Corpus Christi, pareizticī gajiem neatradu analogu baznī ca) un 22. jū nijā Funš alā atzī mē ja dienu.

20. jū nijs (piektdiena) tika uzskatī ts par brī vdienu, slē gts pasts un bankas, iepriekš slē gts sabiedriskais transports un botā niskais dā rzs.

No rī ta katedrā lē notika svinī gais dievkalpojums, bet vakarā uz galvenā s ielas notika gā jiena svinī bas uz katedrā li, kur pilsē tas vadī ba teica uzrunu, bet pē c tam arī priesteris kora pavadī bā novadī ja dievkalpojumu. .

Un pē cpusdienā uz vairā kā m centrā lajā m ielā m (krastmalā bija bloķ ē ta satiksme) vietē jie iedzī votā ji, acī mredzot ne tikai no Funš alas, bet no visas salas, izklā ja neticami krā sainas ziedu ziedlapu, lapu un priež u skuju kompozī cijas. Centrā lais laukums un apkā rtē jā s ielas pasā kuma laikā bija pilnī bā piepildī tas ar cilvē kiem. Š ķ ita, ka š eit pulcē jā s visi vairā k nekā.200 000 Funš alas iedzī votā ju. Visi svinī gi ģ ē rbuš ies, pusaudž i paramilitā rā s formā s ar daž ā dā m svī trā m, kā atgā dina Plastu.

Uzreiz pē c tam, kad svē tki beidzā s un cilvē ki sā ka izklī st, uz laukumu devā s atkritumu maš ī nas un daž u minū š u laikā iznī cinā ja visu ziedu skaistumu.

22. jū nija vakarā tika atzī mē ta Atlantijas diena. Vakarā notika teatralizē ts uzvedums ar aktieru piedalī š anos vingrotā jiem par jū ras tē mu, bet ap pulksten 22 bija skaists salū ts.


Savukā rt atmiņ ā palika arī granā tā bolu koki, kas tolaik ziedē ja. Es nekad agrā k nebiju redzē jis, ka granā tā bols zied. Skaidrs, ka Botā niskais dā rzs ir viens no skatu laukumiem, no kura paveras skaists skats uz pilsē tu un ostu. Jo ī paš i likā s, ka netā lu atrodas liels moderns stadions (patiesī bā tas atrodas citā kalnā , uz kuru nav tik viegli nokļ ū t). Funš alā divas Portugā les augstā kā s lī gas futbola komandas, diezgan pieklā jī gā lī menī , biež i spē lē Eirokausos.

Jo ī paš i 2017. gada augustā Kijevas Dinamo spē lē ja Funš alas Eiropas lī gā .

Funš ala tiek dē vē ta par dā rzu pilsē tu ne velti: papildus botā niskajiem dā rziem ir vē rts atzī mē t arī Sv. Katrī nas parku, kas atrodas laukumā . Parkā ir mā kslī gs dī ķ is, kurā peld pī les un gulbji. Dī ķ ī ir arī skaistas strū klakas.

Sadzī ves jautā jumiem.

Neviens neaizliedz maksas preces no lielveikala nest uz kafejnī cu un patē rē t.

Madeira ir lauksaimniecī bas reģ ions, tā pē c ar svaigiem augļ iem, protams, problē mu nav. Leti ar saimniecī bas banā niem, ķ irš iem, vī nogā m, zemenē m utt. atrodas tieš i gā jē ju ielu un laukumu vidū . Cenas ir nedaudz augstā kas nekā lielveikalos. Lielveikalos ananā su cenas ir ļ oti zemas (domā ju, portugā ļ u, no Azoru salā m) - izrā dī jā s, ka ananā si, tā pat kā mū sē jie, no Kostarikas. Ir arī slavens tautas tirgus - "Mercado Lavradores" - tū ristu vieta, klā sts un cenas ir lī dzī gas ielu tirgotā jiem.

Turklā t tiek pā rdoti daž ā du augļ u un dā rzeņ u hibrī di, kas atlasī ti tikai Madeirā .

Publiskajā tirgū ir arī liels skaits suvenī ru veikalu, kuru galvenais produkts ir mizas mizas izstrā dā jumi un salmu cepures (tā das kā kamaniņ u braucē ji).

Korķ a koks Madeirā neaug, un tā produkti tiek raž oti Portugā les kontinentā lajā daļ ā . Ja nolemjat iegā dā ties kaut ko no garozas tirgū - ī paš i rū pī gi izpē tiet produktu, jo tur ir daudz ķ ī nieš u viltojumu, pat ar portugā ļ u svī trkodiem uz etiķ etē m. Protams, Ķ ī nas lē tu preč u veikalos (pilsē tā ir vismaz 3) - korķ a izstrā dā jumi ir tikai un vienī gi ķ ī nieš i. Iegā dā jā mies suvenī ru Avenida Arriaga un R. Antonio Jose de Almeida stū rī (gandrī z pretī katedrā lei ķ ī nieš u pā rsteigumi netika manī ti). Nedaudz zemā kas cenas suvenī riem Lido rajonā . Bet divos lielos veikalos pie ieejas prā mju terminā lī , gluž i pretē ji, ļ oti dā rgi.


Klasiskā s iepirkš anā s cienī tā jiem. Ir trī s lielā kie iepirkš anā s centri: La Vie, Anadia un Forum. Ir divi atseviš ķ i H&M veikali, viens centrā - pretī Katrī nas parkam, otrs t/c Forum, jaunbū vju rajonā , pilsē tas nomalē . R. de Ajoube ir arī daudz lē tu veikalu ar daž ā diem cenu diapazoniem.

Atceros vienu interesantu veikalu - mums ļ oti rets audumu veikals. Un audumi tika pā rdoti ne tikai garumā , bet arī pē c svara. Visi audumi ir izgatavoti Portugā lē , nav ķ ī nieš u.

Starp citā m Funš alas atpū tas vietā m ir daudzi muzeji: Militā rais muzejs (vecajā fortā krastmalā , ar diviem veciem lielgabaliem ieejas priekš ā ), Vī na muzejs (uz galvenā s ielas Avenida Arriaga, blakus Paš valdī bas dā rzs), Madeiras vē stures muzejs, Elektrifikā cijas muzejs, Kriš tianu Ronaldu muzejs utt.

Atgrieš anā s lidostā noritē ja bez problē mā m, neskatoties uz to, ka izlidoš ana (uz Diseldorfu) bija diezgan agra - 10:00.

Par š o funkciju labā k uzzinā t pē c atgrieš anā s lidojuma no Madeiras.

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Прапор острова Мадейра
Вид на передмістя Фуншала
Хащі бамбука. В центрі майже 200-тисячного міста
Біля Музею Кріштіану Роналду
Парк Санта-Катаріна
Вгадайте, куди може привести бруківка з таким візерунком?
Правильно, до казино
Фонтан у формі земної кулі на площі імені мандрівника Васко да Гама
У старому центрі Фуншала
Старт левади
А сама левада виглядає так
Вигляд з
Птахи на відстані витягнутої руки
Мадеріанський ліс
Форелева ферма
Паром з Фуншалу на острів Порту-Санту
Фуншал. Місто на схилі. Вид з набережної
Фуншал. Кафедральний Собор Се
В Соборі
Старовинна будівля банку
Елітний курортний район Lido
Парк в Lido
Прогулянковий кораблик
Тренування дайверів в басейні одного з готелів
Дерево
Ботанічний сад Фуншала. Одне з найпоширеніших фото з Мадейри
Сюрреалістичний світ кактусів
Квіткова стіна
Так цвіте гранат
Композиції з пелюсток та листя квітів на день
Урочисті заходи перед Кафедральним Собором
Вогні вечірнього Фуншала
Види з піку Арейро
Вище неба!
Гірські квіти
Так виглядає машрут PR1 - головний пішохідний маршрут Мадейри
До захоплюючих краєвидів на другій годині трекінгу поступово звикаєш...
Незабаром черговий тунель
Йдемо безпосередньо через хмару. Відчуття: сильна вологість і пекуче сонце
Вершина. Пік Руйву. 1831 метр над рівнем океану
Небо, що зливається з океаном
Містечко Сантана. Типові будинки під стріхою
Магдалена-денль-Мар. Бананові плантації
Магдалена-дель-Мар. Виноградники
Містечко Сан-Лоренцо. Вхід на мис Кабо-Жирао. Висота - понад 500 метрів над океаном
Skywalk - скляна підлога на оглядовому майданчику
Вид з оглядового майданчика на мисі Кабо Жирао
Ось такі автобуси працюють на міжміських маршрутах на Мадейрі
Рібера-Брава. Церква
Нетуристична Мадейра. Гірське селище
Сен-Вінсенте. Міст
Сен-Вінсенте. Каплиця
Північне узбережжя Мадейри
Порту-Моніз. Лавові басейни
Порту-Моніз. Океанаріум
Океанаріум. На передньому плані - акула
Є в Фуншалі і сучасні багатоповерхівки
Осьна такому човні ми вийшли в океан дивитись китів та дельфінів
Дельфіни
Черепаха
Пробували наздогнати кита. Побачили лише його плавник
Фуншал. Панно з плитки
Фуншал. Панно з плитки
Український слід на Мадейрі
Яка ж Мадейра без бананів! Фуншал, набережна
До уваги шанувальників класичної музики! У Фуншалі існує симфонічний оркестр. До речі, є і консерваторія. А ось театру в місті не помітив
Līdzīgi stāsti
komentāri (18) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums