Panagia Sumela klosteris

vēsture, reliģija
Novērtējums 10110

15 aprīlis 2019Ceļošanas laiks: 1 aprīlis 2019
Panagia Sumela klosteris ir kristieš u klosteris, kas atrodas 50 km uz dienvidaustrumiem no paš reizē jā s Trabzonas pilsē tas Turcijā . Tā ir viena no vecā kajā m pareizticī go baznī cā m pasaulē , kas dibinā ta 4. gadsimtā . Uzkā pš ana klosterī ir ļ oti sarež ģ ī ta, jo klosteris atrodas 1200 m augstumā Melas kalna nogā zē s, Turcijas nacionā lā parka Altindere (Altindere Milli Parki) aizņ emtajā teritorijā.

Klosteris, kuru, iespē jams, 375. -395. gadā dibinā ja mū ks Barnabas, 6. gadsimtā pē c arā bu iebrukuma tika nopietni bojā ts, tač u to pā rbū vē ja svē tais Sofronijs. 18. -19. gadsimtā klosteris uzplauka. Mū ki pameta klosteri 20. gadsimta sā kumā . Klosteris nodega spē cī gā ugunsgrē kā.20. gadsimta 20. gados, un atjaunoš anas darbi nav pabeigti lī dz mū sdienā m.
Kopš.4. gadsimta beigā m klosterī glabā jā s Dievmā tes ikona, kas darī ja brī numus un kuru, saskaņ ā ar leģ endu, uzrakstī jis pats apustulis Lū ks.
20.  gados, kad notika iedzī votā ju apmaiņ a starp Grieķ iju un Turciju, attē ls tika nogā dā ts klosterī Kastā nijas ciematā netā lu no Verijas pilsē tas Grieķ ijā , kur tas paš laik atrodas.

2010. gadā Panagia Sumela klosterī pirmo reizi kopš.1922. gada notika dievkalpojums.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu