Side muzejs

Sides arheoloģijas muzejs
Novērtējums 10110

19 septembris 2017Ceļošanas laiks: 7 septembris 2017
Kopš.2017. gada septembra mē s atpū š amies Sidē . Seno pilsē tu ar dē lu apmeklē jā m patstā vī gi, pilsē tas muzejam garā m paiet nevarē jā m. Ieeja muzejā vienai personai maksā.10 Turcijas liras. Arheoloģ ijas muzejs ir ļ oti interesanta vieta. Š is muzejs ir plaš a artefaktu kolekcija, kas atklā ta izrakumu laikā . Š ī bagā tī gā ekspozī cija ir apskatā ma romieš u laikmeta veco pirts (terma) ē kā . Muzejs atrodas Liman Caddesi (Harbour Street), iepretim romieš u amfiteā trim, tieš ā senā s pilsē tas centra tuvumā . Muzejs ir atvē rts katru dienu. Vasarā (aprī lis-oktobris) no 09:00 lī dz 19:00 un ziemā (novembris-marts) no 08:00 lī dz 17:00. Pirtis sā kotnē ji atradā s ā rpus senā s Sides pilsē tas mū riem. Pirtis celtas agrā k nekā mū su ē ras 2. gadsimtā . e. , pē c tam atjaunota mū su ē ras 5. gadsimtā . Viņ u plā ns ilustrē tā sauktā s gredzenu vannas.
Atš ķ irī bā no ierastajā m romieš u pirtī m, kur klienti staigā ja pa apli, viens pē c otra rindā , saskaņ ā ar jauno koncepciju pa vannas istabā m klī da riņ ķ ī . Ē ka tika uzcelta pē c taisnstū ra plā na, ar malā m attiecī gi 26 metru un 41.5 metru garumu. Pirtis sastā vē ja no piecā m daž ā da izmē ra telpā m, kas senatnē kalpoja kā frigidā rijs (aukstā ū dens telpa), kaldā rijs (karstā ū dens istaba), divi tepidā riji (siltā ū dens telpas) un sauna. Turklā t tvaika istabas bija aprī kotas ar ģ ē rbtuvē m un ovā lu baseinu. Iekš ē jā s sienas un grī das visā s zonā s bija izklā tas ar marmora plā ksnē m. Kaldā rijs bija baseina telpa ar karstu ū deni, un tā marmora grī du apsildī ja pazemes sistē ma, ko sauc par hipokaustu. Ū dens pirtī m tika piegā dā ts no akvedukta no kalnainajiem reģ ioniem uz ziemeļ iem no pilsē tas. Ū dens sildī š anai izmantotā plī ts tika novietota zem pirts ē kas.
Tvaika telpas bija klā tas ar koku stumbriem. Pirts rietumu pusē atrodas palaestra (pagalms), kas senatnē tika izmantota kā vingroš anas laukums, ī paš i cī ņ ai un boksam. Š obrī d palestras teritorija kalpo kā muzeja dā rzs, kur izstā dī ti sarkofā gi un citi lieli eksponā ti. Starp senajiem artefaktiem klī st majestā tiski pā vi, ignorē jot apmeklē tā jus. Apmeklē jot muzeju, lū dzu, pavadiet pietiekami daudz laika dā rzā (iekš pagalmā ), kur ir apskatā mi daž i no iespaidī gā kajiem artefaktiem, un satieciet tur staigā još os majestā tiskos pā vus. Muzejs ir neliels, tač u vē stures interesentiem tas rada ievē rojamu interesi. Preč u apraksti galvenokā rt ir turku un angļ u valodā . Par muzeju iesaku pirms tam palasī t internetā . Aprakstu atradu muzeja oficiā lajā mā jaslapā . Tulkots no angļ u valodas.
Ar š o aprakstu viņ i staigā ja un iepazinā s ar eksponā tiem. Es novē lu jums labu skatī š anos.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu