Slovākijas Nacionālais teātris

Slovākijas Nacionālais teātris
Novērtējums 8110

12 februāris 2020Ceļošanas laiks: 24 jūnijs 2019
Slovā kijas slavenā kajam teā trim ir nacionā lais nosaukums, un tajā ir skatuves, kas atrodas divā s ē kā s, kas atrodas daž ā dā s pilsē tas daļ ā s. Teā tra galvenā ē ka atrodas Bratislavas vē sturiskajā centrā Gvezdoslava laukumā . Tā ir lieliska neorenesanses pils ar lielu lodž iju, ko atbalsta elegantas kolonnas. To 1884. -1886. gadā uzcē la austrieš u arhitekti F. Felners un H. Helmers. Teā tra frontonu rotā skulpturā la kompozī cija, kuras centrā ir Talijas mū zas tē ls.

Augš stā va ovā lajos logos vispirms tika izstā dī tas Vī nes tē lnieka Vilhelma Marč enkes veidotā s Š ekspī ra, Lista, Gē tes un divu ungā ru rakstnieku Jozefa Katonas un Mihala Veresmarti bistis. 1936. gadā krū š utē li tika noņ emti, lai aizstā tu tos ar ievē rojamā m slovā ku figū rā m.
Tač u tas netika izdarī ts, un 1972. gadā krū š utē ls atkal tika nolikts vietā , izņ emot Veresmarti bisti, kas tika pazaudē ta. To nomainī ja tē lnieka Ivana Herrenija veidotā Mocarta krū š utē ls.

Lī dzā s tradicionā lajā m operas un drā mas izrā dē m š eit tiek iestudē ti eksperimentā li iestudē jumi, kas rada patiesu sensā ciju teā tra skatī tā ju vidū un ilgstoš i ieņ em pirmā s vietas Bratislavas nozī mī gā ko kultū ras notikumu reitingā . Slovā kijas Nacionā lā teā tra trupa pirmo reizi satikā s 1920. gadā . Pirmā izrā de, kas tika demonstrē ta uz pilsē tas teā tra skatuves, bija Bedriha Smetanas luga. Sā kotnē ji galvenā s lomas teā trī spē lē ja tikai č ehu izcelsmes aktieri, un izrā des tika spē lē tas tikai č ehu valodā . Bet 1926. gadā š eit tika iestudē ta pirmā slovā ku opera.

30. gados vietē jie slovā ki pā rņ ē ma Bratislavas Nacionā lā teā tra vadī bu.
Kara laikā teā tra skatuvi biež i izmantoja koncertiem. Š obrī d Slovā kijas Nacionā lā teā tra repertuā rā ir operas, baleti un dramatiskas izrā des.
Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu