Strandvegenas krastmala

Francijas krastmala Zviedrijas galvaspilsētā
Novērtējums 7110

23 maijā 2017Ceļošanas laiks: 23 jūnijs 2009
Strandvē genas krastmala ir Zviedrijas galvaspilsē tas prestiž ā kā teritorija, to sauc arī par Francijas krastmalu. Skaists skats uz tā s perspektī vu paveras no citas krastmalas – no Karaļ a pils. Turī gi cilvē ki š eit sā ka apmesties no 19. gadsimta beigā m - 20. gadsimta sā kuma. Oriģ inā lajā s neoklasicisma stila mā jā s ir ierasts aizņ emt visu stā vu vai ieeju. 7 istabu dzī voklis vienā no vietē jā m ē kā m tika uzdā vinā ts Astrī dai Lindgrē nai, tač u viņ a uzskatī ja dā vanu par pā rā k pieticī gu, neskatoties uz to, ka viņ as pasakas par Karlsonu varoņ i dzī voja visparastā kajos galvaspilsē tas kvartā los. Sekoja atvainoš anā s no paš valdī bas, ka vairā k nav lī dzekļ u, š ķ iet, tas rakstnieku nomierinā ja.
Iepriekš ē jā apmeklē juma reizē man nepietika laika, lai nesteidzī gi pastaigā tos pa krastmalu, kas mani apbū ra no tā lienes, un pē c 6 gadiem es pirmo reizi tur devos.
Ak, krastmalā norisinā jā s daž i ceļ a darbi, tač u, neskatoties uz to realizā ciju, tuvplā na skats izrā dī jā s prozaiskā ks, labā k jau no tā lienes apbrī not mā jas ar torņ iem un smailē m.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu