Metro stacija Pyatnitskoe shosse

Nepārprotama pievilcība.
Novērtējums 9110

10 septembris 2015Ceļošanas laiks: 1 septembris 2015
Maskavas metro ir apskates vieta pati par sevi. Maskavieš i jau sen ir pieraduš i, ka daudzas, pā rsvarā vecas stacijas ir pā rpildī tas ar tū ristiem un bildē , bildē , bildē.
Ir ko š aut. Un absurdas lietas, piemē ram, Kijevas stacijas mozaī ka, kurā attē lots sarkanarmietis, kurš sē ž pie portatī vā datora un vienā rokā tur viedtā lruni, bet otrā – mobilo telefonu pie auss. (Stacijas bū vniecī bas gads - 1954).
Ir jaukas vietas. Piemē ram, statuja karavī ram ar suni "Revolū cijas laukumā ". Suņ a deguns spī d un dzirkstī , jo katrs maskavietis zina, ka š is deguns ir jā berzē lai veicas. Turklā t, lai zī me darbotos par 200 procentiem, ir jā paspē j izlē kt no vilciena, noberzt degunu un ielē kt tajā paš ā vilcienā.
Ir ļ oti amatieru vietas. Piemē ram, Dostojevskas stacija, kur arhitekts uz sienā m attē lojis ap desmitiem slepkavī bas ainu. Varbū t viņ š ir gots?
Nu, ir stacija "Pyatnitskoe shosse". "Mana" stacija.
Tas atrodas paš ā Maskavas nomalē . Jau tā lu aiz Maskavas apvedceļ a un gandrī z uzreiz aiz stacijas sā kas mež i, ciemati un vakari pie Maskavas.
Stacija uzbū vē ta pē c atlikuma principa. Finansē jums bija ļ oti pieticī gs un vē l jo pā rsteidzoš ā ks, ka tas izrā dī jā s, iespē jams, visneparastā kais Maskavā.
Pirmkā rt, viņ a ir greiza. Gandrī z visgreizā kā lieta pasaulē . Bet tas bija nepiecieš ams tī ri pragmatisku iemeslu dē ļ . Lī dz ar to nebija nepiecieš amī bas pā rbū vē t esoš ā s depo pievedceļ us.
Bet tā ir arī asimetriska krā sā . Puse, no kuras vilcieni iet uz centru, ir melna. Skumji. Drū ms. Nu kā ? Š is ir ceļ š uz darbu. Bet puse, kur nā k vilcieni un "No Landing" ir balta. Gaisma. Atpū š oties. Viss ir pareizi. Tu atnā ci mā jā s. Tagad prieks un miers.
Mums pa lī niju kursē arī "Puķ u vilciens". Tas ir skaists un pozitī vs pats par sevi, bet iekš ā ir arī gleznu izstā de. Katrā vagonā.
Un ekspozī cija mainā s.
Kas ir labi, š is jautrais vilciens katru dienu kursē daž ā dos laikos, lai visi pasaž ieri varē tu priecā ties un pievienoties mā kslai.
Š eit ir tā da, no pirmā acu uzmetiena, parastā stacija "Pyatnitskoe shosse".
Nokļ ū t tajā galvenokā rt bū s interesanti tiem, kam patī k sabiedriskā transporta vē sture un ī patnī bas daž ā dā s pilsē tā s un valstī s.
Dzelzceļ a un visa ar to saistī tā cienī tā jiem ir vē rts apmeklē t vē l vienu "Pjatņ itskoje š oseju".
Bet pat vienkā rš s tū rists bū s apmierinā ts ar š ā du izcilī bu tā lajā un garlaicī gajā Maskavas nomalē .
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu