Džaipuras pilsētas pils

Piļu kolekcija
Novērtējums 9110

28 marta 2017Ceļošanas laiks: 30 janvārī 2017
Radž astā nas galvaspilsē tas pils komplekss tika izveidots kaut kur no 1729.  gada lī dz divdesmitajam gadsimtam, tā vē sture sā kā s ar Amber Sawai Jai Singh II valdnieku. Pilsē tas pils cietokš ņ a sienas ar Virendras vā rtiem izvē lē jā s pē rtiķ i. Blakus atrodas veca observatorija.
Pils arhitektū rā ir ieviesti daž ā du kultū ru elementi, tostarp Eiropas. Muzeja ekspozī cijā s š eit apskatā mas ar dā rgakmeņ iem inkrustē tas ieroč u kolekcijas, honorā ru apģ ē rbi, ratiņ i (fotografē t var tikai ratiņ us) un daudz kas cits, tač u ievē rojama kompleksa daļ a joprojā m pieder karaļ a rezidencei un apmeklē tā jiem ir pieejama tikai daļ ē ji. Jā patur prā tā , ka Lielbritā nijas okupā cijas laikā no Indijas tika izlaupī ts un izvests milzī gs daudzums vē rtslietu.
Pamanā mā vietā atrodas divi cilvē ka izmē ra sudraba trauki ū dens nogā dā š anai no svē tā s Gangas uz Mahā rā dž a Madho Singh II, kas tiek uzskatī ti par lielā kajiem sudraba traukiem pasaulē . Indiā ņ i ir pā rliecinā ti, ka pat dubļ ainais ū dens no svē tā s upes ir dzerams, tikai jā ļ auj tam nosē sties. Tiek teikts, ka pā rdoš anā var atrast suvenī ru pudeles ar "Ū deni no Gangas", tač u tajā s esoš ais ū dens esot nedzerams un tā izcelsmes ticamī ba apš aubā ma.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu