Guell pils

Antonija Gaudi fani
Novērtējums 9110

8 maijā 2015Ceļošanas laiks: 19 marta 2014
Palau Gü ell ir projekts, ko Antonio Gaudi pabeidza savas karjeras paš ā sā kumā un ko pasū tī ja slavenais filantrops un mā kslas pazinē js Eizebio Gils. Adrese: Carrer Nou de la Rambla, 3-5 Tī mekļ a vietne: http://palauguell. kaķ is/ Internetā nav iespē jams iegā dā ties biļ eti, tikai pils kasē . Maksa ir 12 eiro. Audiogids ir iekļ auts biļ etes cenā (nav krievu valodas).

Gü ell pils apskate sā kas apakš ē jā stā vā (planta baja). Tieš i š ajā stā vā , vestibilā , nokļ uva pils apmeklē tā ji, kuri savrupmā jā ieradā s zirga pajū gos. Lai novē rstu nepatī kamo staļ ļ u smaku izplatī š anos visā mā jā , Gaudi izstrā dā ja ventilā cijas š ahtu sistē mu, kas vertikā li caurstrā vo visu mā ju, lai vē dinā tu pagrabu.

Nā kamais ir galvenais salons (salo central), ko sauc arī par koncertzā li. Š ī s zā les pievilcī ba ir milzī gs parabolisks kupols, kas no iekš puses izklā ts ar akmens plā ksnē m un apvieno visu savrupmā ju.
Daudzi apaļ i caurumi kupolā ir saistī ti ar zvaigznē m nakts debesī s.

Svarī gs centrā lā s dzī vojamā s istabas elements bija ē rģ eles, kas atradā s augš ē jā lī meņ a rietumu pusē . Š o zā li biež i izmantoja koncertiem, svinī bā m un mā kslas vakariem. Ekskursijas laikā ē rģ eļ u skaņ as periodiski tika pā rnestas pa visu ē ku. Tajā brī dī es vienkā rš i gribē ju apsē sties, aizvē rt acis un absorbē t ...

Jumtu rotā "burvju dā rzs" ar divdesmit daudzkrā sainiem koniskiem tornī š iem - skursteņ iem un ventilā cijas š ahtā m. Leģ enda vē sta, ka Eizebio Gilam no Limož as bija brī niš ķ ī gs vakariņ u serviss, tač u laika gaitā viņ am tas apnika, un filantrops sniedza pakalpojumu Gaudi par skursteņ u izklā š anu uz viņ a rezidences Barselonas jumta.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu