Gīzas piramīdas

Ir vērts redzēt ikvienam
Novērtējums 8110

26 jūlijā 2018Ceļošanas laiks: 25 septembris 2017
Atpū š oties Ē ģ iptē , vē lē jā mies ne tikai nemitī gi iemaldī ties un baudī t brī niš ķ ī go Sarkano jū ru, bet arī redzē t ko interesantu. No vietē jā operatora nopirkā m ekskursiju uz Gizas piramī dā m par 40 dolā riem/pers. Mū s savā ca no viesnī cas 3os no rī ta, paņ ē mā m lī dzi sausā s devas, iesē dinā jā m autobusā . Nobraucā m 550 km pa š oseju uz Kairu. Ja godī gi, pa logu tuksnesi un š oseju nav ko redzē t, un fonā gida balss lauzī tā krievu valodā stā stī ja vispā rī gu informā ciju par valsti.
Giza kļ uva slavena Senā s Ē ģ iptes ceturtā s faraonu dinastijas laikā pē c tam, kad š eit tika uzceltas Heopsa (Khufu), Khafre (Khafra) un Menkaure (Menkaur) piramī das. Plaš i zinā ma ir arī š eit izgrebtā Lielā s Sfinksas skulptū ra. 57 metrus garā un 20 metrus augstā statuja iemieso Cilvē ka, Dieva un Lauvas spē ku.
Gī zas plato atrodas arī daudzas kapenes un mastabas, kas pieder augstā m amatpersonā m un karalisko ģ imeņ u locekļ iem, kuri pat pē c nā ves centā s bū t tuvu savam valdniekam. Kopš seniem laikiem š ī vieta ir piesaistī jusi daudzas tū ristu plū smas. Ekskursijas ietvaros tika apmeklē ts Kairas muzejs, Papirusa muzejs un, protams, arī paš as piramī das.
Pē c pastaigu un pā ris Piramī du un Sfinksas fotogrā fiju uzņ emš anas, viena lieta, no gida uzzinā jā m, ka katru vakaru piramī du pakā jē notiek krā sains gaismas un mū zikas uzvedums "Skaņ a un gaisma". Jaudī gi prož ektori no tumsas uztver vai nu vienu no majestā tiskajā m piramī dā m, vai Sfinksu, vai pat visu nekropoli. Izbaudot š o lielisko skatu, skatī tā ji dzird aizraujoš u stā stu par Seno Ē ģ ipti, par piramī du celtniecī bas vē sturi. Izrā de ir daudzā s Eiropas valodā s, tostarp krievu valodā .
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu