Mazās nāriņas statuja

Mazās sirēnas māsas
Novērtējums 9110

3 janvārī 2016Ceļošanas laiks: 24 jūnijs 2009
Pazī stamā s Mazā s nā riņ as - Andersena populā rā s pasakas tē la - skulptū ras izveidi pasū tī ja Edvards Eriksens no Karla Dž eikobsena, Carlsberg alus raž oš anas pamatlicē ja Jē kaba ​ ​ Jē kabsena dē la. Tē lniecei tika uzdots bronzā iemiesot nevis kā du abstraktu, bet ļ oti specifisku galvenā s dā mas tē lu tā da paš a nosaukuma baletā pē c pasakas motī viem - Elenu Praisu, kuru apbū ra Karls Dž eikobsens. Balerī na nevē lē jā s pozē t kaila, tā pē c tē lnieks attē loja tikai viņ as galvu, bet Mazā s nā riņ as figū ru veidoja iespaidā par labi zinā mo savas sievas ķ ermeni.

Pē c plaš i izplatī tas versijas, Karls Jā kobsens skulptū ru paš aizliedzī gi uzdā vinā jis Kopenhā genai un tā uzstā dī ta netā lu no Langelinjes krastmalas 1913. gadā , kļ ū stot ne tikai par pilsē tas, bet visas Dā nijas simbolu.
Bija publikā cijas par barbaru uzbrukumiem bī stamā s skulptū ras pā rvietoš anu prom no krasta 2007. gadā , bet 2009. gadā to atradu tajā paš ā vietā , kur to pirmo reizi redzē ju pirms divdesmit gadiem.

Ir pamats domā t, ka dā vana nebija gluž i brī vprā tī ga – uz to uzstā ja Kā rļ a sieva, kurai bija nepatī kami bū t sā ncensim pat bronzas skulptū ras izskatā . Kā rlim nā cā s piekā pties, bet viņ š pasū tī ja sev vē l vienu Nā riņ u, viņ a ir apmē ram uz pusi mazā ka par vecā ko mā su, bet lī dzī bu var viegli saskatī t. Tas nekad nav bijis publiski izstā dī ts un lī dz š ai dienai mierī gi atrodas Kopenhā genas alus darī tavas Carlsberg pagalmā .
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu