Frederika baznīcā

Piemineklis dāņu ieilgušajai celtniecībai.
Novērtējums 8110

27 aprīlis 2015Ceļošanas laiks: 25 novembris 2014
Majestā tiskā Federikas baznī cas jeb Marmora baznī cas ē ka ir vienots ansamblis ar pils kompleksu Amalienborgas laukumā . Baznī ca pā rsteidz ar saviem izmē riem, ī paš i iekš pusē . Tas nav pā rsteidzoš i, jo Marmora baznī cas kupols ir lielā kais Skandinā vijā . Iekš telpu apdare ir vienkā rš a, kā jau vairumā luterā ņ u baznī cu. Tumš ā marmora sienas pieš ķ ir interjeram stilī gu izskatu. Ļ oti plaš s iekš ā , majestā tisks, skaists.
Baznī cas celtniecī ba ilga pat 150 gadus, un iemesls tam nebija dabas katastrofas vai nā vē još as epidē mijas, bet gan ierastā birokrā tija un politiskie satricinā jumi. Tempļ a celtniecī ba, ko 18. gadsimta vidū aizsā ka karalis Federiko V, pē c monarha nā ves palē ninā jā s "budž eta lī dzekļ u trū kuma" dē ļ . Un reformu laikā Struense, kas bija piekopusi bargu "jostu savilkš anas" politiku, kas joprojā m bija populā ra Eiropā , pilnī bā apstā jā s.
Baznī ca tika pabeigta 19. gadsimta beigā s (1894), tač u ne par valsts lī dzekļ iem, bet par privā tiem lī dzekļ iem, ko pieš ķ ī ris liels dā ņ u rū pnieks un baņ ķ ieris Karls Tī tgens, daudzu lielu Dā nijas uzņ ē mumu dibinā tā js, tostarp Tuborg alus darī tavas uzņ ē mums.
Federikas baznī ca ir aktī va, ieeja tajā ir bez maksas. Š obrī d ap baznī cu norisinā s bū vdarbi; Ceru, ka tie neievilksies nā kamos 150 gadus : )
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu