Skulptūra Pissing in the water

Viens no nežēlīgākajiem skandalozā Deivida Černas darbiem
Novērtējums 7110

16 septembris 2020Ceļošanas laiks: 9 maijā 2019
Instalā cija veidota kaut kā dā pilnī gi absurdā stilā . Tā ir strū klaka, ko veido divi vī rieš i, kas stā v viens otram pretī un defekē jas. Interesanti, ka skulptū ru vidusdaļ u var pagriezt no vienas puses uz otru. Pateicoties š ai kustī bai, straumes uz ū dens zī mē daž ā das formas. Strū klakas forma atkā rto Č ehijas karti.

Š ī pieminekļ a autors ir tē lnieks un mā kslinieks Dā vids Č ernijs. Š ī s augsto tehnoloģ iju radī š anas darbī bas princips ir ļ oti vienkā rš s. Bronzas vī rieš u ķ ermeņ a daļ as, kuru augums ir 2 metri 10 centimetri, tiek pā rvietotas ar vī rieš u iekš ienē uzstā dī tiem elektromotoriem un tiek vadī tas ar datoru. Motoru darbī bas rezultā tā kustas arī ū dens strū kla, tā dē jā di veidojot daž ā du simbolu aprises statuju pakā jē.

Š o vī rieš u ierastais "darbs", kuri tik neparasti citē slavenī bas, var tikt apturē ts.
Lai to izdarī tu, no mobilā tā lruņ a jā nosū ta ī sa SMS uz numuru (+42.724 37.770), kas norā dī ts pie neparastā s strū klakas. Daž as minū tes pē c ziņ as saņ emš anas vī rieš i mē ģ inā s atveidot tā s saturu. Interesanti, ka statuju kustī bas izskatā s ļ oti dabiskas. Š ī skulptū ras iezī me piesaista sabiedrī bas uzmanī bu. Tū ristu vienmē r ir daudz.
Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu