Indrižskas tornis

Yindrišas tornis
Novērtējums 8110

16 oktobris 2020Ceļošanas laiks: 10 maijā 2019
Tornis ļ oti labi atspoguļ o senā s pilsē tas garu ar gadsimtiem senu vē sturi, harmoniski iekļ aujoties teritorijas arhitektoniskajā dizainā un papildinot to ar savu unikā lo oriģ inalitā ti. Turklā t Jindř ich tornis tagad ir jauns Prā gas kultū ras dzī ves centrs.

Š eit var vē rot unikā lu zvanu mū zikas vai teā tra izrā des koncertu, apmeklē t vē sturisko izstā di, kas stā sta par visiem Prā gas pilsē tas torņ iem, novē rtē t oriģ inā lo torņ a laidumu, eju un gaiteņ u interjeru, apskatī t pilsē tu no skatu laukuma, kas atrodas. augš pusē vai iedzeriet tasi kafijas vietē jā kafejnī cā.

Prā gas pilsē tas robež u paplaš inā š anā s un Jaunpilsē tas celtniecī ba 15. gadsimtā tika apvienota ar nepiecieš amī bu bū vē t š ī s apkā rtnes iedzī votā jiem draudzes baznī cu, kas drī zumā tika uzcelta kopā ar draudzes skolu, priesteru mā ju un zvanu torni.
Baznī ca tika iesvē tī ta par godu Sv. Dž indrihs un Sv. Kunguty, gadsimtu gaitā veikto daudzo rekonstrukciju rezultā tā , tagad tā ir diezgan vienkā rš a neogotikas ē ka.

Bet zvanu tornis, neskatoties uz bū tiskā m izmaiņ ā m, nav zaudē jis savu š armu un joprojā m tiek uzskatī ts par vienu no izcilā kajiem Prā gas gotikas arhitektū ras pieminekļ iem. Tā celta 1472. -1476. gadā , bū vmateriā ls bija smilš akmens. Sā kotnē ji tas tika pā rklā ts ar koka jumtu un tika izmantots tikai paredzē tajam mē rķ im. 1577. gadā zvanu tornī uzstā dī ja ar jautrā m figū rā m rotā tu pulksteni.

1648. gadā pilsē tas zviedru aplenkuma laikā tornis tika izmantots kā aizsardzī bas objekts un cieta ievē rojamus bojā jumus. Pē c ugunsgrē ka 1745. gadā tika nolemts zvanu torni pā rbū vē t baroka stilā . Un 1801. gadā pā r pilsē tu pā rņ ē ma spē cī ga viesuļ vē tra, kas noveda pie Jindř iš torņ a jumta iznī cinā š anas.

No 1878. lī dz 1880. gadam.
pilsē tas varas iestā des veica pilnī gu torņ a rekonstrukciju. Pirmkā rt, viņ ai tika atdots viņ as gotiskais izskats. 1879. gadā torņ a gotiskajā siluetā organiski iekļ ā vā s jauns skaists, ar nelieliem asiem smailē m, kaltveida jumts, kas celts pilsē tas arhitekta Dž ozefa Mokera vadī bā . Tika uzstā dī ts jauns pulkstenis, stingrā ks savā dizainā . Zvanu kauja, kas sastā v no desmit daž ā du skanē jumu zvaniem, dzirdama tikai torņ a iekš pusē.

Mū sdienā s Jindř iš tornis ir augstā kais akmens zvanu tornis Prā gā , aptuveni 67 metrus augsts. Tornim ir tikai 10 stā vi. Pirmajā stā vā atrodas reģ istratū ra un kafejnī ca, otro stā vu aizņ em izstā ž u telpa. Treš ajā un ceturtajā stā vā atrodas iepirkš anā s centri un klubi. Piektais stā vs ir atvē lē ts vannas istabai. Sestajā stā vā atrodas Prā gas torņ u muzejs, kas ir atvē rts publikai katru dienu no 9.00 lī dz 18.00.
Septī to, astoto un devī to stā vu aizņ em stilī gais restorā ns "Zvanu tornis", bet desmitajā , augš ē jā stā vā atrodas skatu laukums, no kura paveras satriecoš s skats uz pilsē tu.

Vietnē atrodas unikā ls mū zikas instruments, kas sastā v no desmit zvaniem - kariljons, ko izgatavojis zvaniņ meistars Manouš ko no Zbraslavas. Š eit maijā katru maiju sā kas zvana mini koncerti.
Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu

VIETAS TUVUMĀ
JAUTĀJUMA ATBILDE
Nav jautājumu