Jaungada brīvdienas. 2. daļa. Brīnišķīgā Krakova un apkārtne.

31 Janvāri 2016 Ceļošanas laiks: no 05 Janvāri 2016 ieslēgts 08 Janvāri 2016
Reputācija: +4182
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Pē c laba miega izgā jā m no viesmī lī gā s mā jas Borisovas ciematā , sakravā jā m mantas un devā mies Polijas virzienā , uz Domač evo robež punktu. Attā lums lī dzKrakovai ir nedaudz mazā ks par 500 km. Parasti Domač evo robež u ir vieglā k š ķ ē rsot (nav kravas automaš ī nu, nav autobusu), it ī paš i, ja ceļ š ved nevis uz Varš avu, bet uz dienvidiem. Pilnī ga robež as š ķ ē rsoš ana neaizņ ē ma pat pusstundu: standarta jautā jumi par brauciena mē rķ i, ievest aizliegto produktu klā tbū tni. Uz poļ u robež sarga jautā jumu: "- Ko tu ē dī si, ja nenesī si lī dzi? ", smaidot atbildē ju, ka Polijā ir daudz ceļ malas iestā ž u, kur var garš ī gi paē st! Patiesī bā es neizjaucos!


Mū su ceļ š cauri Radž inam Podļ askim un Radomai. Tikai š is ceļ a posms ir mazā k noslogots. Mums nav daudz sniega, trase ir sausa. Netā lu no Radomas piestā jā m paē st un mazliet atpū sties no ceļ a. Diemž ē l pē c Radomas ceļ š pā rvē rtā s par parastu poļ u vilkš anu, un atlikuš ā puse no ceļ a stiepā s vairā kas garas stundas.

Krakova. Auduma stends

Krakovā mē s rezervē jā m dzī vokļ usTWW Stary Browar Grzegorski rajonā . 50 km no Krakovas sazvanī jā mies ar apartamentu pā rstā vi, un brī dī , kad ieradā mies, mū s jau gaidī ja jauns vī rietis. Viņ š parā dī ja dzī vokli, iedeva karti no pazemes apsargā jamā s autostā vvietas, pieņ ē ma maksā jumu no kartes, un mē s viņ u vairs neredzē jā m. Dzī vokļ i ir tā di kā rezervā cijas brī dī uzrā dī tajā s fotogrā fijā s, ar visu nepiecieš amo, ar mē belē m un visu "saturu" no Ikea. Atrodas vecā s alus darī tavas kompleksā . Ā rē jie interjeri ir saglabā juš i savu vē sturisko izskatu. Kompleksa teritorijā ir daudz biroju, ļ oti mā jī gs kafejnī ca. Acī mredzot ļ oti populā rs pē c apmeklē tā ju skaita.

Tajā paš ā vakarā devā mies uz tirdzniecī bas centru Gallery Krakowska, kas atrodas 5 minū š u gā jiena attā lumā . Pilsē tas vakara atmosfē ra atgā dinā ja pagā juš os katoļ u Ziemassvē tkus un Jauno gadu. Laukumā pretī Galerijai stendi ar desā m un kū pinā tu sieru, saldumiem un karstvī nu. Mums patika nogarš ot prezentē to "ē dienkarti".

Polijā plā nojā m sev nelielu ekskursiju programmu, tā pē c nā kamajā dienā devā mies uzVelič ku, lai iepazī tos ar sā ls raktuvē m, kuru attī stī ba sā kā s 13. gadsimtā . Brauciens no Krakovas ilgst aptuveni 20 minū tes.

Tagad tā ir ļ oti populā ra un apmeklē ta tū ristu vieta ar koridoriem un galerijā m, veikaliem un kafejnī cā m. 800 soļ i nekavē joties aizvedī s uz pazemi.

Blakus raktuvei

Raktuvē s

Sekojot ceļ vedim, jū s staigā jat pa raktuvju labirintiem, uzzinot tā s raš anā s un attī stī bas vē sturi.

Galerija raktuvē s 120 m dziļ umā

Ekskursijas beigā s ir brī vais laiks, ko varat pavadī t, izmantojot bē rnu rotaļ u istabu, pē rkot suvenī rus vai kafejnī cā . Izeja no pazemes tiek veikta, ieceļ ot kalnrū pniecī bas liftā .

Sā ls sienas

Velič ka. Sā ls raktuves

Vakaru Velič ku patī kami iepriecinā ja mā ju un ielu maigais apgaismojums.


Sā kotnē ji mū su brauciens bija plā nots Zakopanē , uz slē poš anas kū rortu, bet pē dē jā brī dī tas tika "pā rzī mē ts" par tū ristu mā cī bu braucienu. Neskatoties uz to, mē s nevarē jā m liegt sev prieku uzkā pt Tatros.

Tā pē c nā kamo dienu sā kā m ar braucienu uz Tatru pakā jē Bialka Tatrań ska, kur atrodas termā lais komplekss Terma Bania.

Labvē lī gā atraš anā s vieta blakus slē poš anas trasē m nodroš ina pastā vī gu liela apmeklē tā ju skaita klā tbū tni. Iekš ā teritorija sadalī ta vairā kā s zonā s: aktī vajā , kur ir slidkalniņ i un bē rnu zona; atpū tas zona un pirts zona. Ietaupī jā m biļ etes uz pirmajā m divā m. Vē los atzī mē t augsto ū dens temperatū ru kompleksa baseinos, tā pē c pē c 20-30 minū š u uzturē š anā s pā rvē rš as par vā rī tu zivi ar vē lmi atsvaidzinā ties. To veicina ā ra peldbaseini.

Treš o uzturē š anā s dienu Krakovā veltī jā m paš ai pilsē tai vai drī zā k tā s vē sturiskajai daļ ai. Pastaigā jā mies pa vecpilsē tas ielā m, apmeklē jā m Vā veles pili, pasē dē jā m kafejnī cā .

Krakova. Marijas baznī ca

Pē dē jā mū su uzturē š anā s diena Polijā palika atmiņ ā ar ilgu atgrieš anos pie robež as un 4 stundu gaidī š anas, lai to š ķ ē rsotu. Un nav nekā ds brī nums, jo uz robež as bija ļ oti daudz automaš ī nu ar Krievijas numuriem, cilvē ki atgriezā s mā jā s no tradicionā lajā m garajā m Jaungada brī vdienā m.

Patī k mums!

Ceļ ojiet ar prieku!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums