Kā mēs nolēmām doties apkārt pasaulei .. 1 valsts - Polija!

30 Decembris 2015 Ceļošanas laiks: no 17 Septembris 2015 ieslēgts 19 Septembris 2015
Reputācija: +91.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Labā kie vā rti uz Poliju — Swidnica

Ir pagā juš as 5 dienas, kopš atstā jā m savu dzimto Dņ epropetrovsku, un mums jau pietrū kst tā s ritmiskā s dzī ves un skaisto saulrietu pā r Dņ epru. Bet mē s ne velti atstā jā m savas mī ļ ā s zemes - tagad esam pilnā kaujas gatavī bā pirmajiem soļ iem mū su misijas ī stenoš anai.

Ukrainas un Polijas robež as, Krakovecas mazajā automobiļ u kontrolpunktā , ieradā mies 17. septembra vakarā . Un te - nepieklā jī gi blī vu vagonu lokomotī ve mū s attā linā ja no posteņ a par 1.5 km. Gaidī š ana ievilkā s garlaicī gas 6 stundas. Ir pat š ausmī gi iedomā ties, kā da ir situā cija Š egini, kur attā lums lī dz kontrolpunktam ir aptuveni 5 km!


Š eit radā s jaunais "dienas padoms": labā k iet garā m robež kontroles punktiem, kas atrodas tā lu no tū risma marš rutiem, piemē ram, Krakovecai vai Gruš evai. Un vē l labā k - Svidnicā , kur rindu nav vispā r, bet diemž ē l par to mums paziņ oja, kad jau bijā m š ķ ē rsojuš i robež u. Tiesa, viņ i brī dinā ja: “ceļ š nav ī paš i labs. ”

Tiklī dz bijā m robež as otrā pusē , pa naksnī gajiem lauku ceļ iem ar galvu steidzā mies Varš avas virzienā . Diemž ē l tumsā nebija ī paš i iespē jams redzē t ainavas, un mē s jau bijā m noguruš i. Tā pē c tajā brī dī mū s interesē ja viens – ā tri atrast nakš ņ oš anu.

Vē lā s vakariņ as Polijas degvielas uzpildes stacijā

Bija pā ri pusnaktij, kad milzī gas degvielas uzpildes stacijas spilgtā s gaismas priecē ja mū su acis. Ir arī plaš a nakš ņ oš anas autostā vvieta kravas automaš ī nā m, pie kuras apsē dā mies nakš ņ ot.

Mū su novē lotā s vakariņ as sastā vē ja no 2 lielā m latte, 2 lieliem jogurtiem un 2 lielā m mistiskā m lietā m: ar vistu un kaut ko lī dzī gu Margherita picai, tikai pamatnē - maizī tes (Vitalikam ir kvieš i, man ir auzu pā rslas). Tas viss maksā ja 70 zlotus.

Mū s patī kami pā rsteidza tas, ka viss tiek darī ts cilvē ku labā ! Atbraucu, uzpildī ju degvielu, vajag izsū kties salonā - lū dzu, uzpildiet ū deni - lū dzu, vai varbū t uzpumpē jiet riteņ us - viņ i arī neatteiks...ne tā , kā mē s ubagojam degvielas uzpildes stacijā s - vai varat dabū t ū dens no jums!

Pē c vietē jo ē dienu nogarš oš anas iekā rtojā mies atpū sties teltī – tas ir pirmais pā rbaudī jums ā rzemju apstā kļ os! Nakts mū s lutinā ja ar 20 grā du karstumu.

Pikniks ar kapuci

Mē s pamodā mies agri no rī ta. Mū su brokastis tika pagatavotas ar vakara jogurtu, "mistē rijas lietā m" un karstu kafiju. Un mē s ē dā m tieš i uz mū su brī niš ķ ī gā s maš ī nas pā rsega. Atsvaidzinā jies un atkal – ceļ ā !

Pē c pā ris stundā m mē s apstā jā mies pie ceļ malas McDonald's, kas atrodas piecdesmit kilometrus no Varš avas, un š eit darbs jau ritē ja pilnā sparā...Darba jautā jumi tika atrisinā ti, apstrā dā ti un augš upielā dē ta fotogrā fija no Kijevas. Un tajā paš ā laikā mē s atradā m sev mā jokli, nolē mā m rezervē t dzī vokli, lai sakā rtotu sevi. Galu galā pirms š ī m 5 dienā m mums nebija iespē jas pilnī bā nomazgā ties un mazgā ties.

Ar nedē ļ u nepietiek, lai apskatī tu Varš avu


Mē s ieradā mies Polijas galvaspilsē tā aptuveni pulksten 16:00. Ļ oti skaista pilsē ta! Un mē s dzī vosim, lai arī mazā k par divā m dienā m, bet tā s paš ā sirdī . Mū su dzī vokļ i izrā dī jā s mazi, mazi, bet jaunā mā jā un ar skaistu autostā vvietu, kurā ar savu augumu knapi iespiedā mies.

Un, lai gan bija brā zmains vē jš , kas satricinā ja telti, tas netraucē ja ē rti gulē t.

Varš ava ir glī ta, tī ra, sakopta pilsē ta, kas lepojas ar savu bagā to vē sturi. Š eit ir ļ oti skaists centrs un vecpilsē ta, ko izbaudī jā m no putna lidojuma. Vispā r, lai ar to iepazī tos – ar nedē ļ u nepietiks. Piemē ram, ielū kojā mies vietē jā zoodā rzā un nepamanī jā m, kur diena ir pagā jusi, lai gan to izdevā s redzē t tikai 70% tā iemī tnieku. Š is ir milzī gs parks, kurā dzī vnieki nedzī vo iež ogojumos, bet brī vā s teritorijā s, tos no cilvē kiem pasargā grā vji un nelieli bā ri. Š eit var vē rot, kā kopti un priecī gi dzī vnieki spē lē jas, ē d un rū pē jas par saviem pē cnā cē jiem. Tač u mē s to nevarē jā m atļ auties, mū s gaidī ja svarī gas lietas.

Tikš anā s ar tautieš iem

18. septembra vakarā mū s sirsnī gi sagaidī ja Polijas atklā tā dialoga fonds un Ukrainas Pasaules organizā cija. To mums organizē ja Eiromaidana Varš avas organizā cijas aktī viste Natā lija Panč enko, par ko esam viņ ai ļ oti pateicī gi. Tikš anā s notika telpā s, kas pē c Maidana notikumiem tika atvē lē tas ukraiņ u pasaulei. Š eit tiek veikts informatī vais darbs, konsultā cijas par Polijas likumiem, pilsonī bas iegū š anu un nodarbinā tī bu, kā arī bē gļ u uzņ emš anu. 1483122.jpg" target="_blank">

Bija liels prieks satikt to cilvē ku ieinteresē tā s un degoš ā s acis, kuri no daž ā dā m Ukrainas vietā m uz Poliju pā rcē lā s, dzirdē t, kā viņ i uztraucas par saviem tautieš iem. Un ī paš i patī kami bija vē rot, ar kā du siltumu viņ i pieņ ē ma dā vanas - karogu un motankas lelles no Harkovas un Dņ epropetrovskas. . . Saziņ a ar puiš iem ievilkā s lī dz vē lai naktij. Viņ i diezgan daudz zina par notikumiem Ukrainā . Un viņ us galvenokā rt interesē ja vietē jā s detaļ as: Dņ epropetrovskas iedzī votā ju noskaņ ojums, kā di politiskie spē ki ir vadī bā , kurus plā nojam ievē lē t. . .


Š ā das tikš anā s ne tikai iedvesmo rī koties, bet arī sniedz skaidru izpratni, ka mē s visu darā m pareizi! Ka Ukrainu vieno un mī l ukraiņ i, lai kur viņ i arī dzī votu!

Tieš i pusdienlaikā mē s sā kā m no Varš avas uz Viļ ņ u, piepildī ti ar pieredzi, iespaidiem un fotogrā fijā m.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums