sveiki Klusajā okeānā

21 Decembris 2013 Ceļošanas laiks: no 02 Decembris 2013 ieslēgts 02 Decembris 2013
Reputācija: +221.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Meksika ir valsts, kuru mazgā divi okeā ni un mē s noteikti vē lē jā mies apmeklē t Klusā okeā na piekrasti. Diemž ē l neizdevā s dabū t saprā tī gu Meksikas karti. Tas, kas bija ceļ vedī , bija kā Baltā s jū ras-Baltijas kanā la karte uz slavenu cigareš u paciņ as.

Pē c plā na nā kamā nakš ņ oš anas vieta pē c Oahakas mū su ceļ ojumā bija Teuntepetek. Bet cik tuvu okeā nam no kartes tas nesekoja. Tā pē c nolē mā m doties uz Salina Cruz – ostas pilsē tu pie okeā na. Ceļ š gā ja cauri Meksikas kalniem un bija ļ oti gleznains. Ī paš i grandiozi izskatī jā s tilti pā ri dziļ ā m aizā m un akmeņ ainā m virsotnē m netā lu no Klusā okeā na piekrastes. Kalnu nogā zes veģ etā ciju veidoja lapu koki un augsti dī vaini kaktusi. Ļ oti biež i bija parauglaukumi, uz kuriem sakā rtotā s rindā s auga agaves krū mi, kas ir izejviela tekilas - meksikā ņ u degvī na - iegū š anai.


Vietā ieradā mies jau tumsā . Viesnī ca atradā s netā lu no dzelzceļ a stacijas. Novietots. Jautā ju saimniekam - kur ir okeā ns? Atbildes - lī dz pludmalei kā di 5 km. Jā brauc ar taksi, un tas maksā.30 peso. Rī t mums plaš a programma, no rī ta jā izbrauc. Es iesaku Ludmilai - ejam tagad. Viņ a ir nogurusi un negrib. Es nolemju iet pati.

Izgā ju ā rā un izsaucu taksi. Grū ti sarunā ties, nezinot ne vietē jo valodu, ne pilsē tu. Es lū dzu jū s aizvest mani uz pludmali angļ u valodā . Š oferis jautā – priekš kam? Es tik un tā atbildu, gribu peldē t. Viņ š saka, ka tagad ir bī stami peldē t. Atbilde ir tā da, ka vismaz kā jas nomazgā š u. Aiziet. Sā kumā ceļ š gā ja taisni, tad pagriezā s pa kreisi un ilgu laiku virzī jā s gar augstu sē tu. Acī mredzot tā bija jū ras osta. Tad taksists apstā jā s un teica – tas ir restorā ns-pludmale. Atbilde ir nē , man ir vajadzī ga dabiska pludmale, es gribu peldē ties. Taksists nobrauca vē l 100 metrus un teica – te ir pludmale. Un tieš ā m, es redzu lielu caurumu ž ogā un aiz tā s kā pnes, kas ved lejā .

Taksists samaksā ja 30 peso. Devos lejā uz smilš u pludmali un dzirdē ju okeā na š alkoņ u. Okeā ns tieš ā m izskatī jā s draudī gi! Milzī gi viļ ņ i dā rdē ja krastā , pā rvē rš oties krastā izmestā putu jū rā . Nezinot fordu - bija tieš ā m bī stami kā pt ū denī . Viņ š izģ ē rbā s, iegā ja lī dz ceļ iem ū denī , nomazgā jā s ar Klusā okeā na ū deni un tā dē jā di apliecinā ja savu cieņ u pret lielā ko ģ eogrā fisko veidojumu uz Zemes.

Un tad viņ š tā dā paš ā veidā ar taksi atgriezā s autoostā un atrada mū su viesnī cu.

No rī ta blakus autoostai uzkā pā m nelielā kalnā un pie apvā rš ņ a ieraudzī jā m š auru ū dens joslu ar okeā na kuģ iem reidā . Tas bija Klusais okeā ns!

Mū su nā kamais ekskursijas objekts bija gleznainā Semidero kanniņ a, kas atrodas netā lu no Tuxtla Gutierrez pilsē tiņ as.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums