Kurumba, vēršu cīņas un sasodīts

Rakstīts: 25 janvārī 2009
Ceļošanas laiks: 1 — 7 janvārī 2009
Viesnīcas vērtējums:
9.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Kurumba nav tikai sala, tā ir piecu zvaigž ņ u viesnī cu sala, kur kokosriekstu birzī maskē jas 80 villas. Š eit atpū š as tū risti no visas pasaules. Sagadī jā s, ka Kurumba pirms 25 gadiem bija pirmā , kas iesaistī jā s tū risma biznesā , tā pē c sala tiek uzskatī ta par bagā tā ko un koptā ko no visā m. Te tū ristiem naudu než ē lo. Kaimiņ u salas, uz kurā m periodiski jā strā dā , mā cot krievu tū ristus nirt ar akvalangu, manā mi padodas zaļ umos un tī rī bā . Ir salas vientulī bas cienī tā jiem, medusmē neš iem, kuriem prā tā ir tikai viena lieta. Izmē rā tie ir ļ oti mazi, dzī voš ana uz tiem ļ oti dā rga (viss personā ls strā dā tikai tev), izklaides nav - tī ra daba, bet var sacerē t dzejoļ us vai eksotiskos apstā kļ os piedzimt mazuli, kuram mā jā s nav laika . Bet lielā kā daļ a krievu mī l Kurumbu par tā s lielisko ē dienu, dinamisku naktsdzī vi ar daudziem š oviem, izklaidi un pieņ emamā m cenā m.
Tā pē c vienmē r ir pilna mā ja. Un ne tikai krievi. Maldivu salu prezidenta rezidence atrodas Kurumbai vistuvā kajā salā.




Viņ a dzī vesvieta ir redzama ar binokli, kas ir ieskauta tableš u kastē m ar spraugā m, un pa izgaismoto piekrasti patrulē uzpumpē ti maza auguma vī ri - vietē jā s KRASTSARGES kaujinieki. Prezidents visus VIP viesus uzņ em ne tikai jebkur, bet Kurumbā . Nesen š eit atpū tā s arī Š rilankas prezidents. Visu salu ielenca patruļ laivas un gumijas laivas ar lož metē jiem. Tad ieradā s prinč i no Saū da Arā bijas. Tomē r neviens viņ us nesargā ja. Tā tad nelielas Indijas okeā na salas dzī ve rit pilnā sparā . Ū denslī dē ji, kas š eit nirst, ir ļ oti apmierinā ti. Tikai daž i cilvē ki zina, ka visi zemū dens safari, kas tiek rī koti Maldivu salā s, biež i notiek tur. Vienī gais negatī vais ir tas, ka pē c siltā s straumes 1999. gadā gā ja bojā lielā kā daļ a koraļ ļ u gan Maldivu salā s, gan Seiš elu salā s.
Koraļ ļ i tikai sā k atgū ties, bet Kurumbas apkaimē ir vietas, kas atrodas stundas brauciena attā lumā ar laivu, kur koraļ ļ i ir uzplaukuš i. Netā lu atrodas divas unikā las vietas, kur var redzē t seš metrī gus manta starus. Tū lī t parā dī sies vaļ haizivis. Visur ir daudz bruņ urupuč u, milzī gas tuncis. Es nesen satiku marlī nu ū denī . Ar to var lepoties tikai daž i nirē ji.




Nirš anu Maldivu salā s nevar salī dzinā t ar nirš anu, piemē ram, Sarkanajā jū rā . Tas ir pavisam savā dā k. Tikai š eit es satiku gandrī z neierobež otu redzamī bu zem ū dens, kopumā ir daudz ī paš u iespaidu. No Kurumbas nirē ji biež i tiek vesti nirt uz kaimiņ u atoliem, kur parastie tū risti par 100 c. u. e. braukt ar lidmaš ī nā m. Jā , jū s saņ emat nirš anas sertifikā tu un jū s redzē siet to paš u, tikai jū s nirsiet vairā k, un jū s ietaupī siet trī s reizes. PADI vai CMAS nirš anas sertifikā ts Maldī vu salā s ir viss vienā . 3 mē neš us es mā cī jos, kā iegū t un griezt kokosriekstus.
Sā kumā š ī procedū ra ilga divas stundas, tagad tas aizņ em 10 minū tes. Viņ š iemā cī jā s izgrebt palmu un izgatavot no tā s rotā jumus. Pē tī ja č aumalu atbrī voš anas tehnoloģ iju no mī kstmieš iem. Iemā cī jā s atš ķ irt omā ru no omā ra un omā ra. Es kā dreiz domā ju, ka tas ir tas pats dzī vnieks. Diez vai Baltkrievijā š ī s prasmes noderē s, bet pē c Maldivu salā m ceru dzī vot, piemē ram, starp kanibā liem papuasiem. Š ī izredze man ir labā k piemē rota, nekā izturē t Viņ as Majestā tes Ziemas š ausmas.

Ir vienkā rš i anekdotiski gadī jumi ar tū ristiem Kurumbā . Novembrī ieradā s "jaunie krievi" ar ģ imenē m. Viņ i ieradā s manā nirš anas centrā : “Kur ir krievvalodī gais instruktors? ” Paš i 150 kg katrs, zelta ķ ē des pa 2 kg, pirksti briljantos. Nu mana pirmā reakcija bija š ausmā s aizskriet ap stū ri. Zē ni paņ ē ma lī dzi nirš anas ekipē jumu no labā kajā m firmā m pa 6 tū kst. Daž i nirš anas datori uz vienu iedzī votā ju – trī s.
Viņ i mani noķ er un saka: "Kur es varu nopirkt firmas svina svarus? " Klusā aina bija ilga, es tikko varē ju sagremot, ko viņ i no manis vē las. Tad izrā dī jā s, ka viņ i nekur nav niruš i. Trenē jā s 2 dienas pirms izlidoš anas baseinā , uzkrā ja aprī kojumu - un tagad visas viņ u problē mas ir manas. Kopumā "jaunie" ū denslī dē ji tika piekrauti ar 15 kg katrs. "Stoked" pa vienam. Kā dā jaukā dienā saka: “Kur te var š aut? ” Interesanti, ko un ar ko?




Izrā dī jā s, ka putni. Puiš i uz Kurumbu atnesa pistoles! Kā - neviens nezina. Jā , problē ma ir tā , ka uz Kurumbas nav putnu - tikai lidojoš as lapsas. Kopumā notikumi attī stī jā s tā lā k š ā di...Pē c pā ris dienā m kā ds nolaupī ja viena zē na numuru. Viņ i izsauca policiju. Kaut ko mē rī ja, pratinā ja. Viņ i visi piecē lā s nakts vidū . Nu, lieta š ķ iet saprotama - puiš i aplaupī ja sevi aiz garlaicī bas, un viņ i izvirzī s pretenzijas vai nu viesnī cai, vai Maskavas tū risma aģ entū rai. Sastā dī ja zagto sarakstu...
Dā rgs portatī vais dators, jaunā kā s video un foto kameras, digitā lā kamera. Visa viesnī ca ilgu laiku stā vē ja "uz ausī m". Kurumbā ir zagļ i, un tai jā bū t vienam no darbiniekiem...

Izbraukš ana pē c nedē ļ as. Tū risti lidostā iziet rentgenu. Muita koferī atrod jaunu Maskavas puisi aptuveni 20 gadu vecumā...pazuduš u datoru, kameru, videokameru un, par lielu š ausmu vietē jai policijai,...nedeklarē tu pistoli. Jaunais debī ls slaveni aplaupī ja "jaunos" zē nus un pat uzzī mē ja dokumentus ar zī mogiem, ka tas ir viņ a dators.

Male lidosta bija š ausmā s - bezprecedenta gadī jums. Krievu bandī ti mierī gi braukā pa salā m ar automā tiem. Slā vu teroristi starp musulmaņ iem!

Č etri bruņ oti Interpola darbinieki devā s uz Maskavu, lai pavadī tu zagli. Viņ š to nozaga, viņ š to nozaga. Tad tū risti stā stī ja, ka "brā ļ i" gandrī z dabū juš i š os interpolovieš us, kad viņ i iekā puš i lidmaš ī nā , lai piekautu zagli.
Es ziemoju Maldivu salā s jau seš us gadus un esmu mainī jis salu kaudzi. Tagad es esmu Ellaidā . Š ī ir mana 12. sala. Ī paš i tū ristiem, ceļ ojumu aģ entū ru darbiniekiem un, pirmkā rt, ū denslī dē jiem uzzī mē ju mā jaslapu www. nirš ana. org, lai atrastu manus rakstus vairā kā s valodā s, fotoattē lus un vietņ u un nirš anas vietu kartes.

Sala ir lieliska. Izvē loties viesnī cu, daudzi domā , ka tā atrodas netā lu no lidostas un it kā trokš ņ aina. Puiš i, jū s droš i vien neesat bijuš i citā s salā s, kur parastie kukurū zas audzē tā ji lido un sā k sildī t dzinē jus pulksten 7 no rī ta. Kirosī na smaka no dzenskrū vju apakš as nav iespē jama. Un Kurumbā valda klusums un ž ē lastī ba. Un Malē tikai 15 minū š u laikā jū s varat doties iepirkties ar laivu.
Starp citu, vislabā k iepirkties ir nevis tur, kur aizved, bet gan uz galvenā s ielas, kur ir daudz luksoforu. Lī dz iekš zemē ir apmē ram divdesmit minū tes.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu