Lētas brīvdienas Maldivu salās

19 Februāris 2013 Ceļošanas laiks: no 31 Janvāri 2013 ieslēgts 09 Februāris 2013
Reputācija: +214.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mē s lidojā m no Kijevas caur Š ardž u (AAE) un Kolombo (Š rilanka). AirArabia lidmaš ī nas ir jaunas, tī ras un ar prieku lidot. Bet viņ i nebaro. Jū s varat iegā dā ties pā rtiku, bet cenas un sortiments atstā j daudz vē lamo.

Kolombo ieradā mies vē lu, bet laika lī dz lidojumam uz Mali ir vairā k nekā pietiekami. Tā pē c š ī s kavē š anā s mū s nekā di neietekmē ja. Bet knapi izdomā jā m pā reju no vienas lidmaš ī nas uz otru - pasē s iedeva pagaidu vī zu, saņ ē mā m bagā ž u un ilgi meklē jā m ieeju nosē š anā s zā lē . Izrā dī jā s, ka mums bija jā iet ā rā un jā iet uz citu ē ku. No Kolombo lidojā m ar 330. Airbus - veca maš ī na, bet kopta. Neskatoties uz to, ka lidojums bija tikai pusotru stundu, tikā m pabaroti ar brokastī m. Kopumā visi lidojumi izdzī voja diezgan viegli.


Malē , tikai pateicoties pieredzē juš u tū ristu internetā atstā tajā m instrukcijā m, mums izdevā s paspē t uz 10.00 izbraucoš o prā mi - pasu kontrolē iestrē gā m vairā kas rindas, ielē cā m izejoš ajā laivā (dolā rs vienai personai) no lidostas uz Mali. , uzreiz noķ ē ru taksi krastā (30 rufiyaas , bet kursā taksists mū s pievī la, un lidostā valū tas maiņ as punkts bija slē gts un mums nebija vietē jā s valū tas). Uzreiz nopirkā m biļ etes uz prā mi (cik saprotu nedaudz mazā k par 2 dolā riem no cilvē ka) un pē c pusotras stundas jau bijā m uz Maafushi. Prā mis izrā dī jā s spī dzinā š anas dē ļ , bet, iespē jams, trī s lidojumi pē c kā rtas lika par sevi manī t.

Neviens negaidī ja mū s redzē t Mā fuš i tik agri. Bet tie, kas satika savus tū ristus, zvanī ja mū su viesnī cas saimniekam. 11.45 jau sē dē jā m viesnī cā , slaucot noguruš ā s sejas ar slapjiem, smarž ī giem, vē siem dvieļ iem un dzē rā m kokteiļ us no svaigi spiestiem augļ iem. 13:30 mū s iereģ istrē ja istabā s. Š ajā laikā aizpildī jā m anketas, iepazinā mies ar ekskursiju sarakstu, uzstā dī jā m Wi Fi. . .

Viņ i mū s apmetinā ja nevis Arē nas lož ā , kā solī ts, bet gan Arena Lodge Sky. Tas nozī mē to paš u, tač u lodž ā ir 3 istabas, bet Sky Lodge - 6. Tas var nebū t svarī gi. Bet Lodge Sky mū su istabas logs skatī jā s tieš i uz reģ istratū ru. Un visi, kas tur runā ja, mē s klausī jā mies pret savu gribu. Un visu degunu pū š utt. , ir dzirdams visiem viesnī cas iemī tniekiem. Brokastī s, kā jau pieredzē juš ie tū risti rakstī ja, vienmē r bija omlete ar 2 desiņ ā m, pankū kas ar sakapā tu vistu un grauzdiņ i ar sviestu un ievā rī jumu (ko daudzi droš i vien pusdienu vietā paņ ē ma lī dzi). Tē ja-kafija visas dienas garumā bez ierobež ojumiem bez maksas. Istabā ū dens ir tikai ierodoties, ziepes un š ampū ns netiek nodroš inā ti, ledusskapī par maksu ir minibā rs. Bet veikalos viss tā pat lē tā k.

Mā fuš i sala ir 1.3 km gara. To apdzī vo vietē jie iedzī votā ji – musulmaņ i. Tā pē c peldbiksē s un peldkostī mos var peldē ties tikai tam paredzē tā s pludmalē s, kurā m ir pī ts ž ogs. Bet pludmale ir diezgan pieklā jī ga, bez mums tur bija vē l pā ris cilvē ki. Tirkī za ū dens, uzreiz savā kti skaisti gliemež vā ki. Visur, protams, ir tikai smiltis, bet č aulas reti kad izmet vilnis. Viesnī ca piedā vā bezmaksas pludmales dvieļ us un pleznas ar masku un snorkeli.


Vakariņ as ļ oti garš ī gas. Protams, neviens neko daudz nedarī s par 6 numuriem daž ā dī bu - gaļ u, zivi, zupu, pā ris piedevā m un pā ris salā tiem, kā arī desertu. Bet viss ir garš ī gi - mums patika. Un piena kokteiļ i ar saldē jumu un svaigā m sulā m ir tikai pasaka! Turklā t tie ir tik barojoš i, ka saskaņ ā ar sajū tā m maksā pusi vakariņ u cenas (lai gan tie nā k par maksu - 6 USD kokteilis un 3 USD svaigi).

Brauciens uz Biyadhoo salu (pie ieejas salā - 11 USD no personas, plus vidē jais pā rskaitī jums USD 30). Š ī ir salas viesnī ca, ļ oti zaļ a, tī ra un skaista. Tur, kā izrā dī jā s, nā k no daudzā m kaimiņ u salā m. Visu dienu pavadī jā m pludmalē zem blī vas veģ etā cijas. 10-15 minū tes pa taku var apbraukt visu salu pa perimetru. Peldē ties maskā ir prieks – ū dens dzidrs kā vannā . Zivis peld viseksotiskā k, sā kot no krasta. Tač u vislielā ko sajū smu sagā dā ja vieta, kur beidzas smilš u sē klis. Stā va klints, kas apaugusi ar koraļ ļ iem, rada iespaidu, ka atrodaties bezdibeņ a malā . Kopumā skati ir pā rsteidzoš i.

Nakts makš ķ erē š ana ($20) Precī zu ekskursiju cenu noteikt nav iespē jams, jo, pirmkā rt, naudu neņ em uzreiz - saka “vē lā k”. Otrkā rt, viss ir atkarī gs no cilvē ku skaita, kas devā s ekskursijā . Treš kā rt, viss pē c tam tiek aplikts ar nodokli. Tā nu devā mies makš ķ erē t no 18.00 lī dz 21.00 un š ajā laikā astoņ iem tū ristiem noķ ē rā m divas zivtiņ as. Neveiksme…

Pikniks uz neapdzī votas, bet š ai salai aprī kotas. Pa ceļ am uz salu piestā jā m pie sekluma un snorkelē jā m. Godī gi sakot, zemū dens pasaule tur bija nabadzī gā ka nekā Biathu. Uz salas ieradā mies ap 11:00, par ieeju samaksā jā m 11$. vienai personai un devā mies izpē tī t apkā rtni - sulī gu zaļ umu, piknika galdus ar nojumē m, celiņ us starp palmā m. . . Peldē jā mies, sauļ ojā mies, vienkā rš i skatī jā mies uz okeā nu. Apmē ram kilometru no sauszemes beidzas seklums un sā kas atklā tais okeā ns - ļ oti skaisti. Tajā paš ā laikā seklais ū dens ir ļ oti silts un dzidrs. Lai gan dibens mū s pā rsteidza ar savu aizsē rē š anu - ik pa brī dim bija burciņ as, pudeles utt. . Arī pusdienas mums tika pasniegtas ļ oti garš ī gas, gaļ a tika cepta uz grila uz oglē m. Kopumā laiks paskrē ja ā tri. Un 17.00 devā mies atpakaļ - burtiski lidojā m uz Maafuš i. Un vakarā mū s sagaidī ja vietē jo mū ziķ u- bundzinieku uzstā š anā s, kuri ļ oti labi dziedā ja, dejoja un iesaistī ja š ajā akcijā visus tū ristus.


Fihalhohi sala. Sala ir ļ oti skaista, ar mā jā m uz pā ļ iem, tī rā m garā m pludmalē m. . . Jū ra ir krā š ņ a. Visas dienas garumā peldē ties, sauļ oties un fotografē ties. Iespaidi bija vispozitī vā kie (kā arī no Biathu). Tač u dienu nedaudz aptumš oja kā ds incidents aprē ķ inā . Fakts ir tā ds, ka š ajā salā maksā jums tiek veikts izbraucot. Ne tikai, ka sā kumā pieteikto 20 dolā ru vietā no cilvē ka mums iekasē ja arī nodokli (citā s salā s summa tika paziņ ota un uzreiz iekasē ta), arī.100 dolā rus atteicā s pieņ emt. rē ķ ins sakarā ar to, ka tas, kā jau biež i gadā s, bija nedaudz saplī sis vidū . Viņ i teica, ka banka tos nepieņ ems. Tač u, pirms paspē jā m braukt prom no salas, parā dī jā s delfī nu bars. Mē s tos apbrī nojā m, nofotografē jā m un nofilmē jā m un braucā m atpakaļ uz Mā fuš i, kur no rī ta mū su pludmalē ar lielu prieku vē rojā m lielu delfī nu baru (manuprā t, tie bija ap 30). Viņ i tik ilgi draiskojā s netā lu no pludmales, ka visi paspē ja izbaudī t š o skatu.

Izbraucot izrā dī jā s, ka daž ā s dienā s prā mis uz Mali kursē ne tikai 7.30, bet arī.12. 30. Tā nu arī mē s atgriezā mies ar prā mi. Mē s vairā kas stundas staigā jā m pa Malu, atstā jot savu bagā ž u lidostas bagā ž as nodalī jumā . Un arī š eit esiet modrs. Viens gabals, neatkarī gi no maisa izmē ra, maksā.5 USD. Un naudu arī paņ em "vē lā k". Tā nu pat pē c 10 dienā m Maldivu salā s atkal iestrē gā m. Viņ i nodeva savu somu un nelielu paku. Neskatoties uz lidostas darbinieku solī jumu sā kumā , viņ i no mums iekasē ja nevis 5, bet 10 dolā rus. Maksā jot. Bet tie ir sī kumi - pā rē jais bija izdevies!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
остров Биатху
закат на Маафуши
пикник на Маадху
дискотека по Мальдивски
растительность Маафуши
Ужин в Арена Лодж Скай
остров Фихалхохи
пристань Мале
остров - аэропорт
подводный мир Маафуши
так заканчивается отмель
местная черепаха
Līdzīgi stāsti
komentāri (11) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums