Kā patstāvīgi organizēt ceļojumu uz Maldivu salām

06 Janvāri 2014 Ceļošanas laiks: no 24 Novembris 2013 ieslēgts 29 Novembris 2013
Reputācija: +6554
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

No visiem mū su mež onī gajiem ceļ ojumiem visgrū tā k bija organizē t ceļ ojumu uz Maldivu salā m. Š ajā ierakstā es aprakstī š u daž us punktus, pateicoties kuriem neatkarī gam tū ristam bū s vieglā k organizē t savu atvaļ inā jumu.

Daudzu jautā jumu risinā š anā gatavoš anā s laikā mums ļ oti palī dzē ja meitene ar iesauku Hamlena, par ko esam viņ ai mū ž ī gi pateicī gi.

Struktū ra. Maldī vu salas veido atoli, kas savukā rt sastā v no salā m. Citiem vā rdiem sakot, atols ir salu grupa.

Kur sā kt organizē t. Pirmkā rt, mē s izvē lamies salu, pamatojoties uz atsauksmē m. Pē c tam MTCC vietnē mē s pā rbaudā m vietē jo prā mju grafikus uz un no salas. Norakstā m ar viesnī cu un precizē jam transfē ru iespē jas un cenas ā trlaivā s. Pē c tam nopē rkam aviobiļ etes uz datumiem, kas sakrī t ar prā mjiem vai to, kā plā nojat tur nokļ ū t.

Brauciena ilgums.


Divas nedē ļ as Maldivu salā s nav ko darī t, ja vien, protams, neesat medusmē neš a ceļ ojumā un reti piecelties no gultas. Ideā li ir plā not vienu dienu - vienu salu, ar nakš ņ oš anu vietē jā salā . Pietiek ar nedē ļ u.

Lidosta. Males lidosta atrodas uz atseviš ķ as salas, no kuras ik pē c 15-30 minū tē m kursē prā mji uz Mali un vē l pā ris salā m. Š ā da prā mja izmaksas ir aptuveni USD 1 vienai personai. Š ā di prā mji kursē pat piektdienā s abos virzienos.

Vī rietis. Uz salas nav ko darī t, saplā no marš rutu tā , lai tur paliktu ne vairā k kā trī s stundas vai nakš ņ otu. Pretē jā gadī jumā jū s tē rē sit savu laiku. Mū su gadī jumā nakš ņ oš anai tas bija gluž i pareizi. Ja Male nav iekļ auts jū su ekskursijas plā nā , jums nav jā dodas uz to. Taksometrs Malē maksā vidē ji 1.5 USD

Prā mji. Pilsē tas prā mji ir lē ti USD 1-10 par braucienu, bet kursē daž ā dā s dienā s daž ā dos virzienos. Piektdienas pā rsvarā ir brī vdienas.

Plā nojiet savu atvaļ inā jumu tā , lai tā sā kuma vai beigu datums nesakristu ar piektdienu. Piektdienā s var iekā pt tikai salu ā trlaivā s. Ā trlaivas cena ir daudz augstā ka nekā prā mim. Pilsē tas prā mju kompā nija saucas MTCC, grafiku vietne http://www. mtcc. com. mv/. Prā mji dodas uz daž ā dā m salā m no daž ā dā m piestā tnē m, esiet uzmanī gi.

Ā trlaivas. Ā trgaitas laivas, kas parasti ir katrā viesnī cā , un tā s ir gatavas jū s aizvest jebkur un jebkurā laikā par lielu naudu.

Attā lumi. Jo tā lā k sala atrodas no Males, jo mazā ka iespē jamī ba, ka uz to dosies vietē jais prā mis. Pat hidroplā nas nelido uz vistā lā kajā m salā m, tikai lidmaš ī nas.

Valū ta. Dolā ri iet mierī gi pē c fiksē ta kursa, labā k maksā t dolā ros. Lai apmainī tu rufiyaa pret dolā riem, ir nepiecieš ams kvī ts par rufiyaa iegā di.

Salas. Tie ir sadalī ti divos veidos:

a. vietē jā s salas. Salas, kurā s papildus viesnī cā m dzī vo vietē jie iedzī votā ji.

Parasti peldē ties š ā dā s salā s ir reti atļ auts iedzī votā ju reliģ ijas dē ļ . Peldē t, protams, var, bet ne peldkostī mos, bet ģ ē rbies, vispā r nepeldē t. Lai gan Mā fuš i sala ir izņ ē mums. Uz tā dā m salā m ir infrastruktū ra ar normā lā m cenā m.


b. Kū rorts. Viena sala, viena viesnī ca. Š ā dā s salā s ir daudz skaistā k, daudzkā rt dā rgā k, nav infrastruktū ras, visus pakalpojumus sniedz viesnī ca. Ja kā ds pakalpojums nav iekļ auts jū su komplektā , tad viesnī cā par to bū s jā maksā speciā li. Piemē ram, tū biņ as ar masku noma uz 8 stundā m ir dā rgā ka par paš izmaksu. Viss atvaļ inā jums aprobež ojas ar mazas salas plaš umu un pē c pā ris dienā m aktī vam tū ristam kļ ū s diezgan garlaicī gi. Piemē ram, visas naktis pavadī jā m vietē jā Mā fuš i salā , un visas dienas kū rortos, ņ emot vē rā transfē ru izmaksas, ietaupī jā m daudz.

Ceļ ojums starp salā m. Katrai viesnī cai ir "darbī bu grā mata" ar ceļ ojumu cenā m.

Lai nokļ ū tu citā salā , ir jā maksā par transfē ru un atseviš ķ i jā maksā par ieeju salā . Piemē ram, ieejas cena Biyadhoo salā ir 30 USD. Cenā iekļ auta brī va pā rvietoš anā s pa salu visas dienas garumā . Jū su ieraš anā s uz salu iepriekš ir jā rezervē viesnī cas ī paš niekam, pretē jā gadī jumā viņ i var jū s neielaist. Salā s dvieļ i netiek izsniegti, ē dinā š ana nav iekļ auta ieejas cenā . No kū rortiem ceļ ojuma cena bū s dā rgā ka nekā no vietē jiem.

Salu skaistums. Koraļ ļ i ar zivī m ir gandrī z visur, bet uz daž ā dā m salā m daž ā di. Salas netā lu no atola ar Male ir tikpat nevainojami skaistas kā tā s, kas atrodas tā lu.

Degš ana. Ne mirkli neš aubies, ka stipri izdegsi. Labā k sā kt smē rē t ar krē mu no apdeguma no paš as Kijevas : ) Pat doma “Pā ris foto, un tad smē rē š os” var bū t ļ oti sā pī ga. Balto smilš u dē ļ saule ir vienkā rš i než ē lī ga, pat caur mā koņ iem. Izmantojiet krē ma maksimā lo aizsardzī bas lī meni.

Mū su ceļ ojums.

Mē s dzī vojā m Mā fuš i pilsē tā Picnic Inn. Uz salas nokļ uvā m ar prā mi par 2.5$/persona. Istabiņ ā mums bija jauka istabiņ a ar duš u, kondicionieri, TV, wi-fi un citā m ē rtī bā m, iekļ autas brokastis, bezmaksas snorkeli un maskas. Saimnieks visu laiku palī dzē ja sagrupē ties ar citiem tū ristiem, tā ka ā trlaivas noma bija lē tā ka. Par š ā diem svē tkiem mē s maksā jā m 60 USD dienā , ieskaitot visus nodokļ us. Vakariņ as viesnī cā maksā ja 14 USD divā m personā m neierobež otas jū ras velš u bufetes stilā . Peldē š ana uz tuvē jo skaisto salu maksā ja aptuveni 30 USD/personai par ieeju un lī dz 45 USD/personai par pā rskaitī jumu abos virzienos. Tas joprojā m ir daudz lē tā k nekā dzī vot uz š ā das salas. Vietē jā s Mā fuš i salas skaistums ir daudz zemā ks par kū rortiem, tač u tajā ir maz zivju ar koraļ ļ iem un vakaros ir kur pastaigā ties, jo sala ir salī dzinoš i maza.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums