Viesu nami vietējās salās

10 Jūlija 2013 Ceļošanas laiks: no 04 Jūlija 2013 ieslēgts 09 Jūlija 2013
Reputācija: +72
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Tikko vakar atgriezos no ceļ ojuma Alifu Atolā , gribu padalī ties iespaidos par salā m un viesu namiem. Ceļ ojuma 6 dienu laikā paspē ju apmeklē t 4 salas: Rasdhoo, Toddu, Mathiveri, Ukulhas. Š odien runā š u tikai par divā m salā m: Rasdhoo, Toddu.

Mē s iekā pā m vietē jā dhoni laivā , izbraucā m no Males ceturtdien, laiva atiet saskaņ ā ar grafiku 9:00, izmaksas ir aptuveni 4 USD uz Rasdhoo salu, ceļ ojums ilgst 3 stundas 10 minū tes. Kopumā ar jū ras slimī bu neslimoju, bet š oreiz bija nedaudz grū ti, jo laiva bija aizvē rta un sē dē ja iekš ā , pē c ilgas pič oš anas sā ka nedaudz rosī ties. Un tas pirmo dienu nedaudz sabojā ja, jo lī dz vakaram jutos slikti. Izdaru priekš sevis secinā jumu nā kotnei - ja iespē jams, jā iet uz klā ja, jā ieelpo svaigs gaiss, lai izvairī tos no tā da efekta. Rasdhoo sala atrodas netā lu no viesnī cas Kuromachi. Tač u ekskursijas uz kū rortu no vietē jā s salas vē l nav pieejamas, jo. Viesnī cas vadī ba nedod atļ auju. Mazliet par salu: principā tipiska vietē ja sala, nekas ī paš i ievē rī bas cienī gs, tač u vienmē r ir patī kami pē c Males burzmas atbraukt uz kā du vietē jo ciematu. Š eit uzreiz ir ī sts klusuma un miera ostu ar izmē rī tu. ciema dzī ve, draudzī gi vietē jie. Mē s palikā m Rasdhoo inn. Š ī viesu nama saimnieks Ā dams ir ļ oti brī niš ķ ī gs un viesmī lī gs cilvē ks, kurš visu pā rdomā lī dz mazā kajai detaļ ai un to var redzē t viņ a viesu namā . Ļ oti mā jī ga mā ja ar 3 istabā m un nelielu foajē kur atrodas reģ istratū ra, foajē ē rts mī ksts dī vā ns un 2 atzveltnes krē sli. Visā m istabā m ir logi, no vienas istabas paveras skats uz pagalmu, kur ir neliels dā rziņ š un š ū poles. Numuros ir: gaisa kondicionieris, ventilators, TV, mini bā rs. Divguļ amā gulta, skapis, naktsgaldiņ š , spogulis, rakstā mgalds, krē sls. Katrā numurā ir pat č ī bas viesiem. Vienā no istabā m ir papildus gulta, var izmitinā t ģ imeni 2 pieauguš ie + 2 bē rni. Vannas istabā : karstais/aukstais ū dens. Uz terases ir galdi un krē sli, kur var ē st.


Maltī tes tiek organizē tas pē c pieprasī juma viesu namā vai arī varat doties uz vietē jo kafejnī cu. Man teica, ka uz salas ir 3. Es biju tikai 2. Ē diens ir diezgan pieņ emams, bet ne vienmē r tas, kas norā dī ts ē dienkartē . Uz salas ir arī nirš anas skola ar visu nepiecieš amo aprī kojumu un instruktoriem. Kas vē l patī kami pā rsteigts – ir laba trenaž ieru zā le, ieeja bez maksas! Vē l viena lieta, kas ģ imenē m var š ķ ist pievilcī ga, ir tas, ka tuvumā atrodas bē rnu rotaļ u laukums. Viesu nams atstā ja ļ oti labu iespaidu, tī rs, ē rts un gaumī gs, lai arī nepretenciozs. Negatī vā puse ir tā da, ka ū denim ir nepatī kama smaka. Nu, tur neko nevar darī t. Tas ir diezgan piemē rots mazgā š anai, nekā dā gadī jumā nedzeriet! Vē l viens mī nuss, salā nav labas pludmales, un peldē ties bikini nav atļ auts (tā pat kā uz visā m vietē jā m salā m), tomē r tuvumā ir 2 neapdzī votas salas, uz kurā m viesiem ieteicams doties, par nelielu papildus samaksu . Mums bija iespē ja turp doties ar katamarā niem - tas bija brī niš ķ ī gi! Starp citu, tas ir viņ u sarakstā pieejamo ū dens aktivitā š u sarakstā . Ī si runā š u par neapdzī votā m salā m. Viena drī zā k atgā dina smilš ainu iesmu ar daž iem veģ etā cijas krū miem. Protams, nav perfekti tī ra, tač u ir pilnī gi iespē jams atrast tī ru pludmales gabalu. Brī niš ķ ī gas baltas smiltis un ieeja lagū nā . Ū dens brī niš ķ ī gā krā sā . Ļ oti tuvu ir vē l viena sala, to vairā k izmanto piknikiem un griliem, š im nolū kam ir visas nepiecieš amā s ierī ces. Bet netī rs. Š ķ iet, ka vietē jie iedzī votā ji tur dodas piknikā katru piektdienu.

Mē s pavadī jā m vienu nakti Rasdhoo, nā kamajā dienā pē cpusdienā

mums palaimē jā s ar ā trlaivu aizbraukt uz citu salu. Vietē jā s laivas kursē arī pē c grafika. Uz ā trgaitas š osejas

Lai nokļ ū tu Thoddoo, mums vajadzē ja 20 minū tes ar laivu. Pa ceļ am laikapstā kļ i kļ uva slikti un, kad piebraucā m lī dz salai, sā ka lī t lietus, kas kopumā netraucē ja droš i nokļ ū t salā .

Thoddoo ir viena no lielā kajā m agroindustriā lajā m salā m Maldivu salā s. 70% no izaudzē tā s produkcijas tiek piegā dā ti uz Males tirgiem un veikaliem, kā arī uz citā m salā m. Pirmo reizi man bija iespē ja redzē t plaš ā s zaļ ā s plantā cijas Maldivu salā s. Augsne š eit atš ķ iras no parastajā m salā m, kas ļ auj audzē t: papaijas, pasifloras augļ us, melones, arbū zus, ķ irbjus. Š eit tiek audzē ti arī baklaž ā ni, zaļ ā s pupiņ as, gurķ i, tomā ti, salā ti un citi salā tu veidi.

Uz š o salu nonā cā m pē c drauga Karama uzaicinā juma, viņ š tikko bija pā rbū vē jis pavisam jaunu viesu namu un aicinā ja novē rtē t un nofotografē t mā jaslapai. Viesu namā Serena Sky inn pagaidā m ir 5 istabas, top vē l viens kvartā ls, kurā bū s ap 10 numuriņ iem. Plā nots, ka bū s 2 bloki, A un B bloks. Numuri š ķ iet milzī gi, salī dzinot ar Rasdhoo telpā m. Tā dē jā di tas izskatā s nedaudz tukš s, augstie griesti, logu trū kums un baltas sienas pieš ķ ir vairā k vietas. Domā ju, ka ar laiku viņ i visu aprī kos un telpas padarī s ē rtā kas. Kad uztaisī jā m fotosesijai atbilstoš u dekoru, piekarinot bildi un pievienojot ziedus un augļ us, izskats uzreiz mainī jā s. Viesu nams jau ir gatavs uzņ emt viesus. Tā kā tie ir tikko atvē rti, tie piedā vā ļ oti zemas cenas, tā pē c š ajā periodā jū s varat noī rē t istabu, lai š eit visu izmē ģ inā tu par 30-40 dolā riem.


Ū dens š eit ir daudz labā ks nekā Rasdhoo, nav smakas. Turklā t viesiem tiks piedā vā ti svaigi augļ i, tā teikt, tieš i no dā rza. Ierodoties augļ u grozs. Viņ iem ir arī ieplā notas ekskursijas pa plantā cijā m viesiem, un viņ iem tiks lū gts izvē lē ties un savā kt augļ us, dā rzeņ us, ko vien vē las. Ekskursijas cena vē l nav izlemta.

Tā kā sala ir liela, gandrī z tuvu Malei, tad plā nots piedā vā t velosipē du nomu. Tai ir sava pludmale, ļ oti laba, un pats galvenais, var peldē ties bikini. Tajā salas daļ ā , kur bū s pludmales zona viesiem, 2. viesu korpuss vē l tikai top, tā tad tas atradī sies pie pludmales viesnī cas vietā . Tikmē r no paš reizē jā viesu nama lī dz pludmalei ar kā jā m, domā ju, bū s 20 minū tes.

Atkal teikš u, ka viesu nams atstā ja labu iespaidu, es kopumā biju pilnī bā sajū smā par salu, jo man patī k visa š ī zaļ umu dumpja, it ī paš i, ja tas ir arī ar augļ iem. Ē dienu ciemiņ i pagatavosim pē c viņ u lū guma, vai arī viesu istabā ir neliela virtuvī te, kur var gatavot pats, vai arī apmeklē t kafejnī cu. Kafejnī ca, godī gi sakot, neatstā ja patī kamu iespaidu, lai gan ē diens bija garš ī gs. Bet vieta ir vairā k vietē jiem, nevis viesiem. Lai arī nepretenciozs tū rists, manuprā t, viņ š tur var paē st. Galvenais, ka attieksme ir ļ oti cieņ pilna un draudzī ga, gatavoja kā prasī ju, lai gan ne viss bija pieejams, bet izdarī ja maksimumu, ko gribē ju un beigā s sanā ca ļ oti garš ī gi. Es nerunā ju par mielastu ar augļ iem – tie bija neierobež oti un vienkā rš i satriecoš i garš ī gi! Tas arī š odienai viss, tuvā kajā s dienā s rakstī š u par nā kamajā m 2 salā m un viesu namiem uz tā m.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Rasdhoo inn, ресепшен
Rasdhoo inn ресепшен
ресепшен
внутренний дворик
комната
комната
комната с доп кроватью ( размещение 2вз+2реб)
гостевой дом на Toddu
кафе на Toddu
Комната
местные фрукты
плантации папайи
плантации
плантации
пляж на Toddu
пляж на Toddu
пляж на Toddu
центральная дорогоа в середине острова
песчаная коса рядом с Rasdhoo
песчаная коса рядом с Rasdhoo
песчаная коса рядом с Rasdhoo
песчаная коса рядом с Rasdhoo
катамаран
песчаная коса рядом с Rasdhoo
песчаная коса рядом с Rasdhoo
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums