Buržuāzijas nepieklājīgais šarms...

01 Decembris 2012 Ceļošanas laiks: no 20 Oktobris 2012 ieslēgts 27 Oktobris 2012
Reputācija: +29
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ir ļ oti viegli rakstī t par valstī m, un ir ļ oti grū ti rakstī t par salā m, ī paš i salā m, kur var tikai atpū sties un neko citu. Un patiesī bā , ko var teikt, piemē ram, par Maldivu salā m, ja visas uzturē š anā s laikā redzat tikai sniegbaltas smiltis, smaragda ū deni un palmas?

Š ogad apmeklē jot daž ā das Indijas okeā na salas, es sapratu, ka Maldivu salu galvenā iezī me ir pilnī ga privā tums un citu izklaiž u trū kums, izņ emot pilnī gu atpū tu.

Ja Seiš elu salā s, Š rilankā un Maurī cijā jums ir iespē ja iepazī ties ar kultū ru, vē sturi, cilvē ku identitā ti, apmeklē t atrakciju parkus vai, sliktā kajā gadī jumā , pakratī t kaulus kā dā naktsklubā , Maldivu salā s jums vajadzē tu aizmirst. par to. Tomē r, ja jū s piesaista iepriekš minē tais, jums vajadzē tu aizmirst par Maldivu salā m vē l agrā k, kopumā.


Protams, Maldī vija ir izveidota valsts, ar savu galvaspilsē tu, parlamentu un citiem valstiskuma atribū tiem. Tač u maz cilvē ku apmeklē Males pilsē tu divu iemeslu dē ļ - tur nav nekā , ko redzē t, un nav vajadzī bas tur nokļ ū t, veicot ievē rojamu metienu no viesnī cas pā ri ū denim. Otrais iemesls izriet no pirmā.

Atpū ta Maldivu salā s ir veidota pē c tā da paš a principa: viena viesnī ca – viena sala. Tas ir, kad jū s nokļ ū stat savā viesnī cā , jū s atrodaties tuksneš ainā salā tā dā nozī mē , ka tajā dzī vo tikai š ī s viesnī cas viesi un darbinieki. Un neviens cits. Nav ciematu, nav klubu, nav veikalu. Tikai jū s, saule, gaiss un ū dens, kas, kā jū s zinā t no vē stures, esat mū su labā kie draugi.

Tā kā Maldivu salā s apmetos Jumeirah viesnī cā s, no kurā m Maldivu salā s ir divas, tad par pā rē jā m pastā stī š u, izmantojot š o viesnī cu piemē ru. Starptautiskā lidosta atrodas uz nelielas salas, kas pilnī bā ir tai nodota.

Izejot no ielidoš anas zā les, jū s atrodaties uz ielas, kurai tieš i pā ri ir piestā tne, no kuras peld laivas, laivas un citi. Lī dzekļ i tiek novirzī ti daž ā dā m salā m. Jū s varat, š ķ ē rsojot nelielu š aurumu, apmeklē t galvaspilsē tu, ko dara tikai vietē jie iedzī votā ji un tie tū risti, kuri nolemj palikt Malē , vai arī varat nekavē joties kuģ ot uz "savu" salu, uz iepriekš rezervē tu viesnī cu.

Tomē r, ja viesnī ca ir atbilstoš as ​ ​ kategorijas, jums nav jā domā par neko. Veicot lidojumu marš rutā Baku - Doha - Maldī vu salas, mani sagaidī ja viesnī cas pā rstā vis, kurš ar manu vā rdu izrotā tu zī mi jau gaidī ja pie izejas. Viņ š uzreiz paņ ē ma manu bagā ž as birku, iedeva citam darbiniekam un pavadī ja uz lounge, kur veiksmī gi "ieč ekojos" FB, izdzē ru glā zi tē jas un pē c 20 minū tē m tiku uzaicinā ts uz citu terminā li, no kurienes. Man bija jā lido uz n. "kukurū za" uz citu salu.

Es nepieskā ros savai bagā ž ai, viesnī cas pā rstā vji veica reģ istrā ciju lidojumam, un es vienkā rš i devos uz nosē š anos, sē ž ot lidmaš ī nas sē deklī un ziņ kā rī gi skatoties uz saviem kaimiņ iem, kuriem stjuarte palū dza piesprā dzē ties. hidž abā.


Pē c 50 minū tē m nolaidā mies uz salas ar neizrunā jamu nosaukumu, un bilde atkā rtojā s - mani sagaidī ja zī me, atņ ē ma birku un aicinā ja uz ielu, kur atradā s tū risti, kuri bija ieraduš ies un gatavojā s lidot. slinki klī st apkā rt. Nelielā vienstā va lidostas ē ka ar savu vienkā rš ī bu izskatī jā s ļ oti aizkustinoš i, un bagā ž as lentu nomainī ja darbinieki, kas manuā li salika koferus plauktos.

Bet tas nebija mana ilgo un daudzos posmu ceļ ojuma uz Maldivu salā m pē dē jais punkts.

Uzsē dinā juš i mani un ķ ī nieš u jaunlaulā tajiem uz elektromobiļ a, ko š eit sauc par bagiju, tikā m nogā dā ti citā molā , no kurienes bija jā met pē dē jais metiens uz salu, kur ē rti atradā s Jumeirah Devanafushi viesnī ca.

Visas zī mola viesnī cas Maldivu salā s ir celtas pē c vienota koncepcijas – nav ē ku ar numuriem, kā esam pieraduš i redzē t citos kū rortos, un istaba š eit ir atseviš ķ a villa. Vai nu paš ā salā , vai, pie savedē jiem, tieš i virs ū dens. Turklā t, ja jū s dzī vojat villā uz pā ļ iem, jums bū s jā nokļ ū st alma mater tikai ar laivu, jo villas nekā dā veidā nav saistī tas ar salu.

Ir arī ļ oti grū ti runā t par villā m, jo ​ ​ vienmē r ir grū ti, ja nepietiek epitetu.

Ja villa atrodas uz sauszemes, tā ir no ziņ kā rī go acī m apņ ē mī gi norobež ota vieta, pilna ar sulī gā m ziedu krā sā m un zaļ umiem, privā ts baseins, terase, ar bā ru, kafijas automā ts, dī vā ns, sauļ oš anā s krē sli, atzveltnes krē sli, un galdi, un pati villa, kur guļ amistaba ir tā s lielums, konkurē ar milzī gu vannas istabu.

Nojumes, apgaismojums, trī s metrus plata gulta, vannas istabā dž akuzi, kur abas izlietnes ik dienas rotā svaigi ziedi.

Varbū t mans galvenais novē rojums Maldivu salā s bija pakalpojums, ko š eit sniedza kategorijas "Luxury" viesnī cas. Nevainojams personā ls, sulainis katrā villā , kas apkalpo katru jū su pieprasī jumu 24 stundas diennaktī , diskrē ta tī rī š ana divas reizes dienā , uzkodas dienā , š okolā des konfektes naktī , velosipē ds pie durvī m, darbinieki sveicina jū s vā rdā , baseins, ar vizuā lu pā reju uz okeā ns un daudz kas cits, pā rdomā ts lī dz mazā kajai detaļ ai, izstrā dā ts, netraucē ts.

Dienas laikā var gulē t pie baseina, snorkelē t, lai apbrī notu pazemes pasauli, pusdienot kā dā no restorā niem, bet vakaros apbrī not galvu reibinoš os saulrietus.


Ļ oti interesanta attiecī bu sistē ma starp cietzemi un mā kslī go salu uz pā ļ iem, uz kurā m atrodas villas, tā s savienojoš as estakā des un publiska zona ar nelielu baseinu, bā ru un restorā nu.

Tas ir, š o villu iedzī votā ji dzī vo savu atseviš ķ u dzī vi. Viesnī cā ir trī s restorā ni, no kuriem viens, kā jau teicu, atrodas uz ū dens. Un, kad salinieki vē las vakariņ ot/pusdienot/brokastis virs okeā na, viņ i pasū ta laivu, kas viņ us nogā dā uz š o mā kslī go salu. Tā pat, kad okeā na ciemata iedzī votā ji vē las ē st uz sauszemes, viņ i izpeld krastā , kur atrodas pā rē jie divi viesnī cas restorā ni.

Bet, atklā ti sakot, maz cilvē ku peld š urpu turpu pa ū deni, jo, un tā ir Maldivu salu raksturī gā kā iezī me - cilvē ki š eit ierodas privā tai atpū tai, š ī ir medusmē neš u paradī ze vai, naftas baroniem ar jaunā m saimniecē m, š ī ir vieta, kur vientulī ba ir vissvarī gā kais nopelns.

Š eit nav trokš ņ ainu kompā niju, vakaros nav deju, un vispā r pa dienu nav daudz cilvē ku, kas staigā pa alejā m vai brauc ar velosipē du.

Nedaudz savā dā ka situā cija izrā dī jā s citā tā s paš as ķ ē des viesnī cā Jumeirah Vittaveli, kas izrā dī jā s lielā ka par iepriekš ē jo un salī dzinoš i dzī vī gā ka. Protams, gan serviss, gan villu lī menis izrā dī jā s vienā ds, tač u dzī ve š eit man likā s dzī vā ka - bē rni plunč ā jā s, ķ ī nieš i skraidī ja ar fotoaparā tiem, bet vakarā folkloras kopa uzstā dī ja ritms uz bungā m.

Bet ne jau bungu sitiens kļ uva par vadmotī vu manai uzturē š anā s Maldivu salā s.

Un pat ne baltas smiltis ar palmā m, kuras izrā dī jā s tā das paš as kā Seiš elu salā s un Š rilankā , par kurā m runā ju iepriekš , un tā das paš as kā Maurī cijā , par ko runā š u vē lā k, bet gan tā vientulī bas sajū ta un privā tums valdzinoš os greznī bas apstā kļ os, kas apņ em ikvienu, kurš nolemj pavadī t brī vdienas š ajā salā ar tik brī niš ķ ī go Maldī vu salu nosaukumu. . .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums