Maltas klaidoņi. Pasakaina greznība aiz pieticīgām sienām

26 Jūnijs 2020 Ceļošanas laiks: no 22 Februāris 2020 ieslēgts 25 Februāris 2020
Reputācija: +4850.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Vispirms ierodoties Maltā tika nolemts apmeklē t, iespē jams, , vissvarī gā kais , pā rsteidzoš ā kais un neaizmirstamā kais Maltas apskates objekts kopumā - Sv. Jā ņ a katedrā le. Fakts ir tā ds, ka sestdien (tas bija tikai sestdienas rī tā ) ir atvē rts lī dz 12.30, svē tdien slē gts un pirmdien, kas zina, kur ar š o karnevā lu : )). Un jū s nevarat palaist garā m katedrā li. Sagatavojot apskatei apskatā mo apskates vietu sarakstu ceļ ojuma plā noš anas laikā , š ī vieta bija pirmajā vietā . Tika vienbalsī gi un bez nosacī jumiem pieņ emts studijā m, tā tad, tas ir. bez jebkā dā m pretrunā m vai diskusijā m, kas mū su daž ā dajā ģ imenē parasti notiek garš as izvē les ziņ ā .


Ā rē ji, protams, katedrā les ē ka nav ievē rī bas cienī ga. Nepazī stams tū rists nevar uzreiz uzminē t, ka aiz š iem mū riem atrodas katedrā le vai pat tikai baznī ca. Ja jums nav modernu bezsaistes karš u, jū s uzreiz neatradī sit ieeju. Vē lā k sapratā m, ka ieeja ir no ē kas gala, un izeja jau ir pa centrā lajā m durvī m.

Fotoattē ls no interneta

Un pat tad, kad pusstundu pirms atklā š anas navigators mū s veda uz mē rķ i, mē s viņ am uzreiz neticē jā m. Durvis ir aizvē rtas, bez pompozitā tes uz lieveņ a, katedrā les, galu galā...Pie ieejas neviens negrū st, vai varbū t tas š eit nemaz nav vajadzī gs. . . Ak, mans vī rs š ajā ziņ ā ir š ausmī gs trauksmes cē lē js. Sā kas: "Nu kur tu un tavs draugs stū rmanis mani aizvedā t? Vai varbū t vispā r karnevā lā nekas nestrā dā . " utt. utt, kā saka : ). Tač u pē c pusstundas kļ uva skaidrs, ka tā ir ī stā vieta.

Kad tu ieej iekš ā , š ķ iet, ka esi iekritis kaut kā dā sarež ģ ī tā kastē – nepretenciozā no ā rpuses un pasakainā iekš pusē – it kā bū tu nostrā dā jis slepens mehā nisms. Nu, kā ds skaistums, kā da greznī ba, kā ds stā sts!

Starp citu, apmeklē juma cenā ir iekļ auts audio ceļ vedis, kas pieejams arī krievu valodā . Tā pē c š ī s dekorā cijas baudī š anu pavada arī interesanta informā cija, ne tikai sausi skaitļ i, bet arī interesanti fakti, kuriozas detaļ as. Turklā t audio ceļ vedis ir ē rts, ne tikai pā rslē gš anas pogas, ir displejs ar attē liem (jā , lai bū tu skaidrs, vai tur meklē jat) un runā tu tekstu.

Visa š ī greznī ba ir, varē tu teikt, konkurences rezultā ts starp bruņ inieku langiem, apakš vienī bā m vai kaut ko tā du, kas pā rstā v to vai citu tā laika (XVI-XVIII gs. ) valsti kā Maltas ordeņ a daļ u, kura patrons ir Jā ņ a Kristī tā ja. Š tati nolī ga labā kos tē lniekus un mā ksliniekus, lai dekorē tu savu kapelu (kaplič u) katedrā lē , neskopojā s ar dekorā cijā m un dā vanā m.

Tempļ a grī da ir Maltas bruņ inieku un ievē rojamu personī bu apbedī š anas vieta. Uz plā ksnī tes attē lots bruņ inieka ģ erbonis un ī ss apraksts par viņ a dzī vi, ar ko viņ š kļ uva slavens, ar ko nodarbojies. . .


Audiogida marš ruts veidots tā , ka tā noslē guma daļ a ir iepazī š anā s ar pasaules meistardarbu – Mikelandž elo da Karavadž o gleznu "Jā ņ a Kristī tā ja galvas nogrieš ana" (jeb "Jā ņ a Kristī tā ja galvas nogrieš ana "). Nu te vē l var izstā stī t veselu stā stu, par Mikelandž elo, kā viņ u apļ veida ceļ ā iecē la bruņ inieku kā rtā , kā ds viņ š bija raksturī gs puisis un ka, saka, gleznojis savu bildi iespaidā par reā liem notikumiem, kas redzē ti viņ a dzī vē.... Bet es to nedarī š u. Un tad tu atnā ksi uz katedrā li, bet tas vairs nebū s interesanti : ))

Ekskursijas beigā s varat atkal izstaigā t katedrā li, ja neesat noguris no pū ļ a. Kustī bas un virzienu ierobež ojumi nebija.

Un katedrā les apmeklē juma beigā s pē dē jais pieskā riens ir visas telpas pā rskats no balkona. Starp citu, ne visi tajā kā pj. Katrā ziņ ā pū ļ us tur nejutā m. Droš i vien daudzi, trakie kā mē s, nepamana sā nu durvis jau pie paš as izejas. Vai arī otrā versija, cilvē ku skaitu, kas vē las uzkā pt uz balkona, regulē darbinieks, nedaudz jā pagaida sava kā rta, ne visus tas interesē . Un tev noteikti ir jā ceļ as.

Tas tā , var izelpot un mierī gi doties sagremot saņ emto megaporciju zelta spī dumu, cirtas, eņ ģ eļ u un citas gleznas un freskas, ejot pa Valletas ielā m. . .

Es tagad pateikš u kā du gudru frā zi : )) Ja atrodaties Maltā , nebrauciet garā m! Tas ir brī niš ķ ī gs, brī niš ķ ī gs, brī niš ķ ī gs, brī niš ķ ī gs, kas jā redz paš iem acis. Tū ristu amatieru fotoattē li neatspoguļ o visu bruņ inieku greznī bas varenī bu un varenī bu.

Kopumā Valetā ir ļ oti daudz katedrā ļ u un baznī cu. Bet tie lielā koties ir slepeni. Mē s esam pieraduš i: laukumā ir baznī ca, parasti ar savu teritoriju. Un tur jū s uzreiz neatradī sit ieeju templī vispā rē jā mā ju rindā . Pē c kupola vai zvanu torņ a ir jā nosaka, ka tas ir kaut kur š eit.

Vai š eit: baznī ca slē pjas ostas ē kā s.

Godī gi sakot, kad es pirmo reizi sā ku skices savam ceļ ojumam uz Maltu, es domā ju, ka Sv. Jā ņ a katedrā le, kuru apskatī jā m augstā k – š is ir tas ar milzī gu kupolu, kas redzams uz Maltas pastkartē m.

Vai š eit: atpazī stami silueti maltieš u attē los.


Bet, kā izrā dī jā s, detalizē ti izpē tot š o problē mu, š ī ir karmelī tu katedrā le jeb Karmela kalna Dievmā tes baznī ca. Bazilika gandrī z pilnī bā pā rbū vē ta pagā juš ā gadsimta 70. gados Otrā pasaules kara laikā bombardē š anas laikā nopostī tā s baznī cas vietā , kas, savukā rt, celta tā lajā.17. gadsimta 70. gados. Š is templis nav tik populā rs tū ristu vidū . Lielā koties tas piesaista tieš i ar savu milzī go kupolu. Tā pē c man steidzami vajadzē ja redzē t, kas zem tā slē pjas.

Neraugoties uz visu tā s redzamī bu no tā lienes, atrast katedrā li nebija tik vienkā rš i. Š eit viņ š it kā ir š eit, bet nekas nav redzams, un kupols jau paslē pies aiz ē kā m. Kur ir ieeja? Un viņ š ir tikai vispā rē jā fasā ž u rindā , pilnī gi neredzams. Starp citu, zvanu tornis, ko Valletas skatu fotogrā fijā s redzam blakus Karmelī tu katedrā les kupolam, pieder citai katedrā lei - uz Sv. Pā vila katedrā le tuvumā .

Fotoattē ls no interneta

Mē s arī apmeklē jā m vairā kas baznī cas ziņ kā rī bas dē ļ . Un viņ i pat nedaudz klausī jā s dievkalpojumu, un tas, ē rti, sē ž ot uz soliņ a. Un kopumā par visiem var teikt: no ā rpuses pieticī gi - no iekš puses grezni. Bet Jā ņ a katedrā le, protams, ir greznā kā no visā m : )

Maltas rpg. Pa Valletas dzeltenajā m ielā m >>>

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
фото из интернета
фото из интернета
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums