Manas Maltas brīvdienas

07 Aprilis 2013 Ceļošanas laiks: no 27 Marta 2013 ieslēgts 01 Aprilis 2013
Reputācija: +673.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Beidzot mans sapnis piepildī jā s! Esmu Maltā ! Ekskursija bija pavasarī ga, apskate, tieš i katoļ u Lieldienā s, 5 dienas. Lidojums Air Malta apmierinā ts. Attā lumi starp krē sliem ir pietiekami, tie tiek ē dinā ti ar kompleksajā m pusdienā m, visi dzē rieni, izņ emot alkoholiskos, ir bez maksas. Viss ir garš ī gi. No Lukas lidostas uz Valletu brauciet ar Arriva Malta autobusiem (Malta sabiedriskais transports) X5 un X7. Biļ ete vienā virzienā (vienvirziena biļ ete) maksā.2, 20 €. Ja ierodaties no rī ta un plā nojat tajā dienā vē l izmantot sabiedrisko transportu, ņ emiet dienas biļ eti par 2.60 €.

Kad plā noju tū ri uz Maltu, kū rorta zonā viesnī cā s bija daudz piedā vā jumu. Un tā kā marts vē l nav pludmales brī vdienu sezona, ekskursiju cena bija vairā k nekā pievilcī ga. Bet, prā tī gi spriedusi, nolē mu, ka ekskursiju brī vdienā m ē rtā k bū tu palikt Valletā . Ko arī izdarī ju, atseviš ķ i pē rkot lidmaš ī nas biļ etes un atseviš ķ i rezervē jot viesnī cu Valletā.


Nebija gatavu ekskursiju ar nakš ņ oš anu Valletā . Pē c tam daudzas reizes biju pā rliecinā ts par pieņ emtā lē muma pareizī bu.

Valleta. Viesnī ca Castille, Valleta. Viesnī ca atrodas vecā savrupmā jā , kurai nepiecieš ams remonts. Un pā rē jais - tas nav slikti. Tā atraš anā s vieta ir ī paš i laba! Paš ā pilsē tas centrā Republikas iela ir tikai 2 minū š u gā jiena attā lumā (pa 2 paralē lā m ielā m), lī dz Centrā lajai autoostai (Bus Terminus), no kuras kursē autobusi uz visiem Maltas virzieniem, burtiski apgriež ot stū ri, ar kā jā m lī dz Tritona strū klaka un tas viss nav ilgā ks par 2-3 minū tē m kā jā m. Tieš i zem viesnī cas Valletta Waterfront. Un tieš i virs viesnī cas atrodas Barracca Gardens. Un baznī ca Sv. Sv. Pā vila atrodas tepat aiz stū ra. No tā s Lieldienā s Valletā sā kas gā jiens - ļ oti krā š ņ a tē rpu akcija, ar pū tē ju orķ estri, baznī cas kori un milzī gu dalī bnieku skaitu skaistos tē rpos.

Brokastis viesnī cā nav ī paš i labas. Viss it kā ir, bet gurķ u-tomā tu nepietiek. Un olas ir bezgarš ī gas.

Katru dienu viņ i gatavoja daž ā dus: vai nu omleti, vai pļ ā pā š anu, vai olas. Kā jū s varat sabojā t olas? Bet man tas nav tik svarī gi, jo ja ir siers, maize, medus un tē ja/kafija, tad brokastis man bija izdevuš ā s! Personā ls ir ļ oti draudzī gs un pretimnā koš s. Atmosfē ra ir dvē seliska. Iesaku ikvienam, kurš vē las atklā t Maltu. Tā kā š im nolū kam visē rtā k ir dzī vot galvaspilsē tā un veikt ikdienas izbraucienus daž ā dos virzienos.

Pilsē tas centrā lā maģ istrā le ir Republikas iela. No Valletas noteiktiem objektiem: Lielmeistara pils. Tur var apskatī t paš us dzī vokļ us un "dzelzs" bruņ iniekus. Pē c bruņ inieka nā ves viņ a ī paš ums, ieskaitot bruņ as, kā likums, pā rgā ja ordenim. Galu galā jonī tiem parasti nebija mantinieku – viens no solī jumiem, ko bruņ inieks deva, iestā joties Maltas ordenī , bija celibā ta zvē rests. Priekš ē jā s telpas un Armory (Arsenā ls) ir atvē rtas plaš ai sabiedrī bai.


Ieeja ar vienreizē jo biļ eti 10€. Laukumā iepretim pils atrodas muzikā la strū klaka, periodiski atskan mū zika un strū klas maina augstumu ritmā . Visa darbī ba ilgst 3 minū tes, un straumes ir mazas. Š ī nav Barselonas strū klaka!

Divi dā rzi ar vispā rē jo nosaukumu Barracca (Barracca Gardens) - augš ē jais un apakš ē jais - piedā vā skatu uz Lielo ostu. No tā paveras lielisks skats uz slaveno Kotonera (Cottonera) arhitektū ras kompleksu - Trī s pilsē tas, kas ietver Vittoriosa, Cospicua, Senglea.

Galvenā Valletas katedrā le ir Svē tā Jā ņ a katedrā le (St. Johns Cathedral). Iekš ā - divas Karavadž o gleznas: "Svē tais Dž eroms" un "Jā ņ a Kristī tā ja galvas nogrieš ana" (1608), ieejas maksa (6 €). Uz viena no tā s torņ iem ir trī s pulksteņ i, kas rā da laiku, mē nesi un dienu. No ā rpuses katedrā le nav iespaidī ga. Tā ds nē . Bet, tiklī dz tu iekā p iekš ā , tu paliek bez vā rda! Jū s pā rsteigs tā s greznā apdare un augstā s velves, kuras gleznojis slavenais itā ļ u mā kslinieks Matia Preti.

Viss klā ts ar zeltu, dzirksti un spī d! Marmora kapakmeņ i, zem kuriem apglabā ti aptuveni 400 bruņ inieku, ir tempļ a grī da. Katedrā lē Sv. Jā ņ a lī dzkatedrā le ir visu ordeņ a lielmestru atdusas vieta. Lielmeistara Valeta kapakmeni katedrā lē rotā epitā fija, kas vē sta, ka š eit atdusas la Valets, kurš bija goda vī rs, kurš aizstā vē ja Eiropu un ar savu svē to armiju spē ja padzī t barbarus. Tas arī norā da, ka viņ š tika apglabā ts svē tī tajā pilsē tā , kuru viņ š arī nodibinā ja. Katedrā les iekš pagalmā apglabā ti 256 bruņ inieki, kuri gā ja bojā Lielā aplenkuma laikā.

Pastaigā joties pa Valletu, apskatot apskates vietas, pa ceļ am iegriezos arī veikalos. Iepirkš anā s Valletā nav tik karsta. Mazajos veikaliņ os - pilnī bā Ķ ī na, lai gan dī vaini, Sicī lija ir netā lu, tikai 90 km attā lumā . Vai itā ļ i ir beiguš i raž ot skaistas, kvalitatī vas drē bes? Lielajos ķ ē ž u veikalos parastas lietas, kuras pā rdod visā s š o paš u ķ ē ž u valstī s.


Nekā das ekskluzivitā tes. Zelts/sudrabs pat nekas, sanā k ļ oti interesantas lietas. Ī paš i slavenais Maltas filigrā ns. Cena kodumiem. Nopirku tikai ļ oti skaistu sudraba Maltas krusta kulonu, inkrustē tu ar kubisko cirkoniju un jau tad lidostā uz DutyFree zonu. Un starp citu, daudz lē tā k nekā Valletā . Tā nu ejot nejauš i uzdū ros divstā vī gajiem sarkanajiem CitySightseeing apskates autobusiem. Galvenais sā kumpunkts, kā arī visu trī s lī niju krustoš anā s punkts: Valletas krastmala. Biju ļ oti priecī ga, jo ar viņ iem jau esmu apskatī jusi apskates objektus daudzā s pasaules pilsē tā s. Pieejams, ē rts, 18 valodā s (ieskaitot krievu) - sistē ma pieteicā s / atteicā s, pieteicā s vē lreiz. Biļ ete uz vienu dienu maksā.15 €, uz divā m dienā m 20 €. Cenā iekļ auti 3 apskates marš ruti (sarkanā , zilā un zaļ ā krā sā ) un brauciens ar kuģ ī ti pa Maltu. Saņ emiet biļ eti uz 2 dienā m

k, pat ja jū s nedosieties marš rutos, vienā dienā jums joprojā m nebū s laika nobraukt visas trī s lī nijas un ceļ ojumu pa jū ru. Un tas ir tā vē rts, ticiet man! Interesantā kais un informatī vā kais: sarkans un zils zars. Š ie divi marš ruti sniedz pilnī gu priekš statu par salu gan pilsē tā , gan lauksaimniecī bā . Jū s redzē siet visas ikoniskā s pilsē tas, apkaimes, kā arī dabu. Es vienmē r vispirms izbraucu marš rutu, uztaisu sev “iecirtumus”, ko vē los redzē t sī kā k, un tad ar sabiedrisko transportu atbraucu uz š ī m vietā m un apskatu tā s ar jē gu, sajū tu, sakā rtojumu. Uz zilā s lī nijas es tikko izbraucu Mdinā /Rabatā un Mostā.

Mdina ir bijusī Maltas galvaspilsē ta, mū ra pilsē ta, kas atrodas uz augsta, plakana kalna. Rabā ta ir priekš pilsē ta (apkā rtne). Atrakcijas: Mdinas galvenie vā rti, Grieķ u vā rti, Sv. Pā vila katedrā le, Inguanets pils, Sv.

Sofija, Karmelī tu baznī ca, Arhibī skapa pils, Vilena pils (Dabas vē stures muzejs), Normana mā ja, Mdina Dungeon. Ļ oti skaista pilsē ta. Laika gaitā nekas nav mainī jies. Tikai WI-Fi visur ir bezmaksas. Starp citu, Maltā bezmaksas WI-Fi ir visur: visā s kafejnī cā s, parkos, skvē ros, viesnī cā s.

Tilts. Mosta ir pilsē ta, kas atrodas Maltas salas centrā . Mostā speciā li izgā ju apskatī ties vietē jo katedrā li – Jaunavas Marijas debesī s uzņ emš anas katedrā li (MostaDome), kuras kupols (37 m diametrā ) ir treš ais lielā kais Eiropā un devī tais pasaulē . Katedrā le ir slavena arī ar to, ka Otrā pasaules kara laikā mises laikā , izlauž oties cauri kupolam, Katedrā lei trā pī ja bumba, tač u tā nav eksplodē jusi un neviens nav gā jis bojā . Š ī s bumbas kopija glabā jas nelielā muzejā , kura ieeja ir brī va pa kreisi no altā ra. Katedrā le ir ļ oti skaista, un uz kupola, ja paskatā s vē rī gi, var redzē t plā ksteri no trieciena bumbas.


Mostas iedzī votā ji ļ oti lepojas ar š o katedrā li, un viņ i vairā k nekā jebkad agrā k ciena Dieva Mā ti, stingri ticot, ka, tā kā bumba nav eksplodē jusi, Jaunava Marija izglā bs no visā m citā m nepatikš anā m.

Uz sarkanā s lī nijas man ļ oti patika gleznainais Marsaxlokk zvejnieku ciemats. Detalizē tai pieturai laika bija maz, tā pē c tika nolemts tur ierasties brī vā dienā . Ī paš i zivju restorā niņ u dē ļ , kuru promenā dē gar jū ru ir ļ oti daudz.

Marsaxlokk (Marsaxlokk), lai nokļ ū tu: no Valletas no autoostas autobusi ar numuru 81.85 - Valletta - Marsaxlokk. Izkā piet, kad sasniedzat krastmalu un redzat krā sainas laivas Madonas Ta'Pompejas baznī cas priekš ā . Š ajā zvejnieku ciematā ir vē rts apskatī t Luzzu laivas ar Ozī risa acī m un apmeklē t zivju tirgu. Zivju tirgus ir atvē rts svē tdien no pulksten 6 lī dz 9. Š ajā dienā var redzē t, kā makš ķ ernieki izkrauj tikko nozvejoto lomu. Citā s dienā s ir stendi ar suvenī riem. Promenā dē atrodas zivju restorā ni.

Viens beidzas, nā kamais sā kas. Cenas visur aptuveni vienā das (svā rstī bas 3-5 €). Izvē lne atš ķ iras. Tā saucamā dienas ē dienkarte restorā nos ir atš ķ irī ga. Dienas ē dienkarte ir spē kā lī dz 16:00. Neesiet slinki, dodieties uz promenā des galu, izlasiet visus piedā vā jumus (parasti tie ir rakstī ti uz blakus novietotiem lielajiem stendiem ar detalizē tu aprakstu un cenu) un izvē lieties to, kas jums patī k. Apstā jos paš ā pē dē jā restorā nā uz promenā des Gente di Mare (tulkojumā : cilvē ki no jū ras). Ne mirkli nenož ē loju. Dienas ē dienkartē bija zivju zupa un milzī gs jū ras velš u š ķ ī vis: mī dijas, karaliskā s garneles, kalmā ri, zivis, vē ž veidī gie. Viss ir garš ots ar maģ isku sarkano mē rci, kuras pamatā ir tomā ti un citrons. Lū k, kur ir tie labumi! Un tas viss par 9.80 €! ! ! Citos restorā nos par to paš u naudu vai vairā k piedā vā ja pā ris zivju gabaliņ us, salā tus un kartupeļ us. Kas attiecas uz mani, es varu ē st salā tus un kartupeļ us mā jā s.

Bet svaigā kā s jū ras veltes tikai tieš i pie jū ras!


Autobusu tū res zaļ ā lī nija iet gar piekrasti, kur varat izpē tī t daudzas kū rorta zonas un redzē t, kur jums patī k vislabā k. Godī gi sakot, es domā ju, ka Malta nav piemē rota pludmales brī vdienā m tā s klasiskajā izpratnē . Kas attiecas uz mani, pludmales ir mazas, akmeņ ainas, ieeja jū rā ir neē rta, traucē milzī gi laukakmeņ i. Slavenā Melliehas smilš u pludmale mani nomā ca. To uzskata par labā ko Maltā , bet patiesī bā , jā – labā ko no sliktā kajiem! Nu, manuprā t, Melliehi pludmale nav identificē ta ar Dominikā nas Republikas skaistajā m smilš u pludmalē m! Nu, vai pat ar pieejamā ku Turciju. Man Malta, pirmkā rt, ir bagā ta vē sture, interesanta ģ eogrā fija un unikā la valsts identitā te. Protams, tā s ir ekskursijas. Ja laikapstā kļ i atļ auj, varat ī su brī di atpū sties un apgulties pie jū ras un sauļ oties. Pat ja tas atrodas uz akmeņ iem.

))) Atpū tieties no ekskursijā m, iegū stiet spē ku, un skaistu bronzas krā su. Saules apdegumi Maltā pielī p uzreiz! Tas ir tā , it kā tu sauļ otos okeā nā ! Tač u nav jē gas lidot uz Maltu tieš i pludmales brī vdienu dē ļ.

Pā rbrauca pa š o lī niju un St Julians (St Julians), pilsē ta blakus Sliemai. Tur pulcē jas visi ballī š u apmeklē tā ji, jo tā gludi ieplū st Paceville, Sentdž iliā nas zaļ ajā zonā , kas pazī stama visā Maltā . Vakarā devos tur pavakariņ ot ar skatu uz jū ru un ienirt Maltas naktsdzī vē ! Un tad viņ a uzkā pa pa kā pnē m uz Pesvilu. Š eit atrodas lielā kā daļ a diskotē ku, bā ru un naktsklubu: cilvē ki ir tumš i, mū zika skan lī dz rī tam. Godī gi sakot, Peisvils mani ī paš i nepā rsteidza. Klubi parasti, diezgan primitī vi, kokteiļ i bezgarš ī gi, pat ar kaut kā du ķ ī misku pē cgarš u. Mū zika laba - visi 20 MTV! Slavenā kajā super diskotē kā AXIS netiku, jo nez kā pē c tajā dienā tā bija slē gta.

Citos klubos ir mū zika š ā dos virzienos: House, Garage, Rap, PartyMusic. Kuram kas patī k. Daudz jaunieš u, 14-17 g. v. No tiem, kas valodu apgū st Maltā . Jau pulksten 12 naktī pa klubiem guļ jaunas angļ u sievietes. Sniegpulkstenī tes, sasodī ts! Tie, kas bijuš i Lielbritā nijā , mani sapratī s. Viņ i lieto daž as zā les, kas skar kā jas, pilnī bā atņ emot spē ju stā vē t taisni. Un tā pē c viss ir ļ oti pieklā jī gs un cē ls. Visur policija. Viņ i skatā s.

Pē c zaļ ā s lī nijas sekoja patī kams un ļ oti gleznains ceļ ojums pa jū ru. Kruī zs pa Lielo ostu (Ostas kruī zs).

Grand Harbour kruī zā pa Valetu un Senglea Isla, Vittoriosa Birgu, Cospicua Bormla, Kalkara pilsē tā m devā s ar Captain Morgan laivu - bezmaksas biļ etes ir iekļ autas cenā.2 dienu ekskursijai ar City Sightseeing divstā vu autobusu. Biļ etes uz kruī zu iespē jams iegā dā ties arī tieš i piestā tnē (16€). Laiva atiet no Sliemas krastmalas. Vispirms laiva apiet lī ci starp Sliemu un Valletu, apbraucot Manoelas (Fort Manoel) fortu.


Pē c tam tas iet apkā rt ragam un Valletai otrā pusē : kreisajā pusē Barakka apakš ē jie dā rzi un Bell memoriā ls, labajā pusē St. Elmo forts. Vē l viens pagrieziens - un pirms mums ir skats uz Augš ē jo Barakka dā rzu. Tā lā k - osta starp Valletu un Sengliju. Š eit ir kruī za kuģ i. Tad apejam Senglea galē jo punktu – Fort St. Maikls. Kreisajā pusē ir Fort St. Angelo Vittoriosa, labajā pusē ir Vedetta tornis Senglijā . Iebraucam ostā starp Senglea un Vittoriosa. Vē l viens pagrieziens - un pirms mums ir Vittoriosa Kalkara priekš pilsē ta, Biji Naval Hospital. Pē c tam laiva iziet no Lielā s ostas uz atklā tu jū ru un atgriež as Sliemā . Iesaku visiem! Ī paš i saulainā , siltā laikā!

Nu visa diena jā velta ceļ ojumam uz blakus esoš o Gozo salu.

GOZO. No Valletas autobusa Nr. 37.41, 42 jums jā nokļ ū st uz Cirkewwa (Cirkewwa prā mis), autobuss nā k tieš i uz terminā li, kur pietauvojā s prā mis.

Ceļ oš ana uz turieni ir bezmaksas, pasaž ieri iekā pj caur kravas klā ju ar automaš ī nā m. Terminā ļ a kasē jā iegā dā jas biļ ete atpakaļ (4.65 €), jā iet caur turniketu un jā kā pj uz otro stā vu - ieeja ir tieš i pasaž ieru klā jā . Prā mju grafiks ir atkarī gs no sezonas. Bet reizi stundā - vienmē r, bet noteiktā laikā un reizi pusstundā . Ceļ ojuma laiks ir 20-25 minū tes. Gozo, no Mgarr Port piestā tnes, jū s varat nekavē joties izmantot CitySightseeing apskates autobusa pakalpojumus. Biļ etes tiek pā rdotas arī Č irkijevā . Vienas dienas ekskursija maksā.15 €. Bet, ja esat jau izmantojis š ī uzņ ē muma pakalpojumus un jums joprojā m ir biļ ete, jums tiks pieš ķ irta atlaide. Piemē ram, man biļ ete maksā ja 10 €. Saglabā jiet biļ etes un jebkurā citā valstī , kur ir pieejamas CitySightseeing ekskursijas, jums tiks pieš ķ irta arī atlaide. Gozo ir 2 marš ruti: zilā un sarkanā , galvaspilsē tā Viktorijā tie krustojas. Drī zā k Sarkanā tū re beidzas Viktorijā , un vadī tā js vienkā rš i pā rvē rš zī mi, mainot virzienu uz zilo lī niju.

Gozo ir skaista sala Maltas arhipelā gā . Kaut kas lī dzī gs Maltai un tajā paš ā laikā pilnī gi atš ķ irī gs. Tieš i š eit, saskaņ ā ar leģ endu, skaistā nimfa Kalipso, titā na Atlantas un Plejā du plejā du nemirstī gā meita, 7 gadus turē ja Odiseju, slē pjoties no pā rē jā s pasaules.


Vispirms es devos uz salas galvaspilsē tu Viktoriju-Rabatu. Kopumā sā kotnē ji tai bija tipisks arā bu nosaukums - Rabā ta (kā Marokas galvaspilsē ta), bet 1897. gadā tā tika pā rdē vē ta par godu karalienes Viktorijas valdī š anas 60. gadadienai. Tomē r vietē jie iedzī votā ji pilsē tu joprojā m sauc vecajā vā rdā , tā pē c visos ceļ vež os tā ir norā dī ta kā Viktorija (Rabata). Devos apskatī t Citadeli – viduslaiku cietoksni, kas slejas vienā no kalniem. No tā s sienā m paveras brī niš ķ ī gs skats gan uz paš u pilsē tu, gan gandrī z visu salu. Citadelē atrodas Gozo katedrā les baznī ca un interesantā kie pilsē tas muzeji - katedrā le, arheoloģ iskie, folkloras un dabas vē stures muzeji.

Citadeli sauc par miruš u pilsē tu, lai gan Citadele ir apdzī vota, š eit dzī vo tikai daž as ģ imenes, ir vairā ki veikali un veikali. Svē tā Jura laukuma teritorijā visvairā k jū tama vecpilsē tas atmosfē ra. Noteikti apmeklē jiet Svē tā Jura baziliku, kas atrodas š ajā laukumā (1678). Greznā dizaina dē ļ to dē vē par zelta baziliku, to veidojuš i tā laika slaveni mā kslinieki, piemē ram, Matia Preti, Dž ovani Konti un citi.

debeszils logs. Lai apbrī notu klinti, jums jā dodas uz Dwejra. Pietiek pavadī t tur 45 minū tes, fotografē jot debeszils logu no visiem punktiem un apsē sties nā kamajā . autobuss. Ekskursiju autobusi uz Gozo kursē ik pē c 45 minū tē m. Lieldienu svē tdienā laivas netika ņ emtas. Un bū tu interesanti braukt no Iekš ē jā s jū ras pa jū ras š aurumu zem Azur Window arkas.

Es devos pa zilo lī niju uz Marsalfornu, zvejnieku ciematu. Es gribē ju ē st jū ras veltes daudzajos promenā des restorā nos. Ē da.

Un cena ir 2 reizes augstā ka, un kvalitā te un garš a nav vienā da. Nevar salī dzinā t ar Marsaxlokk! Jū s nevarat tē rē t laiku un naudu, bet kaut ko uzkost jebkurā citā vietā . Pats ciems ir kā ciems. Nekas ievē rī bas cienī gs.

Interesanti bū tu arī apskatī t Milzu torņ a kompleksu – š is unikā lais piemineklis atrodas Š aras (Xaghra) pilsē tiņ ā . To sauc par megalī tu templi, un tas atstā j neaizmirstamu iespaidu. Milž u torņ a komplekss ir iekļ auts Ginesa rekordu grā matā kā vecā kā cilvē ka radī tā celtne uz planē tas (vairā k nekā.3600.  gadu pirms mū su ē ras). Tas ir zinā ms kopš.17. gadsimta, bet pirmie nopietni izrakumi tika veikti 1827. gadā . Komplekss aizņ em apmē ram 1000 kvadrā tmetru platī bu. m un sastā v no divā m salī dzinoš i labi saglabā juš ā s ē kā m, no milzī giem akmeņ iem, kuru izmē rs ir lī dz 7 metriem un sver lī dz 20 tonnā m, neizmantojot javu.


Tika konstatē ts, ka iekš pusē tie bija nokrā soti sarkanā krā sā , un to mē rķ is, pē c zinā tnieku domā m, bija saistī ts ar kalpoš anu noteiktai sievieš u auglī bas dievī bai. Daudz senā ka nekā Ē ģ iptes piramī das. Bet Lieldienu svē tdienas dē ļ komplekss bija slē gts sabiedrī bai. Nā cā s samierinā ties ar informā ciju internetā.

Malta mani apbū ra. Iespaidi - jū ra! Klimats ir maigs, Vidusjū ras. Jū ra ir pā rsteidzoš a kobalta krā sa. Ē diens garš ī gs, mā jā s gatavots. Maltieš i visu cep cepeš krā snī , tvaicē zivis. Pieturieties pie vecā m receptē m. Piemē ram, slaveno Maltas maizi mī ca no rauga mī klas un veido apaļ u formu. Maltas maizi cep tikai uz oglē m mā jas krā snī s, kuras joprojā m silda ar malku. Pē c 300 gadus vecas receptes, nemainot tehnoloģ iju un receptes!

7 l) Ambrosia firmā s maksā tikpat, cik lielveikalos 13.95 €. Konditorejas veikalos ir ļ oti garš ī gi saldumi (pateicoties kultū ru sajaukumam: no arā biem, francū ž iem, itā ļ iem, angļ iem utt. ). Malta ir slavena ar savu medu. Saraž otā medus kvalitā ti rū pī gi uzrauga ī paš a ministrija. Maltas medum melase netiek pievienota, lai samazinā tu produkta paš izmaksu un bites netiek barotas ar sī rupu un cukuru. Medu Maltā raž o tikai no ziedu ziedputekš ņ iem. Medus ir savā dā ks, vispopulā rā kais ir timiā ns. Savvaļ ā timiā ns aug visur Maltā un Gozo. Viņ i arī gatavo medu no daudzu ziedu un eikaliptu kolekcijas. Gozo ir slavena ar saviem kazas un aitas sieriem. Tū risti nē sā kā suvenī rus. Galu galā ir daudz patī kamā k paņ emt lī dzi gardu suvenī ru nekā banā lu ledusskapja magnē tu!

Maltieš i ir ļ oti laipni, dā sni un atvē rti cilvē ki! Krievus tur ne tikai mī l, bet arī dievina.

Novē lu visiem patī kamus ceļ ojumus, jaunu pieredzi un jaunu zemju "atklā š anu"!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Valletta, Malta
Malta
Лодки Луццу с глазами Осириса, Марсашлок
Marsaxlokk
Malta
Дворец великого Магистра, Валлетта