Maltas nedēļas nogale. Par dzīvi un transportu (bez vēstures un apskates vietām)

11 Marta 2020 Ceļošanas laiks: no 22 Februāris 2020 ieslēgts 25 Februāris 2020
Reputācija: +4850.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Ko jums dā vinā t,

Mans dā rgais vī rietis?

(S. Alihanovs, A. Ž igarevs, R. Majorova mū zika)

Tur un kur, bet es noteikti negrasī jos doties uz Maltu. Eiropa vē l nav izpē tī ta, bet š eit ir kaut kā da sala Vidusjū ras savvaļ ā...

Tas bija karsts augusts. Lieliskā raž as novā kš ana dieva pamestā Mordovijas ciematā ritē ja pilnā sparā .

Nu jā , enerģ ijas lā diņ š pirms nā kamā mā cī bu gada.

Nekas neparedzē ja "problē mas". Viņ a š ortu kabatā grabē ja mobilais telefons. Ak, mans dā rgais draugs, vī rs! Vī rs? ! Ja vī rs piezvana darba dienas augstumā -? tas ir ļ oti steidzami un svarī gi! Nu, sasodī ts, jums jā novelk cimdi...

– Februā rī izvē lē ties Itā liju vai Maltu? saka vī rieš a balss no uztvē rē ja bez "Č au".

- Kā pē c februā rī ?

- Nu, mā miņ , tu par sevi nemaz nedomā...Š ī bū s tev dzimš anas dienas dā vana.

– Ahhh. . . Vai tā tieš ā m ir bezmaksas dā vana?


– Es runā ju par dā vanu viņ ai, bet viņ a. . . Nu, protams, nav ļ oti dā rga. . . Viss ir tikai jums un jums! – tieš i pa telefonu redzu, ka smejas smaida : ))

– Vai varat padomā t?

- Ļ oti ī ss. Pagaidā m, - bet kurš gan par to ī su brī di š aubā s, citā di pā rdomā s : ))

Un š eit, mē rķ tiecī gā s gadu praksē s, kartupeļ u siš anā spainī , sā kā s smadzeņ u kustī bas, kuras tolaik jau bija aizmirsuš as, kā domā t stratē ģ iski: Itā lija - ak, Itā lija! (bums). Lieliski! (bums) Pavedinā tā ja! (bums) Jū s varat braukt tur bezgalī gi (bums)…

Malta (bums). Ko es zinu par Maltu? (bums) Sala (bums), bruņ inieki (bumi), truš i (bumi). . . un es tur vē l neesmu bijis (bums-bums). Nu, nu, labi, ir arī tā lā k uz dienvidiem, kļ ū st siltā ks (bums-bums-bums. . . )

Visu mū ž u uz svē tku fona 23. februā rī , mana dzimš anas diena, kas iekrita 24. datumā , vienmē r kaut kā bija pazudusi. Bet nu jau kā du desmitu gadu tā da apkaime ir kļ uvusi ē rta, nē , nē , bet nedē ļ as nogales tiek pagarinā tas ar manas dzimš anas dienas iemū ž inā š anu. Tagad vispā rpieņ emtos puiku apsveikumus aizē no svē tki ekskursijas manas dzimš anas svē tkos : )). Tā nu š oreiz sanā ca tā : Maltā ierodamies 6.20 pē c vietē jā laika 22. datumā (starpī ba ar Maskavu ir mī nus 2 stundas), un izbraucam 25. datumā.21. 30, kopā č etras dienas uz dzerš ana viss par visu.

Uzņ ē mums AirMalta — vienkā rš i, bez baroš ana. Un tas ir ļ oti labi, vismaz man izdevā s nedaudz pagulē t. No Š eremetjevas pacē lā mies ar 30 minū š u nokavē š anos, bet salā nolaidā mies aptuveni divdesmit minū tes agrā k nekā sā kotnē ji plā nots, vē jš , iespē jams, bija godī gs. Atpakaļ lidojā m arī agrā k, vē jš pagriezā s uz otru pusi : )). Nav problē mu ar kopī gu sē dvietu salonā un apmaksu par sē dekļ a izvē li. Reģ istrē joties tieš saistē , sē dekļ i ar garā m kā jā m vienkā rš i nebija pieejami izvē lei. No Maskavas nav tieš saistes reģ istrā cijas, bet no Maltas lidostas - Luka - ir, ļ oti ē rti. Ī paš i pasaž ieriem bez bagā ž as es devos uz lidostu un devos ceļ ā , tikai parā diet QR kodu savā tā lrunī .


Biļ etes iegā dā tas un pā rceltas. Nā kamā pusgada laikā notika vē l vairā ki braucieni, tā ka pirmsMaltatas nemaz nebija, varē tu teikt, par to jau bija aizmirsuš i. Tač u tad lī dz decembra beigā m pa tū risma portā liem izskanē ja informā cija, ka no 21. februā ra lī dz 25. februā rim Maltā tiks rī kots tradicionā lais karnevā ls. Ak! Un mē s nezinā jā m. Paveicā s, ka ieplā nojā m brī numsalu.

Par dzī vi. . .

Ar interneta ieteikumu palī dzī bu par atraš anā s vietu tika izvē lē ta Sliema pilsē ta. Vē los nakš ņ oš anas vietu centrā izziņ as piedzī vojumu laikā . Tač u valsts galvaspilsē tā Valletā ir dā rgi, un tur pā rsvarā ir dzī vokļ i, kas kulinā rijas pā rliecī bas dē ļ man nekā di neder. Un Sliema ir ļ oti tuvu, un kaut kā tas notika, visas viesnī cas un viesnī cu ī paš nieki. Kā dreiz tas bija zvejnieku ciemats, un, attī stoties viesnī cu biznesam, tas pā rvē rtā s par kū rortpilsē tu.

Sliemas skati no Valletas krastmalas

Sliemas skati no Valletas krastmalas

Kā parasti, es gatavojos, gatavojos, bet negrasos fotografē t slaidus kontrastus. Biež i vien lī dzā s vecā m smilš akmens mā jā m atrodas modernas augstceltnes. Un daž reiz arī š is vecis tiek uzcelts. Ē kas uz fasā des ir lī dzenas, un pa perimetru tā s var bū t visdī vainā kā s formas - kā tā s iespieduš ā s senajā s ē kā s. Bet internets mums palī dzē s! Starp citu, š ajā fotoattē lā ir tikai mū su dzī vesvieta. Jā , pa kreisi ir mū su viesnī ca Sliema Hotel by ST Hotels 3*.

Sliema. Fotoattē ls no interneta

Sliema Hotel 3* tika izvē lē ta pē c principa: viss uzreiz un vē lams ne ī paš i dā rgi)), t. i. ē rta atraš anā s vieta, pietiekams komforts un brokastis - un tas viss par saprā tī gu naudu. Un mē s to uzminē jā m!

Viesnī ca ir daļ a no ST Hotels. Mē s zinā jā m, ka tā ir daļ a no š ī tī kla, tač u ir iespē jams izmantot vienas no viesnī cā m Bayview Hotel sniegtā s priekš rocī bas iekš telpu baseina un saunas veidā , Nr. Tā pē c paturiet prā tā , pretē jā gadī jumā no vī ra saņ ē mu aizrā dī jumu, ka esmu palaidusi garā m tik svarī gu informā ciju : )). Peldkostī mus lī dzi neņ ē ma ziemas nepeldē š anas sezonas dē ļ , un veikalos nebija piemē rotu izmē ru, atkal nepeldē š anas sezonas dē ļ : vai nu uz superslaidiem, vai “buras” ar “ izpletņ i”, bet normā li, vidē ji, tā teiksim, apļ i vē l nav piegā dā ti.


Viesnī ca atrodas paš ā Sliemas centrā lajā "papē ž ā ", kur pietur autobusi uz visā m salas daļ ā m, labi vai gandrī z uz visā m (oficiā lā Maltas sabiedriskā transporta vietne). Ir arī piestā tnes prā mis uz Valletu. Arī divstā vu tū risma autobuss š eit apstā jas. Nu un vē l kaudze veikalu, kafejnī cu. . .

Pludmales komponentu mē s neatklā jā m, tač u tā m (pludmalē m) vajadzē tu bū t kaut kur tuvumā . Jebkurā gadī jumā ir piekrastes lī nija. Lieliniekiem - skati no mū su istabas:

Lasiet vairā k par viesnī cas brī niš ķ ī go personā lu, iekš ē jo saturu un sadzī ves ī patnī bā m vietnē , tas ir norā dī ts arī kartē s, piemē ram, Is-Suq tal-Belt market. Faktiski pagā tnē š is patieš ā m ir iekš telpu tirgus, kas tika uzskatī ts par vecā ko Valletā . Tagad ir ļ oti daudz daž ā du ē dienu, daž ā das pasaules virtuves. Š eit jū s varat sarī kot vē dera mielastu!

Vakara stundā s tas nav pā rpildī ts:

Turpat ir arī lielveikals, ja kas.

Paš ā Valletā ir mazi veikaliņ i. Tie ir kā pasaku portā li – izskatā s mazi, bet stā vi ir vairā ki:

Bet neatkarī gi no tā , vai tas bija saistī ts ar karnevā lu vai kā du ekonomisko krī zi, lielā kā daļ a tika slē gta. Pastaigā joties pa pilsē tas ielā m. . .

. . . augš up un lejup pa pakā pieniem. . .

. . . vai bez soļ iem. . .

. . . jū s virzā ties kartē uz tuvā ko tirgu, meklē jot dzī vinoš u mitrumu. . . Un š eit:

Sliemā vai St. Julianā ar veikaliem, protams, vienkā rš ā k. Jū s pat varat satikt nodaļ as ar Krievijas produktiem. Jā , ja nu paliek garlaicī gi vai mocī ja grē mas – jā pē rk soda : ))

Un par preč u cenu - dā rgi. Tomē r lielā kā daļ a produktu tiek importē ti no kontinentā lā s daļ as. Lai gan ir arī vietē jā raž oš ana. Absolū tā s vē rtī bas tagad nenosaukš u, bet kopumā tas ir dā rgā k nekā , piemē ram, Maskavā . Tas, ko es precī zi atceros un š okē ja manu ciema dvē seli, bija kartupeļ i gandrī z 3 eiro kilogramā .

Sā kumā man š ķ ita, ka tas ir ī paš s delikateses veids. Bet nē , es speciā li paskatī jos lielajā lielveikalā , un ir - pa 3. Ir lielā ki eksemplā ri, bet arī iepakoti mazos maisiņ os.

Š eit es beigš u stā sta organizatorisko un ikdienas daļ u, patiesī bā ar to, ar ko š is stā sts sā kā s - ar kartupeļ iem : ))


Turpinā jums: un par karnevā lu (Ak, karnevā ls -karnevā ls jeb Masļ eņ ica maltieš u valodā ) un par apskates vietā m…

Maltas RPG. Pasakaina greznī ba aiz pieticī gā m sienā m

Maltas rpg. Pa Valletas dzeltenajā m ielā m

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Виды на Слиму с набережной Валлетты
Виды на Слиму с набережной Валлетты
Слима. Фото из интернета
Array
komentāri (42) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums