Mjanmas ceļojumi 2011

20 Maija 2011 Ceļošanas laiks: no 28 Marta 2011 ieslēgts 12 Aprilis 2011
Reputācija: +16.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Sazinoties ar tū ristiem par Mjanmu, dzirdē ju tikai labā kā s atsauksmes. Tā pē c, kad man bija iespē ja apmeklē t Dienvidaustrumā ziju, ceļ ojumā tika iekļ auta arī Mjanma. Mjanmas marš ruts bija š ā ds: Jangona, Bago, Zelta akmens, Inles ezers, Mandalay, Mingun, Amarapura, Bagan, Pathein, Chaunda Beach, Ngwe Saung Beach - Yangon

Jangona, pilsē tas iespaids, kas radā s pirms gadsimta, vecas ē kas, automaš ī nas un cilvē ki tautas tē rpos. Jangonas galvenā atrakcija – Š vedagonas pagoda, patieš ā m ir iespaidī ga, vienaldzī gi nepaliek pat cilvē ki, kuriem ne pā rā k interesē garī gie un reliģ iskie pieminekļ i. Papildus Š vedagonai Jangonā ir arī daudzas citas pagodas un pat vairā kas katoļ u baznī cas.


Pē c Jangonas devā mies uz Bago. Mē s braucā m ar taksometru, samaksā jā m 50 USD par maš ī nu, bet maš ī na bija bez kondicioniera un ļ oti sena, un vadī tā js visu laiku dzī voja un izspļ ā va pā rpalikumus pa logu. Bet viņ š bija labsirdī gs, smaidī gs un visu ceļ u centā s runā t par apkā rtni, lai gan angliski nerunā ja. Bago mums ieteica viesnī ca ā rzemniekiem, nakš ņ oš ana vidē ja hosteļ a lī menī , bija bail padomā t, ko viesnī ca nodroš ina vietē jiem.

Nā kamajā dienā mē s nolē mā m š ķ irties, divi cilvē ki aizbrauca pā rbaudī t Bago, bet vē l divi noī rē ja motociklu un devā s uz Zelta akmeni. Vienā virzienā bija jā brauc 90 km, pē c provizoriskiem aprē ķ iniem nā cā s tikt galā dienā . Golden Rock nav tā lu no galvenajiem Mjanmas tū risma marš rutiem, bet vieta ir interesanta. Kopumā pē c ieraš anā s Kyaikto pilsē tā jums jā pā rsē ž as uz lielu kravas automaš ī nu, kuras virsbū ve ir aprī kota ar daudzā m sē dvietā m, un š ī automaš ī na prasī s 45 minū tes. veidā , ā rzemnieku nebija, tā pē c uzmanī bas un smaidu no vietē jiem pietika. Pē c kravas automaš ī nas ir stundas gā jiens lī dz virsotnei, pa ceļ am jū s atradī siet daudzas kafejnī cas un suvenī ru veikalus. Zī mī gi, ka sievietes netiek pielaistas tieš i pie zelta akmens, jo saskaņ ā ar budistu uzskatiem sieviete nav tī ra bū tne. Vieta ir neparasta un interesanta, ī paš i cilvē kiem, kuriem nav problē mu staigā t vai braukt ne visai ē rtos apstā kļ os.

Tā lā k ceļ š uz Bago un autobuss uz Inles ezeru. Autobusi Mjanmā ir atseviš ķ s jautā jums, tikai jā atzī mē , ka tie konsekventi kavē.2-3 stundas, un tas nevienu no vietē jiem nepā rsteidz un neizraisa negatī vas emocijas, komforta lī meņ a ziņ ā labā kie no tiem ir viduvē ji Ikarus.

Inles ezerā ir vislabā kie iespaidi, nokļ ū stat uz atseviš ķ as planē tas, lielas apdzī votas vietas uz ū dens, cilvē ki patī kami un smaidī gi tautas tē rpos, kanā los peld bifeļ i, turpat pie ū dens audzē dā rzeņ us, ir cigā ru fabrikas, klosteri, pagodas. arī š eit. Uz ezera palikā m divas nepilnas dienas, un laika pietrū ka, labā k š eit palikt ilgā k, trī s dienas vismaz.


Pē c Inles mū s gaidī ja autobuss uz Mandalaju, atkal nakts pā rbrauciens, un bijā m bijuš ajā Birmas galvaspilsē tā . Godī gi sakot, Mandalajs atstā ja visnepatī kamā ko iespaidu no visā m vietā m Mjanmā . Skati ī paš i nepā rsteidza, cilvē ki nav draudzī gi un augstprā tī gi, visur cenš as ā rzemniekus trī sreiz dā rgi noplē st vai pat pavairot. To paš u var teikt par Amarapuru un Mingunu, kas atrodas pavisam netā lu no Mandalajas, stundas attā lumā . Tikai lī dz Amarapurai ar automaš ī nu un uz Mingunu ar laivu.

Bagan – tū kstoš tempļ u un tū kstoš gadu vē sture. Vieta ir super, it ī paš i salī dzinā jumā ar Mandalay. Tempļ u skaits ir vienkā rš i pā rsteidzoš s, to tieš ā m ir tū kstoš iem. Turklā t atš ķ irī bā no Angkor Wat tie tiek turē ti lieliskā stā voklī , un daudzi no tiem joprojā m ir aktī vi. Š eit jū s varat vē rot simtiem Mjanmas svē tceļ nieku, kas ierodas Baganā no visas valsts. Baganā , tā pat kā Inlē , ar divā m dienā m nepietiek, labā k ņ emt trī s vai vairā k. Baganas fotoattē ls š eit: http://e-x. com. ua/myanmar/photo/2

Tā lā k pludmale, godī gi sakot, ierodoties Č aundu, bijā m vī luš ies - mazā pludmalē ir daudz mjanu un visur ir melnas smiltis, kas vairā k lī dzinā s melnzemei ​ ​ nekā smiltī m, š ķ iet, ka jū ra ir netī rs un dubļ ains. Visas viesnī cas ir dā rgas, un daž i atsakā s izmitinā t ā rzemniekus, aizbildinoties ar to, ka Mjanmas valdī ba nav izsniegusi ī paš u atļ auju elitei. Cilvē ki ir rupji un nav draudzī gi. Mē s palikā m Č aundā vienu dienu, un nā kamajā dienā mē s pā rvietojā mies gar jū ras krastu uz Ngwe Saung. Ceļ š bija ļ oti interesants, sā kumā š ķ ē rsojā m ar laivu, tad mū s savā ca moto taksis un aizveda uz nā kamo pā rbrauktuvi, kamē r to gaidī jā m, peldē jā mies jū rā ar ī stā m smiltī m. Tad vē l viena laiva un atkal motocikls izbrauca cauri zvejnieku ciematam, starp palmā m un mā jī gā m bū diņ ā m, tad laiva un tad 3 stundu trekings pa kalniem. Un visbeidzot esam Ngwe Saung pludmalē , kur bilde no balvas reklā mas kļ ū st par realitā ti. Pē c trī s pludmalē s pavadī tā m dienā m apmierinā ti atgriezā mies Jangonā un lidojā m uz Bangkoku.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums