Neaizmirstamā Mjanma

06 Aprilis 2015 Ceļošanas laiks: no 08 Februāris 2015 ieslēgts 21 Februāris 2015
Reputācija: +49.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Mjanma ir laimī gu cilvē ku zeme!

Mani sauc Ludmila. Š ogad man laimē jā s apmeklē t brī niš ķ ī gu valsti, kur laiks ir apstā jies jau 100 gadus, kur viņ i augstu vē rtē savu kultū ru, kur viņ i smaida vienkā rš i tā , kur gandrī z visi dzied, kad strā dā un vienmē r ir gatavi palī dzē t, lai gan viņ i nav vispā r bagā ts, bet drī zā k nabags, bet tam te nav nekā das nozī mes. Ko lai saka, š ī valsts nevar vien pā rsteigt. Š ī valsts ir paredzē ta gardē ž iem. Pajautā jiet vismaz vienam draugam, kur atrodas Mjanma, un esmu vairā k nekā pā rliecinā ts, ka ne visi jums atbildē s. Kad jū s sakā t, ka š ī ir Birma, visbiež ā k cilvē ki saka "A-A! ! un sā c atcerē ties. Tač u gardē dis, protams, slē pjas ne tikai valsts vā rdā , jo tā ir dā rgumu krā tuve tiem, kam patī k pieskarties kam ī stam, nevis viltotam. Nevis viltota kultū ra, kas daudzus gadus, kad valsts bija slē gta no visas pasaules, joprojā m pastā v š ajā valstī .


Tā nav Taizeme, kas globalizā cijas, tū risma gadu laikā ir atstā jusi vā jas individualitā tes pē das. Un ir laba sajū ta, kad atgriež aties mā jā s (atpakaļ , mē s lidojā m caur Bangkoku). Es neteikš u, ka tas ir slikti vai labi, vienkā rš i valsts mainā s dē ļ vē lmes nopelnī t un, kas zina, varbū t arī Mjanma drī zumā zaudē s daļ u savas individualitā tes; ne velti jaunā paaudze loungi (tradicionā lie Birmas svā rki) vietā arvien vairā k dod priekš roku dž insiem. Tā pē c pasteidzieties, kamē r tas vē l ir!

Manuprā t, gardē ž i novē rtē s arī to tempļ u, klosteru, stupu un pagodu skaitu, ko mū su grupai izdevā s apskatī t, pateicoties ceļ ojumu aģ entū ras Expedition ITC organizā cijai un, protams, mū su gidam Andrejam. Jū s neatcerē sities visus tempļ us, bet to skaits ir pā rsteidzoš s, to ir tik daudz, ka jū s nesaprotat, kā pē c ir tik daudz tempļ u, vai tieš ā m ir tik daudz cilvē ku, kas dotos uz š iem tempļ iem, bet tas izrā dā s tā das ir un pat bū vē jaunas.

Bet tā da ir viņ u attieksme pret reliģ iju, budismu, kas ieņ em nozī mī gu vietu katra birmieš u dzī vē .

Starp vietā m, kas mani pā rsteidza, vispirms vē los izcelt Mandalay Hill, kas mani pā rsteidza ne tik daudz ar savu skaistumu, bet gan ar savu ī paš o enerģ iju un brī vī bas sajū tu. Tā pat interesanta vieta ir Kuthodo pagoda – lielā kā akmens grā mata pasaulē , kas iekļ auta Ginesa rekordu grā matā , bet 2013. gadā iekļ auta UNESCO sarakstā . Treš ajā ekskursijas dienā devā mies uz Monivu (uz ziemeļ rietumiem no Mandalajas), mums ļ oti patika Thanboddhay templis - kur atrodas 58.000 Budas statuju. Pē c pusdienā m devā mies uz Po Win Daung alas templi, kur alā s no cieta klints tiek izgrebtas Budas statujas; par š o vietu nav daudz informā cijas un ir grū ti nokļ ū t, tā pē c tū ristu š eit ir maz, un vieta atstā j spē cī gu iespaidu pat uz pieredzē juš iem tū ristiem.

Tā lā k Mjanmas vizī tkarte ir Bagana.


Tempļ u skaits ir pā rsteidzoš s, es tā du neesmu redzē jis nevienā pasaules valstī ; no tiem, kas atstā juš i spē cī gu iespaidu: Anandas templis, Š vezigonas pagoda, oriģ inā lā s freskas Sulamani templī . Bija arī citi interesanti tempļ i, bet diemž ē l neatcerē jos nosaukumus, visu atrakciju sarakstu un paš u programmu: e-x. com. ua/ekskyrsionnaya-programma-po-myanme Inles ezers ir pelnī jis ī paš u uzmanī bu: laivu braucieni un nesteidzī gā s dzī ves vē roš ana ezerā - atpū tieties un atjaunojieties pē c saspringtā m seš u dienu ekskursijā m. Inlā ir izveidots ļ oti daudz labu fotoattē lu, un š ī vieta ir jā apmeklē . Un, protams, Š vedagons pā rsteidza, ka par viņ u ir tik daudz informā cijas un brī niš ķ ī gu atsauksmju, tā pē c es par to sī kā k nekavē š os, š is ir pirmais templis, kurā uzkā pu ar liftu.

Mjanmas iedzī votā ji uzskata, ka viņ u karmas dē ļ jums ir jā ceļ tempļ i, jā kļ ū st par koiniem (bē rniem, kuri kļ ū st par klostera mū kiem un galu galā kļ ū st par mū kiem), vairā kas reizes savā dzī vē jā kļ ū st par mū kiem, pastā vī gi jā lasa mantras. Mums no š iem cilvē kiem vē l kaut kas jā mā cā s – tas ir viņ u optimisms! Viņ i novē rtē to, kas viņ iem ir, un viņ us neapbē dina tas, kā viņ iem nav. Varbū t - tas pā ries, lī dz ar valsts attī stī bu, globalizā ciju un dzī ves lī meņ a celš anos, bet pagaidā m tā ! Uz Mjanmu ir vē rts doties gan kultū ras, gan garī go vē rtī bu dē ļ .

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums