Pašgājējs Mjanmā

18 Aprilis 2007 Ceļošanas laiks: no 05 Marta 2007 ieslēgts 12 Marta 2007
Reputācija: +30
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

26.03. 07 - 07.04. 07 ceļ ojums uz Mjanmu (Birma)

Š is nav izdomā ts stā sts. Es ceru, ka mana informā cija palī dzē s jums veikt ceļ ojumu patstā vī gi, neizmantojot vietē jo ceļ ojumu aģ entū ru pakalpojumus, un aprē ķ inā t jū su finansiā lo spē ku.

Nevarē tu teikt, ka ļ oti gatavojā mies ceļ ojumam. Nolē mā m doties, bet tā kā mū sdienu darba devē ju stils paredz pilnī gu neziņ u par atvaļ inā jumu, tad viss bija jā dara pē dē jā brī dī . Viesnī cas un aviobiļ etes Birmā tika pasū tī tas caur vietē jo uzņ ē mumu, kas izrā dī jā s daudz lē tā ks nekā Maskavā . Marš ruts Jangona - Zelta klints - Mandalaja (Migun, plus apkā rtne) - Bagana - Inles ezers (Pandaya) - Ngapali (jū ra) - Jangona maksā ja 2350 USD diviem. Istabas lielas, gultas veselas, ledusskapis, karstais ū dens, vannasistabā visā di gruž i, tikai uz Inlas nebija vannas, un visur ir vanna ar duš u vai atseviš ķ a duš a plus vanna. Ir dvieļ i. Š eit ir visas izmaksas, ieskaitot ieejas biļ etes muzejos un lidostu nodokļ us.


Tikai ē dienreizes un alus netiek ņ emtas vē rā (visur ir iekļ autas brokastis viesnī cā ). Angļ u valodā runā još i gidi, grū ti atrast krieviski runā još u. Ierodoties vietā , labā k ņ emt lī dzi ceļ vež us, jo, ja viņ š pastā vī gi karā jas kopā ar jums, ņ emiet vē rā , ka jū s maksā siet par viņ a ceļ ojumiem, nakš ņ oš anu utt. Jums tas ir vajadzī gs.

Tā tad par cenā m:

Biļ etes uz Jangonu un atpakaļ ar pā rsē š anos Dohā tika paņ emtas Qatar Airwais - 2.000 rubļ u. vienam ir biļ etes par 22500, bet jā rezervē ļ oti laicī gi. Lidojums uz Dohu 5h. 20 min. , dokstacijas 2 stundas un vē l 6 stundas. 30 minū tes lī dz Jangonai.

Vietē jā s valū tas kurss ir 1 USD - 1200 kyats, ja mainā t 200 USD, kurss ir 1220

Naudu mainī ju caur gidu, tā mierī gā k.

Kas attiecas uz pā rtiku. Cenu diapazons ir diezgan liels, un cenas Ā zijai ir salī dzinoš i augstas, lai gan tas nevienam nav svarī gi. Ja ē dat viesnī cā s, tad tas ir paredzē ts diviem ar pudeli alus no 12 - 16 USD

Kā pē c alus pudele. Vietē jo "Mjanmu" iesaku ņ emt tikai pudelē s. Pudeles tilpums 0.64 l. 5% blī vums ir ļ oti cienī gs dzē riens, ī paš i pē c tī š anas karstumā.

Cena lielveikalā.1450 kyat, viesnī cā s 2-3 USD.

Iesaku ē st ē stuvē s ar uzrakstu Grand Royal. Tos ir viegli pamanī t - uz dzeltena fona ir melns uzraksts, kā likums, ē stuve ir izkā rta ar š iem karodziņ iem pa visu perimetru. Teikš u uzreiz sistē ma tur ir viltī ga, viss rakstī ts angliski ar tulkojumu uz vietē jo - bet cenas nav tā vē rtas. Veicot pasū tī jumu, labā k rā dī t ar pirkstu uz Mjanmas tulkojumu pretī angļ u valodai, viņ i var sajaukt, kā arī paturiet prā tā , ka, ja viņ i runā angliski, tas nenozī mē , ka viņ i prot lasī t. Tas ir noskaidrots eksperimentā li. Cenu ziņ ā nebaidieties. Diviem ar alu tas ir ne vairā k kā.6000 - 8000 kyat. Dzeramnaudu pē c jū su ieskatiem, mē s nemaksā jā m.

Nav jē gas doties uz Golden Rock - ja vien jū s patieš ā m to nevē laties. Brauciens ir nogurdinoš s no Jangonas lī dz pā rsē š anā s vietai 4 stundas un nedaudz.


Tā lā k smagā s maš ī nas aizmugurē sē ž ot uz laktas ar dzī vespriecī gu š oferi kā das 30 minū tes - maksā.1000 kiā tus, ja palaimē jas vienoties par 2000, var kā pt kabī nē . Tā lā k ceļ š kalnā ir diezgan stā vs. Ja nevē laties pē rt ar kā ju, paņ emiet nestuves — 4 vietē jā s kū ciņ as stums jū s kalnā vē l trī sdesmit minū tes. Nestuves ir ē rtas, nebaidieties. Cena ir 15000 kyats. Toties pa ceļ am bū s apstā š anā s un š ķ irš anā s Coca-Colai, padomā jiet par č etriem katram, ejam uz banku, banka maksā.2000 kyats. Plus vē l augš ā nomā ks - Saimnieks jā pieliek, tu esi smags utt.

Viena piezī me visā m ekskursijā m - kasē visur prasa pasi no ā rzemniekiem, kad pā rdod ieejas biļ eti, bet ja pases nav, tad paliek, bet vajag uzrakstī t vā rdu, uzvā rdu, valsti un vē lams viesnī ca. Mē s aprobež ojā mies ar trim punktiem. Ieeja Golden Rock maksā.6 USD vienai personai.

Labā k ir veikt marš rutu Bagan-Mandalay-Inle, jo viņ u lidmaš ī nas lido pa apli. Kad lidojā m uz Mandalaju, apstā jā mies Baganā . Iekrauš ana un izkrauš ana notiek ā tri. Ņ emiet vē rā , ka viesnī cā s jums tiek lū gta biļ ete, lai veiktu “CHECK” dienu pirms izbraukš anas, parasti ostā jā ierodas stundu pirms izbraukš anas. Daž reiz lidmaš ī nas izlido agri. Ngapali Ma lidoja 20 minū tes agrā k. Ostā s un viesnī cā s lietas nes nesē ji. Ostā s viņ iem ir vai nu uzlī me, vai jaka, vai “Servise” nozī mī te, nebaidieties, lietas nepazudī s. Jums ir jā maksā par pakalpojumu, kā likums, 1000 kyat (jū s varat dot 500)

Lidojums Jangona - Bagana nedaudz vairā k par stundu.

Bagan - Mandalay 20-30 minū tes

Mandalaja – Heho (Inle) 30 minū tes

Heho – Ngapali (Sendoveja) 50 minū tes

Ngapali – Jangona 45 minū tes

Propeller plaknē vislabā k ir nolaisties vidū vai astē . Mē s reiz apsē dā mies uz priekš u, man likā s, ka galva pā rplī sī s no dā rdoņ a.

Lidmaš ī nas ir tī ras, iedod ū deni, daž reiz kruasā nu vai sviestmaizi ar pastē ti, tē ju, kafiju, ja lido ilgā k par 30 minū tē m.

Transfē ru un biļ eš u cenas:

No lidostas Jangonā lī dz pilsē tai 10 USD (lai gan pagā juš ajā gadā bija 6 USD, bet tas bija lietus sezonā )

Mandalay - no lidostas lī dz pilsē tai (vienas stundas brauciens) 15 USD

Auto ar š oferi kurš runā angliski 30 - 35 USD par pilnu dienu

Laiva uz Mingunu un atpakaļ.30 USD - laiva ir liela, var pā rvadā t visu ciematu.

Brauciet ar vē rš u pajū gu 3000 kyat

Es aizmirsu vietas nosaukumu - tā atrodas prom no Mandalay uz salas.

Brauciens ar laivu 1000 kiats

Zirgu pajū gs 3000 kiats


Brauciens ar kuģ ī ti apkā rt tī kkoka tiltam 3000 kyat vienai personai. Ļ oti iesaku ierasties uz š o tī kkoka tiltu saulrieta laikā.

Jā ! Mandalajā neiesaku iet uz kalnu skatī ties saulrietu. Ja godī gi, tā ir pilnī ga muļ ķ ī ba. Labā k ir klī st Mandalajā pie pagodā m un fotografē t tā s saulrietā , ticiet man, jū s saņ emsiet daudz vairā k prieka.

Visu Mandalajas pieminekļ u apskate 10 USD no personas.

Mandalajas apkā rtnes apskate (ieskaitot Mingunu) 5 USD no personas.

Bagan: no lidostas lī dz pilsē tas vecajai daļ ai parasti ir viesnī cas 6000 kyat

Auto uz visu dienu ar gaisa kondicionē tā ju 30 USD, vadī tā js, kā likums, saprot tikai Stop and Go, ja jums ir nepiecieš ams inteliģ ents ceļ vedis, tas ir vē l 20 USD (angļ u valodā runā još s ceļ vedis)

Baganā lidostā maksa ir kā biļ ete iebraukš anai arheoloģ iskajā zonā.10 USD no personas

ieejas ezers

Ieraš anā s Heho. Gribu pievē rst uzmanī bu Pandajai (tā ir ala, kurā atrodas vairā k nekā.800 Budas statujas), kas atrodas ezera pretē jā pusē . No lidostas lī dz alai ir divu stundu brauciens pa diezgan salauztu ceļ u. No lidostas lī dz piestā tnei uz ezera kā das 50 minū tes ceļ š ir labs, tikai ezera priekš ā nedaudz saplī sis, bet nevar salī dzinā t ar ceļ u uz Pandaya. Uzreiz metā mies no lidmaš ī nas alā un tikai tad devā mies uz ezeru. Tas maksā ja 56 USD, tikai automaš ī na bez stā stiem, bet vadī tā js bremzē ja visur, kur mē s runā jā m.


No mola lī dz viesnī cai 10 USD, laiva uz visu dienu vizinā š anā s pa ezeru 20 USD, transfē rs no mola uz lidostu 25 USD, no viesnī cas uz molu pareizi sapratu atkal 10 USD. Kopumā ezers ir liels tirgus. Jū s aizvedī s uz daž ā dā m darbnī cā m, tā s ir arī naudas maiņ as punkti pret visa veida vietē jo amatnieku rokdarbiem. Uzreiz jā saka, ka lotosa audums izskatā s kā parasts rupjš audekls. Jums ir jā maksā.110 USD par metru, mē s neuzdroš inā jā mies. Lū dzu, ņ emiet vē rā , ka viesnī cas atrodas uz ū dens un jū s varat nokļ ū t tikai ar laivu. Tā pē c ē diens ir ļ oti dā rgs. No rī ta, atceroties vakariņ u cenas, viņ i tirgū nopirka augļ us un dā rzeņ us, un istabā paē da brī niš ķ ī gas vakariņ as. Pē cpusdienā restorā nā uz ezera ļ oti cieš i ē dā m vietē jā s zivis - zivs ir garš ī ga.

Jā , vē l viena detaļ a. Visā s viesnī cā s dzeramais ū dens istabā s bija bez maksas. Ko viņ i sauc par komplimentu? Uz ielas litra pudele maksā.300 kiā tus, lielveikalā.170 kiā tus.

Pastā vī gi nē sā jiet lī dzi ū deni, jo pa pieminekli visur ir jā iet basā m kā jā m. Neuztraucieties par apaviem, tie neslī d, tač u varat tos atstā t automaš ī nā.

Ngapali ir kū rorts. Tiesa, kū rortu mū su izpratnē neatradī siet. Tas ir paredzē ts tikai noslē gtā m klusā m brī vdienā m. Kā klasē nav pieejami kazino, diskotē kas, animā cijas utt. Elpojiet svaigu gaisu, ē diet svaigā kā s jū ras veltes un zivis. Transfē rs uz š ejieni man palika noslē pums - š ķ iet, ka tas ir iekļ auts viesnī cas cenā , lai gan vē lā k samaksā ju 10 USD - varbū t tā ir. Mū s sagaidī ja greznā , Japā nā raž otā Otrā pasaules kara laika autobusā . Tā pievilcī ba ir tā , ka tā ir pilnī bā koka, bez logiem un durvī m, pat torpē da ir izgatavota no saplā kš ņ a.

Nedaudz par cenā m:

Mopē da noma - no vietē jiem 3000 kijati stundā , viesnī cā kur dzī vojā m, ap 5 USD, velosipē ds viesnī cā.1 USD stundā , puse dienas 3 USD, visa diena 5 USD

Ē diens garš ī gs, viss svaigs, cenas ļ oti pieņ emamas - dā rzeņ i ar garnelē m, porcija barakudas, divas lielas grilē tas tī ģ ergarneles, pudele alus, svaiga sula - 10 USD. Maksā labā k kijatos. Es jums apliecinu, ka tas ir vairā k nekā divi. Omā riem - tajā paš ā restorā nā - ja omā rs ir dzī vs, tas ir, ar jums, viņ š raus ķ epas un skraidī s apkā rt sverot 1 kilogramu un nedaudz - 4.000 kiā tu. vai 30-32 USD, ja pieteikuma iesniedzē js pirms gatavoš anas neieelpoja 25 USD - es jums apliecinu, ka viņ š ir tik svaigs kā dzī vs biedrs.

Svaiga sula - glā ze 300-350 grami - 700 kiatu, kokosrieksts pludmalē.500 kiats, mums viesnī cā iedeva par velti.


Masā ž as cena, kā likums, ir tradicionā lā - 20 USD par 1 stundu, tad ir š ķ irnes, bet cenu diapazons ir no 18 USD lī dz 26 USD. Viss atkarī gs no SPA viesnī cas. Nav problē mu ar blakus esoš ā s viesnī cas pakalpojumu izmantoš anu.

Tā lrunis. Nav mobilā savienojuma. Ir daž i vietē jie, bet kā pē c jums to vajag. Viesnī cā s zvanī t ir dā rgi - 7-8 USD minū tē , un, ja uz numuru neatbild, par pieslē gumu tiks iekasē ta minū tes maksa.

Var izmantot internetu – no 2 lī dz 6 USD (kū rortā ) stundā . Jū s varat nosū tī t ziņ as, ka viņ š ir dzī vs un vesels. Samaksa par izlietoto laiku, nav fiksē ta.

Augļ i - arbū zi (ir arbū zi ar dzeltenu mizu, tā pat kā melones mē s esam tik apjukuš i, jo viņ iem, kas par melone, kas arbū zs ir melone par vā rdu ū dens, tie ī sti tvaicē ), melones, trī s veidu banā ni. (garš ī gā kā ar sarkanu miziņ u), papaija (ļ oti garš ī ga, ja pā rlej ar laimu), kokosrieksti, zemenes. Mango vē l nav sezona, lai gan var nopirkt - parasti 4 gab. par dolā ru mango sezona sā kas ar lietus sezonu. Nepē rciet ā bolus, tos ved no Ķ ī nas – viena ā bola cena ir dolā rs. Kilograms tē jas tirgū maksā.1000 kiā tu.

Suvenī ri. Š eit nav gaumes un krā sas biedru. Ī sā k sakot, tiem ir lieliski akmens un kokgriezumi. Mē s nopirkā m koksni Mandalajā pie tī kkoka tilta. Baganā gleznas - interesants veids - vispirms pā rklā j lupatu ar upes smiltī m, pē c tam krā so - un lakas izstrā dā jumus.

Pē rc tur, jo tā das bildes nekur citur neesam redzē juš i. Ir arī vietē jais izš uvums, ko grū ti aprakstī t vā rdos - izskatā s pē c drukā ta raksta, bet diezgan skaisti. Inle - viss, ko vē laties, ir tur. No rī ta jū s aizvedī s uz tirgu. Es apliecinu junk vairumā . Pē rles tur ir tikai upe – lē ta, bet ļ oti neveikla. Viņ i pā rdod zī da š alles. Jū s varat redzē t atkritumus, bet labā k Jangonā . Antikvariā ts ir reta izgā ztuve tā dam krā mim. Izmailovas krā mu tirgus klusi atpū š as. Kuram gan rū p lelles - viņ u ir daudz (leļ ļ u) - ir diezgan veci eksemplā ri.


Tirgoja, bet ne ī paš i daudz. Varbū t tas ir saistī ts ar sezonu. Kā liecina mū su pirkumi, cenu var pazeminā t maksimums par 30%, bet ne visur. Ja tevi atved uz rū pnī cas veikalu - maksimums 15% ir, ja ļ oti paveicas. Parasti 10%. Uz Inla ir izdevī gi pirkt par kiatiem. Tie visi ir skaidri. Jums tiks parā dī ta tabula ar cipariem, un jū s interesē još ā prece tiks ievietota labajā š ū nā - cenas USD aizmugurē.

Salī dziniet sevi.

Vē l viens mirklis. Viņ i biež i atrod vainu USD stā voklī . Viesnī cā s ne tik daudz, bet veikalos un biļ eš u kasē s visu laiku. Viņ i ļ oti labprā t apmainī s tev naudas pā rvaldnieku, kamē r centī sies tev dot naudu tā dā stā voklī , ka tu brī nies, no kurienes viņ i tos rok.

Kjati ir 100.500, 20.100, 50.20, 10.5 un 1. Nominā ls zem simta mums ir ā rkā rtī gi reti sastopams. Nauda parasti ir ļ oti netī ra un nobruž ā ta, tač u viņ i ņ em savu valū tu jebkurā stā voklī . 1000 ir divu veidu lielie - vecais modelis un mazā ka izmē ra - jaunais (tie ir vairā k vai mazā k normā li).

Aleksejs Romanovs.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Баган
Баган
Тиковый мост под Мандалаем
Мандалай
Шведагон
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums