Kotor. Uzkāpšana Jāņa cietoksnī apļveida ceļā

17 Septembris 2017 Ceļošanas laiks: no 02 Jūlija 2017 ieslēgts 02 Jūlija 2017
Reputācija: +4847.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Un viss sā kā s, tā tad: pirmais skeptiski noskaņ otu cilvē ku ceļ ojums uz Melnkalni : ) Bijela, Herceg — jauns

Kaut kā ejam cauri Melnkalnes plaš umiem. . . Š odien plā notie tika rū pī gi izskatī ti, bet bija tikai dienas vidus.

Vī rs:

- Un dosimies uz Kotoru, ko tu tur ieplā noji?

- Uzkā piet cietoksnī . es kautrī gi teicu

- Cietoksnis - tā pē c cietoksnis, es ceru, izvē lē jā s augstā ko.

- Protams.

Pirms uzkā pš anas Sv. Jā ņ a cietoksnī Kotorā , jums vienreiz "jā apstā jas" un jā padomā , kā pē c tas jums ir nepiecieš ams. Bet man vajadzē ja!

Es izmantoju daudzus padomus no interneta, lai uzkā ptu pa bezmaksas taku, ne tik daudz naudas dē ļ (oficiā lā s ieejas cena cietokš ņ a kā pnē s ir 3 eiro), bet gan ē rtī bas dē ļ . Š is senais ceļ š , kas savieno Kotoru un Cetinje.


Tas ir lī dzens bez pakā pieniem, augstums tiek iegū ts pakā peniski, tā pē c ir ļ oti ē rti staigā t, it ī paš i, ja nesteidzaties, un pat kaut ko ņ emt lī dzi piknikam. Š ī ceļ a sā kums ir pie Vodovod (pā ri tiltam no Vecpilsē tas Ziemeļ u vā rtiem), lietotnē MAPS. ME š is punkts ir atzī mē ts kā "Brī vā s takas sā kums, kā pnes ir labā kas. "

Pacelš anā s sā kums

Tā tad, un es ļ oti iesaku jums izvē lē ties š o ceļ u. Tas ir ļ oti gleznains pats par sevi, ar brī niš ķ ī giem skatiem.

Es atkā rtoju, ceļ š ir ļ oti ē rts.

Bet reizē m apnī k tī t, vietā m var nogriezt, tā teikt. Tiesa, tad rokas vē l var bū t vajadzī gas : )

Jū s varat satikt vietē jos iedzī votā jus. Tas onkulis no tā lienes jau sā cis atkā rtot "Bet foto. " Man bija jā kļ ū st par paparaci, labi, es nevarē ju palaist garā m š o krā saino pā ri : )

Bet ir tā di, kas pozē ar lielu prieku

Un kā dā brī dī bija tik daudz “fotomodeļ u”, ka, atzī stos, nā cā s skriet, viņ i ir ļ oti ragaini : ))

Š ai ē kai ir dakš a:

Ceļ š uz Njegusi iet pa kreisi (bet tas ir apmā cī tiem tū ristiem, tas ir nedaudz tā lu) un tā lā k uz Cetinje, saskaņ ā ar interneta avotiem, tas ir 12 km taisnā lī nijā no Kotoras uz Cetinje cauri kalniem. , bet mums jā iet pa labi.

Š eit mē s redzē jā m skaistu Sv. Jura baznī cu, diemž ē l pamestu.

Apmetnes drupas. Viņ i nemaz neizskatā s bē dī gi. Š ķ iet, ka sienas ir salocī tas vai izklā tas pavisam nesen. Jebkurā gadī jumā viņ i nepā rprotami tiek pieskatī ti.

Š o ciematu no trim pusē m ieskauj akmeņ i, kā rezultā tā veidojas ieplaka. Es mē ģ inā ju tur nokā pt, bet mans apdomī gais vī rs novē rsa manus mē ģ inā jumus

Un tagad lolotā bedre ir viegli sasniedzama. Eh, sen jau pa ž ogu bedrē m kā pā m, atcerē simies jaunī bu : )). Patiesī bā š ī eja sienā ir diezgan oficiā la. Tā ir atzī mē ta sarkanā krā sā ar baltu zī mi, kas nozī mē , ka tā ir pā rgā jienu taka

Gribu atzī mē t, ka tikai daž i cilvē ki š ajā takā sastapa tū ristus (pareizā k sakot, viņ i mū s apsteidza), turklā t krievvalodī gos. Un es satiku vienu Ā zijas izskata meiteni, kura izrā pā s no š ī s sienas bedres. Kā vē lā k izrā dī jā s, cietokš ņ a iekarotā ju bija ne tikai daudz, bet ļ oti daudz, un tikai daž i brī vkrā vē ji un slinki izmanto š o ceļ u : ))


Iekļ ū stot cietoksnī caur caurumu, kļ uva skaidrs, ka patiesī bā lī dz paš am cietoksnim bija vē l vairā k zā ģ ē š anas un zā ģ ē š anas. Š ajā attē lā es mē ģ inā ju nodot augstuma starpī bu

Mē s uzkā pā m, nofotografē jā mies un. . . mums bija jā skrien atpakaļ : ))

Turklā t, iekļ uvuš i cietoksnī , izgā jā m uz saulaino pusi, lai gan bija kaut kas ap 18.00, bet saule než ē lī gi svilinā ja.

Iznā cā m no ē nas gan tieš ā , gan pā rnestā nozī mē : )) Š eit, iespē jams, bū tu vē rts apstā ties š ajā augstumā , bet es jau biju aizrā vies, man bija mē rķ is : ))

Protams, mē s uzkā pā m paš ā augš ā . Es nevaru formulē t, kā pē c tas bija nepiecieš ams. Pa lielam nekas. Bet bija kaut kā ds bē rniš ķ ī gs prieks, no tā , ka uzrā pā mies virsotnē , uzvaras sajū ta vai kā . Prieks par augstumu realizā ciju. Nu skati! Piedod visas sā pes, ko rada kasī š ana

Un galu galā bū tu jauki, ja bū tu vientuļ i š izo, kurus nebaro ar maizi, tikai ļ auj viņ iem kaut kur uzkā pt, bū tu tikai š izo pū ļ i un pat veselas ģ imenes, un ar bē rniem. . . Nē , es savu nevilktu, te pirms tā s lū kas - jā . Varbū t es to darī š u nā kamajā ceļ ojumā .

Kā pt cietoksnī bija interesanti, bet tā di kā mē s kā pē ju pū ļ i viens otram š ausmī gi traucē .

Š ī ir tā pati baznī ca, kurai gā jā m garā m

Nokā pš ana bija ļ oti grū ta. Dienas laikā sakrā juš ais nogurums jau bija manā ms. Un uz leju nā ca un gā ja visi jaunie Cietokš ņ a iekarotā ji. Daž i prasī ja, vai vē l tā lu - tā lu, nesteidzieties, vē l paspē s nogurt...

Š is kadrs tika uzņ emts pie Jaunavas Pestī š anas kapelas sienā m

Kapelu uzcē la Kotoras iedzī votā ji, pateicī bā par izglā bš anos no mē ra 1572. gadā . Diemž ē l man neizdevā s kaut kā pieklā jī gi nofotografē t š o baznī cu. Uz tā s kā pnē m tiek attī stī ta rosī ga suvenī ru un dzē rienu tirdzniecī ba.

Un atpū š as daudz cietokš ņ a iekarotā ju.

Un tagad jumti, vē l nedaudz, un bū s lī dzena virsma...

Bet nē , un vē lreiz soļ i


Vī rs, starp citu, pat nekad nav saš utis, nesū dzē jā s, godī gi mani fotografē ja, nesa mugursomu ar ū dens krā jumiem. Kopumā ī sts kompanjons))) Viņ š tikai teica: "Tagad es saprotu, kā pē c cietoksnis nekad netika iekarots, vienkā rš i pirms tam nebija traku tū ristu ... "

Es plā noju š o pasā kumu visai dienai: no agra rī ta lī dz cietoksnim, un tad klī st pa vecpilsē tu. Tač u pē kš ņ i izlabotais plā ns atstā ja mū s bez staigā tā jiem pa pilsē tu, tā pē c vairs nebija spē ka to darī t.

Nekas, mē s to atstā sim nā kamajai reizei. . .

Mū su piedzī vojumu turpinā jums

"Melnkalne. Valsts iekš ienē... Vai" Trakais suns a simts jū dž u nav apkā rtceļ š "

"Melnkalne. Gar Adrijas jū ras piekrasti. Lustikas pussala. Ulcinja"

Melnkalne. Mazliet par populā rā m tū ristu vietā m: Zilā ala, Mamulas cietoksnis, Perast 

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Начало восхождения
Līdzīgi stāsti
komentāri (28) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums