Iespaidiem pilna brīva atpūta

12 Septembris 2008 Ceļošanas laiks: no 15 Septembris 2008 ieslēgts 29 Septembris 2008
Reputācija: +100.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Man un manam vī ram patī k ceļ ot paš iem. Pē c ceļ ojuma uz Horvā tiju pirms 2 gadiem, kad redzē jā m, cik ar mā jokli patiesī bā viss ir vienkā rš i - ī rē jam kaudzi dzī vokļ u, nā c un izvē lies, nevis 3-5 variantus visai valstij, ko piedā vā mū su aģ entū ras un pat akli; un ar transportu (auto ī rē š ana / motorollera noma uz katra soļ a), - bez iemesla nolē mā m nepā rmaksā t. Jā , un mums nepatī k viesnī cas brī vdienas - gulē š ana kā dā rzeņ i pludmalē...Mē s gribē tu kā pt, braukt, redzē t : ) Jā , un ir labi izvē lē ties mā jokli, redzot, par ko maksā , nevis pirkt cū ka kulē.

Caur tour-in nopirku tikai č arterreisu (bija jā zvana daž iem, ne visi pā rdoti), 320 eiro no cilvē ka. Turpat lidostā noī rē jā m Renault Clio 1.2 auto par 45 eiro dienā uz visu nedē ļ u.


Ar mā jokli gan bija grū tā k : ) - nā cā s pā ris stundas vazā ties pa pilsē tiņ ā m, lī dz beidzot atradā m to, ko vē lē jā mies pie Bā ra: ļ oti klusu vietu, kaut ko lī dzī gu brī vdienu ciematam, villā jū ras krasts (20 metri, ne vairā k) - 2 stā vu apartamenti ar 2 balkoniem, no kuriem viens skats uz jū ru...Nu protams, duš a-tualete, virtuvī te, izremontē ts. Visa š ī laime mums izmaksā ja 35 eiro dienā . Turklā t saimnieki mums nemitī gi piedā vā ja vakaros pie viņ iem iedzert alu (vai rakia), iedeva sauļ oš anā s krē slus par brī vu, kad gribē jā m pavadī t laiku pludmalē , kas bija retums, jo gandrī z katru dienu kaut kur braucā m.

Nedē ļ u uzturoties valstī , ar savu renohu nobraucā m 1500 km un apmeklē jā m:

1) Kotoras lī cis (mani ļ oti iespaidoja lī cis pie Kotoras! ): grandiozi fjordi;

2) Skadaras ezers (pats ezers tā ds-sā ds, lai gan izmē ros iespaidī gs. Noī rē jā m laivu par 30 eiro stundā , un mū s aizveda uz salu ar Nikolaja klosteri. . kā di skati no turienes !!! ),

3) Kanjons pie Podgoricas (atvainojos, tad tikai uzzinā jā m, ka ir vē l lielā ks kanjons, bet lī dz tam bija tā ls ceļ š ejams, un mē s par to uzzinā jā m pā rā k vē lu)

4) Beogradskoe ezers ar tā rezervā tu un relikvijā m 200-400 gadus veciem kokiem;

5) protams, ka Ostrogas klosteris - kaut kas absolū ti pā rsteidzoš s un grandiozs - ir iecirsts klintī lielā augstumā;

6) slavenais nū distu kū rorts Ada Bojana  Gribē jā m paskatī ties uz š o brī numu...Mū s aizkustinā ja pā ris vā cu nū distu pensionā ru, kas apmetā s mums blakus (lai gan pā rcē lā mies uz paš u pludmales galu, kur tur cilvē ku gandrī z nebija! ). Tur ir tieš ā m gara smilš u pludmale, bet aizbraucot tā lā k par paš u atpū tas centru, pludmale ir š ausmī gi netī ra, ar atkritumu kaudzē m...Man tur nepatika jū ra: pelē ko smilš u dē ļ tā nav kā zils, kā es mē dzu redzē t tik mī ļ o Adrijas jū ru. Nu un attiecī gi ne tik sā ļ i plū stoš ā s upes tuvuma dē ļ . Gara sekla, ar smilš ainu iesmu. Man tas nepatī k.

Rajons pa ceļ am uz Ada Bojana - kur tek upe un ir zvejnieku mā jas un restorā ni - patika, jauki. Lai gan restorā ni negā ja.

Valsts ziemeļ os (Kotor, Herceg Novi) - pilsē tas ir vecas, tajā s ir gars, arhitektū ra (ļ oti lī dzī ga Horvā tijas Dalmā cijai - Splita, Dubrovnika), vē sture...Pilsē tiņ as uz dienvidiem ir jaunas, daudzas ir vispā r tikai apbē dinā tas, standarta modernā s villas. Jo tuvā k Albā nijai dodaties gar krastu, jo mazā k attī stī ta teritorija. Jo tā lā k kontinents, jo mazā ks iedzī votā ju blī vums, cieti kalni, iespē jams, dzī vei neē rti. Jū s ejat - kaut kur tā lu kalnos var redzē t 3 mā jas, pē c 5 km - vē l viena mā ja ...


Melnkalnes mentalitā te mums tuva  Tie paš i slā vi. "Kā nopelnī t vairā k naudas un vienlaikus neko nedarī t. " Š ausmī gi nepatika atkritumu kalni! Visur! Uz brauktuvē m, ceļ malā s ir daudz izgā ztuvju, nevis popularizē tas pludmales.

Kā pē c š is jautā jums joprojā m nav atrisinā ts š ā dā tū risma valstī ? ..

Neticiet tiem, kas saka, ka Melnkalne nav orientē ta uz krievu tū ristiem! Patī k, š ī nav jums Turcija, krievu runa gandrī z nav dzirdama. . Uz katra soļ a! : ) Pludmales pilnas ar krieviem! Turklā t izkā rtnes un stendi visur ir pilni ar izkā rtnē m: "Pē rc mā ju Melnkalnē ", "Ī paš ums Melnkalnē ", "Pā rdodu" utt.  Tā tad viņ i ir ļ oti orientē ti uz krievu tū ristiem.

Runā jot par sadzī vi: pā rsvarā gatavojā m paš i, lai netē rē tu daudz par pā rtiku. Produkcija tika pirkta tirgū un lielveikalā . Cenas tur ir aptuveni Kijevā . Kaut kas tā ds pats, kaut kas 10-20% dā rgā ks. Man ļ oti garš oja visā di vietē jie kazas sieri un sieri. Nopirkā m vietē jo vī nu - sarkano paš taisī tu (5 eiro litrā - fiksē ta cena, lē tā ku nevarē jā m atrast - diezgan labs. Ē dā m svaigas vī ģ es 

Mē s redzē jā m pludmales galvenajā s kū rortpilsē tā s.

Mums nepatika - daudz cilvē ku, sauļ oš anā s krē sli, lietussargi, visi viens otram uz galvas. Mums tas nepatī k. Lai gan Lucices pludmale pie Petrovacas ir patieš ā m pā rsteidzoš i skaista, lai gan pā rpildī ta. Kotorā nav pludmales. Un jū ra tur nav tā pati, jo lī cis. Nu ko, pē dē jā dienā izlē mā m par ekstrē mo sporta veidu - vakarā piestā jā m Budvā . Ak Dievs! Jalta sliktā kajā gadī jumā  Pā rpildī ta, trokš ņ aina, vakara promenā de jaunkundzē m papē ž os un tā tā lā k. Nē , tā di svē tki viennozī mī gi nav priekš mums!

Mē s esam par brī vī bu, par ceļ oš anu, par iespaidiem!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums