Viesnīca nav slikta, bet es nevēlos atgriezties

Rakstīts: 11 februāris 2019
Ceļošanas laiks: 11 — 21 janvārī 2019
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām
Viesnīcas vērtējums:
8.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 7.0
apkalpošana: 8.0
Tīrība: 8.0
Uzturs: 7.0
Infrastruktūra: 6.0
EKSKURSIJĀ S NO PLUDŽ AS ESIET UZMANĪ GI
Tā pat kā daudzi, kas, iespē jams, ir ieraduš ies Š rilankā , es ilgu laiku neizmantoju gidu pakalpojumus. Pirms brauciena vai nu atrodu vietē jos krievvalodī gos, vai ī rē jam transportu un paš i izpē tā m valsti, tā es tagad darī ju. Izpē tot daž ā dus interneta resursus un lasot atpū tnieku atsauksmes viesnī cā , sapratu, ka jū su pludmales teritorijā dzī vo vismaz 3 pā rstā vji un dež urē pie izejas uz okeā nu, vervē sev tū ristus. Tas kļ uva par galveno, izvē loties š o konkrē to viesnī cu. Citā salas daļ ā bija lē tā ka viesnī ca un kvalitā tes ziņ ā ne sliktā ka, bet krieviski runā još u gidu tuvumā atrast nevarē ja.
Visslavenā kie š ī s viesnī cas gidi bija RAJA, TANU, LAŠ ANS. Atradusi viņ u telefonus, pā rrunā ju ar viņ iem piedā vā to ekskursijas programmu, tā ir Gale, Sigiriya, Kandy-Nuvaereliya uz 2 dienā m ar nakš ņ oš anu Kandi, sazinoties caur Whats App. Ikvienam ir vairā kas pozitī vas atsauksmes, tač u ir nē :

RAJA (piedā vā ja 205 dolā rus no personas) - pē c konkurenta vā rdiem, ļ oti jū tī gs un impulsī vs jaunietis, pē c konkurenta TANU domā m, pat saķ ē rā s, ja kaut kas nogā ja greizi un labā k ar viņ u nav nekā da sakara. Viņ a vā rdus apstiprinā ja fakts, ka radž s, uzzinā jis, ka izvē lē tais nav viņ š , bet gan TANU, sā ka mest uz mani ar dubļ iem un TANU nā cā s viņ u asi savaldī t, bet nogulsnes palika.
LAŠ ANS (piedā vā ja 235 dolā rus no cilvē ka) - mierī gs, ne pā rā k uzbā zī gs, bet viņ š runā krieviski vissliktā k un cena ir augstā ka.
TANU (piedā vā ja 195 dolā rus no cilvē ka, kaulē jā s par 190) - sā kotnē ji ar viņ u pā rrunā jot marš rutu, viņ i grasī jā s braukt KAND-Sigiriya ar nakš ņ oš anu Kandi, bet viņ š pats ieteica Sigiriya iet atseviš ķ i un ņ emt Kandy-Nuvaereliya, un tam piekritu. Iepriekš visu pā rrunā jot, biež i ar viņ u sazinoties internetā , sapratu, ka viņ i nedzī vo bagā ti. Tanu palū dza atnest dā vanas un es aiz tradicionā lā s krievu laipnī bas atnesu viņ am mandarī nus, apelsī nus, pā ris š okolā des, pā ris lielas pakas sē klu, kuras viņ am ļ oti patī k, bet viņ iem nav, cigaretes un 2 x 0.5 Stolichnaya degvī nu, vispā r viņ š viņ am kļ uva par TĒ VU FROST.
Pē c ieraš anā s mē s ar viņ u tikā mies, pā rrunā jā m programmu un vienojā mies par izbraukš anas dienā m, jo ​ ​ iepriekš jā iegā dā jas vilciena biļ etes uz Nuvaereliya un Kandy Botā nisko dā rzu. Ar viņ u jau iepriekš bija vienoš anā s palī dzē t nosvinē t manu dzimš anas dienu. Iepriekš pā rskatos es satiku, ka viņ š var organizē t vakariņ as pludmalē . Redzot lielu daudzumu atnestā s dā vanas (bez manis, arī puiš i, kas mums kompā nijā ieradā s, viņ am kaut ko uzdā vinā ja), viņ š teica, ka vakariņ as bū š ot dā vana no viņ a. Rezultā tā.13. janvā ra vakarā iekā rtojā mies zem laternas pludmalē , apkā rt taisot sauļ oš anā s krē slus. Tanu nopirka augļ us, 3 kg garneļ u un 6 tunč a steikus. Atvedā m krievu š ņ abi, Bacardi rumu un Martini. Tanu atnā ca ar brā li, kurš nerunā ja krieviski, kā pē c viņ š ieradā s, nav skaidrs, bet nav pieņ emts dzī t ciemiņ us, viņ i sē dē ja ē dot un dzerot kopā ar mums. Mē s klausī jā mies mū ziku, Tanu mums dziedā ja. Atpū ties nav slikti. Bet no rī ta TANU teica par dā vanu, viņ š jokoja un prasī ja 41 dolā ru par pā rtikas precē m. Rs 2000 par garnelē m un zivī m par kilogramu. Es nestrī dē jos, kā pē c sabojā t jū su brī vdienas. Tas bija pirmais zvans, ko nedzirdē ju. Tad, izgā jusi no viesnī cas, uzzinā ju, ka garneles maksā.950-1100 rū pijas, zivis 700-1200. Un par atlikuš ajiem dolā riem jū s varē tu nopirkt 2 augļ u maisiņ us par cenu 40 rubļ i par 1 kg mango un ananā sus no 40 lī dz 80 rubļ iem gabalā . Viņ š krā pā s apmē ram 2 reizes.

Mē s devā mies ekskursijā un sapratā m, ka viņ š nemaz nav gids, bet gan krieviski runā još s eskorts. Visu ceļ u maš ī nā viņ š runā ja pa telefonu vai ar š oferi. Ja jautā jā m par valsti vai apgabalu, kur pabraucā m garā m, mē s atbildē jā m. Viņ š neko nesaka. Visā s vietā s, kur mē s apstā jā mies, viņ š mū s nodeva citam gidam, kurš vadī ja ekskursiju.
Spice Garden pirmā pietura. Nelielā.3 akru platī bā aug daž ā di krū mi, koki un zā le, kas ir daž ā du garš vielu atvasinā jumi, par kuriem interesanti stā stī ja un rā dī ja. Tad viņ i apsē dā s uz soliņ iem zem nojumē m un sā ka runā t par ā jurvē du un augu daž ā dajā m ā rstnieciskajā m ī paš ī bā m. Viņ i arī veica vieglu kakla un plecu masā ž u ar eļ ļ ā m. Pē c tam visu varē ja nopirkt aptiekā uz vietas. Doš anos uz turieni vienkā rš i nogalinā ja cenas. Par nelielu burciņ u alvejas un sandalkoka eļ ļ as viņ i prasī ja 60 USD. Viņ i atteicā s pirkt par tā dā m cenā m, sā ka braukt prom, paķ ē ra uz ielas pie maš ī nas, piedā vā ja pirkt par 32, un mē s atteicā mies. Pē c tam citā ceļ ojumā viss tika nopirkts par 12 USD. Cenas ir š ausmī gas.
Izjā des ar ziloņ iem. 5 ziloņ i tiek padzī ti 100 metru aplī . Pē c tam varat doties lejā pie strauta un nofotografē ties ar ziloni, kas tiek mazgā ts, un pabarot ziloni. Nevis ferma bet parodija. Pē c fermas, ziloņ u š ova, gandrī z stundas izjā des Taizemē , tā ir tikai ņ irgā š anā s. Pē c tam pludmalē uzzinā ju, ka Tanu par 130 USD uz turieni atveduš i tū ristus no Slovē nijas, un viņ i, protams, viesnī cā sū dzē jā s ar asarā m acī s.
Kandi karaliskais botā niskais dā rzs. Teritorija ir milzī ga un, protams, ar kā jā m to nevar apiet. Tanu piedā vā ja paņ emt elektromobili kā golfa laukumā . Protams, es samaksā ju vē l 12 dolā rus. Interesanti skaista. Vairā kas pieturas fotogrā fijā m.

BUDA ZOBA templis svē tā ezera krastā ezera centrā . Ļ oti plaš ā teritorijā ar izvietotā m stupā m un tempļ iem un citiem budistu pielū gsmes objektiem. Ezerā nav aizliegtas nekā das sadzī ves aktivitā tes un peldē š anā s. Baros peld bezbailī gas zivis un putni. Templis mums nepatika, par ko TANU bija ļ oti pā rsteigts, jo visiem budistiem tā ir ļ oti svē ta vieta. Turpmā kajos braucienos mē s redzē jā m skaistā kus tempļ us.
Pē c uzkodā m ar lī dzpaņ emto un dvē seli viesnī cā devā mies uz Kandi Tautas deju teā tri. Teā tris bez biļ etē m un sē dvietā m. Pē c izejas varat iemest naudu ziedojumu kastī tē . Visnormā lā kā s vietas bija rezervē tas organizē tā m grupā m. Mums bija jā izklī st pa zā li un jā mē ģ ina visu redzē t caur citu galvā m. Dejas vada amatiermā kslinieku grupa, visa darbī ba atgā dina amatieru priekš nesumus pagā juš ā gadsimta lauku klubā Krievijas nomalē . Godī gi sakot, es pat sā ku iemigt un brī dinā ju savu pavadoni. Es uzmundrinā jos tikai tad, kad no aiz priekš kara uz skatuves uznā ca 2 cilvē ki ar liesmojoš ā m bļ odā m. Ieraudzī jis š o š ausmī go sapni, kā ds no mū su ugunsdzē sē jiem sā ka skatī ties apkā rt, kur aizskriet ugunsgrē ka gadī jumā . Tik jautri, ka viss beidzā s pē c 12 dejā m. Izejot no telpā m, mū s nepatī kami pā rsteidza kaudze autobusu, kas gaidī ja organizē tā s grupas. TANU veda Dalekus pa ielu, kur varē ja piebraukt mū su mikroautobuss. Viņ i sā ka gaidī t, viņ š piezvanī ja un mē s devā mies cauri sastrē gumam otrā virzienā , tur mē s ilgi gaidī jā m, smarž ojot autobusu saules izplū des gā zes. Tad izrā dī jā s, ka mū su mikriks nevarē s apstā ties pie mums, jo netā lu stā vē ja policija un atbrī vo š o sastrē gumu, un viņ š devā s uz teā tri. Visi jau bija izbraukuš i netā lu no teā tra, un mē s varē jā m droš i ienirt mikroautobusā un doties uz viesnī cu. Ekskursiju organizē š ana pa dienu un lī dz ar to bija daudz sū dzī bu, bet š ī skraidī š ana pa teā tri starp maš ī nā m bija pē dē jais piliens. Visas pat mū su sievietes vairs neklusē ja, bet aizrā dī ja viņ am par š o braucienu. Mē s jau nož ē lojā m, ka vispā r gā jā m uz š ī m dejā m, un nepalikā m viesnī cā .
Atgriež oties viesnī cā , mē s devā mies vakariņ ā s. Viņ i paņ ē ma no istabā m augļ us un degvī nu un apsē dā s vakariņ ā s. Vakariņ as un brokastis bija iekļ autas mū su uzturē š anā s cenā . TANU pienā ca pie mums un sā ka stingri atvainoties par visā m savā m kļ ū dā m, solī ja uzlaboties. Meitenes kļ uva emocionā las, dalī ja savas lielā s vakariņ u porcijas, pierunā ja mani un viņ u ieliet degvī nu, ko viņ š ļ oti, ļ oti mī l. Vispā r atkal, pē c krievu dvē seles plaš uma, muļ ķ im tika piedots. Mē s pabarojā m un padzirdinā jā m un devā mies gulē t.
No rī ta pabrokastojā m un uzzinā jā m, ka drī z dosimies prom, bet TANU nebija. Zvanī ju viņ am pa telefonu, pē c alkohola viņ š visu pā rgulē ja. Viņ š skrē ja, un mē s devā mies uz staciju, lai iekā ptu vilcienā . Atbraucis, viņ š atstā ja mū s gaidī t, un viņ š aizgā ja ar telefonu, lai piezvanī tu pē c biļ etē m. Tad viņ š sā ka skriet un nervozē t, ielika meitenes biļ eš u rindā . Tas viss turpinā jā s stundu. Tad viņ š mū s atveda uz stacijas peronu, kas bija piepildī ts ar tū ristu pū li. Ļ oti daudzi ar lielā m tū ristu mugursomā m un koferiem. Lielā kā daļ a no tiem ir jaunieš i, kas ceļ o pa visu salu. Pietuvojā s dī zeļ lokomotī ve ar vagoniem, daļ a cilvē ku no tā s izkā pa, bet lielā kā daļ a palika un pū lis no perona sā ka š turmē t vagonus, cenš oties kā pt augš ā . Tanu mū s aizvilka uz turieni un kā pa cauri maš ī nā m, meklē jot mū su vietas. Kā lielā kā kompā nijā es gā ju pē dē jā , lai neviena no mū su sievietē m pē c manis nepaliktu pū lī . Pabraucis garā m apmē ram 5 vagoniem briesmī gā saspiestī bā , es dzirdē ju saucienu, lai izkā ptu. Visi vagoni bija pā rpildī ti un ne tikai sē dē t tur bū tu problemā tiski pū lī ar lielu bagā ž u.

Valstī ir 3 klases vagoni. Un kā es saprotu, Tanu mē ģ inā ja mū s dabū t uz lē tā m biļ etē m, kuras mē s vispā r nekad neredzē jā m, lai ievilktu mū s maš ī nā ar sē dvietā m un noliktu mū s tur. Bet š ajā vilcienā tā das maš ī nas vispā r nebija. To sapratis, viņ š pirmais izlē ca uz platformas un mē ģ inā ja aizbē gt, atstā jot mū s tur. Mē s bijā m 6 un mē s diezgan izstiepā mies, ejot cauri maš ī nā m, bet mū su meitenes, kas gā ja viņ am blakus, pamanī ja viņ a bē gš anu un izkliedza to pā rē jā m pa ķ ē di. Kad viņ i izkā pa uz platformas, viņ i visi gribē ja viņ u nogalinā t. Jā pasaka gods pirms brauciena, es izpē tī ju daudz video materiā lu visā valstī un lasī ju tū ristu atsauksmes, ka cilvē ki biļ etes pasū ta iepriekš . Brauciens uz Nuvaereliya ir ļ oti interesants kalnos, garā m tē jas plantā cijā m un ū denskritumiem utt. Jautā ju TANU par biļ etē m no pirmajā m ieraš anā s dienā m, viņ š visu laiku stā stī ja, ka biļ etes ir nopirktas, bet meitenes vē lā k teica, ka viņ š viņ ā m atbildē ja, ka nav biļ eš u, bet viss bū s kā rtī bā un viņ š tā s nopirks. . Vakarā , sē ž ot pie mums pie galda, viņ š ē da mū su ē dienu, dzē ra mū su š ņ abi un maldī jā s, meloja sejā . Tas nav cilvē ks, bet vienkā rš i zvē rs, savā dā k nevar pateikt. Viņ am teica, ka mē s lauž am visus lī gumus un viņ am ir jā atdod nauda, ​ ​ kas viņ am nekavē joties tika pā rskaitī ta par visā m norunā tajā m ekskursijā m USD 1140 apmē rā .
Iesē dā mies mikroautobusā un braucā m atpakaļ ar noskaņ ojumu plosī ties. Bet es to neizdarī ju, jo man bija 4 stundu brauciens sveš ā valstī , kur reti kurš zina pat angļ u valodu. Tā kā man ir pieredze ceļ ot uz daudzā m valstī m, man personī gi nebija daudz bail. Mē s bū tu izkā puš i un nokļ uvuš i lī dz viesnī cai pat pamesti vilcienā , bet pati apzinā š anā s par tik zemisku attieksmi pē c dā rgu dā vanu saņ emš anas un tas, ka viņ i baroja un dzirdinā ja kā iedzimtie un ieguva š ā du rezultā tu, mani tikai saniknoja. Ja viņ š iepriekš ē jā dienā bū tu teicis, ka biļ etes nav domā tas man, vai arī mū su sievietes man par to stā stī ja, zinot, ka viņ š man melo, es bū tu piespiedusi mū s aizvest uz Kandiju pirmajā dienā bez papildu naktī m. Nebū s nekā du problē mu un apvainojumu, sapratu, ka varē tu bū t problē mas ar biļ etē m. Kā pē c man un visiem, kas maksā ja 100 USD par dienu valstī , bū tu jā nakš ņ o kaut kur citur un jā ē d par atseviš ķ u naudu, es nesaprotu.
Ceļ a vidū viņ š pats uzsā ka sarunu, kuru es atliku lī dz brī dim, kad ierados viesnī cā . Viņ š teica, ka atdos mums 530 dolā rus, un mē s š ķ ī rā mies. Es, protams, uzvā rī jos un teicu, ka jā atdod 900, tā kā otrajā dienā ceļ ojuma nebija, viņ š rī kojā s nelietī gi. Nakš ņ oš ana, kas mums nebija vajadzī ga, bija uz viņ a rē ķ ina. Viņ š mē ģ inā ja ubagot un noniecinā t pat raudā t, lai to nedarī tu, jo viņ š dzī vo nabadzī bā un mums ir jā piedod viņ am viņ a kļ ū das. (valstī skolotā js saņ em 100-150 dolā rus, militā rpersonas un policija 200-250 dolā rus mē nesī ) Joprojā m nesaprotu, kā pē c mums viņ am vajadzē tu piedot un maksā t par kļ ū dā m, lai gan blakus mana sieva, kura pati saņ em mē neš algu no 180 dolā riem, palū dza piedot (es pati gandrī z iesitu laipnai sievietei pa pieri) Teicu, ka braucam uz viņ a mā ju pē c naudas un sapratu, ka viņ am tieš ā m ir bail, apsolī ju atnā kt pie viņ a un pastā stī t vecā ki par viņ a nelietī bu, pastā stiet visu viesnī cā un internetā par viņ a nelietī bu. To, ka viņ š mums arī piekrā pa 2 cenas vakariņ ā m, uzzinā ju vē lā k. Pie viesnī cas ieejas uz ceļ a iznā ca puisis un pasniedza Tanam 800 dolā rus, kurus viņ š pasniedza man. Viņ š teica, ka tagad vairs nav. Tiklī dz viņ š pludmalē nopelnī s, pā rē jo viņ š atdos mums. Kopumā mums visas š ī s š ausmas izmaksā ja 340 dolā rus uz 6 cilvē kiem.
Pē c tam pludmalē slē pā s no mums, kad nebijā m izbraukumos, tad atvaļ inā juma beigā s pateica, ka neko citu nedos, uzvedā s augstprā tī gi, staigā ja ar nazi vicinot. Protams, es negribē ju iesaistī ties cī ņ ā ar š o sū du, lai gan viņ š bija salauztas sejas cienī gs. Bet es negribē ju sabojā t pā rē jo ar izrē ķ inā š anos ar vietē jo policiju. Pē c tam, redzot tū ristus, pie kuriem viņ š vē rsā s piedā vā jam savus pakalpojumus, es vai kā ds no mū su kompā nijas piegā ju un runā jā m par viņ a negodprā tī bu, kas sabojā ja viņ a biznesu, saņ emot morā lu gandarī jumu un neļ aujot citiem kļ ū dī ties. Tā mē s uzzinā jā m par tū ristu asarā m no Slovē nijas, ko tā skā rusi. Lai gan piegā ja pie lielas ukraiņ u kompā nijas un stā stī ja par viņ u, viņ i saņ ē ma atbildi. "Labs darbs,!! ! ! Izdevā s atrast...un nopelnī t naudu. Acī mredzot cilvē ki ir vienā di. Un Dievs lai ir viņ a budistu tiesnesis.

Pē c tam, sazinoties ar citiem, uzzinā jā m par vietē jo krievvalodī go zemnieku SANJIV ar mikroautobusu, kas ved arī tū ristus. Pē c sarunā m ar viņ u Whats App, mē s vienojā mies satikties viesnī cas vestibilā . Pē c tam viņ š un es devā mies uz Sigiriya par USD 315 ikvienam, ņ emot vē rā ieejas biļ etes, un tā s nav lē tas. Ļ oti skaista un ikoniska vieta. Ja jums ir spē ks un veselī ba, jums jā uzkā pj š ajā kalnā un jā apskata karaļ a pils paliekas. Lī dzī gas sajū tas piedzī vojā m tikai uzkā pjot piramī du virsotnē Meksikā un Heopsa piramī dā Ē ģ iptē .
Nā kamais brauciens bija uz Gala par 70 dolā riem 6 personā m. Apmeklē jā m bruņ urupuč u fermu, pā ris stundas braucot ar laivu pa upi, kur brikš ņ os bija redzami mazi krokodili, monitoru ķ irzakas, skaisti putni. Par š ī m vietā m ir daudz rakstī ts, tā pē c es neatkā rtoš os. Bija uz dā rgakmeņ u ieguves kuģ a un ar to veikalu. Ž ē l, ka nebija nopircis, lai gan nauda bija (bet nebija noskaņ ojuma) sievai, safī ri. 2 grieztus akmeņ us pa 6 karā tiem varē ja nopirkt par aptuveni 200 USD. Pē c tam devā mies uz Hikaduvu. Skaistajā pludmalē pavadī jā m gandrī z 4 stundas. Viļ ņ u nav, skaistas lielas zivis, bet mū su mī ļ ajā Ē ģ iptē tā s ir skaistā kas un daudzveidī gā kas. Mē s barojā m milzī gus bruņ urupuč us ar aļ ģ ē m ū denī . Mē s tur pusdienojā m ar pudeli vietē jā sarkanā Calypso ruma. Laiks paskrē ja nemanot.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu