Neaizmirstams ceļojums uz Šrilanku. Maršruts un iespaidi

09 Maija 2020 Ceļošanas laiks: no 21 Novembris 2019 ieslēgts 02 Decembris 2019
Reputācija: +339.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Es ļ oti vē los, lai visiem paveicas nokļ ū t Š rilankā .

Š ī apbrī nojamā sala saglabā savu oriģ inalitā ti un apbur zem tropiskā s saules ar savu runas vienkā rš ī bu. Lielā kā daļ a cilvē ku Š rilankā dzī vo ļ oti pieticī gi, bet izstaro dzī vesprieku. Š rilankieš i praktizē budismu un daudz smaida. Sā kumā tas ir neparasti, bet pē c tam š ķ iet, ka visi patieš ā m priecā jas par tevi.

Svarī gi ir tie, kas atrodas š eit un tagad. Š rilankā š o sajū tu ir ļ oti viegli noķ ert.

Mans galvenais vē stī jums ir lidot uz š ejieni paš am. Un vislabā k nav palikt vienā vietā un mainī t atraš anā s vietu ik pē c 2-3 dienā m.

Nav kur izrā dī t savu garderobi. Ja jū su neatkarī gais atvaļ inā jums ilgst 10–14 dienas, jums jā lido ar minimā lu runu skaitu.

Ko tad? Ā tri dzenā pa mū su marš rutu!

1.  diena

Lidmaš ī na lido pā ri Maldivu salā m. Un mē s redzam salas.

Viens, divi, trī s…


Ī sa pietura Mali – Maldivu Republikas galvaspilsē tā . Skaidrs laiks, noskaņ ojums ceļ as. Š rilankai ir daž as stundas, lai lidotu.

Un ass pie horizonta ir pirmā s palmas. Mē s ejam ā rā vasarā . Gaiss smarž o pē c citā m smarž ā m. Pavisam savā dā k. Mū s sagaida neticami skaistuma tirkī za saros tē rptu lidostas darbinieku kautrī gi sievieš u smaidi, draudzī gi un dzī vespriecī gi vī rieš i.

Mē s braucā m ar autobusu uz Kolombo. Viņ i ļ oti ā tri ienira jaunajā atmosfē rā . It kā ar paā trinā jumu. Tepat virs galvas mums uzpū ta viens no autobusā esoš ajiem faniem, te tveram vietē jo iedzī votā ju zinā tkā rā s acis, te kā ds vī rs vā c naudu ceļ ojumiem un kaut ko pieraksta vecā nobruž ā tā kladē . Tuk-tuki, signā li. Viss auga kā sirē na.

Mē s izkā pā m no autobusa netā lu no dzelzceļ a stacijas siltā , stiprā lietū .

Tropu lietus, kas sā kas katru nakti ap pulksten 17:00 un, š ķ iet, liecina par dienas beigā m. Nelielā netī rā logā , kur pā rdod biļ etes, Bentotam uzreiz tika nopirktas divas.

Aiz kasieres es paskatī jos uz daudzā m vecā m koka kastē m, piemē ram, aptiekā . Viss ir tikpat vecs kā dekorā cijas filmā par koloniā lo laikmetu. Mē s stā vam ar biļ etē m rokā s. Apkā rt haosam. Mē s neko nevaram saprast. Kā das vietas mums ir?

Kopā ar visu cilvē ku vilni, kas piektdienas vakarā atgriezā s no darba savā s mazpilsē tā s, tikā m vilcienā . Mū s aizveda uz sievieš u auto. Es paliku sievieš u maš ī nā un vī rietis nodalī jumā starp maš ī nā m. Tā nu mē s devā mies kā jā s.

Vilcieni Š rilankā kursē ar atvē rtā m durvī m. Apskatī ju maš ī nu un sapratu, ka tā ir vienī gā nevietē jā . Visas Lankas sievietes smaidī ja un č ukstē ja.

Viņ i uzreiz ieteica, kur stā vē t, kur likt mugursomu, vē lā k piekā pā s. Viņ i jautā ja, no kurienes es esmu. Viņ i smē jā s un, manuprā t, priecā jā s. No š ī gā jiena man pē kš ņ i radā s spē cī gas emocijas. Simtiem sievieš u koš os saros, visas melnā s, bez kosmē tikas un tik dzī vespriecī gas, atgriezā s kaut kur uz dienvidiem no darba.

Bentota


Bentotā mē s paņ ē mā m tuktuku un pirmo reizi mū ž ā braucā m ar to no stacijas uz viesu namu. Š rilankā š is ir visizplatī tā kais transporta veids, un tuk-tuki var nokļ ū t jebkurā vietā .

Tā pagā ja mū su pirmā apsveikuma diena. No rī ta tika solī ts labs laiks un ikgadē js safari.

2. diena

Bentota ir milzī ga pludmale, tikai bezgalī ga. Pludmalē ir ļ oti maz cilvē ku. Nav naktsklubu vai trokš ņ ainu bā ru. Tā ds pansionā ts, kur atpū sties no trokš ņ a un pū ļ iem.

Tā kā Bentota bija pirmā vieta mū su marš rutā , es ļ oti vē lē jos pē c iespē jas ā trā k redzē t okeā nu. Pirms brokastī m steidzā mies uz pludmali skriet viļ ņ os.

Un pē c brokastī m mē s devā mies vasaras safari (Bentota River Safari).

Mū su laiva izlauzā s cauri mangrovju audzē m, mē s redzē jā m krokodilus, slinkas vā rnas, pē rtiķ us, č ū skas, lidojoš us suņ us, dī vainus putnus. Laivas vadī tā js mums apskatī ja visus dzī vniekus.

Protams, mē s apmeklē jā m Spice Garden. Tieš i no laivas mū s aicinā ja redzē t, kā vaniļ a un kanē lis aug mā jā , kas pē kš ņ i parā dī jā s starp kuplajiem kokiem. Dā rzā viņ us cienā ja ar tē ju, izskaidroja visas garš vielu audzē š anas smalkumus un piedā vā ja zā les pret visā m kaitē m. Mē s negrasī jā mies neko pirkt, bet es padevos pieprasī jumu spiediena dē ļ . Vē lē jos atbalstī t pā rdevē ju, kuras mā ju gaidī ja 3 bē rni un sieva grū tniece.

Daudzi š rilankieš i stā sta tū ristiem lī dzī gus stā stus par bē rniem un manipulē ar viņ iem.

Pā rsteigti par ekskursiju mē s atgriezā mies savā mā jā , kur mū s sagaidī ja dā ma ar milzī gu garneļ u š ķ ī vi un piedā vā ja tā s pagatavot vakariņ ā s.

3. diena

No rī ta ar tuk-tuk devā mies uz Hikaduvu. Ar vē ju matos un pē c iespē jas atmosfē riskā ku. Tuk-tuk vienmē r ir klā t!

Marš ruts ir pā rsteidzoš s, ar pieturā m, kur vē laties, un labā ko skatu uz okeā nu.

Cunami Honganji Vihara piemineklis:

Piemineklis cunami Honganji Vihā ras upuri

Hikaduva

Mū su jaunā terase ar skatu uz dzelzceļ a sliež u ceļ u ir iegremdē ta zaļ umos. Un otrā mā jas pusē okeā ns bija trokš ņ ains.

>


Tajā dienā mums bija laiks peldē ties ar bruņ urupuč iem netā lu no viesnī cas Hikka Tranz by Cinnamon . Lielie bruņ urupuč i ē da tieš i no rokā m. Dedzī ga lancete visiem izdalī ja jū raszā les un lū dza viņ iem nedaudz pateikties. Daž i ņ ē ma, citi pamā ja. Un es viņ am no sirds iedevu nedaudz rū pijas un rū pī gi baroju bruņ urupuč us ar to, ko viņ i š eit ē da. Un kā pē c viņ i joprojā m kuģ otu katru dienu?

Skaistā kais saulriets Š rilankā , ko redzē jā m Hikaduvā . Daudzkrā sains, maģ isks, neaizmirstams. Kā spilgta izrā de.

4.  diena

Ceturtā diena bija zivju un koraļ ļ u diena. Hikaduvā ir koraļ ļ u rifs un populā ra snorkelē š ana.

Pē c cunami rifs tika bojā ts, tač u tieš i š eit mierī gā un tī rā ū denī var peldē ties starp simtiem krā sainu zivju.

Tū lī t kā ds vietē jais pā rdevē js mū s kā rdinā ja ar dī vainu katamarā nu kuģ ot uz vietu ar milzī giem koraļ ļ iem un pā rsteidzoš ā m zivī m. Kā vē lā k izrā dī jā s, zivis peldē ja tā pat kā pie krasta, bet izmē ros lielā kas.

Š ā das zivis var redzē t tieš i krastā .

Hikaduvā mē s atradā m augļ u tirgu un nopirkā m daž as mā rciņ as vakaram.

5.  diena

Nā kamajā dienā no Hikaduvas mē s devā mies uz Unavatū nu. Ā tri iekā rtojā mies pie treš ā viesu nama, atstā jā m mantas un tajā paš ā dienā ar autobusu devā mies uz Halli.

Visa dzī vī ba ir koncentrē ta š ajos kū rortos pie galvenā ceļ a. Mē s nekavē joties izgā jā m no vā rtiem uz brauktuves un iekā pā m pirmajā autobusā pareizajā virzienā . Patiesī bā mē s devā mies atpakaļ , bet bez mugursomā m.

Halle

Halles pilsē tas vecā daļ a un tā s nocietinā jumi ir iekļ auti UNESCO Pasaules mantojuma vietu sarakstā Ā zijā .

Kā dreiz pilsē ta, kas periodiski mainī ja nosaukumu un ī paš niekus, bija liela osta un iepirkš anā s centrs. Tas piederē ja portugā ļ iem, holandieš iem un britiem.

Mē s lē nā m gā jā m pa senajiem pilsē tas mū riem un ielā m. Viņ i redzē ja skolē nus un privā tskolu. Tradicionā li Š rilankas skolē ni valkā baltas skolas formas.

Gallijā ir daudz veikalu, kafejnī cu, modes preč u veikalu un tū ristu.

6.  diena

Unawatuna

Unawatuna ir skaista pludmale, š eit ir ī sta "baltī ba".


Sestajā dienā mē s apmeklē jā m č etras tuvē jā s pludmales. Un viņ i visi ir ļ oti atš ķ irī gi. Š o dienu mē s pavadī jā m pē c skripta "nopirku un pā rcē lā mies uz jaunu pludmali".

Mū su viesu nams atradā s netā lu no Delavelas pludmales. Tā atrodas daž u kilometru attā lumā no slavenā s Unavatunas kū rortpilsē tas.

 Dalavelas pludmale src = Dalavela pludmale

Tad mē s braucā m uz Unavatū nu un turpinā jā m pludmali.

Unavatuni centrā lā pludmale

Mē s visu laiku gā jā m kā jā m uz Jungle Beach 1 no Centrā lā s pludmales.

Jū s varat braukt ar tuk-tuk uz noteiktu punktu. Bet vē l pa š auru taciņ u lī dz ū denim jā nokā pj cauri ī stiem dž ungļ iem.

>

Dž ungļ u pludmale (Junkla pludmale 1)

Juncle Beach 1 ir neliela pludmale, un pē c daž ā m stundā m jū s vē laties jaunus piedzī vojumus. Caur akmeņ iem uzkā pa Juncle Beach 2. Š ķ iet, ka cita ceļ a nav.

Dž ungļ u pludmale (Juncle Beach 2)

Un 15 minū š u attā lumā no Juncle Beach 2 atrodas skaists budistu templis Japā nas miera stupa. Marš ruts atkal veda cauri dž ungļ iem uz templi.

Japā nas Lankas miera templis < / p>

Pasaules Japā nas stupa

Pa ceļ am uz Dž ungļ u pludmali es aizmirsu cepuri dā vanu veikalā . Kad vakarā atgriezā mies, viņ i mani uzreiz atpazina un atgrieza pazuduš o. Pā rdevē ja bija tik priecī ga. Cilvē ki Š rilankā tic karmai un dara labus darbus no visas sirds.

>

Vakari Unavatū nā Indijas okeā na krastā  — viss labā kajā s romantiskajā s filmā s. Apkā rt deg lā pas, zem kā jā m smiltis, un tuvumā ir okeā ns.

7. diena

Pē dē jā pilnā diena pie okeā na. Plā ns bija atkā rtot vakardienas marš rutu. Vē lreiz paskatī ties uz mē rkaķ i, iedzert kokosriekstus, uzkā pt dž ungļ os, bū t apmierinā tam, kas, protams, nav iespē jams.

Kad ū dens un gaiss +29, kad ē rti visā s sajū tā s, svaigi augļ i, jū ras veltes, bet tajā paš ā laikā viss ir ļ oti vienkā rš i un pieejams - grū ti izbaudī t un apstā ties.


Š rilanka ir ī sts sajaukums. Š eit var pā rsteigt daudzas lietas. Ir daž i trū kumi. Vietē jais transports, lieli attā lumi starp tū risma punktiem. Š o sarakstu var papildinā t. Tač u arī ar tevi notiks daudzas labas lietas.

Š eit, Š ri, jū s nekas ī paš i nenovē rš .

Pē dē jā s 3 dienas pavadī jā m garos braucienos starp pilsē tā m un Wow-punktiem.

Ē rtī bas un stundu taupī š anas labad noī rē ju automaš ī nu ar š oferi (280 USD, ieskaitot izmitinā š anu viesnī cā - 2 naktis). Mums palaimē jā s vienoties ar š oferi Bentotā . Ieteica viesu nama kundze, un mē s to nenož ē lojā m.

Lielā kā daļ a interesantu vietu atrodas salas centrā lajā daļ ā .

Š ī bija mū su pirmā rī tausma. Neesam tik agri pamoduš ies. Lī dz vadī tā ja ieraš anā s brī dim bija atlikuš as 10 minū tes. Nevarē jā m noticē t, ka vairs nebū s pludmales, zivju, smilš u.

Kamera uztvē ra pirmos saules starus, un š rilankieš i noķ ē ra zivis.

Pā rsteidzoš a tradī cija. Makš ķ ernieki ir viena no Š rilankas raksturī gā kajā m iezī mē m. Biež i vien var redzē t zvejnieku attē lus uz T-krekliem, gleznā m, suvenī riem. Un no paš iem makš ķ erniekiem š ā das vietas ar stabiem okeā nā nemaz nav tik viegli atrast.

Viss, ejam!

Pa ceļ am satiekam ziloni. Viņ š dzī vo rezervā tā , bet zina, ka tū risti var ā rstē ties. Tuvojas ceļ am un gaida dā vanu.

Rā vanas ū denskritums >

9 Nine Arch Bridge, Demodara < / small>

Kafejnī ca Chill, Ella < / p>

Okeā ns palika aiz muguras, aiz maš ī nas loga – pavisam cita Š rilanka.

Š ā di aug tē ja.

Tē jas fabrika.

Blue Field Tea Factory < / p>

Š ī s rū pnī cas vē sture aizsā kā s 1921.  gadā . Drī zumā tiks svinē ta 100 gadu jubileja.

Ceļ vedis stā sta par gardā kajā m tē jas lapā m un brī dina, ka lietainā laikā ir jā pasargā atklā tā ā da no lič iem.

Dē les ir sauszemes vai sauszemes dē les, kas dzī vo Š rilankas lietus mež os. Daudzi tū risti atturas apmeklē t tropiskos mež us mitrā sezonā vai lietus laikā , jo š ajā laikā tie ir aktī vi.


Š obrī d gids pamana uz manas kā jas asiņ ainu zī mi un lū dz neuztraukties. Es nepievienoju fotoattē lu, bet esiet uzmanī gi. Viņ a mani pagarš oja pie 9 arku tilta un nokrita no ceļ a. Tas ir ļ oti labi, jo tos plē st un saspiest nav ieteicams. Jā lasa par dē lē m un jā ģ ē rbjas pareizi, ja tiek prognozē ts lietus.

9.  diena

Piradenijas Karaliskais botā niskais dā rzs

Karaliskais botā niskais dā rzs Peradenija < / p>

>

Pinnavel ziloņ u patversme

Pinnawala ziloņ u bā reņ u nams

10.  diena

Sigirija

Tas ir akmeņ ains plato 370 metrus virs jū ras lī meņ a, kura virsotnē atrodas izpostī ts pils un cietokš ņ a komplekss, ko ieskauj plaš s dā rzu tī kls, peldbaseini un citas pussagruvuš as senā s celtnes.

Klinš u cietoksnis un Sigiriya pils — arī iekļ auti UNESCO objektu sarakstā .

Š eit bū s jā sasprindzina sē ž amvieta un jā kā pj kalnā pa neē rtā m kā pnē m. Bija ļ oti sarež ģ ī tas vietas, un mani ceļ i trī cē ja no spriedzes un bailē m. Daudzi tū risti kā pa ar bē rniem rokā s. Drosmī gie š rilankieš i.

Tač u noguruma kulminā cijā atkā pjas Ceilonas nepā rspē jamo ainavu un skaistuma priekš ā .

Nokā pt ir nedaudz vieglā k. Bet nedaudz.

Dambulas alas templis

Tikai mū su kā jas atkā pā s no Sigirijas kā pnē m, jo ​ ​ pirms mums izauga jaunas kā pnes uz templi. Akmens pakā pienu augstums lika par sevi manī t. Mums bija vajadzī gs ilgs laiks, lai atkal uzkā ptu augš ā . Atgā dina okeā nu un laiskas dienas pludmalē .

Pie ieejas ir jā nosedz kā jas un jā novelk apavi. Man lī dzi bija kabatlakats, un vī rs bija ī rē ts. Arī apavus noguldī jā m par naudu.

Š rilanka jū s esat neticama valsts. Es gribu atgriezties. Es gribu jū su mango, avokado, pludmales, palmas, okeā nu, ķ irzakas, ņ irgā š anos par pē rtiķ iem, sauli, tuk-tukus, smaidu un smarž as.

Dā vanas

Iegā dā jieties labas kvalitā tes apģ ē rbu un suvenī rus ODEL veikalos! Š ie veikali atrodas lielajā s pilsē tā s, kā arī beznodokļ u rež ī mā . Pē rciet tē ju no MLESNA TEA . To nav tik viegli atrast, bet tas ir iespē jams.

Ievadiet attē la aprakstu

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Пам'ятник жертвам цунамі (Tsunami Honganji Vihara)
пляж Dalawella beach
Центральний пляж Унаватуни
Джангл Біч (Juncle Beach 1)
Джангл Біч (Juncle Beach 2)
Japan Lanka Peace Temple
Японська Ступа Миру
Pink Elephant Hotel and Restaurant
Водоспад Равана (Ravana Falls)
9-ти арочний міст (Nine Arch Bridge), Демодара
Cafe Chill, Ella
Blue Field Tea Factory
Royal Botanic Gardens Peradeniya
Pinnawala Elephant Orphanage
Līdzīgi stāsti
komentāri (30) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums