Šrilanka ir ne tikai jaka ar ziloņiem, bet daudz kas cits.

17 Jūnijs 2019 Ceļošanas laiks: no 03 Decembris 2018 ieslēgts 15 Decembris 2018
Reputācija: +82
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Nu, ir pagā jis mazā k nekā pusgads, kopš grasī jos rakstī t par savu ceļ ojumu uz Š rilanku. Kas notika no 2018. gada 3. lī dz 15. decembrim. Bet vispirms vispirms.

Ir zinā ms, ka Š rilanka ir vē sturiski ļ oti interesanta valsts, un tur ir arī jū ra - precī zā k, Indijas okeā ns - es gribē ju redzē t abus. Pā rskatot vietē jo tū roperatoru piedā vā tā s ekskursijas, kļ uva skaidrs, ka “nepietiks”, un viņ i ne visur ved lī dzi. Tā pē c tika nolemts meklē t ekskursiju pa pludmali-kaut kas-tur, ar iespē ju apmeklē t interesantas vietas, un tomē r sasildī t vē deru Indijas okeā na krastā . Un š ā ds risinā jums tika atrasts - vietnes https://life4travel veidā . com, proti - ceļ ojuma "Classic Sri Lanka 5.0" veidā - pa Š rilankas vē sturiskajā m vietā m un piejū ras kū rortiem, 13 dienu garumā .

Pē c nelielas vilcinā š anā s - galu galā vī za un biļ etes bū s jā ņ em paš iem, un kas vē l priekš ā - pievienojos. Vī za tiek izsniegta internetā bez problē mā m par 35 USD.


Raugoties uz priekš u, es teikš u, ka programmu uzņ ē mē ja puse izpildī ja 100% un 20% no augš as, visē rtā kajā laikā un vislabā kajā veidā . Tā tad, ja mē rķ i un marš ruts sakrī t ar plā niem, tad ejiet tikai ar tiem.

Lidojums. Tā kā tū res programma sā kā s 6.30 (š ā di! ) Kolombo lidostā un UIA bez pieturas ieradā s jau 9.30, tika nolemts lidot ar Arab Fly Dubai ar ī siem pā rsē š anā s gadī jumiem Dubaijā (1 stunda turp un 3 atpakaļ ). ) (ir lī dzī gi Air Arabia lidojumi), tad arī tad, kad mū su lidmaš ī na no Kijevas pacē lā s vē lu un kavē jā s 1 stundu uz Dubaiju, aviokompā nija sagaidī ja tranzī tā atlidoš os un ļ oti ā tri un organizē ti mū s veda uz nā kamā lidmaš ī na.

Daž i lidoja ar citiem lidojumiem un nakš ņ oja 1 nakti netā lu no lidostas.

Tikš anā s lidostā notika laikā un bez problē mā m, un tagad mē s braucam pa Š rilanku. Un mē s pat apmeklē jam Š ri Ramas un Š ivas templi, kas nav iekļ auts programmā , bet ļ oti interesants.

Un beidzot esam viesnī cā – un sveiks, Indijas okeā ns.

Un, ja nekas tā ds no ž oga puses nav paredzē ts, tad

Tā izskatā s paradī ze. - Okeā ns Paradī zes viesnī cā Kalpitijā - jauki bungalo, okeā ns, saule un daudz garš ī gu ē dienu.

Un mē s ceļ ojā m pa š ī s Š rilankas pilsē tā m un ciemiem.

Tū lī t pateikš u – viņ i mani biedē ja ar netī rumiem, atkritumiem, kaitinoš iem ubagotā jiem un citā m Indijas un tā s apkā rtnes "vietē jā m iezī mē m".

Tā tad. Š rilankā tas viss NAV! VISPĀ RĪ GI! Pat mazā s pilsē tā s. Pat tempļ os. Un, braucot garu marš rutu apkā rt salai un cauri tū ristu zonā m, un cauri pilsē tā m, un kalnu apgabalos 1500 km garumā , par to jau var strī dē ties.

Atkritumi — noteikti ne vairā k kā vidē jā pilsē tā vai ciematā jebkur, no Ē ģ iptes, Turcijas utt.

Civilizā cija ir arī š eit:

Japahuvas klints un pā rsteidzoš s kā piens + tempļ i

Kā pš ana š ajā "zikurā tā " izrā dī jā s ne viegla, tač u tā lā kā kā pš ana sekoja klintī izgrebtiem pakā pieniem. Un š eit mē s esam augš pusē .

Nolaiž amies jau tumsā un nakš ņ ojam skaistā viesnī cā gandrī z pie paš as klints, ar baseinu un. . . visiem citiem priekiem : )

Anuradhapuras budistu tempļ i un baltā s budistu stupas

Braucieties ar laivu pa lotosa ezeru,


Brauciens vē rš u pajū gos — lauku izklaide.

Un š eit mē s esam viesnī cā , pirms es apmeklē ju galveno mē rķ i - Sigiriya.

Sigirija.

Vē l viens milzī gs paldies tū res organizatoriem. Jā , mū s izvilka no gultā m pulksten 6:00. Bet tikai lai mē s bū tu PIRMIE uz Sigiriya. Kad mē s tur nokļ uvā m, parks bija pilnī gi tukš s. Un mē s bijā m pirmie, kas devā mies uz š o klinti. Freskas bija pirmā s, kas izskatī jā s bez pū ļ iem un blusā m. Mē s bijā m pirmie, kas sasniedza virsotni. Mē s nofotografē jā mies. Apskatī ja visu un rū pī gi. Kas tur notika pē c tam, kad sā ka braukt tū risma aģ entū ru autobusi no visas Lankas, un visa kā puma garumā bija rinda - es pat negribu domā t.

Š rilankieš i uzbū vē ja tieš i to. No sarkana, lū dzu, ņ emiet vē rā , ķ ieģ eļ u. Un kas - sarkans ķ ieģ elis - tas ir arī ķ ieģ elis Ā frikā . Kur gan bū tu bez viņ a. : ))

Un š eit ir kaut kas interesants. Ķ ieģ eļ u mū ris pievienots kaut kam pavisam citam :

Un kā viņ i pieķ ē ra koka konstrukcijas š ī m dzegā m?

Tu nezini? Es arī neizliekos.

Tač u "zilā s acs" vadotnes mums apliecina, ka tai pieķ ē rā s koka konstrukcijas. Kā ? Bet kas zina š os senos.

Vai esat pā rliecinā ts, ka š ī s ķ epas ir kaķ a? Vismaz tā teikts visos ceļ vež os un ceļ vež os. "Lauvas klints". Labi, piestiprinā t ķ ieģ eļ u lauvas galvu nav problē ma. Bet kā ir ar kaķ iem? Vai viņ i kā dreiz ir redzē juš i kaķ us? Un lauvas ķ epas arī ? Manuprā t, tas ir kaut kas pū ķ is. Dī vainā kā rtā Ramajanā ir pieminē ta Lanka, tač u arī tajā nav ne vā rda par pū ķ iem. Š eit kaut kas nav kā rtī bā .

Un jau augš ā  — atkal mums ir darī š ana ar š rilankieš u ē kā m:

Š eit ir kaut kas interesants. Bē dī gi slavenais karaļ a baseins, viņ a tronis.

Tikai š eit ir kaut kas dī vaini nesaskanī gs ar apkā rtē jo sarkano ķ ieģ eli, un - vidē nav skaidrs, kas.


Un š eit ir stiprinā jumi — vertikā li iegriezumi akmenī  — redzami, nokā pjot no klints. Kas te bija? Vā rti? Lifti? Bet noteikti kaut kas pamatī gs, jo stiprinā jumi vē l nav izjukuš i - vismaz tagad ieliec sijas un strā dā .

Un vē l "troņ i". Š oreiz jau apakš ā , gandrī z parka lī menī . Jā , un uz pulē tas platformas. Un kā di ir izgriezumi, savienojumi un patieš ā m visa struktū ra.

Un pē dē jais akords - "ķ eblī tis" - pat zemā ks par š o platformu, parasto, mū su cilvē ka augumā , bet. . . atkal ne no š ī s civilizā cijas? :

Š ķ iet, ka labi pā rmeklē jot apkā rtē jos mež os, var atrast arī ko citu.

Š ķ iet, ar Sigiriju viss ir skaidrs. Precī zā k, nekas ī sti nav skaidrs. Ejam tā lā k.

Mū su ceļ ā atrodas Kandi kalns ar Zobu templi, Botā nisko dā rzu un citā m civilizā cijas priekš rocī bā m.

Starp citu,

par civilizā cijas svē tī bā m. Kad kalnu ceļ ā starp apdzī votā m vietā m pie mū su autobusa uzsprā ga avots (kas zina, tie sapratī s, ka avā rija nav no tā m vieglā k izlabojama), grupa tika nosū tī ta garā mbraucoš ā autobusā - un apdroš inā š anas kompā nijai bija jā piegā dā jauns atspers. uz autobusu un nomainī t to. Tā tad - š rilankieš i ar visiem remontdarbiem tika galā.3-4 stundu laikā , tā ka, grupai iereģ istrē joties viesnī cā , mū su autobuss jau bija atbraucis. Te ir runa par valsts gatavī bu tū rismam. Diezgan cienī gi.

Zobu templis.

"Vai uz Marsa ir dzī vī ba, vai uz Marsa ir dzī vī ba. . . ", t. i. , "Zoba templī ir zobs, vai ne. . . " - neviens to ī sti nezina, bet tas joprojā m ir ir vē rts apmeklē t.

Un masku š ovs:

UN TĒ JA — kur mē s bū tu bez tā s? Pirmkā rt, tē jas fabrika ar agregā tiem no pagā juš ā gadsimta sā kuma (viena no maš ī nā m tika raž ota 1936. gadā ),

Nu ko, pē c degustā cijas - laipni lū gti pie kases : )

Starp citu, tē ja bija lieliska. Jū s to nenož ē losiet : )

Un cauri visā m tē jas plantā cijā m, jau nakš ņ ojuš i kalnainā apvidū diezgan pieklā jī gā viesnī cā , nokļ ū stam Lipon Seat.


Un vē lreiz paldies organizatoriem. Atkal celts pulksten 6:00. Bet. Mē s, tā pat kā Sigiriya, tur bijā m pirmie. Pā rbaude, pā rsteidzoš u ainavu fotogrā fijas. Un tad pusstundu vē lā k, tieš i laikā , kad ieradā s citas grupas, ielejas sā ka klā t migla. Viņ i saka, ka vienmē r ir š ā di. Lai visu redzē tu, precī zi jā zina, kad ierasties. Tie, kas kavē s, redzē s tikai miglu.

Atseviš ķ s uzdevums — kā pš ana Š ri Pada jeb Ā dama virsotnē . 6000 soļ u uz augš u, un tikpat (protams) uz leju. Un vē lreiz paldies organizatoriem.

Kad bijā m tur, kā pš ana Š ri Pada bija atkarī ga tikai no mū su paš u izturī bas un spē jā m. Bet pē c 2-3 nedē ļ ā m sā kā s svē tceļ ojumu periods. Un tad kā pš ana kalnā varē tu aizņ emt daudz ilgā ku laiku – jo uz katra soļ a ir cilvē ks, kurš gaida savu kā rtu uzkā pt kalnā un paklanī ties savai svē tvietai, vai viņ š ir budists (Budas pē das nospiedums), hinduists (pē das nospiedums). Viš nu), vai musulmanis vai kristietis (Ā dama pē das nospiedums). Viņ i dodas uzkā pt kalnā apmē ram divos naktī , ceļ as visu nakti ar lukturī š iem un sagaida rī tausmu. Augstā ki spē ki mums rī tausmu nerā dī ja, bet fotogrā fijas tika uzņ emtas.

Tā lā k marš rutā - Jallas nacionā lais parks - dž ipu safari. Mē s ceļ amies ap 5:00, un naktī uz dī vainas konstrukcijas, ko sauc par dž ipu, izbraucam, lai apskatī tu dzī vniekus - aah - nī lzirgu pē rtiķ us, aah, kaš alotus krokodilus, aah un zaļ o papagaili.

Un tur bija ziloņ i, un bifeļ i, un papagaiļ i ar pā viem, un viss, viss, viss.

Bet š eit ir nepaveicies — vienā no š ī parka klinš u atsegumiem nejauš i tika pamanī ti tā di paš i iecirtumi kā Sigiriya. Tas "zhzhzhzh" Lankā acī mredzami nav bez pamata. Bet neviens to nedara.

Un kā ds akmens pie apvā rš ņ a! Š eit acī mredzot to lū dz kā ds sens priekš postenis, cietoksnis vai templis. Tā pū ķ u civilizā cija. Bet tas mū s noveda kaut ko nepareizā virzienā , fantā zijas valstī bā .

Un tagad uz jū ru!

Ilgi, spē cī gi viļ ņ i un pamestas pludmales (maz cilvē ku) Tangalle.

Starp citu, uzmanieties no pā viem uz ceļ iem!

Un Hikaduvas pludmales.

Un ir pienā cis laiks doties mā jā s.

Par naudu — lidojums aptuveni 500 $

Pati ekskursija organizatoriem (viesnī cā m utt. ) - 500 USD

Ekskursijas — š eit katrs izlemj pats, es saņ ē mu 450 $


Baroš ana - no 5 lī dz 15 USD dienā , pē c tam atkarī bā no apetī tes, alkohola, augļ iem un citā m lietā m.

Suvenī ri un pirkumi — arī mē s katrs uzskatā m par sevi.

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (10) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums