Mežonis uz Šrilanku. Rokasgrāmata manekeniem (pēdējā sērija)

05 Decembris 2017 Ceļošanas laiks: no 06 Novembris 2017 ieslēgts 17 Novembris 2017
Reputācija: +15097.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Vilciens pē kš ņ i apstā jā s. Iepriekš viņ š bija apstā jies, bet š oreiz kaut kā ī paš i apstā jā s. Vilciena vadī tā js izkā pa un devā s uz vilciena astes pusi. Daž i vī rieš i seko. Cilvē ki sā ka kā pt ā rā no maš ī nā m. Kā jums patī k situā cija? Un kas notiek, nejautā jiet! Lī dz tam laikam pasaž ieru rasu sastā vs bija krasi mainī jies. Gandrī z visiem eiropieš iem izdevā s aizbraukt, un viņ u vietas ieņ ē ma vietē jie iedzī votā ji. Bet tā du bija maz. Acī mredzot lielā kā daļ a ceļ oja 3. klasē . Lai gan nav skaidrs, kas liedz iegā dā ties biļ eti uz 3. klasi, braukt 2. un izkā pjot vienkā rš i atgriezties savā maš ī nā un izkā pt no turienes. Kamē r braucā m, kontrolieri neredzē jā m. Biļ etes tiek pā rbaudī tas platformā .

Bet es nerunā ju par to. Tomē r tas bija lē ni! Dziļ i, kaut kur ļ oti dziļ i, es zinā ju, ka viss bū s labi. Bet virspusē...Mē s mē ģ inā jā m jokot un spekulē t, kas notika? Viņ i nervozi ķ iķ inā ja. Un manā galvā ritinā ja iespē jamā s iespē jas izejai no situā cijas. Un izejas nebija! Noalgot vietē jos, lai viņ i kaut kur aizvestu mū su lietas? Un viņ i ņ ems un izkliedē sies daž ā dos virzienos kopā ar lietā m. Un kur vispā r vilkt? Kā ds cits transports š eit ir iespē jams? Helikopters?


Mums nekas cits neatlika kā gaidī t savu likteni un paļ auties uz Š rilankas Dzelzceļ a ministriju. Ceļ š ir viens celiņ š . Kamē r mū su vilciens nepaies garā m, attiecī gi arī pretimbraucoš ais netiks. Mū s š eit vienkā rš i nevar atstā t likteņ a varā ! Vai arī var? Ā rkā rtas situā ciju ministrija tiks pieslē gta un visi tiks evakuē ti! Vai arī viņ i neevakuē jas. Ir divas iespē jas.

Un Brauna kustī ba turpinā jā s. Cilvē ki š audī jā s š urpu turpu no maš ī nas uz maš ī nu un gar audeklu, izkā pa un atgriezā s. Fakts, ka viņ š ieradā s, iedvesmoja zinā mu optimismu. Un pats galvenais, neviens nevilka nekā dus veseri un daž ā dus citus remontam nepiecieš amos dzelzs gabalus. Ja kaut kas ir salū zis, tas ir jā labo! Lai gan. . . Ir arī citi veidi.

Apelsī nu mū ks gā ja garā m vagonam lī dz vilciena astei. Pē c brī ž a viņ š devā s pretē jā virzienā . Pē c brī ž a garā m gā ja vilciena vadī tā js un vī rieš u grupa. Pā ris arī izgā ja cauri mū su maš ī nai, no kuriem viens parā dī ja mums paceltu pirkstu un teica “OK! ”. Varbū t viņ š , protams, apbrī noja manu vai Verkas skaistumu, bet mē s viņ a ž estu interpretē jā m tā , kā ļ oti gribē jā m - viss tika salabots! Mū ks paveica savu darbu!

Kas tur ī sti notika, var tikai minē t. Es nezinu, kā viņ ai izdevā s to redzē t, bet Verka apgalvoja, ka pē dē jā automaš ī na nobrauca no sliedē m ar vienu riteni, un galu galā problē ma tika atrisinā ta ļ oti vienkā rš i - viņ i atkabinā ja automaš ī nu. Lokomotī ve rū ca divas reizes, un cilvē ki steidzī gi sā ka lē kt atpakaļ vagonos. Mē s palikā m pusstundu. Un mums š ķ ita, ka uz mū ž ī bu.

Mē s nobraucā m daž us simtus metru, un aiz loga parā dī jā s neliels templis. No turienes nā ca mū ks! Izrā dā s, ka ne tā ds mež onī gs te! Vispā r Š rilanka, pē c maniem novē rojumiem, ir blī vi apdzī vota. Protams! Es pats te dzī votu! Un kas? Man š eit pā rmeta bezsirdī bu, it kā grauju salas ekonomiku, man nav ž ē l nelaimī go vietē jo iedzī votā ju. Kā pē c viņ us ž ē l? Vai viņ iem mā ju apkurei ir vajadzī ga dā rga gā ze un ogles? Vai ū deļ u mē teļ i un lapsu cepures? Vai zā baki? Nē ! Peldkostī mi nav nepiecieš ami. Varbū t vajag tē rē t daudz naudas, lai uzpū stu, pieaudzē tu matus un pielī mē tu skropstas? ES nedomā ju. Un ar pā rtiku viņ iem viss ir daudz vienkā rš ā k - koš ļ ā jiet kokosriekstus, ē diet banā nus! Lepota! Mums ir jā ž ē lo mū s.


Mē s ieradā mies kā dā lielā stacijā . Atkal mē s stā vam ilgu laiku. Iepriekš stacijas aizkavē jā s uz pā ris minū tē m. Acī mredzot viņ i sapulcinā ja ekspertu komisiju un devā s sastā dī t automaš ī nas nojaukš anas aktu. Vai varbū t gā jā m atkabinā t kā du citu maš ī nu, lai varē tu braukt ā trā k. Lai nu kas tas bija, bet pusstundu mē s atkal protorchali. Iedomā jieties, kā tas ir cilvē kiem, kuri ceļ o pretē jā virzienā . Tas atkabinā ts vagons vē l ir jā novā c no ceļ a, lai tas netraucē ti varē tu pabraukt garā m.

Sā k satumst. Un kļ uva patieš ā m skumji. Aiz loga nekas nav redzams. Tikai daž kā rt pē c retajā m gaismā m augš ā varē ja nojaust, ka joprojā m atrodamies kalnos.

Kopumā tas bija ā rprā tī gi garlaicī gi, sliktā k nekā lidmaš ī nā . Tiesa, Kandijā ieradā s studentu grupa, trokš ņ aini spē lē jot kā rtis. Bet arī tie drī z iznā ca.

Pusvienpadsmitos mē s ievilkā mies Kolombo. Neskatoties uz naš ķ oš anos ar garš ī giem naš ķ iem, kas pirkti no tirgotā jiem, man ļ oti gribē jā s ē st! Papildus summai, kas bija paredzē ta biļ etes maksai uz lidostu, man vē l bija palikuš as daž as rū pijas.

Mē s atstā jā m stacijas ē ku — Kolombo neguļ ! Neskatoties uz vē lo stundu, visi shmarki stendi darbojā s. Cilvē ki uz ielas! Tie, kas apnika, gulē ja turpat lejā pa ietvē m, ī paš i daudz pie stacijas ē kas. Ļ oti gribē ju aiziet uz kā du no vietē jiem krodziņ iem, bet Verka ar histē riskā m notī m balsī kategoriski atteicā s. Tikā m lī dz vietai, kur autobusi stā vē ja gar ietvi. Kaut kur š eit ir jā bū t komerciā lai autoostai. Lasī ju, ka valdī bas autobuss uz lidostu kursē lī dz 20:00. Naktī s no komercautoostas kursē tikai komerciā lā satiksme. Valsts, kurā mē s ieradā mies, kad ieradā mies, atrodas pā ri ceļ am.


Sasniedzot autobusus un neatraduš i vajadzī go 187. marš rutu, mē s apstā jā mies. Tuk-tukers ir klā t. Bet es tos notī rī ju, jo izlasī ju, ka nav vē rts doties uz lidostu ar tuk-tuk - tas ir pā rā k tā lu. Viena no viņ iem š oferis vē l mē ģ inā ja ar mani sazinā ties. Teica, ka autobuss uz lidostu apstā jas š eit. Labi, gaidī sim. Tuk-tukers neatpalika un piedā vā ja mū s aizvest par pusotru gabalu (10 dolā riem). Es nepiekritu. Tad, redzot, ka man nebū s nekā da labuma, viņ i man parā dī ja, kur patiesī bā piestā j mums vajadzī gais autobuss. Es devos meklē t. Bija jā iziet cauri ļ auž u mudž ē jam tirgum. Pē c tam viņ a vienkā rš i notrulina, ka man ap kaklu karā jā s maks ar tū kstoš dolā ru. Viņ a satvē ra viņ u ar nā ves tvē rienu. Neviens man neuzbruka un pat ieteica, kur meklē t autobusu.

Š is nebija tas pats, ko mē s braucā m no lidostas. Kā ds mazs. Vadī tā js guļ sē deklī . Priecā jusies, ka atradu autobusu, skrē ju atpakaļ . Vadiks un Verka vairs nezinā ja, ko darī t. Kur mani var atrast? Aizvedu viņ us uz autobusu. Š oferis pamodā s, nolika mū su mantas pie sava sē dekļ a. Diriģ ents sā ka kliegt sirdi plosoš ā balsī . Ja es nezinā tu, es nekad nebū tu sapratis, kur š is autobuss dodas. Kaut kas lī dzī gs “Ipootipootipootipoot”, kas izkliedza mē les griež ot, man nekā dā veidā nebū tu palī dzē jis saprast.

Cilvē ki pieblī vē ti kā siļ ķ es. Gandrī z uzsē dā s man uz galvas. Bet ar to nepietika. Pā rbraucis uz pretē jo pusi, autobuss apstā jā s pie apmales pie š tata autoostas, un konduktors turpinā ja kliegt savas ķ ibeles. Vai viņ iem visiem jā dodas uz lidostu? Kur ir frī ki? Bet pa ceļ am daudzi izkā pa. Braucā m ilgi un ne pa š oseju (š ķ ietami).

Beidzot viņ i ieradā s. Iznā kot, es pasniedzu konduktoram 500 rū pijas, rē ķ inoties ar simts kvadrā tmetriem sī knaudas (atbraucot, ja atceraties, maksā jā m katrs 130 rū pijas). Kur tur! Diriģ ents vispirms teica - "900", bet, kad ieraudzī ja mū su lietas un atjē dzā s, pacē la likmi lī dz 1400! Labi, ka mē s nepaē dā m vakariņ as, un man joprojā m bija rū pijas. Es atdevu gandrī z visu, kas man bija. Buda ir ar tevi, zelta zivtiņ a!

Pā rē jā s aptuveni trī ssimt rū pijas tika iztē rē tas par krekeriem lidostas mazajā lielveikalā .

Pie reģ istrā cijas galda meitene teica, ka lidosim nevis 4.55, bet gan 4.05 (reā li bija divi reisi, kad pē rku biļ etes). Lidojums ar ī sā ko pā rsē š anos bija nedaudz lē tā ks, tā pē c, protams, nopirku. Un tad viņ i nez kā pē c nolē ma mū s pā rstā dī t.

Vai? - ES jautā ju. Nu viņ a atbild: “Bikoz………. . ” Kā jū s saprotat, es dzirdē ju tikai vienu pazī stamu vā rdu - pirmo. Jā , kas mums ī sti ir svarī gi, kā pē c? Jo agrā k apsē ž amies, jo agrā k dodamies prom! "LABI! " - Es saku.


Bet bija atš ķ irī ba. Trī s stundu vietā mums ir palikuš as tikai divas, lai izlaupī tu Dutiku. Man beidzas smarž as, Vadikam jā iegā dā jas dā vanā m viskijs (korupcijas apkaroš anas ietvaros).

Un dutik izrā dī jā s diezgan skumji. Uz smarž ā m nav paraugu vai cenu zī mju. Viss bija jā jautā . Ļ oti neē rti. Smarž u cenas ir než ē lī gas! Pē dē jo reizi es nopirku simts smarž u par 77 USD. Un tagad man bija jā pē rk 50 tualetes ū dens par gandrī z to paš u naudu! Kapets!

Dzē rumu nodaļ ā nav nekā interesanta. Vadiks bija sarū gtinā ts.

Un tad mē s atklā jā m, ka tur ir vairā k nekā viens dutiks. Otrajā bija akcijas viskijā un saldumos. Ir kur klī st! Es vairs neskatī jos uz smarž ā m, lai nesajuktu. Pastā v iespē ja, ka nav pat divu dutiķ u. Bet mums nebija laika!

Jū s nevarat iedomā ties, cik es esmu noguris! Es piecē los, ja atceraties, sestā s sā kumā , lai sagaidī tu rī tausmu. Pusotras stundas pastaiga pa nelī dzenu reljefu ļ oti ā trā tempā . Tad alus, tad 12 stundas vilcienā . Un visu š o laiku uz robež as. Ir pagā jusi gandrī z diena uz manā m kā jā m. Es pat neskaidri atceros pacelš anos. Labi, ka lidmaš ī na nebija pā rpildī ta, un Verka apsē dā s trī s tukš ā s vietā s. Un es saritinā jos divos krē slos. Man izdevā s pā ris stundas pagulē t, lai gan mazā k cietā rež ī mā es nekad nebū tu varē jis.

Nā kamajā lidmaš ī nā vairs nerunā ja par sapni — tā diena bija pienā kusi.


Kijevā pā rsteidzoš i bija diezgan saulains laiks. Viņ i zvanī ja uz to paš u pakalpojumu kā izlidoš anas laikā . Par visu to paš u 250 UAH. nokļ uvā m Dienvidu stacijā , precī zā k, Podvē dera bū dā . Es muļ ķ ī gi nospē lē ju un nopirku biļ etes vē lā kam vilcienam (tagad mums ir divas). Ir slikti, ja ir tikai viens vilciens. Izrā dā s, ka tad, kad divi - par sliktu! Sā kas izvē les agonija. Ko darī t, ja lidmaš ī na aizkavē jas? Un tā vietā , lai izbrauktu 16.37, bija jā gaida pat 18.55! Tā nu mē s nepieklā jī gi ilgi sē dē jā m Bū dā , un š ī , iespē jams, bija sā pī gā kā ceļ ojuma daļ a. Man ļ oti gribē jā s apgulties plauktā un pagulē t vienu dienu! Un tomē r vajag iedzert par veiksmī gā m ceļ ojuma beigā m! Tas bija jā dara vilcienā . Vai pietiek spē ka? Tauta, es skatos, un bū dā ir mierī gi skā bs. Un sev, ko es varu darī t, lai ar tī ru sirdsapziņ u nekavē joties iet gulē t? Bet pastā v briesmas, ka tiksim pavisam izpū stas, un paliksim š eit pa nakti, vai arī pazaudē sim pusi no kluč iem. Nevar bū t! Turies lī dz pē dē jam!

Un mē s izdzī vojā m! Mē s vilcienā dzē rā m konjaku un tik labi gulē jā m! Lī dz septiņ iem no rī ta! Godī gi sakot, plā noju gulē t lī dz pusdienlaikam, lī dz pienā k vilciens, bet ķ ermenis atteicā s gulē t pa dienu pat nā ves sā pē s!

Un tagad – visinteresantā kais. Vai tas bija tā vē rts? Nu, rē ķ iniet un domā jiet paš i.

Es samaksā ju par biļ etē m 455 $. Tas nav lē ts. Ja paveicas, var noķ ert daudz lē tā k. Man nepaveicā s. Mums izdevā s ietaupī t 5 dolā rus uz vī zu, iepriekš saņ emot elektronisku atļ auju. Bet š ī ir lieta. Ja mums paveiksies. Mums paveicā s. Vislielā ko ietaupī jumu radī ja pā rskaitī jums. Ar taksometru lī dz Hikaduvai bū tu jā maksā apmē ram 50 dolā ri. Mē s samaksā jā m, š ajā gadī jumā , 6. No Ellas, es pat nezinu, cik varē tu maksā t pā rskaitī jums. Varbū t simts dolā ru. Samaksā jā m 16 (vilciena biļ etes + lidostas autobuss). Vai ir tik daudz iztē rē tu nervu vē rts? Paskaties pats. Man nav ž ē l savē jo. Saskaņ ā ar jaunā kajiem pē tī jumiem nervu š ū nas tomē r tiek atjaunotas. Tiesa, ne visi, bet dzē rā ju diezgan daudz. Es tieš ā m to dzirdē ju (katrs dzird, ko vē las). Man vienalga. Es to nemaz nenož ē loju. Piedzī vojums ir vē rtī gā ks par jebkuru stulbu naudu.


Es liku Vadikam aprē ķ inā t, cik mē s iztē rē jā m. Tas nebija viegli. Viņ š uzzī mē ja lapu, piemē ram, lodi, un ilgi burvī jā s pā r to. Izrā dī jā s, ka mē s degunā iztē rē jā m 222 USD. Tas ir viss, ko pavadī jā m tieš i Š rilankā (viesnī cas, transfē ri, pā rtika un pat iepirkš anā s). Š ķ iet, ka tas ir labi? No š ī s summas jū s varat atņ emt 250 - mā jokļ a izmaksas (10 naktis ar brokastī m). Ja atrodi ceļ ojumu lē tā k - uz priekš u! Bet paturiet prā tā , ka jums tur nebū s virtuves, un, lai pagatavotu garneles, jums bū s jā izvirtuļ a. Tomē r es aprakstī ju savas grū tī bas. Papildus daž iem ietaupī jumiem, ceļ ojot neatkarī gi, jū s saņ emat pilnī gu kustī bu brī vī bu. Vispā r, ja atkal radī sies trakā doma atgriezties Š rilankā , darī š u savā dā k - rezervē š u vienu vai divas naktis Hikkaduwa vai Unawatuna, un jau uz vietas atradī š u naktsmā jas. Rezervā cija aizņ em vismaz 15% no augš as. Un izlī guma laikā nekā du pā rsteigumu nebū s. Atnā cu, ieraudzī ju, samaksā ju. Tajā laikā , kad mē s tur bijā m, cilvē ku bija ļ oti maz. Domā ju, ka ar mā jokli tur nav absolū ti nekā du problē mu. Ella ir cits stā sts. Es neredzu jē gu pā ris naktis skriet pa kalniem mā jokļ a meklē jumos. Lai gan vairā kkā rt ieradā s daž ā di cilvē ki, un ī paš nieks viņ iem parā dī ja telpas.

Ak, jā ! Nopirku arī apdroš inā š anu. Man izdevā s atrast par zemā ko cenu - 255 grivnas. Paldies Dievam, ka nederē ja!

Lidmaš ī nas biļ etes — 1365

Divvirzienu transfē rs — 22

Apdroš inā š ana — 28

Viesnī cas — 250

Kopā : 166.3 personā m par 10 naktī m brokastu laikā

Es neiekļ auju vī zu, tā s izmaksas nav iekļ autas komplektā .

Kā jau rakstī ju, vietā iztē rē ja trī s (ē dinā š ana, ceļ ojumi, daž i pirkumi) - 416 dolā ri. Tas ir nedaudz vairā k, nekā mē s pavadī jā m iepriekš ē jo reizi Goā . Bet mē s tur ē dā m kafejnī cā , bet rums tur ir neizmē rojami lē tā ks.

Kopumā , pateicoties manam skopumam, kas gadu gaitā saasinā jā s, brī ž iem sasniedzot pat absurdu, mums gā ja, manuprā t, ļ oti labi. Man personī gi patika! Es ceru, ka mans raksts bija ne tikai izklaidē još s, bet daž viet arī noderī gs.

Domā ju, ka pē c skaitļ u redzē š anas komplekso ceļ ojumu cienī tā ji nomierinā sies - absolū ti samē rī gi! Un arī neatkarī go ceļ ojumu cienī tā ji nomierinā sies - viņ i, iespē jams, iztē rē ja mazā k nekā es. Tas ir labi! Lai katrs redz, ko vē las!

Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums
Līdzīgi stāsti
komentāri (46) Atstājiet savu komentāru
Rādīt citus komentārus …
iemiesojums