Šrilanka ir ne tikai viesnīca

Rakstīts: 9 februāris 2016
Ceļošanas laiks: 29 janvārī — 5 februāris 2016
Kam autore iesaka viesnīcu?: Relaksējošām brīvdienām
Viesnīcas vērtējums:
6.0
no 10
Viesnīcu vērtējumi pēc kritērijiem:
Istabas: 5.0
apkalpošana: 6.0
Tīrība: 7.0
Uzturs: 7.0
Infrastruktūra: 7.0
Lidojā m ar pā rsē š anos uz Dubaiju. Kijeva-Dubaija 5 stundas 20 minū tes 2 stundas Dubaijā , Dubaija-Kolumbo 4 stundas 15 minū tes Kolombo lidostā pā rsteidza tas, ka neviens nekur nesteidzā s doties. Izkā rtojums ir lē ns. Vī za ieraš anā s brī dī - 40 USD no cilvē ka. Naudu labā k mainī t lidostā , 1 dolā ra kurss ir 140.15 rū pijas. Č eks ir obligā ti jā saglabā (tad atlikuš ā s rū pijas uz š ī č eka varē siet samainī t pret dolā riem pē c pirkuma kursa, bet bū s vē l komisija 500 rū piju apmē rā ).
No lidostas lī dz viesnī cai ar autobusu braucā m vē l 3.5 stundas. Vispā r ceļ š ir diezgan nogurdinoš s.
Viesnī cā ieradā mies ap 11:30. Par laimi uzreiz iekā rtojā s istabā s, nesagaidī ja lī dz 14.00. Energosistē ma tika paņ emta "HB". Mū s pacienā ja ar kokteili un mū su mantas aiznesa uz istabā m.

Pati viesnī ca ir diezgan laba. Bū vē ts pā rdomā ti. Labs peldbaseins. Pa teritoriju skraida gandrī z pieradinā tas palmu vā veres. Viņ i var iekļ ū t istabā un nozagt pā rtiku. ja atstā ts. Apkā rt skraida daž ā da lieluma monitorķ irzakas, tač u no tā m nav jā baidā s, tā s nekož .
Viesnī cas numuriņ i nav lieli, televizori veci, bet ieslē dzā m tikai vienu reizi. Ir tē jkanna. Ir tē ja un kafija.
Droš s. Vannas istaba ir nedaudz nogurusi, bet savu mē rķ i pilda (mazgā š anā s, tualete). Telpā esoš ā s rozetes nav tā das paš as kā mums, tā pē c labā k paņ emt adapteri.
Pludmalē nav sauļ oš anā s krē slu. Sauļ oš anā s krē sli un dvieļ i uz vietas. Bet, ja vē laties, varat izvilkt sauļ oš anā s krē slu uz pludmali. Peldoties okeā nā ir jā bū t uzmanī giem, tur ir ļ oti spē cī gi viļ ņ i. Ū dens bija 26-27 grā di.
Viesnī cas kontingents - 60% pensionā ru (vā cieš i, franč i, austrieš i, beļ ģ i, poļ i). Vakaros skan dzī vā mū zika.

Ē diens viesnī cā ir pielā gots eiropieš iem, tač u vajag izlasī t ē dienu nosaukumus. Ir pikanti ē dieni ar garš vielā m. Par visiem alkoholiskajiem dzē rieniem alus maksā.300-400 rū pijas (2-3 dolā ri). Bija vista un liellopa gaļ a. Maz salā tu. Augļ i (ananā si, banā ni, mandarī ni, papaijas, mango, lič i, arbū zi). Pusdienot devā mies uz restorā niem netā lu no viesnī cas. Pie izejas uz pludmali, pa kreisi no 200-300 metriem. Bija Sun Flowers (Saulespuķ e) un Sasha. Gan tur, gan tur tas ir normā li, bet Saš am tika dota priekš rocī ba. Pasū tī juma gaidī š ana, protams, bija no 30 minū tē m lī dz 1 stundai. Bet ē diens garš ī gs. Garda jū ras velš u zupa (800 rū pijas), garneles ar daž ā dā m mē rcē m 700-900 rū pijas par porciju. Zivis, kalmā ri, omā ri. Alus - 300 rū pijas. Rē ķ inā par apmaksu obligā ti tiks iekļ auta pakalpojuma maksa 10% apmē rā (tas ir valsts nodoklis).
Pludmalē iepazinā mies ar vietē jo Indiko postu, viņ š no lielā kā s daļ as laniķ u atš ķ iras ar savu lielo augumu. Visas ekskursijas pasū tī jā m no viņ a, ko nenož ē lojam ne mazums. Tā cena ir 2-3 reizes mazā ka nekā tū roperatoriem. Devā mies ekskursijā pa upi (10$ no cilvē ka 2.5 stundas). Devā mies uz Kandiju ($45. Tē jas plantā cija, tē jas fabrika, botā niskais dā rzs, uz visu dienu). Mē s devā mies uz Galles ostu.
Iepirkties uz pilsē tu devā mies ar tuk-tuk (vietē jais taksis). Vidē jā cena ir 200 rū pijas (turp un atpakaļ ). Š oferis jū s aizvedī s, kur vien prasī siet (augļ u, alkohola veikals, tē jas veikali utt. ). Jū s visur pavadī s.
Bijā m uz vietē jo tirgu (pirmdienā s). Interesanti ir tikai paskatī ties uz visu (kā viņ i pā rdod, kā viņ i tirgojas). Troksnis ir spē cī gs. Lanicieš i atš ķ iras no ē ģ iptieš iem, turkiem. Nav peļ ņ as slā pes, alkatī ba. Viņ i var jū s uzaicinā t ciemos. Mē s sasniedzam Š rilankas Neatkarī bas dienu. Visi alkohola veikali š ajā dienā ir slē gti, dzert nedrī kst. Palū dzā m vietē jam sameklē t mums alu. Viņ š mū s atrada (atveda ar tuk-tuk), pateicī bā iedeva naudu, nepaņ ē ma.
Pati valsts ir ļ oti gaiš a un skaista. Daudz zaļ umu. Tieš ā m eksotiski. Rezumē jot - pati viesnī ca nav slikta. Iespaidi, kas rodas š ajā valstī , aptver visas lidojumu grū tī bas, viesnī cas nepilnī bas.
Tulkots automātiski no krievu valodas. Skatīt oriģinālu