JAPĀNA MĪL JŪSU PRIESTERUS!

11 Novembris 2014 Ceļošanas laiks: no 31 Maija 2014 ieslēgts 07 Jūnijs 2014
Reputācija: +218.5
Pievienot kā draugu
Uzrakstīt vēstuli

Kā da modeles japā ņ u meitene no televizora ekrā na jautā : - Kad tu sasmē rē rokas, ko tu dari? Nomazgā jiet tos. Un ko tavs priesteris vē lē tos? Š ī reklā ma š okē ja visu Japā nu un ieviesa jē dzienu washlet (no angļ u vā rda. Mazgā t - mazgā t), aizstā jot izplatī to vā rdu tualete (tualete). Kā zinā ms, japā ņ i ir slaveni ar saviem tehniskajiem jauninā jumiem un š eit tas ir nepiecieš ams. Japā ņ i aizņ ē mā s ideju par washlet no amerikā ņ iem, kuri š ā das ierī ces izmantoja slimnī cā s smagi slimiem cilvē kiem. Japā ņ i bija japā ņ i, ja viņ i š o ideju nepilnveidoja. Viņ i izveidoja firmu, kurā strā dā ja 300 darbinieku, puse vī rieš u un puse sievietes. Viņ i veica pē tī jumus visu gadu. Rezultā tā tika noteikta tualetes poda vā ka "ē rta" temperatū ra, slī puma leņ ķ is un mazgā š anai piegā dā tā ū dens spiediens. Tā piedzima washlet.

Tagad š ī koncepcija ir stingri iesakņ ojusies ikviena valsts iedzī votā ja dzī vē un ā rzemniekam, kurš ieradā s pirmo reizi, ir patī kams un vienlaikus negaidī ts pā rsteigums.


Modernajā s washlet tualetē s papildus ierastajā m sē dekļ a mazgā š anas un apsildes funkcijā m var regulē t ū dens temperatū ru un spiedienu, iebū vē to ž ā vē š anu un automā tisko dezodorē š anu, visbiež ā k pulti. Starp citu, tā klā tbū tne atš ķ ir dā rgā kus un funkcionā lā kus modeļ us no vienkā rš iem. Tā kā vietē jo viesnī cu zvaigž ņ u vē rtē jums ne vienmē r var atbilst Eiropas zvaigž ņ u sistē mai, tad, rezervē jot ekskursiju uz Japā nu, par tā lvadī bas pults pieejamī bu var interesē ties mazgā š anā s traukā , kas atrodas rezervē jamajā numurā . Ja tā ir - tad kvalitā te garantē ta.

Tehnoloģ iskais progress nestā v uz vietas un viena pazī stama japā ņ u kompā nija plā no pē c daž iem gadiem izlaist "viedo tualeti", kas ne tikai labi parū pē sies par sē ž amvietu, bet arī bezvadu rež ī mā nosū tī s Jū su ā rstam iknedē ļ as testu rezultā tus. Apkopojot visu iepriekš minē to, mē s varam droš i teikt: ja jū s nekad neesat lietojis mazgā š anas lī dzekli, tad jū s vienkā rš i neesat bijis Japā nā . Tik neaizmirstams ceļ ojums uz Japā nu atstā j tikai ā trvilcienu Shinkansen un japā ņ u pirtis - Onsen.

Shinkansen ā trvilciens ir ī sts japā ņ u lepnums. Uz tā var salī dzinā t pulksteni, un bē rnu rotaļ lietu veikalos visi vilcieni bū s sinhroni. Reiz mē s iekā rtojā mies uz perona un gaidī jā m mū su vilciena pienā kš anu. Pē kš ņ i klusumu pā rtrauca skaļ š troksnis. Š inkansens lielā ā trumā skrē ja pa vienu no papildu lī nijā m.

Atvē ruš i muti, mē s sekojā m viņ am ar apbrī nas pilniem skatieniem.

Tas bija lielā kais un dabiskā kais pā rsteigums Japā nas ceļ ojuma laikā . Ko lai saka, jo Shinkansen sē rijas E5 un E6 ā trvilcieni spē j braukt ar ā trumu lī dz 320 km/h. Tos var salī dzinā t ar lidmaš ī nu pē c pā rvietoš anā s viegluma Japā nā . Tie veic attā lumu starp Tokiju un Kioto 2.5 stundā s. Kopumā , atkarī bā no pieturu skaita starp marš ruta sā kuma un beigu punktiem, sinhronizā cijas tiek iedalī tas trī s kategorijā s. Tipiska sinkansena iekš ē jā svī ta atgā dina lidmaš ī nas interjeru. Sē dekļ i diviem vai trim cilvē kiem ir atdalī ti ar eju. Lai gan, atš ķ irī bā no debesu ratiem, š eit krē slus var pagriezt par 180 grā diem. Ja ceļ ojat ar kompā niju - tas ir ļ oti ē rti - salokā mi krē sli un š eit ir mazs nodalī jums tieš i jums.

Noliktavas plā nojums ir viegli atrodams priekš ē jos sē dvietā s, kas noteikti ir patī kama ē rtī ba - zini, kurā pusē ir kafejnī ca vai smē ķ ē š anas zona.


Ceļ oš anas ī patnī ba š ā dā vilcienā , tā pat kā lidmaš ī nā s, ir ierobež otā vieta bagā ž ai. Parasti visi ceļ o ar shinkansen ar minimā lu bagā ž as daudzumu. Tas ir saistī ts ar faktu, ka Japā nā ir ļ oti labi attī stī ts piegā des pakalpojums. Pā rceļ oties no vienas pilsē tas uz citu, bagā ž a var pilnī bā pā rvietoties pati. Piegā des dienests to paņ ems tieš i no vienas viesnī cas un tajā paš ā dienā nogā dā s citā viesnī cā . Tač u, ja pa ceļ am paņ emat lī dzi nelielu somiņ u ar mantā m, varat to novietot bagā ž as nodalī jumā virs sē dekļ iem vai nelielā niš ā pie durvī m. Neaizmirstiet, ka Shinkansen regulā ri darbojas no rī ta lī dz vakaram, bet naktī jū s tos nevarat izmantot.

Beznosacī juma ē rtī bas ir tā das, ka, izmantojot š o ā trvilcienu, jū s nokļ ū stat no vienas pilsē tas centra uz citas pilsē tas centru. Tas ietaupa laiku, ceļ ojot uz un no lidostā m.

Pa ceļ am jū su pavadoņ i bū s laba grā mata un strauji mainī ga ainava aiz loga. Ikvienam, kurš ir ieradies Japā nā , vismaz vienu reizi jā brauc ar š o vilcienu.

Japā ņ u pirts. Tas ir bū vē ts uz onsen bā zes. Tas ir karstais avots japā ņ u valodā . Onsens ir atvē rts, peldoties dabī gā ū denstilpē , kas piepildī ts ar karstu minerā lū deni, un slē gts, kad tas ir piepildī ts ar ī paš ā m ofuro vannā m. Uzaicini mū s pie meitenes vannā , lai gan tagad biež ā k saki pirtī , vari bū t galī gi nesaprasts. Bet japā ņ u pirts ir vieta, kur ierodas visa ģ imene. Š eit var nobaudī t gardus vietē jos ē dienus, iedzert zaļ o tē ju.

Parasti tur ir dā rzs nacionā lā stilā ar ū denskritumiem un minerā lupē m, kur var pasē dē t klusumā . Pie ieejas vannā noteikti novelciet apavus un pā rvietojieties iekš ā tikai basā m kā jā m.

Starp citu, š ā dus noteikumus stingri ievē ro gan tempļ i, gan tradicionā lie japā ņ u restorā ni. Turklā t pie ieejas vannā ir tā sauktā "sejas kontrole", tomē r š eit neskatieties uz savu seju, un tetovē jumu klā tbū tne. Ar nelielu tetovē jumu jū s varat izmantot daļ u vannas, tas ir, vietas, kur esat halā tā , un tad jū s vienkā rš i neļ ausiet. Daž ā s higiē nas un atpū tas iestā dē s halā tu (jukatu) un jostu pie tā (abi) var iznomā t bez maksas, izvē loties pareizo izmē ru un krā su. Protams, nomaļ ajā vannas daļ ā ir vieta, kur vī rietis vai sieviete, katrs iekļ ū st savā vannas daļ ā tikai ar atslē gas rokassprā dzi no kameras un nelielu dvielī ti.

Mazam dvielim ir jā nosedz neķ ī trā s vietas. Jo tā patieš ā m ir vanna, kurā cilvē ki ne tikai atpū š as, bet arī mazgā jas.


Ir zā le ar baseiniem, kas piepildī ti ar karsto un auksto ū deni, sauna un piekļ uve baseiniem ar minerā lū deni. Pirms doš anā s uz turieni, labi jā nomazgā jas. Interesantā kā japā ņ u vannas ī paš ī ba ir tā , ka tā tiek mazgā ta sē ž ot atklā tā s duš ā s ar vannas piederumiem tualetes galdiņ a priekš ā un visā diem š ampū niem, krē miem, putā m un daž ā da veida š ķ idrajā m ziepē m. Ja jau esi nokļ uvis japā ņ u pirtī , tad sajū tu pilnī bai jā apmeklē procedū ra ar nosaukumu akasuri.

Tulkots automātiski no ukraiņu valodas. Skatīt oriģinālu
Lai stāstam pievienotu vai noņemtu fotoattēlus, dodieties uz šī stāsta albums